Untrustworthy Nuriksari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam ben de müsadenizle birşey sormak istiyorum. Ürünler size ne zaman gelmiş posta kutunuza ?
Posta kutusu benim değil konuda detaylı yazdım o yüzden bilgim yok. Ben satıcıya da dedim posta kutusunda olabilir bakamıyorum diye, o da dalga geçer gibi hayır adresine gelecek dedi. O sebeple dedim ki neden para iadesi yaptınız belki de gelecek. O da gelirse ücretsiz ürünler sizde kalabilir dedi. Bunu suistimal edecek olsam ürünlerin geldiğini haber vermezdim. Posta kutusunun sahibi ürünleri bebeğimizi sevmeye gelirken getirdi bana teslim etti bu sana gelmiş dedi ben kendiaine önceden haber verdirmiştim eşim vasotası ile posta kutusu numarasını yazdım ürün gelecek belki oraya gelir diye. Ben ürünler geldi diye resim atınca satıcıya, sordum ne yapacağız ürünler bende mi kalacak ücretsiz söylediğiniz gibi yoksa ne yapalım dedim. Tabiki paramı vereceksin dedi b3n de e sözünüzü tutmayacak mısınız dedim ve saydırıp durmaya en som küfüre bloklamaya götürdü işi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Konuyu kapatmamızı eleştirdin diye açtım zaten tekrar. Ben de dedim zaten foruma ne Nuri'nin adamın parasını göndermeyip waxları gasp etmesinden. Başka yerde farklı söyleyeyip burada farklı yazma. Biz senden korkumuza kapatmadık konuyu. Burada daha fazla uzamasın diye kapattık. Ha o 20 cm yazan arkadaşa da soruyorum o nedir ben anlamadım. Onu bi burada anlatsın bana.
Eğer foruma ne ise konuyu neden onayladınız? Ayrıca gasp yok söylediğiniz gibi. Gasp zorla olur b3n kşmseye zorla bişi yapmadım. 20cm yqzan arkadaş kim ise ona sorunuz lütfen her konuyu bana mal etmeyiniz beni suçlamak itham etmek için kendinizi zorlamayınız.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Alt cümlede de nedenini söylemiş :) bir çevirir misin?
Çünkü smilry atıp indirim isteyip durdun demiş. Eğer bu müşterisine küfür etme tehdit etme ırkçı söylemde bulunma hakkı veriypr ise aizin fikriniz. Ben her satıcıdan indirim isterim bu onların bana küfür etmesine para iadeai yapıp ürünler ücretsiz sizde kalsın delikanlılıpından dönmesine bana küfür etmesine sebep olmamalıdır benim gözümde

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bu konu ile Jason’un bir bağlantısı yoktur. Jason verdiğiniz siparişleri benim adresime 44 gündür yollamıyor doğrudur. Ancak Tony’den geçen hafta Wax aldım gayet ilgili davrandı ve 12 saat içerisinde ürünü paketleyip kargo mailini bana gönderdi. Adama kötü davrandı ya da ilgisiz oldu dersem günaha girmiş olurum. Hatta Alman whatsapp grubumdan bir Alman adresini yanlış yazdığı için ürünleri geri İngiltere’ye gitmiş Tony kendi hatası olmadığı halde ücretsiz tekrardan yollamış dün çocuk utanarak bu jestine teşekkür etti benim hatam olmasına rağmen ek ücret almadı diye.

arkadaşının 44 gündür ürün yollamaması alay etmesi Tony’den bağımsız başka bir konudur. Hatta bugün Tony’e arkadaşının yaptığını anlattım hiç haberinin olmadığını, kendisinin prensip olarak bir gün içerisinde tüm siparişleri kargoya verdiğini ve bu yaptığı yanlış yüzünden arkadaşı Jason ile konuşacağını belirtti. Yani konuyla alakası olmadığı halde adamla konuşacağını söyledi.

