Yazlıklara Temizlik Zamanı (Jant Temizliği)

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, foruma üye olduğumdan beri sürekli olarak uzaktan izleyici olarak forumdan faydalanıp kendimce birşeyler yapmaya çalışıyordum. Artık ufak ufak konu açmak gerektiğine karar verdim ve ilk konumu aracımın orjinal jant lastik takımına bir temizlik ve sonrasında çinli seramik kaplama işi olarak açmanın doğru olacağını düşündüm. Malum kışlıkları çıkarttıp yazlıkları takmanın zamanı geldi.

Kendime ait araç yıkayabileceğim özel bir garajım olmadığından akaryakıt istasyonlarında yer alan paralı makineleri kullanıyorum. Aracın orjinal jantlarını normal temizlik zamanlarında temizlemek ciddi anlamda çok uğraştırıyor. Çinli Ali abiden aldığım fırça ile temizlik yapmak ayrı bir dert çünkü jant kollarının arasına her sokup çıkarmada çok güzel su ve çamur sıçratıyor.
Jant temizliğini apartmanın zemin katında ortak kullanım için bırakılan dairede yaptım. Gece 23:00 gibi malzemeler ile girdim işim bitip eve çıktığım da saat 02:45 civarıydı.

Jant temizleme Fırçası

Araç yaklaşım 10bin km de ancak jantlar ve içlerindeki pislikler sanırım 7bin km civarında olması lazım. Bir kaç defa özellikle iç kısımları benzinci köpüğü ile yıkandı ama yinede bu şekilde bir temizlik mümkün değildi. Malum fırçada çok su ve çamur sıçrattığın dan kullanması da ayrı bir dertti.

Amatör olarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum eksik olan noktalarda yaptığım yanlışlar da dostane bir şekilde uyarı ve önerilerde bulunmanızı rica ederim. Çinli Seramik ve Lastik parlatıcı uygulamasını vakit bulursam bu akşam yapacağım.

Teşekkürler.

Kullandığım malzemeler
1) Valet Pro Bilbery
2) Boyacı fırçası
3) Sonax Zift sökücü
4) 3D orange
5) Valet Pro Concenrated 
6) Çeşme suyu
7) Sonax Xtreme Nano Lastik Parlatıcı 

Kuvette yıkanmayı bekleyen jant lastik

İç kısımlarının durumu

Valet Pro Bilbery ve Boyacı Fırçası

Yıkama Sonrası - Çinli Seramik ve Lastik Parlatıcısı Öncesi

Jant İç Kısımları

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
Ellerinize sağlık ,Seramikten sonraki fotolarıda atarsanız daha iyi olacaktır..

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Seramik işlemini yapabilirsem bu akşam yapacağım sonrasında tabii ki fotoğraflarını atacağım.

tekina

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cam gibi olmuş eline sağlık hocam. Seramik mutlaka yap bence, boşa gitmesin bu çaba. :).

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
Güzel uygulama elinize sağlık

Çin işi fırçalarda sıçrama sorunu var. Wheel woolies ile bu sorun çözülüyor. Tabi Pahalı biraz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine saglık maşallah ne kadar iyi temizlik yapmışsınız. Jantlar sıfır gibi olmuş

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
güzel ama en büyük eksik kil yapmamışsınız. iç kısımlarda noktasal kir vb duruyor. demir tozu bende çok kullanmam genelde şampuanla bil. le yıkarım ama burda şart. sökülmüş ve tam zamanı. yazmamışsınız kullandıysanız .es geçin. seramik öncesi yüzey kusursuz olmalı. ince bir temizlik polisajıda şart bence.

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Jantlara seramik uygulaması yaptım ve fotoğraflar aşağıda yer alıyor. Benim jantlar ile uğraşırken birader de heveslendi kendi yazlık jant lastik takımını temizlemek istedi. Malzemeleri beleşe benden temin etti nede olsa babamın oğlu feda olsun. 

Jantlara Kil işlemi yapacaktım ancak ciddi anlamda üşendim onun için. Jantlardan iki tanesinin kenarında sürtme izleri vs. vardı bir dahaki sefere oralara çelik macun ile onarım işlemi yapıp sonrasında uygun bir polisaj makinesi temin edip komplesine bir bakım yapacağım ama kaç ay sonra olur o işlemler emin değilim.

Jantlara seramik uygulaması yaptıktan sonra bu sabah aracı yıkadım jantlarda çamur su vs hiçbirşey kalmıyor su iticiliği ve kir tutmaması ciddi olarak çok güzel geldi. Sonuçta ucuza temin edilen bir ürün maksimum 5-6 ay bu su iticilik ve kir tutmama özelliğini korusa yeterde artar.

Not: Fotoğraflarda herhangi bir filtre vs. işlem bulunmamaktadır, tek yapılan işlem çözünürlük küçültmesidir.

Temizlik sonrası Çin li seramik uygulanmış Opel Astra K jantları

Leş durumdaki Seat Leon jantları

Yıkama Sonrası Seat Leon jantları

Çinli seramik uygulama sonrası Seat Leon jantları

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Resimler gozukmuyor nedense explorerdan acinca da tapatalkta da.

serdar8424

Çaylak Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
uşak
Elinize sağlık çok temizlik olmuş, sıfır gibi maşallah

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elinize sağlık, Tertemiz olmuş. 3 aylık bir koruma bile yapsa gayet iyi olacak.