Yazlıklara Temizlik Zamanı (Jant Temizliği)

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Eline sağlık hocam maşallah seramikten sonra kir tutma durumu nasıl olacak merak ettim.

Yalnız küvette jant temizlemek nasıl bir yürektir yiğidim :) ben bunu teklif dahi edemem savaş çıkar evde :D

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ramazanerdmr' Alıntı:
nuriksari' Alıntı:
Resimler gozukmuyor nedense explorerdan acinca da tapatalkta da.
Kontrol ettim bir sorun görünmüyor

Eraycan' Alıntı:
@Ramazanerdmr Şu k jantlarını bana hediye edermisin hocam :D
:)
Benim ekranimi nasil kontrol ettin abicim? Zaten benden kaynakli birseydir. Yoksa herkes derdi resimler gozukmuyor diye. Tesekkur ediyorum gene de. Admin bir ara musait olunca bakar. Bazi resimler acikiyor bazilari acilmiyor. Ekranim su vaziyette. Resmin ustune tiklayinca da forbidden uyatisi cikiyor.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@nuriksari hocam merhabalar.

Hizliresim ile yüklenen resimleri ben iş yerinden görüntüleyemiyorum. Vpn kursam dahi görüntüleyemiyorum. Aynen resimi büyüt dediğimde de 403 forbidden hatası alıyorum. ( https://hizliresim.com sadece bu linke girmek istediğimde dahi hata alıyorum)

Bizim foruma özgü bir durum değil hizliresim'e özgü bir durum. Mobilden mobilveri ile bağlanın görüntüleyebildiğinizi göreceksiniz.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
umrdmr' Alıntı:

Hizliresim ile yüklenen resimleri ben iş yerinden görüntüleyemiyorum. Vpn kursam dahi görüntüleyemiyorum. Aynen resimi büyüt dediğimde de 403 forbidden hatası alıyorum. ( https://hizliresim.com sadece bu linke girmek istediğimde dahi hata alıyorum)

Bizim foruma özgü bir durum değil hizliresim'e özgü bir durum. Mobilden mobilveri ile bağlanın görüntüleyebildiğinizi göreceksiniz.
Mobilden wifi ile bağlıyım. Eskiden gözüküyordu tüm resimler. Resimlere bakacam diye de wifi kapatıp mobil veri mi açayım. ;) enteresan bir durum; pratik bir çözümü olmalıydı. En güzeli Tapatalk ile resim dosyası yüklemek sanırım; hızlıresim ile uğraşmadan direkt eklenti olarak.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
nuriksari' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Mobilden wifi ile bağlıyım. Eskiden gözüküyordu tüm resimler. Resimlere bakacam diye de wifi kapatıp mobil veri mi açayım. ;) enteresan bir durum; pratik bir çözümü olmalıydı. En güzeli Tapatalk ile resim dosyası yüklemek sanırım; hızlıresim ile uğraşmadan direkt eklenti olarak.

Tapatalk kullanımıda bana zor geliyor, hızlı resim daha kolayıma geliyor. Çözemedim ben o tapatalk işini sevmedim sildim normalden giriyorum hep.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
nuriksari' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Resim yükleme programlarında genel sorun oluyor. En güzeli resimi tapatalk ile yüklüyorum videoları da YouTube üzerinden.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@nuriksari sayın hocam pratik bir çözümü olmalıydı kısmını iş yeriniz ile çözmeniz gerek.

Bilgi işlem ile konuşursanız, hizliresim e uyguladiklari yasağı kaldırırlarsa sorun ortadan kalkar. Forum ile alakalı bir durum değil, dediğim gibi ben kamuda çalışıyorum. Son 1 aydır hizliresim kapalı. Vpn kurdum youtube a bağlanıyor, hizliresim halen kapalı. Bu internet sağlayıcı kaynaklı bir sorun diye tahmin ediyorum.

Bu arada Süleyman abiye katılıyorum. Tapatalk üzerinden yüklenen fotoğraflar, Her yerden hiç bir aracı program gerektirmeden görüntülenebiliyor. Diğer aracı resim websiteleri için, ekstra program gerekebiliyor iş yerinden baglananlar ile

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
umrdmr' Alıntı:
@nuriksari sayın hocam pratik bir çözümü olmalıydı kısmını iş yeriniz ile çözmeniz gerek.

Bilgi işlem ile konuşursanız, hizliresim e uyguladiklari yasağı kaldırırlarsa sorun ortadan kalkar. Forum ile alakalı bir durum değil, dediğim gibi ben kamuda çalışıyorum. Son 1 aydır hizliresim kapalı. Vpn kurdum youtube a bağlanıyor, hizliresim halen kapalı. Bu internet sağlayıcı kaynaklı bir sorun diye tahmin ediyorum.
Is yerim yok. Dubaideyim ben. Kendi cep telefonumdan wifi ile bağlıyım evdeyken dışarda da mobil veri. Hızlıresim böyle problemli ise kullanmayalım ya da forumda kullanılmasın. Herkesin kolaylıkla resimleri yükleyebilmesi ve diğerlerinin de görmesi gerekir dediğim pratik çözüm o yoksa aya roket fırlatmıyoruz. Teşekkürler ilgin ve alakan için sanırım benim buradan halledemeyeceğim bir durum. Gene Süleyman @Dragstar ın dediği gibi en iyisi tapatalk ile resim yüklemek ki ben öyle yapıyorum ama herkesi öyle yapmaya yönlendiremem malesef.

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
nuriksari' Alıntı:
Ramazanerdmr' Alıntı:
Kontrol ettim bir sorun görünmüyor

:)
Benim ekranimi nasil kontrol ettin abicim? Zaten benden kaynakli birseydir. Yoksa herkes derdi resimler gozukmuyor diye. Tesekkur ediyorum gene de. Admin bir ara musait olunca bakar. Bazi resimler acikiyor bazilari acilmiyor. Ekranim su vaziyette. Resmin ustune tiklayinca da forbidden uyatisi cikiyor.

Tabii ki sizin ekranınız kontrol etmedim hizliresimde yüklemiş olduğum eski fotoğraları silmiştim dedim acaba yanlışlıkla buraya link verdiklerimidemi sildim diye kontrol ettim ::)
Tapatalk kullanmayı bende pek beceremedim o yüzden mobilden bile giriş yaparken hep tarayıcı üzerinden giriyorum. Tapatalk bu kadar populer olduğuna göre muhakkak daha kaliteli bir mobil forum ziyareti veriyordur ama işte alışabilmek mesele.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ramazanerdmr' Alıntı:
nuriksari' