Merhaba arkadaşlar.
Evde sıkıntıdan patladığımız bugünlerde sıkıntımızı hafifletmek için kız arkadaşım ile yaptığımız jant fırçasını paylaşmak istedim. Kendisi önceki araba yıkamalarımızdan birinde fırçamı mazgalların arasına düşürdüğü ve oradan alamadığımız için bana jant fırçası alma sözü vardı. Ben de wheel woolies dedim ama fiyatını görünce vazgeçti tabi
(aramızda kalsın düşürdüğü fırça dandikti ve zaten değiştirmeyi düşünüyordum )
Neyse çok uzatmadan malzemelere geçeyim:
-Tuvalet fırçası (ben iki adet en ucuz ve plastik tutacaklı olanı aldım )
-Sünger
-Mikrofiber mop başlığı ( Migros’ta bulabildiğim en uzun tüylü olanı aldım )
- İğne ve iplik
Öncelikle tuvalet fırçalarının tüm kıllarını kestim
Ben iki boyut yapmak istedim. İnternetten boyutlarına baktım ve ona göre süngeri ve mopları kestim
Şu şekilde bir büyük bir orta diye planladım
Bu orta boyutlu olan fırça
Dikiş işini kız arkadaşıma bıraktım baya iyi yaptı
Yorgan iğnesi ile ve ona uygun olan ip ile dikti. Dikiş için de YouTube da birçok video var.
Bunlar da fırçaların son hali.
Yalnız çapları hesaplandığımdan daha büyük oldu. Yani orta büyüklükteki fırça nerdeyse büyük olan kadar oldu büyük olan ise çok daha büyük oldu. Hemen gidip jantın arasına giriyor mu diye denedim. Tam tahmin ettiğim gibi orta büyüklükteki geniş aralıklara ve kaliper arasına giriyordu ama ince aralıklara girmiyordu. Büyük olan ise hiçbiryere girmiyordu.
Ben de eve gelip büyük olanı tekrar açıp içerisine çok çok ince sünger koyarak tekrar yaptım
Bu da büyük olanı küçülttüğüm hali. Biraz daha uzun yaptım bunu
Son halleri bu şekilde oldu. Kalın olanın çapı 7 cm civarı, ince olanın 4,5 gibi bişey. Jantınızdaki girintilere göre genişliklerini ayarlayabilirsiniz.
Temizlemesi çok kolay. Sapları sağlam gibi görünüyor pek kırılacak bişeye benzemiyor.
Toplam maliyeti 40 tl gibi oldu.
En güzeli ise uğraşmak oldu
Evde sıkıntıdan patladığımız bugünlerde sıkıntımızı hafifletmek için kız arkadaşım ile yaptığımız jant fırçasını paylaşmak istedim. Kendisi önceki araba yıkamalarımızdan birinde fırçamı mazgalların arasına düşürdüğü ve oradan alamadığımız için bana jant fırçası alma sözü vardı. Ben de wheel woolies dedim ama fiyatını görünce vazgeçti tabi

Neyse çok uzatmadan malzemelere geçeyim:
-Tuvalet fırçası (ben iki adet en ucuz ve plastik tutacaklı olanı aldım )
-Sünger
-Mikrofiber mop başlığı ( Migros’ta bulabildiğim en uzun tüylü olanı aldım )
- İğne ve iplik
Öncelikle tuvalet fırçalarının tüm kıllarını kestim
Ben iki boyut yapmak istedim. İnternetten boyutlarına baktım ve ona göre süngeri ve mopları kestim

Şu şekilde bir büyük bir orta diye planladım

Bu orta boyutlu olan fırça

Dikiş işini kız arkadaşıma bıraktım baya iyi yaptı
Yorgan iğnesi ile ve ona uygun olan ip ile dikti. Dikiş için de YouTube da birçok video var.

Bunlar da fırçaların son hali.
Yalnız çapları hesaplandığımdan daha büyük oldu. Yani orta büyüklükteki fırça nerdeyse büyük olan kadar oldu büyük olan ise çok daha büyük oldu. Hemen gidip jantın arasına giriyor mu diye denedim. Tam tahmin ettiğim gibi orta büyüklükteki geniş aralıklara ve kaliper arasına giriyordu ama ince aralıklara girmiyordu. Büyük olan ise hiçbiryere girmiyordu.
Ben de eve gelip büyük olanı tekrar açıp içerisine çok çok ince sünger koyarak tekrar yaptım

Bu da büyük olanı küçülttüğüm hali. Biraz daha uzun yaptım bunu

Son halleri bu şekilde oldu. Kalın olanın çapı 7 cm civarı, ince olanın 4,5 gibi bişey. Jantınızdaki girintilere göre genişliklerini ayarlayabilirsiniz.
Temizlemesi çok kolay. Sapları sağlam gibi görünüyor pek kırılacak bişeye benzemiyor.
Toplam maliyeti 40 tl gibi oldu.
En güzeli ise uğraşmak oldu