ırkçılık meselesine gelirsek, kendisi defalarca Türkiye’ye tatile geldiğini Türk insanı ile sorunu olmadığını belirtti.

olaylardan bağımsız olarak benim şahsi görüşüm ve Tony ile geçen alışveriş tecrübemden şunu gösteriyor: Bu adam gayet iyi niyetli ve müşterisini madur etmemek için elinden geleni yapıyor. Adam para iadesi yapıp gelse de gelmese de senin olabilir demiş. Ardından ürünler gelmiş. Parasını istemiş rica etmiş sen de ekran görüntüsü atıp adama bunu söyledin senin olsun dedin demişsin. O da eğer kaybolsaydı veya aylar sonra sana gelseydi ürün para talep etmezdim ama ürünler kısa sürede zaten gelmiş diyor. Keşke parası verilseydi sonuçta ortada bir emek var.

ayrıca bu tarz konularda ismim ortaya atılmayıp polemiğe çekilmezsem çok memnun olurum. Keyif ve hobi için yaptığımız bu işin içine bu tarz durumlar girmesi üzücü. Ben yurt dışında yaşadığım ve sık sık ülkeye gittiğim için forumdan insanlara elimden geldiğince istedikleri ürünü adresime kargolamalarını söylüyorum. Bu konuda @onurçiko @Detail 35 @Dragstar @Murat ve diğer bir çok arkadaşlarımıza adresimi verip bana kargolayın ben Türkiye’ye gittikçe getirmeye çalışırım diyorum. Böyle bir şeyde adımın geçmesi veya olayların içinde yer almam beni ziyadesiyle üzdü.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Eğer foruma ne ise konuyu neden onayladınız? Ayrıca gasp yok söylediğiniz gibi. Gasp zorla olur b3n kşmseye zorla bişi yapmadım. 20cm yqzan arkadaş kim ise ona sorunuz lütfen her konuyu bana mal etmeyiniz beni suçlamak itham etmek için kendinizi zorlamayınız.
Madde madde sıralayım:

1. 20 cm olayını @multispace e sordum.
2. İngiliz adamı, başka birinden yaptığınız 300 poundluk alışveriş için töhmet altında tutan sensin. O zaman @multispace in söylediği de seni bağlar :)
3. PayPal ödemeyi güvence altına almak için var. PayPal üzerinden ödeme yaptıysanız adamın sizi dolandırma ihtimali sıfırdır.
4. Bu konuda da adam defalarca parasını istemiş fakat sen yok karşılığında indirim isterim demişsin.
5. Gasp, zilyetliği başkasına ait bir malın “cebir” veya “tehdit” kullanılarak alınmasıyla oluşur. Malı elinde tutman cebirdir, ödeme karşılığında indirim istemen de tehdittir.

@Paian yanlışım varsa düzeltir misin?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ta
Bu konu ile Jason’un bir bağlantısı yoktur. Jason verdiğiniz siparişleri benim adresime 44 gündür yollamıyor doğrudur. Ancak Tony’den geçen hafta Wax aldım gayet ilgili davrandı ve 12 saat içerisinde ürünü paketleyip kargo mailini bana gönderdi. Adama kötü davrandı ya da ilgisiz oldu dersem günaha girmiş olurum. Hatta Alman whatsapp grubumdan bir Alman adresini yanlış yazdığı için ürünleri geri İngiltere’ye gitmiş Tony kendi hatası olmadığı halde ücretsiz tekrardan yollamış dün çocuk utanarak bu jestine teşekkür etti benim hatam olmasına rağmen ek ücret almadı diye.

arkadaşının 44 gündür ürün yollamaması alay etmesi Tony’den bağımsız başka bir konudur. Hatta bugün Tony’e arkadaşının yaptığını anlattım hiç haberinin olmadığını, kendisinin prensip olarak bir gün içerisinde tüm siparişleri kargoya verdiğini ve bu yaptığı yanlış yüzünden arkadaşı Jason ile konuşacağını belirtti. Yani konuyla alakası olmadığı halde adamla konuşacağını söyledi.

