Untrustworthy Nuriksari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Böyle bir konunun bu forumun üyelerinden biri için açılmış olmasi oldukça üzüntü verici...

isterdim ki forumdan birilerine hediye edeyim ya da burdaki garibanlara vereyim ama sanmıyorum öyle bir ihtiyacı olan detaysever bulayım.
Tüm konuşmaları okudum, üstte yaptığım alıntıdaki yoruma anlam veremedim. Forumun aktif üyesi olarak biliyorsunuz ki aramıza hergün yeni detaycılar katılmakta, öğrenci olarak bu hobiye gönül vermek isteyen üyelerde mevcut yada forumda konusu oluşturulan "Forum Kumbarası" konusuna eklenip merak eden üyelerin test etmesine imkan verilebilirdi..

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Benim mağduriyetim yok, satıcı da zaten çözümden ziyade dediği şekilde sadece beni küçük düşürmeye buraya mesaj yazmış. Parasını foruma yollamamı ve bu miktarın bağışlanmasını istemiş ki ben zaten verdim gitti waxları bağışa. Çok çirkin olan indirim verirsen paranı yollayayımdan ziyade ürünler senin olsun ücretsiz deyip de sonra küfürlere bağlamak. Çok çirkin şeylere dahil olma zaten ben de seni severim eski sohbetlerimize istinaden ama sen kendi kendini dahil ettin yok waları bana sat ben ücretini adama yollim. Ben aciz miyim kendi işimi halledemiyorum, sizden yardım mı talep ettim. Teşekkür ederim tüm iyi niyet iyi dilek ve yardım istekleriniz için, ben konuyu çözdüm kendime doğru gelen şekilde. Kime yanlış geliyorsa da umurumda değil.
tamam

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Böyle bir konunun bu forumun üyelerinden biri için açılmış olmasi oldukça üzüntü verici...

Tüm konuşmaları okudum, üstte yaptığım alıntıdaki yoruma anlam veremedim. Forumun aktif üyesi olarak biliyorsunuz ki aramıza hergün yeni detaycılar katılmakta, öğrenci olarak bu hobiye gönül vermek isteyen üyelerde mevcut yada forumda konusu oluşturulan "Forum Kumbarası" konusuna eklenip merak eden üyelerin test etmesine imkan verilebilirdi..
Kesinlikle katılıyorum adminim. İtidali sağlamak adına bende kendimce bişiler yazdım taa ilk sayfadaki 13 ile 14. Postların arasına lakin silindi. Neden silindi anlamış değilim.
Kumbaramız aklıma gelince onu yazayım dedim neden sonra postumu yine silerler diye korkup yazmadım.
Kimsenin elini sıkmadım şu forumda senden başka herkesi klavyesinden yorumluyoruz.
Bence olay yanlış anlaşılmalar yumağı haline getirilip, vurun abalının sırtına gibi bişi oluştu
Bu yaşanan durum daha önce farklı şahıslar üzerinde farklı olaylarla vaki olmuştur. İtidal her zaman hoş sonuç verecektir.
Forumcak hoş kalalım, keyifle kalalım

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu arada sorulmuş cevap vereyim,

Bu Facebook mesajını Murat abi WhatsApp dan paylaştı ben de abi adamı foruma davet edelim. Nurettin dediğin adam bana zymol alalım diye iki hafta önce mesaj atmış biri. Cevap hakkı olsun en azından. Adam Türkler üstünden kötü şeyler yazmış diyerek buralara geldi. Hani konuyu çözelim adam da kargosuna devam etsin istedik

