Yardim

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Herkese merhaba. Yaklasik 1.5 senedir hobi amacli car detailing e merak sardim. Bircok urun temin ettim ve keyifle arabami firsat buldukca yikiyorum. Simdi gelelim yardim istedigim konuya. Yasadigim yerde arabalara merakli zengin bir zat benden arabalarini (4.5 araci var ust duzey)detayli bir sekilde yikamami istedi ancak ben bu isi hobi amacli yaptigim icin kendisine ilk etapta fiyat veremedim. Kullandigim urunlerin cogu gyeon, chemical guys. Pasta cila yapilmayacak ama o asamaya kadar olan hersey yapilacak. (demir tozu ve kil dahil en son v07 veya gyeon cure koruma) simdi 1 araba icin benim istemem gereken minimum ucret sizce nedir. Tecrubeli arkadaslardan fikir alirsam guzel olur. Tesekkurler.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Kil demir tozu yıkama ve hızlı cila için bence 150-200 lira arası
Soyle siralayim.
1. Jant, lastik ve davlumbaz temizligi ( meguairs wheel brightener,chem guys glossworkz)
2. Kopukle yikama ( af avalanche)
3. Cift kova yikama ( glossworkz)
4. Demir tozu (gyeon iron)
5. Kil (gyeon)
6. Chemical guys Blacklight ve en son v07
7. Camlara gyeon anti fog
8. Lastiklere de gyeon tire
9. Trimlere de chemical guys vrp dressing
10. Interior da var doseme temizligi ve konsol temizlik ve koruma
Sanki soylediginiz rakam bana biraz az geldi. Tek bir araba icin 6.7 saat suren bi calisma benim icin. Tesekkurler

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bende 200 lira civarı olarak düşünüyorum . Siz her ne kadar da her alanda en üst marka ve segmentte ürün de kullansanız daha çok ücret talep etmeniz halinde kişiye fazla gelecektir.

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Bilemedim simdi cok garip geldi bana rakamlar. Normal bir yikamacida sacma sapan bezlerle ve kimyasallarla detayli temizligin 120.150 oldugunu dusunursek, yasadigim yerden bahsediyorum, dediginiz rakamlara hic ugrasamam valla :) ben arac basi 400 diyecegim ona dokunacagini da zannetmiyorum. Kabul ederse flex veya rupes makina alirim, etmezse de yorulmamis olurum.

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Es dost arkadasa uygulama yapdim zaman , malzeme masrafi x 5 olarak fiyat veriyorum. Ister villada otursun ister gecekonduda.

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Ön yıkama çift kova yıkama Demir tozu kil wax. 200 liraya yapılır. Ki malzeme maliyeti çok çok az bu rakamın. Çoğu emek. 200 kafidir. 400 hakkı değil bu işin.
Eyvallah ustad peki isin icine pasta-cilayida ilave ettigimizde fiyat ne olur. Olmadi onden makinayi alayim pasta cila da atayim ihtoyaci olan arabalarina ve son olarak (kusura bakma yordum) flex mi alayim rupes mi.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eyvallah ustad peki isin icine pasta-cilayida ilave ettigimizde fiyat ne olur. Olmadi onden makinayi alayim pasta cila da atayim ihtoyaci olan arabalarina ve son olarak (kusura bakma yordum) flex mi alayim rupes mi.

Noldu uğraşmam o rakamlara diyordun. ;) Emeğine fiyatı kimse biçemez sadece sen biçersin az gelirse yapmazsın o fiyatı vereni bulursun ya da farkını ortaya koyar o fiyatı verdirtirsin. Rupes flex makine alacaksan 500 dolar etse ortalama 3000TL yapar ki 400e uygulama yapsan 9 uygulamadaparan çıkar maliyeti. Polisaj herzaman yapılmaz aynı araca biraz kendi mantığında düşün neye neden ne için ne kadar ihtiyacın var diye. Burdan sormakla olmaz bana kalırsa.