ırkçılık meselesine gelirsek, kendisi defalarca Türkiye’ye tatile geldiğini Türk insanı ile sorunu olmadığını belirtti.

olaylardan bağımsız olarak benim şahsi görüşüm ve Tony ile geçen alışveriş tecrübemden şunu gösteriyor: Bu adam gayet iyi niyetli ve müşterisini madur etmemek için elinden geleni yapıyor. Adam para iadesi yapıp gelse de gelmese de senin olabilir demiş. Ardından ürünler gelmiş. Parasını istemiş rica etmiş sen de ekran görüntüsü atıp adama bunu söyledin senin olsun dedin demişsin. O da eğer kaybolsaydı veya aylar sonra sana gelseydi ürün para talep etmezdim ama ürünler kısa sürede zaten gelmiş diyor. Keşke parası verilseydi sonuçta ortada bir emek var.

ayrıca bu tarz konularda ismim ortaya atılmayıp polemiğe çekilmezsem çok memnun olurum. Keyif ve hobi için yaptığımız bu işin içine bu tarz durumlar girmesi üzücü. Ben yurt dışında yaşadığım ve sık sık ülkeye gittiğim için forumdan insanlara elimden geldiğince istedikleri ürünü adresime kargolamalarını söylüyorum. Bu konuda @onurçiko @Detail 35 @Dragstar @Murat ve diğer bir çok arkadaşlarımıza adresimi verip bana kargolayın ben Türkiye’ye gittikçe getirmeye çalışırım diyorum. Böyle bir şeyde adımın geçmesi veya olayların içinde yer almam beni ziyadesiyle üzdü.
Tamamı ile katılıyorum. Ben konu hakkında bilginiz olduğu için sizi etiketledim yoksa 2si ayrı konılar ama diğer satıcışarın da Türkiyeye ürün göndermemesi endişesi bahsi geçti diye yazmıştım. Size karşı ilgili olabilir satıcı ben kötü bir tecrübe yaşadım zaten hatırlarsanız size olayı anlattım daha önce şahsen bakın adam böyle birşey yaptı para iadeai yaptı ürünler kalsın sende dedi bu adamdan sipariş geçelim ne satıcılar var bir de Jasona bak ilgisiz diye konuştuk. Fakat aramızdaki mevzu kötü sonuçlandı ki küfür etmese ben parasını tekrar yollar ya da orta yol bulurduk. Sanırım küçük münferit bir olay gereksiz yere büyüdü buralara taşındı. Ben konuyu kapattım waxları bağış kutusuna atarak.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Alt cümlede de nedenini söylemiş :) bir çevirir misin?
Tarafsız çeviri olsun ben çevireyim :)

Elbette sana küfür ettim, sana binlerce kez ödemeni söyledim ama sen gülen surat göndermeye ve daha fazla indirim istemeye devam ettin ki zaten %25 indirim almıştın.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Madde madde sıralayım:

1. 20 cm olayını @multispace e sordum.
2. İngiliz adamı, başka birinden yaptığınız 300 poundluk alışveriş için töhmet altında tutan sensin. O zaman @multispace in söylediği de seni bağlar :)
3. PayPal ödemeyi güvence altına almak için var. PayPal üzerinden ödeme yaptıysanız adamın sizi dolandırma ihtimali sıfırdır.
4. Bu konuda da adam defalarca parasını istemiş fakat sen yok karşılığında indirim isterim demişsin, yok paranı isterim demişsin.
5. Gasp, zilyetliği başkasına ait bir malın “cebir” veya “tehdit” kullanılarak alınmasıyla oluşur. Malı elinde tutman cebirdir, ödeme karşılığında indirim istemen de tehdittir.