İlk mesajı da çevirmeye çalıştım. Ama telefon ile çevirdigim için hatalar olabilir. Bilginize.
Çeviriyi şimdi okudum ve malesef sadece Türkçesini okuyanlar için yanıltıcı olmuş. Keza sanki ben ürünler gelmiş de tutmuşum para iadesi alınca haber vermişim gibi çevrilmiş. Zaten satıcının kendi dilinde anlattıklarında da eksiklikler ve yanlışlar var.
Bu şekliyle satıcıyı dolandıran bir alıcı oldum. Hem de parasını baştan peşin ödeyen, sonra para iadesi yapılıp ücretsiz ürünler sende kalabilir gelirse denilip. Dünyada 1 ilk.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kesinlikle katılıyorum adminim. İtidali sağlamak adına bende kendimce bişiler yazdım taa ilk sayfadaki 13 ile 14. Postların arasına lakin silindi. Neden silindi anlamış değilim.
Kumbaramız aklıma gelince onu yazayım dedim neden sonra postumu yine silerler diye korkup yazmadım.
Kimsenin elini sıkmadım şu forumda senden başka herkesi klavyesinden yorumluyoruz.
Bence olay yanlış anlaşılmalar yumağı haline getirilip, vurun abalının sırtına gibi bişi oluştu
Bu yaşanan durum daha önce farklı şahıslar üzerinde farklı olaylarla vaki olmuştur. İtidal her zaman hoş sonuç verecektir.
Forumcak hoş kalalım, keyifle kalalım
Ben ürünleri burada bağış kutusuna attım diğer kullanmadığım eşyalar ile birlikte. Çeşitli çözümler başka yaklaşımlar olabilirdi lakin satıcıdan küfür yemem burada aşağılanmaya ağır ithamlara varan ifadeler normal karşılanıp satıcının sözünden dönmesi gözardı edilmesi ve adeta suçlu ilan edilmem düşündürücü.
Türkleri küçük düşürdün, Türklerde gurur olur ama sende yok, waxları bağışlamamışsın yalancısın gibi ithamlar, ev adresimin izinsiz paylaşılması vesaire gayet normal görülmesi üzücü. Bir kişi de demedi ki satıcıya e sen demişsin ücretsiz senin olsın ürünler sonra neden Nuri sana haber vermiş ürünler geldi diye ki haber vermeyebilirdi de madem iyiniyetini suistimal edecek, lafından döndün de müşterine küfür ettin ve blokladın o sana hiç.kötü laf etmemiş paranı ödemeyecem dememiş, demedi. :)
Ne kadar çok sevenim varmış

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben ürünleri burada bağış kutusuna attım diğer kullanmadığım eşyalar ile birlikte. Çeşitli çözümler başka yaklaşımlar olabilirdi lakin satıcıdan küfür yemem burada aşağılanmaya ağır ithamlara varan ifadeler normal karşılanıp satıcının sözünden dönmesi gözardı edilmesi ve adeta suçlu ilan edilmem düşündürücü.
Türkleri küçük düşürdün, Türklerde gurur olur ama sende yok, waxları bağışlamamışsın yalancısın gibi ithamlar, ev adresimin izinsiz paylaşılması vesaire gayet normal görülmesi üzücü. Bir kişi de demedi ki satıcıya e sen demişsin ücretsiz senin olsın ürünler sonra neden Nuri sana haber vermiş ürünler geldi diye ki haber vermeyebilirdi de madem iyiniyetini suistimal edecek, lafından döndün de müşterine küfür ettin ve blokladın o sana hiç.kötü laf etmemiş paranı ödemeyecem dememiş, demedi. :)
Ne kadar çok sevenim varmış
Ben adres konusunda katiliyorum. Bence de ne olursa olsun acik adres paylasilmamaliydi.

