Ürünlerin Sulandırılma Oranları

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
polytop, polstar/star sulandırma oranlarıhakkında bılgısı olan varmıdır acaba.
Polstar için
Depending on the dirt accumulation, apply a 1:5 to 1:20 solution with a spray bottle, microfibre mitt or similar
and allow to react for a short time. Work in carefully with a sponge or microfibre cloth in the direction of the
main fibres. Wipe up product residues and foam with a damp cloth or a wet/dry vacuum cleaner. For use in
spray extraction and other carpet/upholstery cleaners we recommend the addition of Kocentschäumer
defoaming agent.
http://www.koch-chemie.de/en/Detailing/Interiors/
1:5 ile 1:20 arası kire bağlı olarak sulandırabilirsiniz.

Topstar'ı direk uyguluyorsunuz.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
arkadaşlar bende bir kez denedim. 25ml valetpro combo2 + 25 ml advanced foam + 50 natural foam bu üçün karıştırdım. 100 ml toplam üstüne de 1500 ml su koydum ılık. kwazaar 2 lt ile köpük yaptım. bir daha ki sefer 1900-2000 ml su koyacağım.

bunu böyle karıştırmamın bi sakıncası var mı ? combo2 çok kuvvetli diye yaptım. natural foam da çok etkisiz diye.
internette bunların yanına normal şampuan ekleyenlerde var ama onlarda nozzle lamı tıkıyormuş.

yeni tekliflere açığım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
arkadaşlar bende bir kez denedim. 25ml valetpro combo2 + 25 ml advanced foam + 50 natural foam bu üçün karıştırdım. 100 ml toplam üstüne de 1500 ml su koydum ılık. kwazaar 2 lt ile köpük yaptım. bir daha ki sefer 1900-2000 ml su koyacağım.

bunu böyle karıştırmamın bi sakıncası var mı ? combo2 çok kuvvetli diye yaptım. natural foam da çok etkisiz diye.
internette bunların yanına normal şampuan ekleyenlerde var ama onlarda nozzle lamı tıkıyormuş.

yeni tekliflere açığım.
Üçünü karıştırmanız size ne artı sağlayacak ? Natural foam etkisi çok düşük bir kimyasal. Combo2yi koruma yenileyeceğiniz zaman kullanırsınız. Ansf tek başına yeterli olur. Her kova şampuanı da tıkanma yapmıyor mesela nanolex pure kullanabilirsiniz hem kovada hem ön yıkamada.
natural foamı ben ne yapardım, jantları yıkayacağım zaman combo ve natural karıştırır köpük atardım asfyi harcamamak için.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Üçünü karışırırınca Ne gibi artısı olur diye sormuşsun. Cevap : bilmiyorum ))

sadece bu 3 ürün vardı. Birisi az birisi orta birisi kuvvetli. Siye üçünü karıştırayım. Orta bi kıvam elde edeyim dedim )). Öylesine yaptım. Başka yerde hiç görmedim duymadım. Öyle birşey .

Dediğini yapayım. Jantlar için .

bu arada. 1.5 - 2 lt için
daha yeni başladım. Köpük olayına. Çözeceğiz .

o yüzden tavsiyelere açığım. . 3 çeşit 500 ml valetpro foam var şimdilik . 2 çeşit cilalı meguiar’s şampuan .

teşekkürler .

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

yeni tekliflere açığım.
Şampuan oranı çok fazla kwazar için. Fazla şampuan fazla köpük ve temizleme gücü demek değildir her zaman. Burada aracın durumuna göre şampuan seçmeniz gerekir. Koruma yenileyecekseniz veya araç çok kirli ise combo 2 olabilir. Araç fazla kirli değil, maksat hafif bir temizlik ise advanced olabilir. Araç temiz maksat haftalık tozu almaksa neutral olabilir.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Şampuan oranı çok fazla kwazar için. Fazla şampuan fazla köpük ve temizleme gücü demek değildir her zaman. Burada aracın durumuna göre şampuan seçmeniz gerekir. Koruma yenileyecekseniz veya araç çok kirli ise combo 2 olabilir. Araç fazla kirli değil, maksat hafif bir temizlik ise advanced olabilir. Araç temiz maksat haftalık tozu almaksa neutral olabilir.
abimin çok kirli beyaz bi arabası var. seramik kaplı. uzun süredir yıkanmıyor. onu köpük ile yıkayıp ardından çift kova yöntemi ile meguairs cilalı şampuanla yıkayıp meguars sprey cila uygulayacağım.

hangi köpük daha uygun olur ?