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Noldu uğraşmam o rakamlara diyordun. ;) Emeğine fiyatı kimse biçemez sadece sen biçersin az gelirse yapmazsın o fiyatı vereni bulursun ya da farkını ortaya koyar o fiyatı verdirtirsin. Rupes flex makine alacaksan 500 dolar etse ortalama 3000TL yapar ki 400e uygulama yapsan 9 uygulamadaparan çıkar maliyeti. Polisaj herzaman yapılmaz aynı araca biraz kendi mantığında düşün neye neden ne için ne kadar ihtiyacın var diye. Burdan sormakla olmaz bana kalırsa.
Ben zaten 200e yapmayacagimi soyledim en basinda sadece piyasada bu isin ustalarinin bu isi ne kadara yaptiklarini sordum. Konuyu biraz daha dikkatli okursan ayni araca tekrar tekrar polisaj yapilacagi falan da yazmiyor ihtiyaci olanlara yapacagimi soyluyorum ve son olarak ihtiyacim olan seyin polisaj makinesi oldugunu herhalde herkes anlamistir, bununla alakali da secimimi 2markaya kadar dusurdum ve ustada fikrini sordum. Aslinda bana lazim olan nasihat degil de bilgi.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben zaten 200e yapmayacagimi soyledim en basinda sadece piyasada bu isin ustalarinin bu isi ne kadara yaptiklarini sordum. Konuyu biraz daha dikkatli okursan ayni araca tekrar tekrar polisaj yapilacagi falan da yazmiyor ihtiyaci olanlara yapacagimi soyluyorum ve son olarak ihtiyacim olan seyin polisaj makinesi oldugunu herhalde herkes anlamistir, bununla alakali da secimimi 2markaya kadar dusurdum ve ustada fikrini sordum. Aslinda bana lazim olan nasihat degil de bilgi.

Sen o üstat dediklerinin söylediklerini dinlemiyorsun ki nasıl olacak? Kaça yapılır bu işlem dedin bu işi layıkıyla yapanlar sana 100-200 arası dedi ki onların yaptığı işi çıkarman için 40 fırın ekmek yemen lazım. O fiyata yapmam dedin burun kıvırdın şimdi aynı bu işin ustaları dediğin kişilere Rupes mi Flex mi alayım diye soruyorsun. Fikrimi söyledim yanlış anlıyor nasihat verdiğimi söylüyorsun ayrıca konu senin yaşadığın yerde yüksek etiketli araçlara sahip komşunun araçlarına detay yapmandan çıktı şimdi de aynı araç değil ihtiyacı olan diyorsun polisaj yapacam. Kapalı mekanın var mı yoksa ihtiyacı olanlara mobil gidip kapalı alan su ve elektrik sağlayabilecek misin? Polisaj ihtiyacı olan insanlar aeni nasıl bulacaklar aana arabalarını neden ve nasıl emanet edecekler; aalacaağın ücretin karşılığını verebilecek misin? Konuyu daha iyi anlatabilirsen naçizane nasihat değil bilgi paylaşabiliriz ama burda cevap yazan yanında çıraklık yapacağın kişilerin cevaplarına istinaden o fiyata yapmam ben yaa Rupes mi Flex mi alayım dersen kimse yardımcı olamaz sana. Bence 1 flex rotary 1 de rupes al almışken insanların işi görülsün maksat kaliteli makinelerle sınırlama kendini.

mindthegap

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Marmaris
Sen o üstat dediklerinin söylediklerini dinlemiyorsun ki nasıl olacak? Kaça yapılır bu işlem dedin bu işi layıkıyla yapanlar sana 100-200 arası dedi ki onların yaptığı işi çıkarman için 40 fırın ekmek yemen lazım. O fiyata yapmam dedin burun kıvırdın şimdi aynı bu işin ustaları dediğin kişilere Rupes mi Flex mi alayım diye soruyorsun. Fikrimi söyledim yanlış anlıyor nasihat verdiğimi söylüyorsun ayrıca konu senin yaşadığın yerde yüksek etiketli araçlara sahip komşunun araçlarına detay yapmandan çıktı şimdi de aynı araç değil ihtiyacı olan diyorsun polisaj yapacam. Kapalı mekanın var mı yoksa ihtiyacı olanlara mobil gidip kapalı alan su ve elektrik sağlayabilecek misin? Polisaj ihtiyacı olan insanlar aeni nasıl bulacaklar aana arabalarını neden ve nasıl emanet edecekler; aalacaağın ücretin karşılığını verebilecek misin? Konuyu daha iyi anlatabilirsen naçizane nasihat değil bilgi paylaşabiliriz ama burda cevap yazan yanında çıraklık yapacağın kişilerin cevaplarına istinaden o fiyata yapmam ben yaa Rupes mi Flex mi alayım dersen kimse yardımcı olamaz sana. Bence 1 flex rotary 1 de rupes al almışken insanların işi görülsün maksat kaliteli makinelerle sınırlama kendini.
Seni bu konu bu kadar niye gerdi anlamis degilim, kimi dinleyip kimi dinlemeyecegime ben karar veririm ayrica fiyat konusunda istersem 1000tl isterim ister 5000 isterim bundan sana ne! Ikincisi ben burda senin o ergen agiziyla ornekledigin gibi kimseyle konusmadim sadece 5.6 saat ugrasamam o fiyata dedim. Ortam germekte ustune yok cok bilmislik yapmanin da alemi yok. Burda hicbir soru sana sorulmadi. Neyse arkadaslar kusura bakmayin.