Bir kisi de demedi konusunda ise sizi yazilanlari tekrar okumaya davet ediyorum...

https://detailforum.com/konu/untrustworthy-nuriksari.2242/page-2#post-65278

Ama soyle de bir sey var, burada kimse tony sevici degil ya da sizin sandiginiz gibi sizin dusmaniniz degil. Ortada aciklamalardan sonra daha net anlasilan bir konu var, cogunluk hatta siz haric herkes sizin yanlislarinizi soyluyor. Kimisi daha sert dille bilerek ya da bilmeden soyluyor, kimisi de daha yumusak olmaya empati yapmaya calisiyor. Ama bir tek siz israrla yanlis gorunen seyleri kabul etmiyorsunuz. Kendinize gore dogrusunu yapmissiniz cunku. Haklisiniz ne diyelim. Eyvallah.

lordofthelions

Acemi Detaycı
Üye
İl
KOCAELİ
@Detail 35 bence uzatmaya gerek yok. Adam yazışmalarda parasını istediğini söylemiş ve @nuriksari da indirim karşılığında parasını göndereceğini söylemiş.

Kime gönderdiysen ona söylemelisin. Ben konudaki yazışmayı tekrar paylaştım.

Bende olan ve üyelerin görmediği ekstra bir paylaşımda bulunayım. Verilen adres posta kutusu...

Ekli dosyayı görüntüle 17526
Adres posta kutusu ise tabiki adresinize gelmez posta kutusuna gider sonra ulaşmadı demek ve sözünü tut dediğinizde direk satıcının küfür etmesi bana pekde inandırıcı gelmedi bunlar benim düşüncemdir ne satıcıyla bir alışverişim olmuştur nede alıcıyı tanırım bence ortada bir ayıp var ve herkes istediği gibi davranabilir ister para iadesi yaparsınız ister yapmazsınız bu sizin bileceğiniz birşey fakat sizi tanıyan forumdaki arkadaşların gözünde saygınızı kaybedersiniz bu konu bu şekilde giderse. Benim kimseyi yargılamak gibi bir üslubum kesinlikle olamaz sadece düşüncelerimi yazmak istedim. Herkese iyi günler bu tip konuların kimsenin başına birdaha gelmemesini temenni ederim.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben adres konusunda katiliyorum. Bence de ne olursa olsun acik adres paylasilmamaliydi.

Bir kisi de demedi konusunda ise sizi yazilanlari tekrar okumaya davet ediyorum...

