Toyota Auris Detaylı Yıkama, Polisaj, Koruma vs.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Tam bir ay önce uygulama yaptığım pırıl pırıl teslim ettiğim Auris bugün aşağıda resimlerini göreceğiniz halde geri geldi.Arkadaş aracı felaket şekilde yıkamanın dışında bir de boya yağmuruna maruz bırakmış.Nasıl bir boya yaptılarsa arabanın aklınıza gelebilecek her yeri ama her yeri nokta nokta beyaz boya içindeydi.Bir de 2 hafta falan arabanın üstünde Antalya sıcağı yiyince büyük bir sorun olarak karşımıza çıktı.Resimlerle uygulamayı anlatmaya çalışayım.Araba bu halde geldi;

DSC_0002.jpg
DSC_0004.jpg
DSC_0005.jpg
DSC_0006.jpg
DSC_0007.jpg
DSC_0008.jpg
DSC_0009.jpg
DSC_0010.jpg

Davlumbazlara sulandırmadan Ceviz sıkarak başladım, Kirler yumuşarken 1/4 oranında sulandırdığım ceviz ile önyıkama işlemine başladım.Hemen ardından durulamadan Turtlewax Zip wax şampuan ile snow foam ile köpük sıkarak devam ettim.

DSC_0011.jpg
DSC_0001.jpg
DSC_0012.jpg

Köpük çalışırken bende jantlara ve davlumbazlara giriştim ve detay işlelerini yaptım.Jantlara köpük olarak Sonax Turuncu, Jant temizleyici olarak Williams Wheel Cleaner kullandım.Amazondan geçen sene ortak alım gerçekleştirerek aldığımız bu ürün tam bir f/p ürünü.Almak isteyene şiddetle tavsye ederim.

DSC_0015.jpg
DSC_0017.jpg

Durulayıp yolumuza kava yıkaması ile devam ediyoruz.Kova için Sonax Turuncu tercih ettim.Zaten korumayı sökeceğim için şampuan seçimini ona göre yaptım.

DSC_0018.jpg
DSC_0019.jpg

Önceki uygulamamdan kalan korumanın durumu şu şekilde; Aeraba 1-2 kere kostik deryasına bulanmış.Koruma kaput kısmında zayıflama göstermesi dışında devam etmekte.Kaputta perdeye dönen su iticilik yan panellerde boncuk yapıp hemen akıp gidiyor.

DSC_0020.jpg
DSC_0023.jpg

Cg mamut amca iile kuruladığım araçta temizlenmesi sonucu daha net görünen boya lekelerinin durumu şu şekilde.

DSC_0026.jpg
DSC_0027.jpg

Aracın her yeri bu şekilde, öncelikle AD Tonic deneyerek başlıyorum.En ufak bir tepki yok.Sonra M700 denedim yine banamısın demedi.Son çare kil uygulamaktan başka çare kalmamıştı.

DSC_0029.jpg
DSC_0028.jpg
DSC_0030.jpg

Kil kaydırıcı olarak 3D Final Touch kullandım.

DSC_0031.jpg

Uygulamadan bir 50/50 fotoğrafı;

DSC_0032.jpg

Tamamen boyadan arındırdığım aracın çiziklerindende kurtulmak gerekti.Sıfır çizikle teslm ettiğim aracın tavan ve kaputunun durumu içler acısıydı.Resmini çekmemişim o anki yıkımla...Öncelikle söyle bir kombinasyon denedim.CG P40 ve Hex-Logic Beyaz pad, Torq FX makina ile.

DSC_0033.jpg
DSC_0034.jpg

Fakat bu kombinasyon kaput için oldukça yetersiz geldi.Daha güçlü bir kombinasyon olarak Sonax Perfect Finish ve CG Microfiber polishing pad, Torq FX10 ile çizikleri muhteşem bir parlaklık bırakarak aldım.Bu kombinasyon bir harika oldu.

DSC_0041.jpg
DSC_0040.jpg
DSC_0035.jpg
DSC_0036.jpg
DSC_0037.jpg
DSC_0038.jpg
DSC_0039.jpg

Kaput ve tavan dışında yan panel ve bagaj kısımlarında durum daha iyiydi.Sadece kilden kaynaklanan hafif hareler vardı.Bu yüzden buralarda Cg P40 ve CG microfiber polishing pad ile devam ettim.

DSC_0042.jpg
DSC_0043.jpg

Bagaj kısmını yaparken karşıma çıkan yıkama ekipmanı aracın bu hale bir ayda nasıl geldiğini açıklar nitelikteydi.

DSC_0044.jpg

Süleyman'ın lambirilerden sonra benim tentenin resimleri.Lambiriler kadar olmasada idare edin:)

DSC_0045.jpg
Bu da stoplardan bir yansıma, hoşuma gitti...
DSC_0046.jpg

Wax olarak Puris tercih ettim bu sefer.Bakalım nasıl olacak.Uygulaması oldukça kolay.Yaklasık 20-30 dk beklettim.Silmeside zorlamadı.