@Paian yanlışım varsa düzeltir misin?
1. beni ilgilendirmeyen bir konu
2.ingiliz adam türkleri töhmet altında bıraktı thedit ederek
3.ben kşmse beni dolandırdı diye ortalıkta gezmedim konu açmadım satıcı gibi
4.indirim extra yap 1 sipariş daha geçecem dedim, yapmadı küfür etti parasını yollamadım benim kararım
5.kimseyi tehdit etmedim, para iadeai kendisi yaptı ve ürünler senşn olsun ücretsiz deyip lafından döndü. yorumlar ve ithamlar size aittir

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tarafsız çeviri olsun ben çevireyim :)

Elbette sana küfür ettim, sana binlerce kez ödemeni söyledim ama sen gülen surat göndermeye ve daha fazla indirim istemeye devam ettin ki zaten %25 indirim almıştın.
bana özel 25% indirim de yoktu. basettiği indirim genel black friday indirimi idi ve bitmişti:) indirim isteyip küfür yemek size göre normal olabilirse de ben hakkım olan parayı tutrum waxları bağış kutusuna attım kimse beni yargılayabilecek pozisyonda değildir hele hakaret ve dolandırıcı gaspçı deme hakkına hiç sahip değildir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
bana özel 25% indirim de yoktu. basettiği indirim genel black friday indirimi idi ve bitmişti:) indirim isteyip küfür yemek size göre normal olabilirse de ben hakkım olan parayı tutrum waxları bağış kutusuna attım kimse beni yargılayabilecek pozisyonda değildir hele hakaret ve dolandırıcı gaspçı deme hakkına hiç sahip değildir.
Hocam tercih sizindir, ben fikrimi belirttim zaten bu konuda. Satıcıya da size de gerekli gördüğüm konularda yorumlarda bulundum. Benim için konu kapanmıştır. Kimseyi değiştiremeyiz, ne sizi ne satıcıyı (bunu iyi veya kötü yargılamak anlamında söylemiyorum). Ben yaptığınızı yapmazdım diyorum sadece, kendimce doğru olanı da tarafsız yorumlamaya çalıştım. Sizi niye böyle yaptınız ya da yapıyorsunuz diye yargılayamam zaten. Eyvallah dedim size her seferinde. Daha da ben dahil olmak istemiyorum konuya.

Arada tarafsız çeviri yaparım sadece :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ürününü peşin satan bir İngiliz satıcının, Nurettin Küçüksarı adında bir alıcı tarafından dolandırıldım ve kandırıldım, bu sebeple Türkiye ve Dubaiye ürün gönderimini kaldırdım (zaten daha önce hiç göndermemiş ben ilkim) sizlerin de bilgisi olsun diyerek bana hakaret ettiği, ithamlarda bulunduğu tüm Türkleri töhmet altında bıraktığı bir mesajı forumu ilgilendirmiyor bizi de ilgilendirmiyor aranızdaki mevzu diyen bir yönetimin burada yayınlaması, adminin bileceği iştir. Ben ilk mesajımda cevap yazmayacağım konunun yeri burası değil
deyip whatsapp numaramı verdim konuyı öğrenmek isteyenler için. Fakat konu burada uzun uzadıya tartışıldı, kapatıldı spnra tekear açıldı keyfinize göre, ben de her iddia ve mesaja lisanıma dikkat ederek cevap yazdım fakat hala gaspçı, dolandırıcı lafları devam etti forum üyeleri tarafından.
Bu konuda fikriniz olabilir, eleştiriniz beni haksız gördüğünüz noktalar da olabilir ama kimse karar mercii değildir bu konu hakkında ve kimse bana hakaret etmeye devam edemez sürekli olarak. Beni haksız bulmanız bana dolandırıcı, gaspçı, gurursuz ve Türkleri aşağıladın demenizi gerekrirmez. Lütfen kullandığınız kelimelere dikkat ediniz.
Satıcının bana küfür etmesini bile ne olcak abi gururun mu kırıldı diye normalleştirmeyiniz.
Bu forum detay forumudur. Bir alıcı ve satıcı arasında olan durumu buraya taşıyıp taraflardan sadece biri üzerinden yüklenilip hakaret edilmesi ve kötü bir dil kullanılması ve suçlanması ve dolandırıcılık ve gaspmile itham edilmesi için uygun bir yer değildir. Ben size yakıştıramuyırum aynı çatı altında aynı hobiye sahip bir aile olarak.
Dünyada peşin mal satan bir satıcı tarafından dolandırılan bir alıcı sözkonusu olamaz. aramızdaki alışverişte benim herhangi bir gaspım ya da zorla yaptığım birşey yoktur. Ne satıcının waxlarını ücretsiz aldım ki sözkonusu değildir ne de İngiltereye gidip stoğundan mal çaldım. Aramızdaki mevzu farklıdırve böyle bitmesini istemezdim fakat brnim kararım bana iade edilen ve ücrersiz ürünler senindir diyen satıcının parasını geri yollamamak ve ürünleri bağış kutusuma atmak yçnünde olmuştur. Karar benim yorum sizin olsa da hakaret ve itham etmeyiniz son kez rica ediyorum ve gereğini yapmaya daver ediyorum admini