Untrustworthy Nuriksari

Ama soyle de bir sey var, burada kimse tony sevici degil ya da sizin sandiginiz gibi sizin dusmaniniz degil. Ortada aciklamalardan sonra daha net anlasilan bir konu var, cogunluk hatta siz haric herkes sizin yanlislarinizi soyluyor. Kimisi daha sert dille bilerek ya da bilmeden soyluyor, kimisi de daha yumusak olmaya empati yapmaya calisiyor. Ama bir tek siz israrla yanlis gorunen seyleri kabul etmiyorsunuz. Kendinize gore dogrusunu yapmissiniz cunku. Haklisiniz ne diyelim. Eyvallah.
Haklılık görecelidir çünkü herkesin doğrusu ya da bakış açısı farklıdır. Ben de isterdim ki satıcıya parasını geri yollayayım, zaten o amaçla kendisine mesaj atıp ürünlerim grldi ne yapalım diye sordum. İnanın sizde kalsın ben ücretsiz sizde kalabilir diye söz vermiştim lafını tekrarlasa hem ücretini yollar hem de 1 sipariş daha verirdim. ısrarla sordum sözünü hatırlattım ama maleaef lafından döndü ve sonunda küfürlere engellemeye kadat gitti. Ben satıcıyı kandırmadım, ben satıcıdan para iadesi istemedim, günün sonunda bana küfürler eden tehditler savuran heryere bana dolandırıcı diye yazılar yazan yalancı bir satıcıya bu şekilde karşılık verdim. Muhattap olmadım, küfür etmedim, bir daha kendisi ile alışveriş yapmamaya karar verdim, waxları charity kutusuna attım, kimseye de kendisini yalancı bir satıcıdır diye ifşa etmedim taa ki burada konu açılıp gündeme gelene kadar. Hatta burada ilk mesajımda da konu kişisel tartışma ortamı yaratmayalım isteyen metak eden varsa whatsapp numaramı yazdım. Ve fakat gelin görin ki Türklerde gurur olur seninkini BAE kurtarsın, Türkleri küçük düşürdün sana yakışmadı abi, haram waxlarınla nasıl uyuyacaksına varıncaya kadar 2 kişi arasındaki bir konu için hakaretler işittim gene de kötü söz söylemrdim. yaptığım size ya da başkasına göre yanlış olabilir ama ne açık adresimin ifşa edilmesini ne de hakarete varan yorumlar yazılmasını gerektirir. Forum yönetimi bu konuda çok hassastır, forumda tartışma ortamı istemez ve kötü söz edilmesini kural dışı bulur ve uzaklaştırma verir fakat bu konu benim üzerimden malesef olumsuz şekilde gelişiyor.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Adres posta kutusu ise tabiki adresinize gelmez posta kutusuna gider sonra ulaşmadı demek ve sözünü tut dediğinizde direk satıcının küfür etmesi bana pekde inandırıcı gelmedi bunlar benim düşüncemdir ne satıcıyla bir alışverişim olmuştur nede alıcıyı tanırım bence ortada bir ayıp var ve herkes istediği gibi davranabilir ister para iadesi yaparsınız ister yapmazsınız bu sizin bileceğiniz birşey fakat sizi tanıyan forumdaki arkadaşların gözünde saygınızı kaybedersiniz bu konu bu şekilde giderse. Benim kimseyi yargılamak gibi bir üslubum kesinlikle olamaz sadece düşüncelerimi yazmak istedim. Herkese iyi günler bu tip konuların kimsenin başına birdaha gelmemesini temenni ederim.
Dubaide posta kutuları adrsten bağımsızdır ve satıcıya ısrarla adrese gelecek değil mi posta kutusuna bakamıyorum bana ait değil dedim ve adeta dalga geçer gibi tabiki adresine gelecek posta kutusuna neden gitsin ne alakası var deyip para iadesi yaptı. aynı gün para iadesi istemediğimi posta kutusuna da bakacağımı siparişi iptal etmememisini söyleyip bir sipariş daha geçtim Türkiyeye fakat yollayamam takip no kargosuz, takipli kargo 30 pound tutuyor 500gr ürün için deyip siparişimi iptal edip bir daha para iadesi yağınca 3.kez sipariş vermedim. Bana göre ortadaki ayıp satıcının lafından dönmesi sözünü tutmaması ve akabinde küfür tehdit etmesi ve beni sanki ürünleri almışım da gelmemişim gibi davranıp para iadrsi istemişim gibi dolandıcılıkla itham etmesidir. Para iadesi istemedim, böyle bir hakkım yok, kendisinin sözünü tutup tutmayacağını merak ettim ( ürünler gelir ise ücretsiz sizde kalsın sözü) o yüzden kendisine ürünlee geldi deyip mesaj attım ne yapalım dedim. Yoksa bana ürünleri zaten bedava sende kalabilir deyip para iadesi yapmış birine hiç haber vermezdim ve sorun olmazdı ortada. Hatta deidğim gibi küfür etmemiş tehdit etmemiş olsa gene orta yol bulunurdu. Ben kendi çözümümü yaptım bugün olsa gene aynısını yaparım. Kimin ne düşüneceği de umrumda olmaz. İstediği yere iatediği gibi yazılar da yazabilir ama kimse bana ne küfür ne hakaret edebilir.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari acik adres yazilmasi bir hataydı ve duzeltildi. Bu konuda kusrumuz affola.
Estağfurullah. Bu konuda adres paylaşımı çok masum kalır diğer lafların yanında, zaten adres paylaşılınca da yazdım ev adresim budur herkes çaya kahveye davetlidir diye, ilk mesajda whatsapp telefon numaramı da yazdım benim için sorun yok. Yerim yurdum yaptıklarım ortadadır isteyen istediği gibi algılayabilir yorumlayabilir. Sizin vesileniz ile tekrar ediyorum, insanlar bana dolandırıcı, gururun yok, Türkleri küçük düşürdün gibi kelimeler içlerinden gelse dahi burada bu rahatlıkta yazamamalı. Ben soru soran kişilere cevap verdiğim için lisanın kötü denilip foruödan uzaklaştırılmış bir forum üyesiyim ki kötü söz kullanmadım kimseye kişisel.

