Untrustworthy Nuriksari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
I completely agree with @omrslhmms . Although @Wax Planet said “if products will be delivered, you can keep products free to charge”, he requested to payment again... remember that you are a company owner and never say something just for the sake of conversation. If Nurettin was a conman (as you called), you never knew that the products were delivered to him. I’m sorry to say that you are a grinch and came here for crying.

Son düzenleme:

Oguzbzkrt

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
fethiye
@nuriksari ile cok alisveris diyemem bu olaya gerce ama yardimini gordum tr de neredeyse 2 katina satilan urunleri bana yurtdisi fiyatiyla verip kargo ucretini vergilerini vs 10 tl den hesap eden adam zymol titanium cok istiyorum diye fazladan alip param cikismayinca urunu gondericek olup parasini 3 ay icinde odersin yavas yavas diyen birisi hani beni tabiri caizse dolandirsa inanmam dolandirici olduguna yada kotu niyetli olduguna bi sebebi bi yanlis anlasilma vardir derim saygilar...

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hello Tony from @Wax Planet , wellcome to Turkey's biggest detailing platform detailforum.com. I wish we were talking about your products, or anything about detailing, but here we are.

We all saw the conversation you had with @nuriksari. After what I read, your accusations make no sense to me. Sorry but anyone would do the same thing.

Even he told you to wait for the refund, you were so kind to send his money back (which was a very great attitude). Then he told you that he has the parcel.
Can you tell me, if he was so called a conman then why he told you that he has the parcel? This doesn't make sense. He has both the parcel and the money in his possession.

First you tell him to keep the parcel free of charge if ever arrives to him, then when he got them you tell him to pay your money back? And like if this is not enough you use bad language to him. Anyone in his condition would have done the same thing. He claims he put the waxes in a local charity box, this is not something we can decide whether it is true or not. The responsibility is his.

And your second claim is he asked for extra discount to pay your money back. What is wrong about this? Since when asking for discount is wrong?

Don't miss understand, I do not know him personally. And I'm not a judge, I just wanted to understand what happened.

By the way I told him that your suggestion about giving money to a charity organization was a great idea. And he replied he already put the waxes in a charity box. So he has no regrets. We can not do anything about this.

Cheers.
I completely agree with @omrslhmms . Although @Wax Planet said “if products will be delivered, you can keep products free to charge”, he requested to payment again... remember that you are a company owner and never say something just for the sake of conversation. If Nurettin was a conman (as you called), you never knew that the products were delivered to him. I’m sorry to say that you are a grinch and came here for crying.
Türkçe yazarsanız ya da forum admini ilk mesajda olduğu gibi yanlış tercime etmeyecekse onlar da edebilir herkes anlayabilir daha uygun olur konuyu takip edenler için, dediğim gibi herkesin fikri olabilir benimle aynı ya da farklı, saygıyı üslübu elden bırakmadan dile de getirilebilir. Benim için esas olan tek şey insanların tavırları ve üslübu kullandığı dildir. Bu vesileyle tekrar söylüyorum ki ağır ithamlar ve kötü sözler kullanılması forum kurallarına aykırıdır.

seran

Çaylak Detaycı
Üye
@nuriksari

Beni tanımadan ürün göndermek isteyen, ürünü aldıktan sonra ödemeyi yapabileceğim söyleyen bir kişinin, dolandırdırıcı itham ediyorsun edilmesi hoş değildir. Hele ki konunun çok başka yerlere çekilmesi hiç hoş değil. Konunun Türklükle hiç alakası yok bence. Etik davranmayan birine, etik davranması beklemek o kişinin kendine kalmış bir durum. Dışarıdan düşününce, o olayı sıcak sıcağına yaşamayan biri, satıcı insiyatifi ile iade edilen parayı (rahatlıkla) gönder diyebilir ki bende öyle düşünüyorum. Ama iletişim ya da ikili ilişkilerde her zaman iki kere iki dört etmiyor. Üslup her kapıyı açabileceği gibi her kapıyı da kapatabilir.