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Adama parasını göndermem deyip yok şu kadar indirim falan filan dersen adam küfürde eder lafta söyler önemli olan adamı o tavıra sokmadan önceki davranış.

Birgün alışverişi düzgün olmayan bir ama çarşıda esnaf müşteriden yanlışlıkla 100 usd eksik almışız bu sonra iş yerine geldi benden 100 usd eksik almışsınız ama ben o parayı size ödemem dedi gitti. Sonra gün geçti bi kız geldi 500 euro 100 lük yapabilirmisiniz dedi bende kimin bu dedim kızda söyledi bizim arkadaşınmış. Tamam 500 euro alı koydular keyifleri olunca ödeyeceklermiş de dedim. Bi baktım arkadaş 10 dk içerisinde dükkanda 100 doları ödemeye gelmiş.

Bir laf vardır böyle şeye böyle şey diye bilmiyorum artık 20 cm mi olur 40 cm mi.

DENİZLİ

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Adama parasını göndermem deyip yok şu kadar indirim falan filan dersen adam küfürde eder lafta söyler önemli olan adamı o tavıra sokmadan önceki davranış.

Birgün alışverişi düzgün olmayan bir ama çarşıda esnaf müşteriden yanlışlıkla 100 usd eksik almışız bu sonra iş yerine geldi benden 100 usd eksik almışsınız ama ben o parayı size ödemem dedi gitti. Sonra gün geçti bi kız geldi 500 euro 100 lük yapabilirmisiniz dedi bende kimin bu dedim kızda söyledi bizim arkadaşınmış. Tamam 500 euro alı koydular keyifleri olunca ödeyeceklermiş de dedim. Bi baktım arkadaş 10 dk içerisinde dükkanda 100 doları ödemeye gelmiş.

Bir laf vardır böyle şeye böyle şey diye bilmiyorum artık 20 cm mi olur 40 cm mi.

DENİZLİ
Sizin şahsi ticarer hayatınızdaki tecrübeleriniz sizi bağlar. Ben de size o alrca tecrübe anlatabilirim farklı ülkelerde farklı kişilerle yaşadığım. Hepsinde benim vicdanım temiz çünkü hep saygıyı korudum. Bu satıcıya da inanmasanız da parasını geri göndermek istedim keşke indirim istediğimde tabiki yapayım sen ilk müşterimsin Dubaiden bir sipariş daha geç dese idi hem parasını geri öder ( ki böyle bir yükümlülüğüm yok) hem de konuyu buraya taşırdım adamdan aldığım ürünleri stokları serelim başlığında paylaşıp. Her aldığım ürünü hevesle stokları serelim başlığında paylaştım bugüne kadar, bu ürünleri paylaşmadım çünkü içümden gelmedi kullanmak ve bağış kutusuna attım.
Adama parasını yollama zorunluluğum yok, indirim isteyip bir sipariş daha vereyim dediğimde satıcıdan küfür yersem insiyatifimde olan parayı geri ödeme adımını atmam. Bu benim kararım. Bunun üzerine yorumlarınız olabilir ama hakaret etme dolandırıcı gaspçı gibi ithamlarda bulunma hakkınız olamaz. Bu ithamları satıcı yapabilir ki zaten alakası olmadığı halde foruma geldi yaptı.Kendi bileceği iştir. Isteyen alışveril de yapar kendisinden foruma özel indirim de alır aranızdaki ticaret benimle arasındaki münferit olaydan bağımsızdır zaten satıcınon İngilterede beni dolandırıcı olarak diğer satıcılara nitelemesi ve Türklere Türkiyeye ürün göndermeyin propagandası yapması lendi tercihidir. Ben hakkında ne propaganda yaptım ne küfür ettim ne konu açıp şikayet ettim. Çünkü kimseyi ilgilendirdiğini düşünmedim açıkçası forumu bu konuya meşgul etmek istemedim.
Böyle şeye böyle şey olur ve uzunluk birimleri bu konu ve benimle alakasızdır ne olduğunu anlayamadım ve neden yazdığınızı.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Her ürünü atmıyorsun heralde, zymöl leri atmamışsın, 300 e aldığın zymölleri 550 aldım deyipte millete o fiyata satmak etik mi.
Lütfen başka konular açmayınız bilginiz dahilinde olmayan. Var ise başka itham ve suçlamalarınız lütfen ayrı bir başlık altında gerçek kişiler ve gerçek rakamlar ile tartışalım. Eğer yok ise ben yarın size konuyu buradan açıp muhattap kişiler ile tattışmaya davet ediyorum.
Israrla bilmediğiniz kulaktandolma duyduklarknız ile beni zan altında bırakıp suçlama yöneltiyorsunuz alakasız bir başlık altında. site kurucusu ve forum admini olarak size yakışmıyor naçizane fikrim

