Untrustworthy Nuriksari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Türkçe yazarsan biz de anlayalım tam olarak ne sorduğunu?
Cevabını vereyim. Ben çağırdım. Facebook'ta paylaşmış. Dedim Nuri esnaf adamdır yapmaz böyle şeyler. Onun da bir cevap hakkı olsun, Türkiye'de esnaf ağlayanın malı, gülene yar olmaz diye düşünür dedim.

Sen de çok hayırsever çıktın. Kesin cami yardım kumbarasına atmışsındır waxı :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
T

Kutas ben waxları burada charity kutusuna attım, bana ürünler sana gelirse ücretsiz sende kalabilir deyip de sonradan lafından dönüp bana küfürler eden tehditler yağdıran bir adama parasını vermek yerine dwdiğin gibi o waxlardan da satıcıdan hayır gelmez bana dedim konuyu kapattım. Ben herhangi bir iyiniyet suistimal etmedim bana ürünler gelirse ücretsiz senin olsun dedi ve sonra ben napalım diye sorunca ürünler geldiğinde ödeme yapacaksın tabiki banane deyip spnra da küfürler etti. Aynı durumda sen olsan eminim sana ürünler gelirse ücrwtsiz senşn olsun deyip ardına küfür eden bir adama parasını yollardın.
Türkleri küçük düşürdüğümü sanmıyorum, aksine adam olayı Türkiyeye bağlayıp kargoyu kaldırmış li ben Türkiyeye göndertmedim ya da bunu ırkçılığa çekmenin anlamı yok karşınızdaki bir İngiliz. sözünü tutmayan müşterisine küfür eden bir İngiliz, Türk forumuna girip beni aşağılayabileceğini sanıyor sen de çanak tutuyorsan sen bilirsin. Burda olsaydın waxları sana hediye ederdim ama dediğim gibi ben charity box a attım, kimsenin ne 1 pounduna ne 1 bezine ihtiyacım var. Zorla kimsenin malına el koymadım parasını almadım. Benim Türkleri söylediğin gibi 50 usd içinküçük düşürdüğümü düşündüysen en başta konuyu okuyup adamın parasını öder Türklerin gururunu kurtarırdın. :)
Konu Türk ve İngiliz meselesei değil. Alıcı ve satıcı arasındaki konu ve neden burada tartışıldığıdır.
Admin ve forum yöneticilerine de siz üyelere de söyledim numaramı verdim buradan tartışılmaz bana yazın konuşalım dedim ama konu benim Türkleri küçük düşürmeme kadar getirildi. ;)
Benim görüşüm açıkca yazıyor gerçekten sana yakıştıramadım abi karşıdakinin kim olduğunun bi önemi yok... Emin ol abi ben bu şekilde bana iyi niyetli bir geri ödeme yapan satıcının parasını hakkıyla veririm çok şükür bu güne kadar boğazımdan haram lokma geçmedi geçmesini haksız kazanç yapmayı istemem. Türklerin adını kurtatmak için senin ayıbını örtmem abi kusura bakma bunca zaman seni büyüğüm olarak saydım olması gerektiği şekilde whatsapptan da sohbetimizi ettik hal hatır sorduk ma bu şekilde satıcıyı bezdirip sonra bu adam bana hediye etti gibi bir tavır almak çok çok yanlış. Tüm konuşmaları okudum adam bize yakınıyor ve haber veriyor neden gönderim yapmayacağını.

Sen kendini tony yerine koy her gün mesaj geliyor müsteriden ürün nerde diye o da yollamış paranı ürün ulaşmadıysa diye. Senin yaptığın hata posta kutusuna bakmadan adamı sıkıştırmak. Sonra ne hikmetse ortaya çıkıyor sende diyorsun ki waxlar hediye oldu bana... Niye hediye etsin abi adam sana waxı niye yani? Charity kutusuna wax atıldığını ilk defa görüyorum hiç yakıştıramadım sana böyle bir davranışı fakirler ihtiyaç sahipleri lipbalm nemlendirici niyetine mi sürecek? Satıcı iyi niyet göstergesi olarak sana paranı yolluyor. Bu konu foruma taşındı ise burdan konuşulur abi biz bir aileyiz diyorsun aile içi sorunlar kapılar ardında konuşulmamalı değil mi? Irkçılık falan da yok adam senin Türk'lüğüne bir laf etmiyor sonuç olarak karakterine laf ediyor iyi niyeti suistimal etmesen buraya taşınmazdı konu. Moderatörlerimiz hiç bir zaman uyumuyor sakıncalı bir konu olsa onaylanmazdı diye düşünüyorum...