Bu arada nuri hoca candır :)

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari

Beni tanımadan ürün göndermek isteyen, ürünü aldıktan sonra ödemeyi yapabileceğim söyleyen bir kişinin, dolandırdırıcı itham ediyorsun edilmesi hoş değildir. Hele ki konunun çok başka yerlere çekilmesi hiç hoş değil. Etik davranmayan birine, etik davranması beklemek o kişinin kendine kalmış bir durum. Dışarıdan düşününce, o olayı sıcak sıcağına yaşamayan biri, satıcı insiyatifi ile iade edilen parayı (rahatlıkla) gönder diyebilir ki bende öyle düşünüyorum. Ama iletişim ya da ikili ilişkilerde her zaman iki kere iki dört etmiyor. Üslup her kapıyı açabileceği gibi her kapıyı da kapatabilir.
Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın kim kimi itham etmiş konuyu nerelere çekmiş.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Türkçe yazarsanız ya da forum admini ilk mesajda olduğu gibi yanlış tercime etmeyecekse onlar da edebilir herkes anlayabilir daha uygun olur konuyu takip edenler için, dediğim gibi herkesin fikri olabilir benimle aynı ya da farklı, saygıyı üslübu elden bırakmadan dile de getirilebilir. Benim için esas olan tek şey insanların tavırları ve üslübu kullandığı dildir. Bu vesileyle tekrar söylüyorum ki ağır ithamlar ve kötü sözler kullanılması forum kurallarına aykırıdır.
Çeviri eklendi.

Untrustworthy Nuriksari

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
En azından çevirisi orijinali ile 1e 1 aynı olması gerektiği gibi. Elinize sağlık. Herkesi bu konu ile dolaylı olarak meşgul ettiğim için kusura bakmayın ama ilk mesajımda zaten sçyledim burayı meşgul etmeyelim kişisel bir konu işte whatsapp numaram ordan yazabilirisniz metak ettiğiniz birşey olursa diye. Fakat konu burada devam etti, hatta bu kişisel kapalı kapılar ardında konuşulacak bir konu değil burdan yazalım diyerek herkes yorumunu fikrini yazdı ben de sonuna kadar buradan herşeye cevap ve karşılık vermeye öecbur kaldım, benim açımdan sıkıntı yok her zaman ortak alım ve uygulamalarla hatırlanacak değilmişisz demek ki :)

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Kesinlikle yanlış anlaşılma iki taraf birbirini daha iyi tanısaydı böyle sorunlar olmayacağını düşünüyorum

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kesinlikle yanlış anlaşılma iki taraf birbirini daha iyi tanısaydı böyle sorunlar olmayacağını düşünüyorum
Esasen sorunlar farklı düşünce ve beklentilerden kaynaklanır fakat sorun barsa çözüm de vardır. Asgari seviyede anlayış ve saygı sağlanabilirse mutlaka herzaman ortak bir çözüm bulunacaktır. Velhasıl kelam burada o kadar gürültüden hakaretten ağır sözlerden sonra önerilen foruma yollayın ücretini modaratöre o da hayır kurumuna bağışlasın çözümü de gayet iyi bir seçenekti .Herzaman sakin olmak da fayda vardır, barış yapmasını bilmiyorsan savaş da yapmayacaksın lafı da bu konu için uygundur bence.

Buradaki herkes candır, değerlidir. Birbirimizi birkaç para ürün için kırmaya itham etmeye saygıyı yitirmeye değmez. En başta dediğim gibi burası bir detay forumu ve ailesidir. Ailede küçüklerin saygısı büyüklerin yol göstericiliği önemlidir yoksa küçük de büyük de hata yapar insan doğası.

erdal.t

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
gaziantep
Nuri ile birkaç kez alışverişim oldu hiçbirinde sıkıntı yaşamadım hatta kargodan kaynaklı ürün zayiatında talebim olmamasına rağmen yerine daha iyi ürün gönderdi şahsi kanaatim burada niyet okuyuculuğu yapmadan objektif değerlendirme yapmak gerekir

Fuat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nuri abi ile birçok kez alışveriş yaptım her seferinde yardımcı oldu. Ürünleri gönderip parayı sonradan aldı. Burda bir mesaja bakarak kimseye yargılamak bize düşmez kimsenin de haddine oldugunu düşünmüyorum. Ayrıca ortada satıcının yaptıgı yanlıslar da var. İki taraflı degerlendirme yapılması gerekir. Herkes hata yapar nuri abi de satıcı da hatalı oldugu yerler olabilir. Kimseyi kırmaya gerek yok. Satıcı iade yapıp zaten ürünlerden vazgeçmiş. İadesini yapmıs. Nuri abi de ürünleri attıgını söylüyor. Konunun fazla uzamasına gerek yok diye düşünüyorum

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

I have removed the shipping option to UAE and Turkey due to being ripped off buy a guy called Nurettin Kucuksari, The conman ordered £60 worth of wax which i shipped to his address in the UAE. A couple of days later at 4 am he starts messaging me asking where his products were, i got this for over 2 weeks constant messaging on whatsapp. I gave in and told him his wax was more than likely lost and if they turn up in a few months then he could keep them for his troubles and i refunded him well within the 21 days royal mail claim a parcel can still be in transit.

After i refunded him a day later he produces a picture on whatsapp of the products i sent him . He then sent a message saying he will see if I'm "true to my word" and he could keep the products free of charge. He then told me the waxes were at his P/O box which he hadn't checked and they had been there for quite some time. Naturally i asked if he would kindly resend the payment as the parcel was in his possession all along and its no fault of mine if he didn't check his box. His response was "i will pay for them if i can have a large discount on all future orders.

i SAID NO AND NEVER GOT MY MONEY.

Buyrun çevirin ben kendi yaptığım çeviriyi sileceğim, telefon ile yaptığım için çok özenemedim. ripped off ve conman satıcının kelimeleri benim değil. Onları da yazdığı gibi çevirin. Bu mesajı yanıtlayarak çevirin bana bildirim gelince onu yapıştırırım ben.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
herkese merhaba bitikleri oynadığım şu dönemde alakasız bir konunun foruma taşınmasına anlam veremedim. burası tüketici hakem heyeti değil. nuriksarı ile aralarında yapılan alışverişten doğan sıkıntıyı ikisi çözer yada konuyu yetkili mercilere aktarır. Bence burası yetkili merci değil. forumla alakası olmayan bir alışverişten kaynaklanan şahıslar arası gerilimi buraya taşımanın anlamı yok. bence bu konu saçma sapan yerlere gelmeden forum adminleri tarafından konunun kilitlenmesini talep ediyorum.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
I have removed the shipping option to UAE and Turkey due to being ripped off buy a guy called Nurettin Kucuksari, The conman ordered £60 worth of wax which i shipped to his address in the UAE. A couple of days later at 4 am he starts messaging me asking where his products were, i got this for over 2 weeks constant messaging on whatsapp. I gave in and told him his wax was more than likely lost and if they turn up in a few months then he could keep them for his troubles and i refunded him well within the 21 days royal mail claim a parcel can still be in transit.

After i refunded him a day later he produces a picture on whatsapp of the products i sent him . He then sent a message saying he will see if I'm "true to my word" and he could keep the products free of charge. He then told me the waxes were at his P/O box which he hadn't checked and they had been there for quite some time. Naturally i asked if he would kindly resend the payment as the parcel was in his possession all along and its no fault of mine if he didn't check his box. His response was "i will pay for them if i can have a large discount on all future orders.

i SAID NO AND NEVER GOT MY MONEY.

Buyrun çevirin ben kendi yaptığım çeviriyi sileceğim, telefon ile yaptığım için çok özenemedim. ripped off ve conman satıcının kelimeleri benim değil. Onları da yazdığı gibi çevirin. Bu mesajı yanıtlayarak çevirin bana bildirim gelince onu yapıştırırım ben.
Konu oldukça hassas olduğu için çevirinin de özenli olması gerekirdi diye düşünüyorum. Özenemedi iseniz çevirmeseydiniz çünkü orijinal mesaj İngilizce atıldı ve en başta bir çevirisi de yoktu sonradan eklenşnce ben de okudum. Şahsınıza birşey söylemedim saygusızlık veya kötü söz ettiniz diye, sadece çeviride yanlışlık var ve konuyu başka yere çekebilir dedim. Çeviriyi ben seve seve özenerek yapardım fakat bu konunun taraflarından birisi olduğum için doğru olacağını sanmam. Umarım anlayışla karşılayacaksınızdır. İlk çeviride beni rahatsız eden yanlış kısım şu idi, satıcının orijinal mesajı ve moderatörün çevirisi şu şekilde.

After i refunded him a day later he produces a picture on whatsapp of the products i sent him . He then sent a message saying he will see if I'm "true to my word" and he could keep the products free of charge.

Meali

Ona parasını iade ettikten sonra WhatsApp dan bana ürünlerin resmini gönderdi. Bana sözümü tutup tutmadığımı görmek için böyle bir şey yaptığını ve ürünlerin de kendisinde kalıp kalmayacağını görmek istediğini belirtti.