omers25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Cidden o waxları hayır kutusuna attığına inanıyormusun ?

omers25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dubaide posta kutuları adrsten bağımsızdır ve satıcıya ısrarla adrese gelecek değil mi posta kutusuna bakamıyorum bana ait değil dedim ve adeta dalga geçer gibi tabiki adresine gelecek posta kutusuna neden gitsin ne alakası var deyip para iadesi yaptı. aynı gün para iadesi istemediğimi posta kutusuna da bakacağımı siparişi iptal etmememisini söyleyip bir sipariş daha geçtim Türkiyeye fakat yollayamam takip no kargosuz, takipli kargo 30 pound tutuyor 500gr ürün için deyip siparişimi iptal edip bir daha para iadesi yağınca 3.kez sipariş vermedim. Bana göre ortadaki ayıp satıcının lafından dönmesi sözünü tutmaması ve akabinde küfür tehdit etmesi ve beni sanki ürünleri almışım da gelmemişim gibi davranıp para iadrsi istemişim gibi dolandıcılıkla itham etmesidir. Para iadesi istemedim, böyle bir hakkım yok, kendisinin sözünü tutup tutmayacağını merak ettim ( ürünler gelir ise ücretsiz sizde kalsın sözü) o yüzden kendisine ürünlee geldi deyip mesaj attım ne yapalım dedim. Yoksa bana ürünleri zaten bedava sende kalabilir deyip para iadesi yapmış birine hiç haber vermezdim ve sorun olmazdı ortada. Hatta deidğim gibi küfür etmemiş tehdit etmemiş olsa gene orta yol bulunurdu. Ben kendi çözümümü yaptım bugün olsa gene aynısını yaparım. Kimin ne düşüneceği de umrumda olmaz. İstediği yere iatediği gibi yazılar da yazabilir ama kimse bana ne küfür ne hakaret edebilir.
Sonuçta ürünler sana ulaşmış,ürünleri alıp,ilerde indirim uygularsan paranının tamamını atacağım demen sence etik bir davranışmı ?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Cidden o waxları hayır kutusuna attığına inanıyormusun ?
Sizin inanmamanız benim yaptığım şeykeri değiştirmez. Siz satıcıyı kendi rızası ile para iadesi yapıp ürünler sizde kalsın ücretsiz eğer gelirse deyip sonra dolandırıldım demesine inanıyorsunuz da benim waxları hayır kutusuna attığıma mı inanmıyorsunuz? Çöpe atacaktım içim elvermedi, birisine hediye edecektim forumdan, bavula koyup Dubaiden Türkiyeye taşımak uğraşmak görmek istemedim, kullanmadığımız diğwr eşyalar ile birlikte bahsettiğim kutuya attım, o kutulardan Dubaide çok vardır ve aktif olarak kullanılır. Ben 8 yaşındaki oğluma bile artık oynamadığı oyuncaklarını, kullanmadığı giysilerini o kutuya atmasını öğrettim ihtiyacı olan kişiler yararlansın diye. Umarım o eşyalar ihtiyaç sahiplerine gidiyordur, yetkililer ona göre organize etmiştir bizimkisi gibi dalavereci Vakıflara derneklere benzemiyorlardır.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sonuçta ürünler sana ulaşmış,ürünleri alıp,ilerde indirim uygularsan paranının tamamını atacağım demen sence etik bir davranışmı ?
Para iadesi neden yaptın ben istemedim ki, ya ürünler gelirse ne olacak dediğimde müşterilerimi bekletmek istemem benim için memnuniyetleri önemlidir, gelirse waxlar sende kalsın ücretsiz diyen bir satıcının, ürünler geldiğimde haber verip ne yapalım dediğimde tabiki paramı göndereceksi demeai ve benim de sen sözünü tutmayacak mısın demem üzerine hakaret küfür ve tehditler etmesine ne kadar etik ise benim de smiley emojisi ile beraber ama söz vermiştin ücretsiz olacaktı bu ürünler o zaman indirim yap başka alışveriş de yapayım senden demem onun yanında çok masumanedir.
Dipnot: Edilen hiçbir küfüre karşılıl vermedim, tehditlere hakaretlere cevap vermeyip sen satıcısın müşterilerine bu şekilde davranma dedim. Burada da konuyu açıp dolandırıcı ,yalancı, gurursuz ve Tüekleri küçük düşüren biri olarak adlandırıldımgene de lütfen sözlerinize dikkat edin dedim lisanımı bozmadım. Siz bana yalancı diyorsunuz ama ben sizi de saygılı olmaya bilginiz olmayan konulardan yprum yapsanız görüş belirtseniz bile azami sahgı çerçevesine dikkat etmenizi öneririm.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Elin ingilizine inanıp bizden birini yargılamayı doğru bulmuyorum. Az yada çok buradan çok kişi bir şeyler alıp satmıştır kendisiyle, benimde alış-verişim oldu ve ben para için böyle şeyler yapacağını düşünmüyorum @nuriksari nın.

