Wash Day 04.01.2020

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık hocam ders mahiyetinde okudum hepsini :)

Kiwami shampooyu da merak ediyordum görmüş oldum
Teşekkür ederim hocam, estağfurullah hocam ders vermek haddimiz değil, sadece kendimce yorum yapıyorum.
Elinize sağlık @onurçiko , ürünler hakkında yaptığınız yorumlar yine yol gösterici olacak...
Teşekkür ederim, biraz olsa da fikir verebiliyorsam ne mutlu.
Eline sağlık üstad, davlumbazlara fısıldıyorsun resmen :) Bu konuda sana imrenmemek elde değil, tebrikler:nazar:
Teşekkür ederim, seni de davlumbaz temizliğine davet ediyorum artık:)
Üstad ders niteliğinde uygulama paylaşmışsın sağol. Şampuan etkisinin kaput ve yan panelde, panelin durumuna göre etkisinin çok farklılık göstermesi de aydınlatıcı oldu şahsım adına. Ellerine emeğine sağlık.
Teşekkür ederim güzel yorumların için.
Ellerine sağlık Onur abi. Ders niteliğinde bir konu olmuş yine. Detaya yeni başlayan arkadaşlar senin konularını birkaç kez okumalı :atess:
Teşekkür ederim kardeşim, yardımımız olursa ne mutlu.
Nokta yı koymuşsun yine abi eline sağlık demekten başka yorum yapamadım :nazar: maşaAllah
Teşekkür ederim kardeşim.
nat geo belgeselleri gibi :) ellerine sağlık
Teşekkür ederim, güneş gören çılgın detailerler belgeseli çekecem:)
Elinize sağlık...japon araç bpyalarının hassas çalışılması gereken bir boya olduğu doğrumudur?
Teşekkür ederim, evet doğru, vernikleri çok yumuşaktır ve boya mikronları incedir genel ortalamaya nazaran.
Teşekkür ederim İdris'cığım
Teşekkür ederim
Eline saglik abi. Yine konusturmussun.
Teşekkür ederim kardeşim
Elinize sağlık hocam.Ulaşılması zor bilgiler aktardığınız için..
Teşekkür ederim. Forumda bilgiler derya deniz. Ansiklopedi gibi maaşallah.
Elinize emeğinize sağlık, çok güzel anlatım, detaylar :)
bende ufs kullanıyorum ve çok memnunum, siz ufs yıkamasını nasıl yapıyorsunuz?
Ben sadece normal çeşmeden akan suyla iyice yıkıyorum, sonra biraz çırpıyorum, çırpmazsanız tüyler tiftif oluyor. Sonra kendi halinde kurumaya bırakıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 18260
Kahvenin yanında gidebilecek en güzel konulardan olmuş. Ellerine sağlık masterım. Eldivenden adam yapsan olur o kadar çok maşallah:mutlu:
Afiyet olsun şimdiden:) teşekkür ediyorum. Daha var hepsi bu değil, bi ara çok takmıştım kafayı eldivene, abartmışım sanırım azcık :)
Eline sağlık, keyifle okudum. Soft99'u kovada da kullanabilirsin ama sarfiyat çok fazla olur. Kapak hacmi 10ml, bir kapak ürünü süngere döküp köpürtmek gerekiyor. Belki ürün ve köpürme az gelmiştir ondan da farklı tepki vermiş olabilir. Tabi kaputun yeni boyanmış ve detailing işlemlerinden nasiplenmemiş olması da cabası.
Fakir'in ismini yanlış seçmişler. Yağmur kaydırıcı değil, yağmur tutucu :D:D Şahsen performansını hiç beğenmedim :(
Teşekkür ederim Hakan.
Kovada da kullandım daha önceki kullanımlarımda, bir kapaktan fazla dökmüşümdür süngere, sonra tekrar köpürtüp sürdüm. Ama netice bu oldu.
Fakir dediğim gibi 5-10 liraya aldığım bir ürün, çok bir beklentim yok. Rütin yıkamada cam sil olarak kullansam bile yeter.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Bu kadar ürün kullanmıyorum ama buna rağmen 4 saatin altında dışını yıkayamıyorum. Bu kadar çeşitli ürünüm olsa ki liste yapıyorum zamanla elimizden geldiğince olacak, muhtemelen eve giremeyeceğiz :). İncelemeler için teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, ben genelde konularımda kullandığım ürünü yazıp geçiyorum, tek tek hepsini açıklamalı yazmışsın, şampuan karşılaştırmaları için de ayrıca teşekkürler. Harika bir yıkama konusu olmuş. Yıkama kadar konuda da emek var. Bu arada fakir yağmur kaydırıcıyı hiç beğenmedim boncuklar çok dağınık. Su takılarak kayıyor. 90-100 den önce verimli çalışmayacak gibi. Tekrar ellerine emeğine sağlık :tesekkurr:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arabaya haftaya polisaj yapacam inşallah ama idareten birşeyler uygulamak istedim. @ege Bey'in tavsiyesi le aldığım Turtlewax'ın Essential car wax ürününü denedim. Beklediğimden büyük iş yaptı vesselam.