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Forumda çok aktif olarak yazan eden biri değilim fakat bireysel olarak Nurettin ile tanışıklığım, alışveriş yapmışlığım, oturup çay kahve içmişliğim var. Tanıdığım kadarı ile insanların ağzından çıkan sözleri tutmasını bekleyen ve kendi verdiği sözleri tutan biri. Forumda herkes kendince doğru bildikleri ile Nurettin e saydırmış ama nedense olaya daha dar bir çerçeveden bakmayı becerememişler.
Alıcı posta kutusu ve normal adres vermiş satıcı ısrarla adrese gelecek demiş, gelmeyince de ödemeyi geri iade etmiş dolayısıyla gönderdiği ürünün zararına razı gelmiş üstüne gelirse de senindir diye belirtmiş ama dememiş ki 3-4 gün içinde gelirse ödemesini yaparsın, 1 ay sonra gelirse senin olsun direk gelirse senin olsun demiş burayı umarım herkes tarafsız olarak anlıyordur.

Nurettin ürünleri aldıktan sonra satıcıya ürünleri aldığını beyan etmese anladığım kadarı ile takipli bir gönderide değil bundan nasıl haberi olacaktı? Dümdüz düşününce dolandırmak isteyen adam böyle birşey yapar mı? Hadi diyelim ki öyle bişey yaptı satıcıyı dolandırdı konunun foruma gelmesi ne kadar gerekli bir konu onu düşünmek istiyorum. Satıcı facebook sayfaların da forumlar da veya whatsapp gruplarında "Dubai den bir tane Türk beni dolandırdı, Türkiye ye Dubai ye ürün göndermeyeceğim sizlerde göndermeyin" diye feryat etmesi forumu veya diğer potansiyel alıcıları ne kadar bağlar? Ticaret yapan kişi kar zarar ne ise hangisi işine gelirse onu yapar ben ticaret ile uğraşmıyorum ancak böyle düşünüyorum hani bir söz vardır "kedi her zaman balık yemez" satıcı bu sefer zarar etmiş ama bu zararı kabullenmek istememiş. Nurettin için forumdan bir tane insan var mı arasında geçen alışverişlerde olumsuz olarak bana şöyle söyledi böyle yaptı öyle iken böyle mağdur etti vs diyebilen, bence yok olacağını da sanmıyorum.

Forum yönetimi madem ingiliz satıcıya söz hakkı vermeyi kendine vazife belliyor ama konuyu açmadan önce Nurettine sormuş mu böyle bir konu ile ilgili olarak adın geçiyor kişi konu açmak istiyor nedir bu konu diye ben onuda merak ediyorum ama anladığım kadarı ile taraflardan sadece bir tanesini kendine taraf olarak görmüş.