DSC_0047.jpg
DSC_0048.jpg

Jantlara Meg Ultimate Liquid wax uyguladım.
DSC_0049.jpg

Camlara AD Glass Clenaner.Bitsede kurtulsak.

DSC_0050.jpg

Davlumbazlara 3D Magic Dressing;

DSC_0051.jpg

DSC_0053.jpg

Plastik aksama AF Revive kullandım.
Lastiklerde sarp.

Neyse artık finaller; Pek iyi resimler çekemedim gibi geldi bana ama yorum sizin.Oruç artık vurmaya başlamıştı.İftarda 1 tanker su içtim heralde.Yeni bir uygulamada görüşmek üzere.Beni özleyin.....:)

DSC_0054.jpg
DSC_0055.jpg
DSC_0056.jpg
DSC_0057.jpg
DSC_0058.jpg
DSC_0061.jpg

Son düzenleme:

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Tam bir ay önce uygulama yaptığım pırıl pırıl teslim ettiğim Auris bugün aşağıda resimlerini göreceğiniz halde geri geldi.Arkadaş aracı felaket şekilde yıkamanın dışında bir de boya yağmuruna maruz bırakmış.Nasıl bir boya yaptılarsa arabanın aklınıza gelebilecek her yeri ama her yeri nokta nokta beyaz boya içindeydi.Bir de 2 hafta falan arabanın üstünde Antalya sıcağı yiyince büyük bir sorun olarak karşımıza çıktı.Resimlerle uygulamayı anlatmaya çalışayım.Araba bu halde geldi;

Ekli dosyayı görüntüle 136
Ekli dosyayı görüntüle 137
Ekli dosyayı görüntüle 138
Ekli dosyayı görüntüle 139
Ekli dosyayı görüntüle 140
Ekli dosyayı görüntüle 141
Ekli dosyayı görüntüle 142
Ekli dosyayı görüntüle 143

Davlumbazlara sulandırmadan Ceviz sıkarak başladım, Kirler yumuşarken 1/4 oranında sulandırdığım ceviz ile önyıkama işlemine başladım.Hemen ardından durulamadan Turtlewax Zip wax şampuan ile snow foam ile köpük sıkarak devam ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 144
Ekli dosyayı görüntüle 145
Ekli dosyayı görüntüle 146

Köpük çalışırken bende jantlara ve davlumbazlara giriştim ve detay işlelerini yaptım.Jantlara köpük olarak Sonax Turuncu, Jant temizleyici olarak Williams Wheel Cleaner kullandım.Amazondan geçen sene ortak alım gerçekleştirerek aldığımız bu ürün tam bir f/p ürünü.Almak isteyene şiddetle tavsye ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 147
Ekli dosyayı görüntüle 148

Durulayıp yolumuza kava yıkaması ile devam ediyoruz.Kova için Sonax Turuncu tercih ettim.Zaten korumayı sökeceğim için şampuan seçimini ona göre yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 149
Ekli dosyayı görüntüle 150

Önceki uygulamamdan kalan korumanın durumu şu şekilde; Aeraba 1-2 kere kostik deryasına bulanmış.Koruma kaput kısmında zayıflama göstermesi dışında devam etmekte.Kaputta perdeye dönen su iticilik yan panellerde boncuk yapıp hemen akıp gidiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 151
Ekli dosyayı görüntüle 152

Cg mamut amca iile kuruladığım araçta temizlenmesi sonucu daha net görünen boya lekelerinin durumu şu şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 153
Ekli dosyayı görüntüle 154

Aracın her yeri bu şekilde, öncelikle AD Tonic deneyerek başlıyorum.En ufak bir tepki yok.Sonra M700 denedim yine banamısın demedi.Son çare kil uygulamaktan başka çare kalmamıştı.

Ekli dosyayı görüntüle 155
Ekli dosyayı görüntüle 156
Ekli dosyayı görüntüle 157

Kil kaydırıcı olarak 3D Final Touch kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 158

Uygulamadan bir 50/50 fotoğrafı;

Ekli dosyayı görüntüle 159

Tamamen boyadan arındırdığım aracın çiziklerindende kurtulmak gerekti.Sıfır çizikle teslm ettiğim aracın tavan ve kaputunun durumu içler acısıydı.Resmini çekmemişim o anki yıkımla...Öncelikle söyle bir kombinasyon denedim.CG P40 ve Hex-Logic Beyaz pad, Torq FX makina ile.

Ekli dosyayı görüntüle 160
Ekli dosyayı görüntüle 161

Fakat bu kombinasyon kaput için oldukça yetersiz geldi.Daha güçlü bir kombinasyon olarak Sonax Perfect Finish ve CG Microfiber polishing pad, Torq FX10 ile çizikleri muhteşem bir parlaklık bırakarak aldım.Bu kombinasyon bir harika oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 162
Ekli dosyayı görüntüle 163
Ekli dosyayı görüntüle 164
Ekli dosyayı görüntüle 165
Ekli dosyayı görüntüle 166
Ekli dosyayı görüntüle 167
Ekli dosyayı görüntüle 168

Kaput ve tavan dışında yan panel ve bagaj kısımlarında durum daha iyiydi.Sadece kilden kaynaklanan hafif hareler vardı.Bu yüzden buralarda Cg P40 ve CG microfiber polishing pad ile devam ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 169
Ekli dosyayı görüntüle 170

Bagaj kısmını yaparken karşıma çıkan yıkama ekipmanı aracın bu hale bir ayda nasıl geldiğini açıklar nitelikteydi.