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
abimin çok kirli beyaz bi arabası var. seramik kaplı. uzun süredir yıkanmıyor. onu köpük ile yıkayıp ardından çift kova yöntemi ile meguairs cilalı şampuanla yıkayıp meguars sprey cila uygulayacağım.

hangi köpük daha uygun olur ?
Öncelikle arabada seramik varsa, ansf uygun olacaktır. Kovada da cilalı şampuandan ziyade daha uygun bir kova şampuanı kullanmanı öneririm. Misal yine vp den concentrated alabilirsin. Kovada kullanılır ve bölünmüş alırsak çok cüzi rakamlara gelir.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
başlıktan sapıyoruz ama çok merak ettim. Meguiars cilalı şampuan heryerde tavsiye edildi. sarı olanı. ben hem mor hem sarı olandan aldım. ikiside full daha. ne gibi dezavantajı var ? ((

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
başlıktan sapıyoruz ama çok merak ettim. Meguiars cilalı şampuan heryerde tavsiye edildi. sarı olanı. ben hem mor hem sarı olandan aldım. ikiside full daha. ne gibi dezavantajı var ? ((
Sarisi bitmek üzere 1 kac yikamalik kaldi, parlakligibi bilemem ama su iticilikte hicbir faydasini goremiyorum, birde en son duruladiktan sonra araci uzerinde biraz kaliyor gibime geldi. Dezavantaji fiyatina göre is yapmamasi.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Araç üstünde bi tabaka gibi bişey bırakıyorlar iki şampuanda. Koruma varsa önermiyorum ben çünkü boncukları maskeliyorlar dezavantaj olarak o söylenebilir bundan sonra nötr şampuan tercih edersiniz :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet sevgili dostlar herkese merhaba,

1-2 gün içerisinde sadece android için yazılmış sulandırma hesaplaması yapan uygulamanın apk'sını paylaşacağım. Programı ben yazmadım, iş yerinden bir arkadaşımdan rica ettim. Ben mobilden pek anlamam ama düzenlemelerini falan yapabilirim. Bu sebeple olmasını istediğiniz bir özellik var ise ekleyebilirim, fazla zorlamayın beni android öğrenmek zorunda kalmayayım :)

2 tip hesaplama yapıyor uygulama, HESAPLA yazan buton ile girdiğiniz değer üzerinden hesaplıyor.
KARIŞTIRMA İLE HESAPLA butonu ile şişede %10'luk kısmı boş bırakıp öyle hesaplıyor.

Neticede ürünü güzelce çalkalamak, homojen bir çözelti hazırlamak için dibine kadar doldurmuyoruz hiçbirimiz.

Örn: 1000 ml bir şişe içerisinde 100 ml boş bırakıp 900 ml hacim üzerinden oran hesaplamak istiyorsanız "KARIŞTIRMA İLE HESAPLA" hesapla butonunu kullanmalısınız.

1000 ml kap ve 1:7 oran için sonuçlar buton bazlı aşağıdaki gibi olacaktır;

"HESAPLA"

"KARIŞTIRMA İLE HESAPLA"

Bir hata ile karşılaşan olursa beni uyarabilir, neticede kar amaçlı ya da kurumsal bir uygulama olmadığı için bir çok kontrolü es geçip hızlıca çıkartmaya çalıştık.

Selamlar.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

1-2 gün içerisinde sadece android için yazılmış sulandırma hesaplaması yapan uygulamanın apk'sını paylaşacağım. Programı ben yazmadım, iş yerinden bir arkadaşımdan rica ettim. Ben mobilden pek anlamam ama düzenlemelerini falan yapabilirim. Bu sebeple olmasını istediğiniz bir özellik var ise ekleyebilirim, fazla zorlamayın beni android öğrenmek zorunda kalmayayım :)

2 tip hesaplama yapıyor uygulama, HESAPLA yazan buton ile girdiğiniz değer üzerinden hesaplıyor.
KARIŞTIRMA İLE HESAPLA butonu ile şişede %10'luk kısmı boş bırakıp öyle hesaplıyor.

Neticede ürünü güzelce çalkalamak, homojen bir çözelti hazırlamak için dibine kadar doldurmuyoruz hiçbirimiz.

Örn: 1000 ml bir şişe içerisinde 100 ml boş bırakıp 900 ml hacim üzerinden oran hesaplamak istiyorsanız "KARIŞTIRMA İLE HESAPLA" hesapla butonunu kullanmalısınız.

"HESAPLA"

"KARIŞTIRMA İLE HESAPLA"

Bir hata ile karşılaşan olursa beni uyarabilir, neticede kar amaçlı ya da kurumsal bir uygulama olmadığı için bir çok kontrolü es geçip hızlıca çıkartmaya çalıştık.

Selamlar.
Güzel çalışma olmuş ellerinize emeklerinize sağlık. Sabırsızlıkla bekliyor olacağız ben hali hazırda basit bir oran orantı programı kullanıyordum. Bu şekilde daha pratik olacak.:alkis:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

"HESAPLA"

"KARIŞTIRMA İLE HESAPLA"

Selamlar.

Ellerinize sağlık , benden hızlı davrandınız :) İndirme linkini ben mi bulamadım ?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık , benden hızlı davrandınız :) İndirme linkini ben mi bulamadım ?
Rica ederim, ilkel ama iş görür diye düşünüyorum. Yok link eklemedim, 1-2 gün içerisinde ekleyeceğim, çünkü şirketten bulut hesaplarına erişemiyoruz :) buluta atıp link paylaşmayı düşünüyordum.

apk eklenebiliyor mu buraya?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Rica ederim, ilkel ama iş görür diye düşünüyorum. Yok link eklemedim, 1-2 gün içerisinde ekleyeceğim, çünkü şirketten bulut hesaplarına erişemiyoruz :) buluta atıp link paylaşmayı düşünüyordum.

apk eklenebiliyor mu buraya?
Gayet yeterli bir uygulama , Dosyayı bana iletirseniz konuya ek olarak ekleyebilirim. :)