Vw Polo detailing uygulamaları

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Bugün bende demirtozu temizliği yaptım diskler kahverengi oldu. Biraz sürünce kendini temizliyor sıkıntı olmuyor. Yalnız tavsiyem disklere direkt fiziksel müdahale etmeyin
Eldivenle biraz okşadık diyelim:)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Direksiyonu yıllardır meguiars ile parlattım ama buraya üye olunca aslında direksiyonun parlamaması gerektiğini öğrendim o nedenle koruma uygulamadım ona. Parlaklığı gidermek için apc oranını mı arttırmak lazım?

Meguiarsın bu ürününü beğeniyorum çok güzel pürüssüz güzel parlak bir zemin sağlıyor. Yağlı ve yapış yapış kesinlikle değil.
Vw direksiyonları biraz narin. Kullanılan derinin yapısından dolayı çok çabuk deforme oluyor. Bu nedenle deri için üretilmiş temizleyici ve koruyucular var. Bana sorarsan ne kullanıyorsun diye spritz derim. Bazı arkadaşlar kızacak belki ama 3 araçta da kullanıyorum ve spritz den çok memnunum. Matlaştırıyor direksiyonu.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Vw direksiyonları biraz narin. Kullanılan derinin yapısından dolayı çok çabuk deforme oluyor. Bu nedenle deri için üretilmiş temizleyici ve koruyucular var. Bana sorarsan ne kullanıyorsun diye spritz derim. Bazı arkadaşlar kızacak belki ama 3 araçta da kullanıyorum ve spritz den çok memnunum. Matlaştırıyor direksiyonu.
Doğrudur benim 6 sene oldu direksiyonda sıkıntı pek yok sadece yeni farkettim tane tane soyulmalar başlamış.

Spritzi almayı düşünüyorum herkesin de beğendiği bir ürün uygulaması da benim kullandığım ürüne kıyasla daha kolay sık-sil şeklinde. Apc ile temizlikten sonra spritz ile de koruma sağlamış olurum. Meguiarsı da belki motor bölümünde kullanmaya devam ederim duruma göre.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Doğrudur benim 6 sene oldu direksiyonda sıkıntı pek yok sadece yeni farkettim tane tane soyulmalar başlamış.

Spritzi almayı düşünüyorum herkesin de beğendiği bir ürün uygulaması da benim kullandığım ürüne kıyasla daha kolay sık-sil şeklinde. Apc ile temizlikten sonra spritz ile de koruma sağlamış olurum. Meguiarsı da belki motor bölümünde kullanmaya devam ederim duruma göre.
Apc yi her zaman kullanma. Senede 1 bilemedin 2 kere. Spritz zaten hem temizleme hem koruma özelliği olan bir ürün. Haftalık ya da iki haftalık periyotlar ile kullandığında iç aksam kirlenmemiş oluyor zaten.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, güzel temizlik olmuş,
Emeğinize sağlık, uygulama yaparken foto çekmek zahmetli iş.
Bu uygulama şekli ile çok yorulmuş olmalısınız, yalnız ilerde yapmak istediklerinizle daha da yorulursunuz :) Kwazar 2 lt. köpük yapan pompa ile tüm aracı dönbilirsiniz belki ama çopk yorucu bir iş olacak ( tecrübe ile sabit). Ceviz ile pre-wash işlemi yapmak ve sonrasında güzel bir durulama ve ardından da çift kova işlemi yapmanız daha makul bir işlem olur. İkinci bir kova da sadece şampuanınız olsun, Dirt trap olan kovayı washpadi yeniden şampuanlı kovaya daldrımadan önce temizleme için kullanırsınız olur biter. İlla ki tüm kovalarda dirt trap olmasına gerek yok bence.
Su tutma için kullandığınız yöntemi anlıyorum ancak bu şekilde iyi bir temizlik olur mu şüpheliyim.
SAbah erken ya da akşam geç saatlerde benzinliğe giderek yıkama yapsanız daha iyi olur bence :)

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Apc yi her zaman kullanma. Senede 1 bilemedin 2 kere. Spritz zaten hem temizleme hem koruma özelliği olan bir ürün. Haftalık ya da iki haftalık periyotlar ile kullandığında iç aksam kirlenmemiş oluyor zaten.
Tamamdır spritzin 500ml spreyi 75 tl, 5 litresi ise 220 tl. Arada fiyat olarak neredeyse bir 500 ml tutarlık fark var. Tavsiyeniz hangisi olur?