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Nuri alışveriş yapmış , ödemesini tamamlamış satıcı kargolamış kargolama süresi uzayınca satıcı müşteri memnuniyeti kazanmak adına ücret iadesi yapmış ürünler senindir demiş. Akabinde ürünlerin geldiğini Nuri söyleyince küfür hakaret etmiş vs. Ayrıca Nuri adamdan ekstra indirim yap paranı göndereyim tarzında bir cümle kullandığını sanmıyorum.

Beyler kendi adıma konuşuyorum , çoğu kimse gibi Nuri’yi bir kez canlı kanlı görmüş değilim. Nuri’nin bende yaklaşık 10k parası vardı. Geçen seneden beri benim hesabımda dururdu. Ben o parayı hanımın sağlık sebeplerinden dolayı(Ameliyat hastane masrafları vs) kullandım. Nuriye durumu izah ettiğimde oldukça anlayışlı karşıladı hakkını asla ödeyemem. Zaman içerisinde Nuriye ödemesini yaptım. Konuyu şuraya getireceğim , dolandıracak tokatlayacak adam bu şekilde 50 pounda mı tenezzül edecek. Komik geliyor.

Elin adamının açmış olduğu konu ile hemen adamı gömmeyin toprağa. İyice anlamaya çalışmakta fayda var.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben gerekli açıklamalrı yaptım, yazışmaları adamın sözünü de size yolladım konu uzayınca ki burdan herkesin önünde yapmayalım bu tartışmayı deyip whatsapp mumaramı bile atmıştım. Waxları attım gitti, inanmayanlar oldu. Satıcı kendi para iadesi yapıp ürünler ücretsiz sizde kalsın dedi yazısını gönderdim göz ardı ederek beni dolandırıcılıkla suçlamasını haklı bulanlar oldu. Küfür etti bana tehditler etti kendi de evet yaptım sinirden dedi ben karşılık vermedim ama küfür etti de abi noldu ki gururun mu kırıldı cidden adamkn parasını yollasana sana yakışmadı diyenler oldu, hatta aynı kişi bana ürünleri yolla ben ücretinş adama yollarım diye harika bir çözüm buldu. Türkleri küçük düşürdün diyen oldu, gururun yok diyenler oldu, herşey ortada adamı dolandırmışsın diyenler oldu. Ne yazsam boş istediğiniz gibi anlayacaksınız önemli de değil ama saygıyı elden bırakmayın hakarer etmeyin dedim sadece. Eğer satıcı sözünde dursa 55 poundunu yollardım istemese bile ve bi 150pound daha alışveriş yapardım, isteyen inanır isteyen bana inandırıcı gelmrdi gurursuz yalancı dolandırıcı Nuri Abi der. Ama içinizden söyleyin burada alanen hakaret ve kötü söz kullanmak yasaktır ve suçtur ve saygısızlıktır.

Dipnot: Forumda kişileri tenzih ederek söylerim ki aliexpressten para iadesi alıp kargo gelmedi diye sonra ürünleri gelip de kullanan çok kişi okudum, duydum. Onlara hiçbir tepkş yazıldığını görmedim. Alıcılar satıcıları dolandıramazlar, saygısızve müşterisine yalan konuşan satıcıya iadesini yapıp sende kalsın dediği parayı geri yollamam ne derseniz deyin.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elin ingilizine inanıp bizden birini yargılamayı doğru bulmuyorum. Az yada çok buradan çok kişi bir şeyler alıp satmıştır kendisiyle, benimde alış-verişim oldu ve ben para için böyle şeyler yapacağını düşünmüyorum @nuriksari nın.
Bu iş elin adamı İngiliz Türk meselesi değildir. Bu iş birisinin gelip benim 1700 mesaj yazıp 2000 like aldığım bir forumda rahatlıkla bana ithamlarda ağır hakaretlerde suçlamalarda bulunması ve olayın tek yönlü olarak ele alınıp bak adamın waxlarını almışsın para iadesini almışsın geri gönder parayı gurursuz yalancı Nuri denilip, Tony sen kendin para iadeai yapmışsın müşterine ürünler gelirse ücretsiz senin olsun demişsin, sonra o da ürünler geldi ne yapalım deyince paramı yolla deyip lafından dönmüş ve küfürler hakaretler edip burada da konu açıp dolandırıcılıkla suçlamışsın ayıp biraz sakin ol denmemesidir.
En güzel nokta çözüm için sunulan iade ettğim sende kalsın dediğim paramı geri yolla forum yönetimi hayır kurumuna bağışlasın denmesidir. Çok güzel bir öneri keşke küfürler etmeden burada hakaretler etmeden ben waxları bağış kutusuna atmadan bu çözüm güzel bir dil ile söylense idi ben ürünler geldi ne yapalım diye kendisine sorduğumda. Ben çözümümü yaptım, bu konu başkalarının çözüm önerileri yapması için açılmamıştır bkz. ürünleri bana sat abi ben adama parasını yollayayım tarzı. Kimseyi ilgilendirdiğini de sanmıyorum benim alışverişimin. Haa dediğim gibi satıcının dediklerini dinler tedbidirinizi alırsınız ileride sizi de dolandırmayayım diye , o nasıl olacaksa artık ;)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Nuri alışveriş yapmış , ödemesini tamamlamış satıcı kargolamış kargolama süresi uzayınca satıcı müşteri memnuniyeti kazanmak adına ücret iadesi yapmış ürünler senindir demiş. Akabinde ürünlerin geldiğini Nuri söyleyince küfür hakaret etmiş vs. Ayrıca Nuri adamdan ekstra indirim yap paranı göndereyim tarzında bir cümle kullandığını sanmıyorum.

Beyler kendi adıma konuşuyorum , çoğu kimse gibi Nuri’yi bir kez canlı kanlı görmüş değilim. Nuri’nin bende yaklaşık 10k parası vardı. Geçen seneden beri benim hesabımda dururdu. Ben o parayı hanımın sağlık sebeplerinden dolayı(Ameliyat hastane masrafları vs) kullandım. Nuriye durumu izah ettiğimde oldukça anlayışlı karşıladı hakkını asla ödeyemem. Zaman içerisinde Nuriye ödemesini yaptım. Konuyu şuraya getireceğim , dolandıracak tokatlayacak adam bu şekilde 50 pounda mı tenezzül edecek. Komik geliyor.