Ekli dosyayı görüntüle 171

Süleyman'ın lambirilerden sonra benim tentenin resimleri.Lambiriler kadar olmasada idare edin:)

Ekli dosyayı görüntüle 172
Bu da stoplardan bir yansıma, hoşuma gitti...
Ekli dosyayı görüntüle 173

Wax olarak Puris tercih ettim bu sefer.Bakalım nasıl olacak.Uygulaması oldukça kolay.Yaklasık 20-30 dk beklettim.Silmeside zorlamadı.

Ekli dosyayı görüntüle 174
Ekli dosyayı görüntüle 175

Jantlara Meg Ultimate Liquid wax uyguladım.
Ekli dosyayı görüntüle 176

Camlara AD Glass Clenaner.Bitsede kurtulsak.

Ekli dosyayı görüntüle 177

Davlumbazlara 3D Magic Dressing;

Ekli dosyayı görüntüle 178

Ekli dosyayı görüntüle 180

Plastik aksama AF Revive kullandım.
Lastiklerde sarp.

Neyse artık finaller; Pek iyi resimler çekemedim gibi geldi bana ama yorum sizin.Oruç artık vurmaya başlamıştı.İftarda 1 tanker su içtim heralde.Yeni bir uygulamada görüşmek üzere.Beni özleyin.....:)

Ekli dosyayı görüntüle 181
Ekli dosyayı görüntüle 182
Ekli dosyayı görüntüle 183
Ekli dosyayı görüntüle 184
Ekli dosyayı görüntüle 185
Ekli dosyayı görüntüle 186
onur kardeşim detailing üniversitesindeki doktora tezin bu galiba.şaka bir yana harika olmuş.emeğine sağlık.saygılarımla

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Onur abi arabanın boyası adeta bebek poposu gibi olmuş :D
@_CaN_ Teşekkürler kardeşim, bebek poposuna çok güldüm.Fakat gerçekten o kıvama geldi.
emeğinize sağlık...iyi bakılmayınca insanın hevesi kaçar...
Teşekkür ederim.Onlar bozsun ben yapayım.Bazen kaçıyor ama devam.
onur kardeşim detailing üniversitesindeki doktora tezin bu galiba.şaka bir yana harika olmuş.emeğine sağlık.saygılarımla
Teşekkürler, daha tezime var abi.Bunlar ısınma turları:)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@onurçiko eline saglık. bence araç seni özlemiş. senin yanında parlıyor kendine geliyor. sahibini sevmedigi kesin.

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Hocam eline koluna sağlık. Hele ki oruç tutarken böyle bir uygulama takdire şayan. Sonuç da gayet güzel. Şahsen benim gözüm uygulama yapmaya kesmiyor. Yapılacak araçların hepsine Ramazan sonrasına gün verdim. Seni tebrik ederim :)

Puris wax konusunda dönüşünü bekliyorum. Pastaları biraz hayal kırıklıgı yarattı bende.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hocam eline koluna sağlık. Hele ki oruç tutarken böyle bir uygulama takdire şayan. Sonuç da gayet güzel. Şahsen benim gözüm uygulama yapmaya kesmiyor. Yapılacak araçların hepsine Ramazan sonrasına gün verdim. Seni tebrik ederim :)

Puris wax konusunda dönüşünü bekliyorum. Pastaları biraz hayal kırıklıgı yarattı bende.
İman gücüyle uygulamayı yaptım hocam :)Hafif susuzluk dışında bir sıkıntı çekmedim.
Puris pasta beni de çok tatmin etmedi, bakalım waxı nasıl çıkacak.Dayanımı takip edeceğim bende.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sen bu uygulamayı yaparken niyetlimiydin abi?

Aman kendine zarar verme abi susuzluk zor olur.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmasın oruç tutan doğru tutmayan yanlış diye bir şey kesinlikle kastetmiyorum
Benim için önce insanın insan olması yoksa ne oruç tutan ama insan olamayanlar var
Ben sadece etrafımda pek rastlayamadığımdan forumu böyle görünce memnuniyetimi belirtmek istedim
Farklı anlayan arkadaşlardan özür dilerim

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmasın oruç tutan doğru tutmayan yanlış diye bir şey kesinlikle kastetmiyorum
Benim için önce insanın insan olması yoksa ne oruç tutan ama insan olamayanlar var
Ben sadece etrafımda pek rastlayamadığımdan forumu böyle görünce memnuniyetimi belirtmek istedim
Farklı anlayan arkadaşlardan özür dilerim
Yanlış anlaşılacak birşey söylediğini zannetmiyorum