İnceleme Vonixx Tok Final Carnauba li Hizli Cila İncelemesi

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline sağlık abi alınmayacaklar serisine bir ürün daha. :smilex:
Bugün parlatanın siteye gireyim dedim artık o kadar çok markadan o kadar çok çeşit getirmişler ki site karmakarışık olmuş. Hangi markaların hangi ürünleri iyiydi bu kadar çeşidi kim alıyor ? Bu kadar markanın bu kadar ürününün de hepsinin iyi olması mümkün değil.
Biliyorsun az çok işin içinde olan biri olarak bile karıştırıyorum. Uygulamacı olmasam da kaç yıldır satış yerlerini forumları takip ederim. Normal bir vatandaşın girip wax alayım diye düşüncesi bile girip çıkınca kaybolur. Bu kadar çeşit getirmekle iyi mi yapıyorlar kötü mü yapıyorlar bilmiyorum.

Markalardan 3-5 çeşit ürün getirtmek büyük ihtimal mümkün değil. Distribütör olunca tüm çeşitlerden alma zorunluluğu tutuyorlar sanırsam. Ancak Türkiye şartlarında bu kadar çeşit tutabilmek, bunları pazarlayabilmek gerçekten zor. Ayrıca devasa fiyat istenip de neredeyse hiç bir işe yaramayan ürünler dolu. Yamaçları gezmedim büyük ihtimal gezsem orada da aynısı olur yani. Yine yamaçlar uygulamacıları gezip kendisi detailing dışı piyasaya da satıyor ama yine de bu kadar çeşitli markanın çeşit çeşit ürünü ne olur bilmem. İnşallah zamanla stok maliyetlerini şişirip bize yansımaz.
Gerçi daha ne yansıyacak bir şişe TS 280 lira olmuş. Başladığımdan beri bölünmüş ürünler genel anlamda benim gibi hobi uygulamacılarını ayakta tutsa da zamanla o da yetersiz kalacak gibi. Koch, Flowey, VP, AF gibi markaları burda böle böle maliyet düşürmeye çalışırken ne bileyim basit bir quick detailere 200-300 lira vermemiz gerekiyor. Çok yazık...
Cok haklisin kardesim ya aslinda ürünler birbirinin aynisi bircogu pazarlama taktigi fiyatlar bayagi cok yuksek bugun iyi bir demirtozunu 150₺ basliyor Sampuan litresi 200₺ den basliyor tabi markanin begenirligi yukseldikce rekabette artiyor aslinda bunlar birazda bizden kaynakli Magifoam cok begenildi cok tutuldu ee noldu 5 litresi 525₺ oldu bence gercekten cok yuksek bir fiyat Wax Tanitimi yapiyoriz cok begeniliyor kur a gore fiyat artiyor saticilardada sorun var 2020 de 100₺ ürünü satamiyor biz tanitiyoruz soyle boyle diyoruz 2022 de ayni depoda bekleyen ürün bir bakmisin 400₺ oluvermis neymis kur yükseldi böyle oldu sanki dolar 17 e ciktiginda almis gibi battik bittik memleket meselelerine getiriyorlar artik bu klasik bahane ve yalanlarada inanasim gelmiyor malesef.Suan İcin K2 Pro Serisinin Ürünleri daha avantajli ve iş goruyor alip denemek te fayda var Bilmem ne Markanin APC si İnterior u Parasi cok olanlara güzel bizlere degil Birde O Premium luks gibi abartilan Markalarin Aslinda bircok ürünü çöp ama rüzgar esmeden yaprak kimildamiyor misali Anlatacagim cok sey var ama tecrube ettigim yiginla bilgiler var ama bazi seyler bende kalsin :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cok haklisin kardesim ya aslinda ürünler birbirinin aynisi bircogu pazarlama taktigi fiyatlar bayagi cok yuksek bugun iyi bir demirtozunu 150₺ basliyor Sampuan litresi 200₺ den basliyor tabi markanin begenirligi yukseldikce rekabette artiyor aslinda bunlar birazda bizden kaynakli Magifoam cok begenildi cok tutuldu ee noldu 5 litresi 525₺ oldu bence gercekten cok yuksek bir fiyat Wax Tanitimi yapiyoriz cok begeniliyor kur a gore fiyat artiyor saticilardada sorun var 2020 de 100₺ ürünü satamiyor biz tanitiyoruz soyle boyle diyoruz 2022 de ayni depoda bekleyen ürün bir bakmisin 400₺ oluvermis neymis kur yükseldi böyle oldu sanki dolar 17 e ciktiginda almis gibi battik bittik memleket meselelerine getiriyorlar artik bu klasik bahane ve yalanlarada inanasim gelmiyor malesef.Suan İcin K2 Pro Serisinin Ürünleri daha avantajli ve iş goruyor alip denemek te fayda var Bilmem ne Markanin APC si İnterior u Parasi cok olanlara güzel bizlere degil Birde O Premium luks gibi abartilan Markalarin Aslinda bircok ürünü çöp ama rüzgar esmeden yaprak kimildamiyor misali Anlatacagim cok sey var ama tecrube ettigim yiginla bilgiler var ama bazi seyler bende kalsin :)
Bu kadar markanın her ürününün iyi olma ihtimali kesinlikle yok. Şimdi bu markadan çok test yaptın mesela markanın 3 ürünü ya yarar ya yaramaz. Fiyat konusunda bence haklılar. Ürünü 100 liraya aldık yenisi bugün 380 liraysa bugün 400 liraya satılır. Çünkü yenisini 380 liradan sipariş verecekler gayet normal ama ürün 400 liraya satılıyorsa testi yapıldı tutuldu diye 410 lira bile isteseler karşıyım. Yerine koyma maliyeti şuan enflasyondan kaynaklı çok sorunlu. Her piyasada aynı sorun var.
Ben hiç bir markanın her ürünün iyi olmayacağı kanaatinde olduğum için tek bir markaya asla bağlı kalmam. Şimdi kendimiz bölsek mzr'nin litresi 65 tl VP interior cleaner ve i2 de 68-70 lira civarına geliyor. Nanolexin kova şampuanı güzel diye gidip nanolex interior cleaner almaya ne gerek var ? O ürün de güzel olabilir ama F/P olarak daha uygun ürün varsa koşa koşa gider alırım. Mesela K2'nin de Bela ürünü fazla soft göründü. Asla ihtiyaç duymayacağım bir ürün. Foamula, ANSF veya Magifoam gibi ürünler varken sırf K2 almak için neden Bela kullanayım. EV13 Beladan ucuzsa gider onu alırım. Yada bugün KC GS bölmek K2 Pro APC'den ucuza gelirse ben yine GS alırım ama K2 ucuzdur ve kalite olarak da uygunsa yani ikame ürünse K2 tercih ederim. Tabi bu konularda detayın bir çok yönünün kişisel olduğunu da belirtelim.