Doğrusu şu şekilde olmalıydı

Ona parasını iade ettikten bir gün sonra bana Whatsapp üzerinden ona yolladığım ürünlerin fotoğraflarını attı. Daha sonra da sözüme sadık kalıp kalmayacağımı ve ürünleri ücretsiz olarak tutup tutamayacağını göreceğiz şeklinde mesaj attı.

Yani çevirideki gibi satıcının sözünü tutup tutmayacağını görmek için böyle birşey yaptığım ifade edilmemektedir. Hem satıcı zan altında kalmasın hem de okuyan yanlış bilgilenmesin. Zaten çeviren moderatör de hatalar olabilir son 2 ğaragrafı çevirmedim ve çok özenerek çevirmedim diyerek konuya gösterdiği hassasiyetin derecesini belirtmiştir.
Eminim ki birisi sizi dolandırıcılık, yalancılık ile itham ederse herkesin önüne de bu konu getirilir gereksiz yere servis edilirse daha bir özen gösterilmesini beklersiniz doğal olarak. Bunlar olağan şeyler değildir yeri de burası değildir ama konu açılmış ısrarla devam ettirilmiş hakaret ve kötü sözler söylenmiş ise sonuna kadar gidelim herkes kendi yorumunu fikrini oluştursun, saygı çerçevesinde düşüncesini ortaya koysun bunda benim açımdan sakınca yoktur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
herkese merhaba bitikleri oynadığım şu dönemde alakasız bir konunun foruma taşınmasına anlam veremedim. burası tüketici hakem heyeti değil. nuriksarı ile aralarında yapılan alışverişten doğan sıkıntıyı ikisi çözer yada konuyu yetkili mercilere aktarır. Bence burası yetkili merci değil. forumla alakası olmayan bir alışverişten kaynaklanan şahıslar arası gerilimi buraya taşımanın anlamı yok. bence bu konu saçma sapan yerlere gelmeden forum adminleri tarafından konunun kilitlenmesini talep ediyorum.
bence de gayet anlamlı bir öneri en başta zaten bunu söyledim fakat herkes yazdı çizdi birşeyler söyleme akıl verme yargılama hakkı hissetti. Konuyu kilitlerseniz de lütfen silmeyin dursun arşivde. Sileceğiniz şeyleri zaten yazmamış uyarmış konu açtırmamış olurdunuz.
Saygılar

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konu oldukça hassas olduğu için çevirinin de özenli olması gerekirdi diye düşünüyorum. Özenemedi iseniz çevirmeseydiniz çünkü orijinal mesaj İngilizce atıldı ve en başta bir çevirisi de yoktu sonradan eklenşnce ben de okudum. Şahsınıza birşey söylemedim saygusızlık veya kötü söz ettiniz diye, sadece çeviride yanlışlık var ve konuyu başka yere çekebilir dedim. Çeviriyi ben seve seve özenerek yapardım fakat bu konunun taraflarından birisi olduğum için doğru olacağını sanmam. Umarım anlayışla karşılayacaksınızdır. İlk çeviride beni rahatsız eden yanlış kısım şu idi, satıcının orijinal mesajı ve moderatörün çevirisi şu şekilde.

After i refunded him a day later he produces a picture on whatsapp of the products i sent him . He then sent a message saying he will see if I'm "true to my word" and he could keep the products free of charge.

Meali

Ona parasını iade ettikten sonra WhatsApp dan bana ürünlerin resmini gönderdi. Bana sözümü tutup tutmadığımı görmek için böyle bir şey yaptığını ve ürünlerin de kendisinde kalıp kalmayacağını görmek istediğini belirtti.

Doğrusu şu şekilde olmalıydı

Ona parasını iade ettikten bir gün sonra bana Whatsapp üzerinden ona yolladığım ürünlerin fotoğraflarını attı. Daha sonra da sözüme sadık kalıp kalmayacağımı ve ürünleri ücretsiz olarak tutup tutamayacağını göreceğiz şeklinde mesaj attı.