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari harbiden waxları bağış kutusuna mı attın? :D Aklıma Kadir İnanır geldi.
Burda o kutular heryerde var, isterdim ki forumdan birilerine hediye edeyim ya da burdaki garibanlara vereyim ama sanmıyorum öyle bir ihtiyacı olan detaysever bulayım. Diğer kıyafet ve birkaç ev eşyası ile beraber attım. Waxları yanıma alıp Türkiyeye getirmek içimden gelmedi.
Dünyada nerde var acaba alıcıya para iadesi yapıp da sonra küfür eden satıcılar ve bunları haklı görebilecek zihniyet. Küfür etmese düzgün konuşsa gene yollardım parasını yazık deyip. Sen gene de söyle foruma yerime ahkam kesenlerden belki ödeme yapıp Türklerin gururunu kurtaran delikanlılar çıkar sen de bağışlarsın satıcının teklifindeki gibi. ;)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Burda o kutular heryerde var, isterdim ki forumdan birilerine hediye edeyim ya da burdaki garibanlara vereyim ama sanmıyorum öyle bir ihtiyacı olan detaysever bulayım. Diğer kıyafet ve birkaç ev eşyası ile beraber attım. Waxları yanıma alıp Türkiyeye getirmek içimden gelmedi.
Dünyada nerde var acaba alıcıya para iadesi yapıp da sonra küfür eden satıcılar ve bunları haklı görebilecek zihniyet. Küfür etmese düzgün konuşsa gene yollardım parasını yazık deyip. Sen gene de söyle foruma yerime ahkam kesenlerden belki ödeme yapıp Türklerin gururunu kurtaran delikanlılar çıkar sen de bağışlarsın satıcının teklifindeki gibi. ;)
Türkler'de gurur olur. Seninkini BAE kurtarsın.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Cevabını vereyim. Ben çağırdım. Facebook'ta paylaşmış. Dedim Nuri esnaf adamdır yapmaz böyle şeyler. Onun da bir cevap hakkı olsun, Türkiye'de esnaf ağlayanın malı, gülene yar olmaz diye düşünür dedim.

Sen de çok hayırsever çıktın. Kesin cami yardım kumbarasına atmışsındır waxı :)
Ben esnaf değilim, işyerim yok. İş adamıyım ticaret yapıyorum Dubai ve Türkiyede. Esnaflık ile alakası yok zaten olayın. Doğru bellidir 1 tanedir yanlışa gerek yok. Satıcı sözünü tutmaz yutar ise ben bilemem onun problemi istediği yerde paylaşabilir. Bir daha paylaşırsa bir yerlerde sen de görürsen eklersin ücret iadesi yaptım ürünler gelirse sende kalsın ücretsiz deyip nasıl döndüğünü küfürler ettiğini 42 pound için. ;)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ahkam kestiği yok kimsenin. Ürünleri aldığın değerden satıp adama parasını geri yollayabilirsin abi. Emin ol lipbalm yaparlar o kutudan alıp... Alıcıya para iadesi yapıp küfür etmek olarak bakıyorsan olaya cidden yazık abi. Adamın iyi niyetini görmezden gelmekten başka birşey yapmıyorsun. Küfür edince ne oldu gururun mu kırıldı cidden? Sen kendine yakışanı yapıp adamın parasını yollamalısın ben 24 yaşında aklımla bunun doğru ya da yanlış olduğunu görebiliyorum... Senin bu tutumundan dolayı kimse delikanlılık yapıp ödemez senin haram waxlarını. 50 Pound 60 Pound büyük para değil 50-100binlik arabaya biniyor burda herkes

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Türkler'de gurur olur. Seninkini BAE kurtarsın.
Her ırkta gurur olanı da olmayanı da vardır ama içimizdeki İrlandalılar deyimi gibi Mustafa Denizli nin malesef önce kendi insanımız bizi taşlar. :) BAE kendi gururuna baksın.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu arada sorulmuş cevap vereyim,

Bu Facebook mesajını Murat abi WhatsApp dan paylaştı ben de abi adamı foruma davet edelim. Nurettin dediğin adam bana zymol alalım diye iki hafta önce mesaj atmış biri. Cevap hakkı olsun en azından. Adam Türkler üstünden kötü şeyler yazmış diyerek buralara geldi. Hani konuyu çözelim adam da kargosuna devam etsin istedik

İlk mesajı da çevirmeye çalıştım. Ama telefon ile çevirdigim için hatalar olabilir. Bilginize.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ahkam kestiği yok kimsenin. Ürünleri aldığın değerden satıp adama parasını geri yollayabilirsin abi. Emin ol lipbalm yaparlar o kutudan alıp... Alıcıya para iadesi yapıp küfür etmek olarak bakıyorsan olaya cidden yazık abi. Adamın iyi niyetini görmezden gelmekten başka birşey yapmıyorsun. Küfür edince ne oldu gururun mu kırıldı cidden? Sen kendine yakışanı yapıp adamın parasını yollamalısın ben 24 yaşında aklımla bunun doğru ya da yanlış olduğunu görebiliyorum... Senin bu tutumundan dolayı kimse delikanlılık yapıp ödemez senin haram waxlarını. 50 Pound 60 Pound büyük para değil 50-100binlik arabaya biniyor burda herkes
ben arkadaşın teklifini uygulamış oldum ondan önce charity ye vererek. O kutudan alıp lipbalm mı yaparlar arabaya mı sürerler beni ilgilendirmez. Seni bu konu neden bu kadar alakadar etti ya da yaptıklarımın doğru yanlışını yorumlamak sana mı kaldı onu anlayamadım. Anladım ama anlamamazlıktan geliyorum. 24 yaşındasın umarım herzaman bu şekilde doğru yanlış seçersin. 39 yaşındayım benimde kendime göre doğrularım var. Bana küfür edip karşılılk vermediğim bir adama ki o adam parasını yollayıp ürünler sende kalsın ücretsiz eğer gelirse demiştir, para yollayacağıma bana yar olmaz deyip kutuya attım. Bu da benim doğrum. Kimse de demiyor satıcıya neden lafını yutuyorsun neden küfür ediyorsun müşterine diye? Ben o ürünleri ücretsiz alma meraklısı olsam ürünler geldi deyip adama mesaj atmazdım, kargoda kaybolmuş sanırdı dediği gibi bana da bişey diyemezdi zaten. Lütfen Türklerin gururunu yerlere döktün rezil ettin den ziyade konuyu 2 taraflı düşünün gene de beni haksız görüyorsanız konuşmalarınıza dikkat edin çizgiyi aşmayın.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu arada sorulmuş cevap vereyim,

Bu Facebook mesajını Murat abi WhatsApp dan paylaştı ben de abi adamı foruma davet edelim. Nurettin dediğin adam bana zymol alalım diye iki hafta önce mesaj atmış biri. Cevap hakkı olsun en azından. Adam Türkler üstünden kötü şeyler yazmış diyerek buralara geldi. Hani konuyu çözelim adam da kargosuna devam etsin istedik

İlk mesajı da çevirmeye çalıştım. Ama telefon ile çevirdigim için hatalar olabilir. Bilginize.
Keşke iyi niyetle devam etse sonuçlansa idi Umur. Zymöl alalım diye mesaj atmadım, zaten aldım fazla fazla istediğin varsa sana ayırayım dedim. :)
Türkler üstünden kötü şeyler yazmış ve ne acıdır ki Türkler Türklere kötü.şeyler yazmaya devam etti. Ben ne Türklere ne İngilizlere 1 kelime kötü laf kullanmadım. Kullanmam zaten. İngiliz arkadaşı var Jason onu da davet edin @Tonyukuk07 ve @allper8 tanır. 300 Pound sipariş verdik 45 gündür ne ürün var ne kargo ne para iadesi ne cevap. Anca yalan dolan sahte evrak ile kargonuzu verdim gelecek vaatleri. ona bile tek kelime etmedim. Satıcı kendi bilir müşterisine nasış davranırsa işine saygısı kendisine saygısı odur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sen Türkçe yazsan bile kimse anlamıyor.
Herkes anlıyor da işine gelmiyordur belki. Yoksa İngilizce de yazdık, yazışmaları da yolladım. Parayo yolladım ürünler gelirse sende kalsın ücretsiz diyen bir satıcıdan küfürler yedim ve hala burada linç edilmeye çalışılıyorum.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Herkes anlıyor da işine gelmiyordur belki. Yoksa İngilizce de yazdık, yazışmaları da yolladım. Parayo yolladım ürünler gelirse sende kalsın ücretsiz diyen bir satıcıdan küfürler yedim ve hala burada linç edilmeye çalışılıyorum.
5DE6BB34-6F08-4DAC-8FB8-113F2C405BC1.jpeg 815AA8DF-8C2A-42C9-A2ED-4E5B876E8001.jpeg