Tabi bunlar ticari işletmeler için daha farklı. Seramiği bir yerden alıyor diyelim aynı markanın diğer ürünleri daha pahalıya da gelse almak mecburiyetinde oluyor. Ancak seramiği uygun aldığı için fiyat hala kurtarıyorsa sorun yok demektir.

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Valla kur vonixx wax kadar yükselmedi abi. 240 TL den 400 e çıkarmışlar ve o fiyatıda indirimli olarak gösteriyorlar. Fiyat politikaları gerçekten enteresan.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar Selamlar Nasilsiniz ?

Boş durmuyoruz zamani full degerlendiriyoruz Sabah İs yerinde Detayla ugrasiyoruz Aksam iş cikisi @Mehmet 51 le Spor a gidiyoruz derken daha önce test ettiğim ürünlerden Vonixx in ürünleriyle devam edelim dedim incelemesini yapmadigimiz detay ürünü kalmasin Yaşasin Detay :kovboyyx: İnceleme Konuğumuz Vonixx Tok Final Carnauba li Hizli Cila Sık,Sil,Parlat şeklinde

İncelemeyi 2 Aşamali yaptim 50/50 Şeklinde Motor Kaputuna Bir Tarafi Normal Rutin kullanimda olan hologramli ve hafif çizikli bir tarafi da Ultimate Compound ile temizlenmiş bir yüzey Cok fazla derine girmedim ufak tefek kilcal cizikte kalmis olabilir.Hem aradaki farkida görelim bakalim ne kadar fark var.

Ürün Hakkinda Bilgiler

500 Ml Orjinal Şisesinde Başlikli
Kokusu Carnauba Sentetik si bir Koku
Fiyat 142₺

Test Aşamasi

resmi link yapma

Her İki Tarafa da Eşit bir şekilde uyguladim arkadaşlar.

Finaller

Finaller güzel Resimde Pek belli olmuyor ama Aracin yaninda Bizzat Gözle bakildiginda belirgin bir fark var.

Testler

Normal/Basincli/Kova ile Su İtiş Performans Testi

Uygulama Testimiz Sona Ermiştir Arkadaşlar.

Ürün Hakkinda Kendi Yorumum Sık,Sil Parlat Şeklinde Kullanimi cok kolay leke,iz vs birakmiyor Bu ürün Sanki Vonixx Hybrid Carnauba in eritilmiş de sivilaştirilmışı gibi kokusu birebir ayni :terlisırıtan: Uygulama yapilan yerde ki farki goruyorsunuz arkadaslar özellikle Temiz yüzeyle/Vasat bir yüzeyin farki ortada Su Resmen Son saniyelerde vasat olan tarafin üzerinde kaldi ve gitmedi bunu neden boyle yaptim gecenlerde bir üyemiz mesaj atti ya hocam ürünü aldik senin yaptigin gibi yaptik ancak su itisi ve parlakligi sendekinin yarisini bile alamadik falan deyince ben bu sekilde paylasmak istedim tabi o arkadas a da ne yapacagini tarif ettim ve sonuc istedigi gibi oldu Arkadaşlar Ürün almadan önce veya Kullanmadan önce Bilmiyorsaniz veya Nasil uygulandigi hakkinda bilgi almak icin mutlaka foruma sorun veya özelden bana da sorabilirsiniz hiç mesele degil 7/24 Telefonum açiktir.Tapatalktan Anlik Mesaj gelmektedir.Detailforum kocaman bir Detay Ailesidir.Ürün güzel ben begendim Fiyat olarak ta iyi bence zaten bu fiyatlara ürün kalmadi artik Dayanim olarak 2/3 yikama dayanir Cok fazla birsey beklemeyin Parlakligi ve Uygulanabilirlik açisindan gayet memnun kaldim.

Bir Sonraki Testimizde görüsmek üzere kendinize iyi bakin <3
Eline emeğine sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş. Teşekkürler.