Merhaba arkadaşlar, foruma üye olduğumdan beri sürekli olarak uzaktan izleyici olarak forumdan faydalanıp kendimce birşeyler yapmaya çalışıyordum. Artık ufak ufak konu açmak gerektiğine karar verdim ve ilk konumu aracımın orjinal jant lastik takımına bir temizlik ve sonrasında çinli seramik kaplama işi olarak açmanın doğru olacağını düşündüm. Malum kışlıkları çıkarttıp yazlıkları takmanın zamanı geldi.
Kendime ait araç yıkayabileceğim özel bir garajım olmadığından akaryakıt istasyonlarında yer alan paralı makineleri kullanıyorum. Aracın orjinal jantlarını normal temizlik zamanlarında temizlemek ciddi anlamda çok uğraştırıyor. Çinli Ali abiden aldığım fırça ile temizlik yapmak ayrı bir dert çünkü jant kollarının arasına her sokup çıkarmada çok güzel su ve çamur sıçratıyor.
Jant temizliğini apartmanın zemin katında ortak kullanım için bırakılan dairede yaptım. Gece 23:00 gibi malzemeler ile girdim işim bitip eve çıktığım da saat 02:45 civarıydı.
Jant temizleme Fırçası
Araç yaklaşım 10bin km de ancak jantlar ve içlerindeki pislikler sanırım 7bin km civarında olması lazım. Bir kaç defa özellikle iç kısımları benzinci köpüğü ile yıkandı ama yinede bu şekilde bir temizlik mümkün değildi. Malum fırçada çok su ve çamur sıçrattığın dan kullanması da ayrı bir dertti.
Amatör olarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum eksik olan noktalarda yaptığım yanlışlar da dostane bir şekilde uyarı ve önerilerde bulunmanızı rica ederim. Çinli Seramik ve Lastik parlatıcı uygulamasını vakit bulursam bu akşam yapacağım.
Teşekkürler.
Kullandığım malzemeler
1) Valet Pro Bilbery
2) Boyacı fırçası
3) Sonax Zift sökücü
4) 3D orange
5) Valet Pro Concenrated
6) Çeşme suyu
7) Sonax Xtreme Nano Lastik Parlatıcı
Kuvette yıkanmayı bekleyen jant lastik
İç kısımlarının durumu
Valet Pro Bilbery ve Boyacı Fırçası
Yıkama Sonrası - Çinli Seramik ve Lastik Parlatıcısı Öncesi
Jant İç Kısımları
Kendime ait araç yıkayabileceğim özel bir garajım olmadığından akaryakıt istasyonlarında yer alan paralı makineleri kullanıyorum. Aracın orjinal jantlarını normal temizlik zamanlarında temizlemek ciddi anlamda çok uğraştırıyor. Çinli Ali abiden aldığım fırça ile temizlik yapmak ayrı bir dert çünkü jant kollarının arasına her sokup çıkarmada çok güzel su ve çamur sıçratıyor.
Jant temizliğini apartmanın zemin katında ortak kullanım için bırakılan dairede yaptım. Gece 23:00 gibi malzemeler ile girdim işim bitip eve çıktığım da saat 02:45 civarıydı.
Jant temizleme Fırçası
Araç yaklaşım 10bin km de ancak jantlar ve içlerindeki pislikler sanırım 7bin km civarında olması lazım. Bir kaç defa özellikle iç kısımları benzinci köpüğü ile yıkandı ama yinede bu şekilde bir temizlik mümkün değildi. Malum fırçada çok su ve çamur sıçrattığın dan kullanması da ayrı bir dertti.
Amatör olarak kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum eksik olan noktalarda yaptığım yanlışlar da dostane bir şekilde uyarı ve önerilerde bulunmanızı rica ederim. Çinli Seramik ve Lastik parlatıcı uygulamasını vakit bulursam bu akşam yapacağım.
Teşekkürler.
Kullandığım malzemeler
1) Valet Pro Bilbery
2) Boyacı fırçası
3) Sonax Zift sökücü
4) 3D orange
5) Valet Pro Concenrated
6) Çeşme suyu
7) Sonax Xtreme Nano Lastik Parlatıcı
Kuvette yıkanmayı bekleyen jant lastik
İç kısımlarının durumu
Valet Pro Bilbery ve Boyacı Fırçası