Ekli dosyayı görüntüle 18245

Bimden merakıma yenilere denemek için aldığı Fakir yağmur kaydırıcıyıda uygulama fırsatı buldum.Aslında tam bir test mahiyetinde olmadı çünkü camı tam olarak temizlemedim, yani sıfır hale getirmedim. zaten camda hafif de olsa bir hidrofobi mevcuttu. Ama zaten büyük bir beklenti yok, her yıkama sonunda uygularım camsil niyetine diye düşünüyorum. Yağmur yağdı, etkisinide sizinle paylaşayım hemen. 60 km den sonra itiş başlııyor, çekim gece olduğu için yansıyan ışığın etkisiyle size yansıması zayıf olabillir ama iş göriyor. gündüz gözüylede bir çekim yapacam inşallah denk gelirse.

Ekli dosyayı görüntüle 18246

Jantlara Zymöl uyguladım, seviyorum adına zaten hürmetimiz var. Müazzam bir boncuk yapısı yok boncuklarının ve dayanımı da öyle çok uzun değil ama parlaklığı güzel.

Ekli dosyayı görüntüle 18247
Ekli dosyayı görüntüle 18248
Ekli dosyayı görüntüle 18249

Finaller diyelim artık yeter, altı üstü rütin bir yıkama ne uzadı konu yavvv:) amma çene yaptım...

Ekli dosyayı görüntüle 18250
Ekli dosyayı görüntüle 18251
Ekli dosyayı görüntüle 18252
Ekli dosyayı görüntüle 18253
Ekli dosyayı görüntüle 18254
Ekli dosyayı görüntüle 18255
Ekli dosyayı görüntüle 18256

Tosba boncukları

Ekli dosyayı görüntüle 18257

Yine işe geç kaldım, detay yüzünden kovulacam bir gün:) bu yüzden plastik aksam, davlumbaz ve lastiklere ürün kullanmadan geçtim, bu seferlik böyle olsun.

Abi eline koluna sağlık :)
Yine aydınlandım, bir şeyler öğrendim, zevk aldım. Teşekkürler.

Bu konunda yok ama cam temizliği için kullandığın waffle tipi gri bir bezin var, onun markası tchibo mu?

