Bu konu ile Jason’un bir bağlantısı yoktur. Jason verdiğiniz siparişleri benim adresime 44 gündür yollamıyor doğrudur. Ancak Tony’den geçen hafta Wax aldım gayet ilgili davrandı ve 12 saat içerisinde ürünü paketleyip kargo mailini bana gönderdi. Adama kötü davrandı ya da ilgisiz oldu dersem günaha girmiş olurum. Hatta Alman whatsapp grubumdan bir Alman adresini yanlış yazdığı için ürünleri geri İngiltere’ye gitmiş Tony kendi hatası olmadığı halde ücretsiz tekrardan yollamış dün çocuk utanarak bu jestine teşekkür etti benim hatam olmasına rağmen ek ücret almadı diye.
arkadaşının 44 gündür ürün yollamaması alay etmesi Tony’den bağımsız başka bir konudur. Hatta bugün Tony’e arkadaşının yaptığını anlattım hiç haberinin olmadığını, kendisinin prensip olarak bir gün içerisinde tüm siparişleri kargoya verdiğini ve bu yaptığı yanlış yüzünden arkadaşı Jason ile konuşacağını belirtti. Yani konuyla alakası olmadığı halde adamla konuşacağını söyledi.
ırkçılık meselesine gelirsek, kendisi defalarca Türkiye’ye tatile geldiğini Türk insanı ile sorunu olmadığını belirtti.
olaylardan bağımsız olarak benim şahsi görüşüm ve Tony ile geçen alışveriş tecrübemden şunu gösteriyor: Bu adam gayet iyi niyetli ve müşterisini madur etmemek için elinden geleni yapıyor. Adam para iadesi yapıp gelse de gelmese de senin olabilir demiş. Ardından ürünler gelmiş. Parasını istemiş rica etmiş sen de ekran görüntüsü atıp adama bunu söyledin senin olsun dedin demişsin. O da eğer kaybolsaydı veya aylar sonra sana gelseydi ürün para talep etmezdim ama ürünler kısa sürede zaten gelmiş diyor. Keşke parası verilseydi sonuçta ortada bir emek var.
ayrıca bu tarz konularda ismim ortaya atılmayıp polemiğe çekilmezsem çok memnun olurum. Keyif ve hobi için yaptığımız bu işin içine bu tarz durumlar girmesi üzücü. Ben yurt dışında yaşadığım ve sık sık ülkeye gittiğim için forumdan insanlara elimden geldiğince istedikleri ürünü adresime kargolamalarını söylüyorum. Bu konuda
@onurçiko @Detail 35
@Dragstar @Murat ve diğer bir çok arkadaşlarımıza adresimi verip bana kargolayın ben Türkiye’ye gittikçe getirmeye çalışırım diyorum. Böyle bir şeyde adımın geçmesi veya olayların içinde yer almam beni ziyadesiyle üzdü.