Yani çevirideki gibi satıcının sözünü tutup tutmayacağını görmek için böyle birşey yaptığım ifade edilmemektedir. Hem satıcı zan altında kalmasın hem de okuyan yanlış bilgilenmesin. Zaten çeviren moderatör de hatalar olabilir son 2 ğaragrafı çevirmedim ve çok özenerek çevirmedim diyerek konuya gösterdiği hassasiyetin derecesini belirtmiştir.
Eminim ki birisi sizi dolandırıcılık, yalancılık ile itham ederse herkesin önüne de bu konu getirilir gereksiz yere servis edilirse daha bir özen gösterilmesini beklersiniz doğal olarak. Bunlar olağan şeyler değildir yeri de burası değildir ama konu açılmış ısrarla devam ettirilmiş hakaret ve kötü sözler söylenmiş ise sonuna kadar gidelim herkes kendi yorumunu fikrini oluştursun, saygı çerçevesinde düşüncesini ortaya koysun bunda benim açımdan sakınca yoktur.
Sizin yazdığınız şekilde ilgili yeri düzenledim.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sizin yazdığınız şekilde ilgili yeri düzenledim.
Dediğim gibi lütfen beni baz almayın çeviri için çünkü ben konunun taraflarından biriyim en azından itham edilen tarafım. o sebeple etik ve doğru olmaz, siz tarafsız birinden doğru çeviri yaptırır iseniz ya da kendiniz biraz özenle çevirirseniz benim için yeterlidir. Teşekkür ederim....

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
konu sadece onu değil bizi de ilgilendiriyor. Adam başka gruplarda ithamda bulunuyor Türkiye’ye mal göndermeyeceğini hatta başka satıcı markalara da ileteceğini söylüyor hal böyle olunca Türk detay severler olarak bu durum ikisinin arasından çıkıyor bizi de ilgilendiriyor. Konunun kitlitlenmemesini talep ediyorum. Bir kişinin hatası yüzünden ürün gelmeyecek ülkeye

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
konu sadece onu değil bizi de ilgilendiriyor. Adam başka gruplarda ithamda bulunuyor Türkiye’ye mal göndermeyeceğini hatta başka satıcı markalara da ileteceğini söylüyor hal böyle olunca Türk detay severler olarak bu durum ikisinin arasından çıkıyor bizi de ilgilendiriyor. Konunun kitlitlenmemesini talep ediyorum. Bir kişinin hatası yüzünden ürün gelmeyecek ülkeye
Sizin nezdinizde soruyorum bu kişiden kaç kere daha önce Türkiyeye ürün gönderttiniz bu markadan ne zamandan beri haberdarsınız ve satıcıya da sorar mısınız Türkiye ya da Dubaiye benşm haricimde ürün yollamış mı daha önce? ;)
Şimdi endişenize gelince. Haklısınız Türk detay sever olarak konu sizi de ilgilendiriyor, benim yüzümden bu satıcıdan ürün tedarik edemeyeceğiniz için. Birinci nokta şu, konunun Türkiye ile alakası yoktur, ürünler Dubaiye sipariş edilmiştir para iadesi ypaılıp ürünler ulaşmaynca ben bir sipariş de Türkiyeye geçtim satıcının iyi niyetine istinaden fakat takipsiz kargo ile yollayamam diyerek siparişi iptal ederek para iadesi yaptı ve sitede Türkiye için tek kargo seçebeği vardı, takipli kargo için fiyat sordum çok yüksek idi. İkinci nokta da şu, satıcı orada, site orada, siz buradasınız. siteye girip sipariş geçebilirsiniz Türkiye seçeneği var, satıcı göndermek istmeezse takipsiz kargo ile, takipli kargo ücreti ödersiniz ürünlerin ücreti ile beraber siparişiniz işleme alınır. Benim yüzünden koca ülkeye ürün gönderilmemesi sözkonusu değildir, eğer sözkonusu ise de satıcı olarak yanlıştır benim değil satıcının sorumluluğudur. Sizin de onu dolandırıcağınızı düşünerek ürün göndermiyor ise dediğim gibi bu sözkonusu değildir zaten bu şekil ticarette haa koca ülkeyi dolandırcı ilan edip ürün yollamıyorsa burada da satıcıdan ziyade beni suçlamanız oldukça gülünçtür.
Siz siparişi verir ücretini ödersiniz satıcı kargonuzu yollar kimse dolandırılmamış olur bu çok basit ve kolay bir ticaret şeklidir. Eğer bunu benim yüzümden yapamayacağınız endişesi taşıyorsanız kusura bakmayın ciddiye aşınacak bir durum değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...