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
ben arkadaşın teklifini uygulamış oldum ondan önce charity ye vererek. O kutudan alıp lipbalm mı yaparlar arabaya mı sürerler beni ilgilendirmez. Seni bu konu neden bu kadar alakadar etti ya da yaptıklarımın doğru yanlışını yorumlamak sana mı kaldı onu anlayamadım. Anladım ama anlamamazlıktan geliyorum. 24 yaşındasın umarım herzaman bu şekilde doğru yanlış seçersin. 39 yaşındayım benimde kendime göre doğrularım var. Bana küfür edip karşılılk vermediğim bir adama ki o adam parasını yollayıp ürünler sende kalsın ücretsiz eğer gelirse demiştir, para yollayacağıma bana yar olmaz deyip kutuya attım. Bu da benim doğrum. Kimse de demiyor satıcıya neden lafını yutuyorsun neden küfür ediyorsun müşterine diye? Ben o ürünleri ücretsiz alma meraklısı olsam ürünler geldi deyip adama mesaj atmazdım, kargoda kaybolmuş sanırdı dediği gibi bana da bişey diyemezdi zaten. Lütfen Türklerin gururunu yerlere döktün rezil ettin den ziyade konuyu 2 taraflı düşünün gene de beni haksız görüyorsanız konuşmalarınıza dikkat edin çizgiyi aşmayın.
Hiç bir zaman sana saygısızlık etmedim sadece yaptığın yanlış diyorum. Forumu aile olarak yorumlayan sendin bende bu forumun bir üyesiyim aileden bir üyeyim. Bu yaşıma kadar haksızlığa göz yummadım bundan sonra da yummam. Bu şekilde bir olay yaşanması bizim adımızın kirletilmesi beni rahatsız etti. Tabi ki herkesin kendine göre doğruları var belli ki bunlar çok farklı...
Bu tip durumda benim yapacağım şey şu olurdu "al kardeşim paranı waxlar bende hadi eyv" daha da alışveriş yapmazdım. Türkiyede pek çok detay marketi ile alışveriş yaptım çok sorun yaşadığım da oldu ama satıcılar ile birebir konuşmalarımda hiç bir zaman ne küfür ettim ne küfür yedim tabi ki karşı tarafın küfür etmesi can sıkar ama bende insanları mesaj atarak taciz etmedim. Kimsenin seni linç etmeye çalıştığı falan yok abi mağdur edebiyatı yapma gözünü seveyim. Burda gelmiş dalga geçiyorsun charitye verdim diye... O kadar ince düşünceliysen waxları aldığın fiyata bana sat adama parasını yolla. Yok ben uğraşamam dersen bana yolla ben adama atayım parasını buraya tüm screenshotlarıda atarım sözümün arkasında dururum

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@Detail 35 bence uzatmaya gerek yok. Adam yazışmalarda parasını istediğini söylemiş ve @nuriksari da indirim karşılığında parasını göndereceğini söylemiş.

benim yolladığım yazışmayı da paylaşır mısınız sayın admin hani satıcının ürünler gelirse ücretsiz sizde kalsın dediği yazı.
Kime gönderdiysen ona söylemelisin. Ben konudaki yazışmayı tekrar paylaştım.

Bende olan ve üyelerin görmediği ekstra bir paylaşımda bulunayım. Verilen adres posta kutusu...

