Yasaklar Sonrası İlk Yıkama ve Polisaj !!

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hocam imza için kusura bakmayın tekrardan editlerim

Tüm araca değil sadece kaputa jantlara ve ön cama attım su kaydırıcıligini bir nebze test etmek için yorumunuz için teşekkürler :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu araç carnauba içerikli bir waxı hak ediyor :hava:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhaba dostlarım ,

Uzun süren hafta sonu yasakları ve yoğun çalışma temposundan sonra hafta içi de zaman bulamadığımdan aracımı uzun zamandır yıkayamamıştım ve benliğine terk etmiştim. İçim hiç rahat değildi ancak sonunda detaylı yıkama fırsatını buldum ve kaputuna polisaj uyguladım bu adımları sizlerle eğlenceli şekilde paylaşmak istiyorum.

Öncelikle aracımın durumu :
;

Aracımı ilk önce ön yıkama yaparak başladım
Kullandığım ekipmanlar ; Karcher K5 , Aliexpress Foam lance , Valet Pro ANSF , Koch chemie FB demirtozu , normal çift kova, UFS yumuşak eldiven.
Bunlarla ön yıkama ve çift kovayı yaparak aracı polisaja hazırlamaya başladım.

Aracı kurulamaya aldım ve nam-ı diğer mahmut bezimle (CG woolly mammoth ) gerçekten büyük iş görüyor gün boyunca toplamda 4 kere aracı kuruladı.

Demir tozu ( Koch chemie FB :

:

Kil uygulaması ( VP turuncu kil ) :
;

Kil kaydırıcı olarak kullandığım meguiars şampuan :

:

Kilin son durumu :

:

Aracın çizik durumu

1 Adet önceden kalan macun çatlağı ;

Kullandığım pasta ve rotary makina (Koch Chemie H9,F6,M2- Bosch GPO 14CE- UFS keçe ped-Befar Turuncu,Mavi,Siyah sünger pedler) ;

UFS keçe polish sonrası biraz bekledikten sonra ölçülen sıcaklık ;

H9 ile tek kat sonrası ;

F6 ile tek kat sonrası ;

M2 ile tek kat sonrası :

Finish :

Sonrasında iç mekanda ufak bir gezinti yaptım (Valet Pro APC , Aliexpress Detay fırçası ) :

Polisaj sonrası pasta tozlarından arındırmak için yine Valet pro ANSF ile yıkama yaptım :

Ve sonrasında Gtechniq C2V3 ile kaputu korumaya aldım ;

Jantlarımı Gtechniq C2V3 ile korumaya aldım lastikleri ise meşhur olan SARP uyguladım ;

Kaput altına da ufaktan bir dokundum (Würth Motor temizleyici , Plak2 Cilası ;

Öncesi :

Sonrası :

En son olarak kokusunu çok sevdiğim Little Trees Vanilla Pride asıp kahvemi yudumladım ;

Aracın bitmiş hali ;

DİP NOT: Aracın resimlerin tümünde görünen park sensörleri ve tampon ayarsızlığını tüm işlerim bittikten sonra tamponu söküp park sensörlerini yerine taktım ve tamponu ayarladım :)

Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi beklerim

Saygılarımla ,

HQ Works
Ellerine sağlık sıralama uygulama gayet güzel. :alkis:

ozkameh

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Bu araç carnauba içerikli bir waxı hak ediyor :hava:
Hocam bu hafta sonuda tavan ve yan panellere girismeyi düşünüyorum soft 99 ürünlerini kullanmadım hiç sizin carnabau içerikli wax öneriniz olur mu bu renk için ?

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, uygulama, mekan ve finaller çok başarılı, tebrik ederim. Devamını bekleriz. :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık güzel uygulama ve inceleme olmuş bu polisaj uygulaması sonrası renk ve verilen emek c2v3 den daha parlak ve daha güçlü bir koruma hak ediyor.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araçta yazılım var mı Hocam? Güzel dokunuşlar yapmışsınız bununla ilgili de koju açarsanız iyi olur

Eski Kaptan, Eski Detaycı

ozkameh

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Ellerine sağlık güzel uygulama ve inceleme olmuş bu polisaj uygulaması sonrası renk ve verilen emek c2v3 den daha parlak ve daha güçlü bir koruma hak ediyor.
Hocam carnabau wax düşünüyorum ama soft 99 ürünlerinden hangisi bu renk araç için uygun olur bilemedim sizin tavsiyeniz olursa memnuniyetle dinlerim

ozkameh

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Araçta yazılım var mı Hocam? Güzel dokunuşlar yapmışsınız bununla ilgili de koju açarsanız iyi olur

Eski Kaptan, Eski Detaycı
Selam kaptan

Araçta yazılım yok şuanda sadece son susturucu iptal ve çift çıkış akro var ancak yakın zamanda 2CR performansdan stage 1 decat yazilkm+popcorn komple düz boru ve ortaya warex düşünüyorum cax motorlarda 35 HP kadar güç alınabiliyor bu durumda makina 160 beygire yakın olmuş olacak bakalım bu gelişmeleri de konu açarak aktaririm sizlere selamlar :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ben yapılan uygulamadan çok otomobil ve plakaya takıldım :) ABT tuning firması plakayı isteyebilir :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hocam bu hafta sonuda tavan ve yan panellere girismeyi düşünüyorum soft 99 ürünlerini kullanmadım hiç sizin carnabau içerikli wax öneriniz olur mu bu renk için ?

Bütçenize bağlı açıkçası. Zymöl var, sonax var, soft99 var... Liste uzar gider. Önemli olan sizin ne kadar bütçe ayıracağınız.

ozkameh

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Bütçenize bağlı açıkçası. Zymöl var, sonax var, soft99 var... Liste uzar gider. Önemli olan sizin ne kadar bütçe ayıracağınız.
Hocam bütçe sıkıntı değil yani en iyisi nedir onu bulmak isterim öncelikle