Vw Golf 6 İç temizlik ve Çizik Giderme Uygulaması

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Neresinden başlayayım neresini anlatayım bilmiyorum bu uygulamanın. Araç içiyle dışıyla hayret ettirecek bir seviyedeydi. Bu zamana kadar uygulama yaptığım araçlar içinde en kötü halde olanı buydu sanırım. İlk defa taban halısından daha kirli koltuk kafalığı ve kapı döşemesi gördüm. Polisaj kısmıda hayli ilginç geçti, fırçayla yıkama ve çekçek ile kurulama yüzünden oluşmuş derin çiziklerin yanında kötü boyanmış parçalarda eklenince yer yer zımparaya başvurmak zorunda kaldım. Aracın tekrar boyanması gereken yerleri olduğundan parlatma işlemlerini sonraya bıraktım. Gerçi bu haliyle bile sahibini fazlasıyla mutlu etti yine de boyama işlemlerinden sonra tekrar elden geçireceğim yerler var.

Yıkama / Polisaja Hazırlık
-Foam lance / Flowey B33
-Kova / Vp Concentrated
-Jant/ CG Wheel Cleaner
-Detay temizliği / 3D Orange Degreaser
-Demir tozu temizleyici / Vp Dragons Breath
-Kil / VP Mavi Kil

Yardımcı ekipmanlar
-Karcher HD400
-AutoBrite Foam Lance
-Valet Pro Detay Fırçaları
-Wizard Blue

Polisaj
-Tac System Refinish 1
-Tac System Refinish 2
-Menzerna Yeşil 300
-Menzerna 400
-Menzerna 2500
-Koch Chemie H9
-Koch chemie F6
-Ufs Premium Focus Keçe
-Polytop Mor Ped
-Flexiepads Turuncu Ped 80 mm
-Flexiepads Kırmızı Ped 80 mm
-Rupes Mavi Ped 35 mm
-Rupes Sarı Ped 35 mm
-CG Metal Wax
-1500 Zımpara
-2000 Zımpara

Yardımcı ekipmanlar
-Flex Xfe 7-12 80
-Flex Xfe 7-15 150
-Bosch Gpo 14 Ce
-Rupes İbrid
-Sappower Orbital Zımpara

İç Temizlik
-Würth Araç İçi Temizleme Köpüğü (Tavan için)
-Vp Carpet Cleaner

Yardımcı Ekipmanlar
-Karcher WD5 Süpürge
-Karcher SC3 Buhar Makinesi
-Karcher Puzzi 8/1 C
-Vp Detay Fırçaları

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

[/url
]

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sihirli eller değmiş gibi maşallah. Araç hakikaten çok kötü durumdaymış direkten dönmüş resmen. Ellerinize emeğinize sağlık.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Elinize sağlık herşey çok güzel olmuş. Merak ettiğim bu pastaların hepsini kullandınız mı yoksa kombinasyon olarak yanınızda bulundurdunuz.

bugrahongul

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Eline sağlık izlerken benim belim ağrıdı :) harika olmuş öncesi/sonrası yaparken tepede yanan florasanı kapatsan daha net çıkarmış fotoğraflar

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık dostum. Ne kadar bakımsız kalmış bu araba, sanki terkedilmiş gibi vaziyetine bak. Bence sahibi biraz daha güzelleşsin derse komple wetsanding girişirsin:taraa:
50-50ler şahane Maşallah:nazar:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Faik hocam eline koluna sağlık, çok güzel olmuş. Hem içiyle hem dışıyla strece sarılıp kenara kaldırılması gerek.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Aynı model aynı renk golfe amatör olarak bende uygulama yaptım. Lanet olsun senin gibi arabaya demiştim gerçekten emeğinize sağlık ince ince islemişsiniz. Tavanda aktiv clean kullanıyorum ben kir sökücüğü daha iyi diye satıcısı öyle demişti çünkü. Sizin kullandığınız o kadar etkili mi diyecektim. 50/50 resmi cevabımı verdi. :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık hocam çok güzel bir temizlik, uygulama olmuş. Kabuk değiştiren araçların 50/50 fotoları çok hoşuma gidiyor.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Fırça ve çekçek bitirmiş boyasını. İçi de felaket nasıl böyle pis içinde araç kullanıyorlar:kizgin:

Elinize sağlık.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık Faik, içi de dışı da iptalmis hayata iyi dönmüş :yazik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, AB Foam ile HD400'ün uyumuna bayılıyorum.:) Araba da mükemmel gözüküyor, siyah olduğu için mi bu kadar çizikler belli ? Yoksa arabanın içinden mi geçmişler ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık Faik hocam,golf yılların yorgunluğunu atmış üzerinden :sicak:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık yani nasıl böyle biniyorlar arabaya dedirten bir araba Sanırım Türkiye de bu fiyatlara rağmen sıfır arabaya oluşan talep hep böyle ikinci eller yüzünden:)

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@ormancı, Teşekkür ederim :) .
@Respect3578, Teşekkürler :) , orjinal boyalı parçalar ile sonradan boyalı parçalar aynı pastaya farklı tepkiler verebiliyor o yüzden test amaçlı kullandım.
@bugrahongul, Teşekkür ederim benimde belime ağrılar girdi özellikle yan panellerde her çalıştığımda lift araştırmaya başlıyorum :D , aslında dediğiniz gibi kontrolden geçiriyorum ama fotoğraf çekerken sürekli aklıma gelmiyor. Birde florasan değilde led armatür tavandakiler , florasan altında hiç çalışmadım benzer bir etkisi mi var bilmiyorum ama bunlar düz çizikleri göstermede baya etkili oldu özellikle bu araçta.
@EKU, Teşekkür ederim :) .
@Mentalfeed, Aslında benim aklımda komple zımpara yapmak vardı ama değerlendirince vazgeçtik. Sonuçta aracın boyası fazlasıyla yorulmuş ve günlük kullanılan bir araç . Bebek gibi bakılıp garada beklemeyecek sahibi eskisi gibi bakmasada yinede bir detaycı gibi bakmayacak. Bu şekilde minimum aşındırmayla yeterince toparladık .
@Shirb13, Teşekkür ederim , bence asıl şimdi kullanmak lazım tertemiz bir şekilde :) .
@Mrt, Teşekkürler :)
@Ttfor1, Teşekkürler :)
@KILIÇARSLAN, Teşekkür ederim :) . Würth ten memnunum ama aktiv clean i merak ediyorum elime geçerse bir karşılaştırmasını yapabilirim.
@KaiZeN, Teşekkür ederim , benimde en keyif aldığım şeylerden birisi :)
@GöKHaN 35, Teşekkür ederim :) , özellikle doğru düzgün yıkanmadan çekçek ile kurulanmış o yüzden bolca derin çizik vardı.
@Pro, Teşekkürler abi , aklım hala yapamadıklarımda :D .
@pilotgokhann, Teşekkür ederim :)
@Sercan20, Teşekkür ederim :) . Malesef ben bayılamıyorum sırf aradaki aparat yüzünden , takmayı çok zorlaştırıyor . Arabanin içinden dışından geçmişler yetmemiş bir daha geçmişler :D .
@can26, Teşekkür ederim :) .
@Dr HCD, Teşekkür ederim :) , katılıyorum söylediklerinize . Kozmetik olarak aracı daha iyi göstermek , parlatmak , koruma kişisel bir tercih ama iç temizlik konusu özellikle 2. el araç alımlarında dikkat edilmesi gereken bir konu.
@fiestamk5tdci, Teşekkür ederim :). Tac system pastalarını yeni yeni kullanmaya başladım o yüzden net bir karşılaştırma yapmam zor ama Tac System özellikle çizik alma kısmında orbital makinelerle daha uyumlu gibi Menzerna ya göre.