WhatsApp Image 2019-12-17 at 22.02.07.jpeg

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hiç bir zaman sana saygısızlık etmedim sadece yaptığın yanlış diyorum. Forumu aile olarak yorumlayan sendin bende bu forumun bir üyesiyim aileden bir üyeyim. Bu yaşıma kadar haksızlığa göz yummadım bundan sonra da yummam. Bu şekilde bir olay yaşanması bizim adımızın kirletilmesi beni rahatsız etti. Tabi ki herkesin kendine göre doğruları var belli ki bunlar çok farklı...
Bu tip durumda benim yapacağım şey şu olurdu "al kardeşim paranı waxlar bende hadi eyv" daha da alışveriş yapmazdım. Türkiyede pek çok detay marketi ile alışveriş yaptım çok sorun yaşadığım da oldu ama satıcılar ile birebir konuşmalarımda hiç bir zaman ne küfür ettim ne küfür yedim tabi ki karşı tarafın küfür etmesi can sıkar ama bende insanları mesaj atarak taciz etmedim. Kimsenin seni linç etmeye çalıştığı falan yok abi mağdur edebiyatı yapma gözünü seveyim. Burda gelmiş dalga geçiyorsun charitye verdim diye... O kadar ince düşünceliysen waxları aldığın fiyata bana sat adama parasını yolla. Yok ben uğraşamam dersen bana yolla ben adama atayım parasını buraya tüm screenshotlarıda atarım sözümün arkasında dururum
Türkiye kargosu ve sitesi açık ürünleri temin edebilirsin. Ben satıcıyı taciz etmedim mesaj ile, nasıl taciz edecem? ürünleri kargoyu sordum birkaç kez. para iadesi de istemedim. Ben zaten al paranı diyecektim ki küfür etmeler tehditler etti blokladı beni. Nasıl göndereyim parasını? Niye göndereyim? Dalga geçmedim charity ye verdim diye. Kutuya attım charity box başka kullanmadığım kıyafet vesaire ile birlikte dedim. Sana ürünleri neden satayım? Seninle ne alakası var konunun? Ben biliyorum sen sözünün arkasındasın herzaman. Doğruların benimkilerden daha doğru sana da satıcı para iadesi yapıp ürünler gelirse ücretsiz senin olsa dese sen de eminim adama mesaj atar ürünler geldi ödemeyi istemediğine emin misin diye sorar sonra da nasıl sözünden döndüğünü görüp küfürler edince karşılık vermez hemen parasını yollardın. Benim gibi charity box a attım diye dalga geçmezdin. Screenshotları atacam ben zamanı gelince merak etme.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@Detail 35 bence uzatmaya gerek yok. Adam yazışmalarda parasını istediğini söylemiş ve @nuriksari da indirim karşılığında parasını göndereceğini söylemiş.

Bende olan ve üyelerin görmediği ekstra bir paylaşımda bulunayım. Verilen adres posta kutusu...

Ekli dosyayı görüntüle 17524
Apaçık ortada ben daha bişey yazmıyorum kimseyi karalamaya çalıştığım yok bu zamana kadar Nurettin abiye her zaman saygım vardı saygıda kusur ettiysem affola. Ben lafımın arkasındayım eğer nurettin abi bana ürünleri yollarsa adama parasını ben atarım ssleri de buraya atarım benim iki tarafın maduriyeti için çözümüm bu. İndirim verirsen paranı yollarım falan çok çirkin şeyler daha fazla dahil olmak istemiyorum bu konuya. Herkese iyi akşamlar umarım en kısa zamanda iki tarafında maduriyeti çözülür...

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Ekli dosyayı görüntüle 17526
Buraya konuya gönderdim tekrar göndereyim. Adamın ettiği küfürleri göndermiyorum yakışmaz diye.
20191214_090000.jpg

Kişisel bilgilerimin yazdığı paylaşımlar için izin almanızı rica ederim, ev adresimin olduğu gibi. Ben zaten whatsapp numaramı paylaştım, ev adresim de Murat ın paylaştığı gibidir herkes her zaman çaya kahveye davetlidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Apaçık ortada ben daha bişey yazmıyorum kimseyi karalamaya çalıştığım yok bu zamana kadar Nurettin abiye her zaman saygım vardı saygıda kusur ettiysem affola. Ben lafımın arkasındayım eğer nurettin abi bana ürünleri yollarsa adama parasını ben atarım ssleri de buraya atarım benim iki tarafın maduriyeti için çözümüm bu. İndirim verirsen paranı yollarım falan çok çirkin şeyler daha fazla dahil olmak istemiyorum bu konuya. Herkese iyi akşamlar umarım en kısa zamanda iki tarafında maduriyeti çözülür...
Benim mağduriyetim yok, satıcı da zaten çözümden ziyade dediği şekilde sadece beni küçük düşürmeye buraya mesaj yazmış. Parasını foruma yollamamı ve bu miktarın bağışlanmasını istemiş ki ben zaten verdim gitti waxları bağışa. Çok çirkin olan indirim verirsen paranı yollayayımdan ziyade ürünler senin olsun ücretsiz deyip de sonra küfürlere bağlamak. Çok çirkin şeylere dahil olma zaten ben de seni severim eski sohbetlerimize istinaden ama sen kendi kendini dahil ettin yok waları bana sat ben ücretini adama yollim. Ben aciz miyim kendi işimi halledemiyorum, sizden yardım mı talep ettim. Teşekkür ederim tüm iyi niyet iyi dilek ve yardım istekleriniz için, ben konuyu çözdüm kendime doğru gelen şekilde. Kime yanlış geliyorsa da umurumda değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...