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık. Bu kadar ürün kullanmıyorum ama buna rağmen 4 saatin altında dışını yıkayamıyorum. Bu kadar çeşitli ürünüm olsa ki liste yapıyorum zamanla elimizden geldiğince olacak, muhtemelen eve giremeyeceğiz :). İncelemeler için teşekkürler.
Teşekkür ederim, detay yaparken zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun zaten, bir bakıyorsun saatler su olmuş akıyor.
Ellerine sağlık, ben genelde konularımda kullandığım ürünü yazıp geçiyorum, tek tek hepsini açıklamalı yazmışsın, şampuan karşılaştırmaları için de ayrıca teşekkürler. Harika bir yıkama konusu olmuş. Yıkama kadar konuda da emek var. Bu arada fakir yağmur kaydırıcıyı hiç beğenmedim boncuklar çok dağınık. Su takılarak kayıyor. 90-100 den önce verimli çalışmayacak gibi. Tekrar ellerine emeğine sağlık :tesekkurr:
Teşekkür ederim, yorumlarım yardımcı olursa ne mutlu bana. Benim camda altta zaten ürün olduğundan verim biraz daha iyi oldu sanırım.
Abi eline koluna sağlık :)
Yine aydınlandım, bir şeyler öğrendim, zevk aldım. Teşekkürler.

Bu konunda yok ama cam temizliği için kullandığın waffle tipi gri bir bezin var, onun markası tchibo mu?
Teşekkür ederim kardeşim, Evet tschibonun bezi o.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık üstad, ben de şu davlumbaz fırçana hayran kalmıştım. Yurt dışında vs bulunabilir mi ki? Ona da bir operasyon ile el atalım.. :)

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Ellerine saglik abi keyifle okudum, hele o hani cevrenizden bu kadar ugrasilirmi ve iste bunun icin dedigin yerde koptum gittim :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hem yıkama hemde konu için ellerine sağlık abi, Çok öğretici bir konu olmuş :)
Teşekkür ederim kardeşim, yeni arkadaşlardan çok soru vardı bu aralar, hepsine cevap olsun istedim.
Ellerine sağlık üstad, ben de şu davlumbaz fırçana hayran kalmıştım. Yurt dışında vs bulunabilir mi ki? Ona da bir operasyon ile el atalım.. :)
Bu chemical guys un fırçası işte, zamanında kimyasal adamlardan almıştık.
Hocam +1 :) Yaz beni direkt, benzeri de olur :) Kıvrımları aynı olsun yeter.

Davlumbaz ince karnımız :)
Valla ben bike alabikirim bir tane daha, yedeklemek lazım.
Onur hocam sen mekanmı açtın bir süredir dikkatimi çekiyor ?
Kaçırmışsın hocam, yazmıştım mevzuyu konunun birinde, komşudan mütevellit mekan değişikliği hasıl oldu. Yer benim arkadaşımın, evin orada yapacağına burada yap dedi,
Ellerine saglik abi keyifle okudum, hele o hani cevrenizden bu kadar ugrasilirmi ve iste bunun icin dedigin yerde koptum gittim :)
Teşekkür ederim kardeşim.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaçırmışsın hocam, yazmıştım mevzuyu konunun birinde, komşudan mütevellit mekan değişikliği hasıl oldu. Yer benim arkadaşımın, evin orada yapacağına burada yap dedi.[/QUOTE]
Aaaa kaçırmışım keşke bizede denk gelse böyle bir yer.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şu davlumbaz fırçasından bulamadım gitti :)

Muadili 3d’ninkini aldım fakat sapın düz olmasından kaynaklı tam uçlara erişilemiyor, cg bunu kambur vererek çözmüş, ısıtarak büksem kırar mıyım bilemedim?
ANGLE LONG HANDLE WHEEL BRUSH

Bu sitede var ama siteden güvenli alışveriş mümkün müdür bilemiyorum.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Üstad her zamanki gibi fevkalade bir yıkama ve anlatım olmuş. Velvet dediğin gibi çok yoğun ölçü kabına koyarken dedim bu nasıl birşey :fisilti: @MoonDance emre hocama bu arada tekrar teşekkür edelim. Ürünleri temin edip kullanmamıza vesile olduğu için:sicak:

Kerim07

Acemi Detaycı
Üye
Yine öğretici ve ürün karşılaştırmaları denemeleriyle ve çeşitliğiyle çok faydalı bir anlatım olmuş yorumların çok değerli keyif alarak okudum eline sağlık abi eldiven stoğuna maşallah diyelim davlumbaz fırçalarını ben de çok beğeniyorum