Elin adamının açmış olduğu konu ile hemen adamı gömmeyin toprağa. İyice anlamaya çalışmakta fayda var.
Sana 10000TL değil 20000TL feda olsun kanka. tanışmadık yüzyüze ama forumdan insanları tanıdık gerçekte tanıyamayacağımız şekilde. Her zaman elimden ne gelirse, para pul wax şampuan birşey değildir. İnsanlara saygı anlayış menfaatsiz sevgidir esas olan.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hello Tony from @Wax Planet , wellcome to Turkey's biggest detailing platform detailforum.com. I wish we were talking about your products, or anything about detailing, but here we are.

We all saw the conversation you had with @nuriksari. After what I read, your accusations make no sense to me. Sorry but anyone would do the same thing.

Even he told you to wait for the refund, you were so kind to send his money back (which was a very great attitude). Then he told you that he has the parcel.
Can you tell me, if he was so called a conman then why he told you that he has the parcel? This doesn't make sense. He has both the parcel and the money in his possession.

First you tell him to keep the parcel free of charge if ever arrives to him, then when he got them you tell him to pay your money back? And like if this is not enough you use bad language to him. Anyone in his condition would have done the same thing. He claims he put the waxes in a local charity box, this is not something we can decide whether it is true or not. The responsibility is his.

And your second claim is he asked for extra discount to pay your money back. What is wrong about this? Since when asking for discount is wrong?

Don't miss understand, I do not know him personally. And I'm not a judge, I just wanted to understand what happened.

By the way I told him that your suggestion about giving money to a charity organization was a great idea. And he replied he already put the waxes in a charity box. So he has no regrets. We can not do anything about this.

Cheers.

Çeviri:

Merhaba Tony, Türkiye'nin en büyük detay platformuna hoş geldin. Bugün ürünleriniz ya da detay ilgili herhangi bir başka konu hakkında konuşuyor olmayı dilerdim ama konumuz farklı.

@nuriksari ile olan konuşmalarınızı hepimiz gördük. Okuduklarımdan sonra suçlamalarınız bana hiç mantıklı gelmedi. Kusura bakmayın ama bu durumda herkes aynısını yapardı.

Size para iadesi yapmamanızı söylemesine rağmen siz kibarlık yaparak para iadesi yapmışsınız ki bu çok güzel bir davranış. Sonra size ürünlerin ulaştığını söylemiş.

Bana söyler misiniz, söylediğiniz gibi "dolandırıcı" biriyse neden hem ürün hem de para ondayken size bunun haberini verdi? Bu hiç mantıklı değil.
Para iadesi yaptığınızda ürünler ulaşırsa da sizindir demişsiniz, parasını iade ettikten sonra ürünlerin geldiğini duyduğunuzda ise paranız geri istemişsiniz. Bu da yetmezmiş gibi kendisine küfürler etmişsiniz. Bu durumda kim olsa aynısını yapardı. Alıcı waxları yerel bir yardım kutusuna bıraktığını söylüyor, bu doğru mu değil mi bilemeyiz. Kendisi bilir.

Ayrıca diğer bir iddianız ise paranızı geri göndermek için indirim istemiş olması. Bunda yanlış ne var, ne zamandan beri indirim istemek yanlış oldu?

Beni yanlış anlamayın, ben alıcıyı şahsen tanımıyorum bile. Ve yargılayacak kişi de değilim, sadece ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorum.

Bu arada ben alıcıya da sizin harika önerinizi yerine getirmesini söyledim (parayı yardım organizasyonuna bağış yapmasını). Ve kendisi de waxları zaten bir yardım kutusuna bıraktığını söyledi. Bundan da pişman değil. Bu konuda bizim de söyleyebileceğimiz ya da yapabileceğimiz bir şey yok.

Sevgiler.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...