Seviyeli saygılı kendini bilen düzgün insanların olduğu bir forum diye düşünüyorum burayı konu içinde o kadar değişik tavır ve tutumlar varki düşüncelerimde haksız olduğumu yanlış olduğumu hatırlatıyor bana.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Forumda çok aktif olarak yazan eden biri değilim fakat bireysel olarak Nurettin ile tanışıklığım, alışveriş yapmışlığım, oturup çay kahve içmişliğim var. Tanıdığım kadarı ile insanların ağzından çıkan sözleri tutmasını bekleyen ve kendi verdiği sözleri tutan biri. Forumda herkes kendince doğru bildikleri ile Nurettin e saydırmış ama nedense olaya daha dar bir çerçeveden bakmayı becerememişler.
Alıcı posta kutusu ve normal adres vermiş satıcı ısrarla adrese gelecek demiş, gelmeyince de ödemeyi geri iade etmiş dolayısıyla gönderdiği ürünün zararına razı gelmiş üstüne gelirse de senindir diye belirtmiş ama dememiş ki 3-4 gün içinde gelirse ödemesini yaparsın, 1 ay sonra gelirse senin olsun direk gelirse senin olsun demiş burayı umarım herkes tarafsız olarak anlıyordur.

Nurettin ürünleri aldıktan sonra satıcıya ürünleri aldığını beyan etmese anladığım kadarı ile takipli bir gönderide değil bundan nasıl haberi olacaktı? Dümdüz düşününce dolandırmak isteyen adam böyle birşey yapar mı? Hadi diyelim ki öyle bişey yaptı satıcıyı dolandırdı konunun foruma gelmesi ne kadar gerekli bir konu onu düşünmek istiyorum. Satıcı facebook sayfaların da forumlar da veya whatsapp gruplarında "Dubai den bir tane Türk beni dolandırdı, Türkiye ye Dubai ye ürün göndermeyeceğim sizlerde göndermeyin" diye feryat etmesi forumu veya diğer potansiyel alıcıları ne kadar bağlar? Ticaret yapan kişi kar zarar ne ise hangisi işine gelirse onu yapar ben ticaret ile uğraşmıyorum ancak böyle düşünüyorum hani bir söz vardır "kedi her zaman balık yemez" satıcı bu sefer zarar etmiş ama bu zararı kabullenmek istememiş. Nurettin için forumdan bir tane insan var mı arasında geçen alışverişlerde olumsuz olarak bana şöyle söyledi böyle yaptı öyle iken böyle mağdur etti vs diyebilen, bence yok olacağını da sanmıyorum.

Forum yönetimi madem ingiliz satıcıya söz hakkı vermeyi kendine vazife belliyor ama konuyu açmadan önce Nurettine sormuş mu böyle bir konu ile ilgili olarak adın geçiyor kişi konu açmak istiyor nedir bu konu diye ben onuda merak ediyorum ama anladığım kadarı ile taraflardan sadece bir tanesini kendine taraf olarak görmüş.

Seviyeli saygılı kendini bilen düzgün insanların olduğu bir forum diye düşünüyorum burayı konu içinde o kadar değişik tavır ve tutumlar varki düşüncelerimde haksız olduğumu yanlış olduğumu hatırlatıyor bana.
Eğer üye forum üzerinde ortak alım satış yapıyorsa ve ya bu forumda satış yapıyorsa çok iyi bağlar. Bir üst mesajda bana cevabında Satıcıya para iadesi yapmam diyen veya buna mecburiyetim yok diyen adamı etrafımda da forumdada tutmam buradan satış yapmasınada izin izin vermeyiz. Burasıda böyle bilinsin.

DENİZLİ

Son düzenleme:

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Benim merak ettiğim husus, BAE ye bir kargo gönderilecekse, adreste PO olması zorunlu mu ? Ve doğrudan adrese gelmesi opsiyonu var mı ? Çünkü düz mantık düşününce bakıyorum satıcı verilen adreste bilgi ne ise ona gönderim yapmış oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...