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinize sağlık, güzel temizlik olmuş,
Emeğinize sağlık, uygulama yaparken foto çekmek zahmetli iş.
Bu uygulama şekli ile çok yorulmuş olmalısınız, yalnız ilerde yapmak istediklerinizle daha da yorulursunuz :) Kwazar 2 lt. köpük yapan pompa ile tüm aracı dönbilirsiniz belki ama çopk yorucu bir iş olacak ( tecrübe ile sabit). Ceviz ile pre-wash işlemi yapmak ve sonrasında güzel bir durulama ve ardından da çift kova işlemi yapmanız daha makul bir işlem olur. İkinci bir kova da sadece şampuanınız olsun, Dirt trap olan kovayı washpadi yeniden şampuanlı kovaya daldrımadan önce temizleme için kullanırsınız olur biter. İlla ki tüm kovalarda dirt trap olmasına gerek yok bence.
Su tutma için kullandığınız yöntemi anlıyorum ancak bu şekilde iyi bir temizlik olur mu şüpheliyim.
SAbah erken ya da akşam geç saatlerde benzinliğe giderek yıkama yapsanız daha iyi olur bence :)
Teşekkürler. Bir yıkama daha şampuan spreyleme deneyeceğim. Eğer yine tatmin olmaz isem çift kova yöntemine geçeceğim mecburen.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Tamamdır spritzin 500ml spreyi 75 tl, 5 litresi ise 220 tl. Arada fiyat olarak neredeyse bir 500 ml tutarlık fark var. Tavsiyeniz hangisi olur?
Kesinlikle bölünmüş olarak almak daha mantıklı. Ya da 5 litre alıp birileriyle paylaşılabilir. @Murat abi de vardır belki.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Güzel iş çıkmış ilk yıkamaya göre. Önceki tecrübelerinde faydasını görüyoruz. Hiç bocalamamışsın elindeki pulverize makinaya rağmen. ;)

Deri için koch po çok övülüyor. Alcantrada da kullanılıyor. Koruma ürünü olarak benim bildiğim colourlock var ama ustalar ve deri kullanıcıları daha sağlam fikir verirler.

Sende hasta olmuşsun. Geçmiş olsun. Tedavin falan yok. Bol bol carnabua ister bu renk ilk fırsatta çeyize bir carnabualı katı wax ekle

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Güzel iş çıkmış ilk yıkamaya göre. Önceki tecrübelerinde faydasını görüyoruz. Hiç bocalamamışsın elindeki pulverize makinaya rağmen. ;)

Deri için koch po çok övülüyor. Alcantrada da kullanılıyor. Koruma ürünü olarak benim bildiğim colourlock var ama ustalar ve deri kullanıcıları daha sağlam fikir verirler.

Sende hasta olmuşsun. Geçmiş olsun. Tedavin falan yok. Bol bol carnabua ister bu renk ilk fırsatta çeyize bir carnabualı katı wax ekle
Teşekkürler. 2-3 yıl buna yakın şartlarda kendim yıkamıştım zaten aracı onun etkisi büyük. Sadece direksiyon için ürün almak mantıklı gelmiyor diyeceğim ama ufak ufak soyulma başlamış gibi geldi asıl onu engellemem lazım arabanın başka deri bir yeri yok direksiyondan başka. Autofinesse spritz alacağım onu uygulasam keser mi bilmiyorum.

Elimde katı wax yok ama araştıracağım elimdeki sıvı waxı da bu arada kullanmaya devam edeceğim. 5-6 aya anca biter heralde her ay uygulasam

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Fiziksel müdahale de ne gibi sıkıntılar olabiliyor ?
Frende bedding denilen fren balatasiyla disk arasindaki yatak mi dersiniz örtüşme mi dersiniz onu bozar. Birbirinin aynasi gibidir disk yüzeyiyle balatanin yüzeyi. Küçük bi çizik disk değişimine kadar gidiyor bazen.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Frende bedding denilen fren balatasiyla disk arasindaki yatak mi dersiniz örtüşme mi dersiniz onu bozar. Birbirinin aynasi gibidir disk yüzeyiyle balatanin yüzeyi. Küçük bi çizik disk değişimine kadar gidiyor bazen.
Eldivenle biraz bastırarak temizlemeye çalışmıştım ama bir sıkıntı olmadı sanırım. Bir daha tövbe zaten dokunmam

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Hocam elinize sağlık zaten konuşmuştuk ancak tekrar tebrik etmek istedim. Bir amaç uğruna imkanlar yaratmak takdir edilesidir bence. Tek söyleyeceğim sizin yerinizde olsam, zaten dirt trap eldiveni gayet güzel temizliyor bir tane şampuan kovası alayım derdim ve 8 mart cuma günü bim’de 13L güzel bir kova var hem de 8,95TL. Yerinizde olsam düşünürdüm keyifli detaylar :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben bu sorunu fiziksel müdahaleden değil de aracı yıkadığım yerde bıraktığım için yaşadım. Aracı yıkayıp hiç hareket ettirmeden el freni çekik bir şekilde bıraktığınızda balatalar diske yapışıyor. Aynı zamanda yüzeyde aşırı şekilde pas oluşuyor. Bir süre sonra fark ettim ki bu durum disk yüzeyinde bozulma meydana getirdi ve değiştirmek zorunda kaldım.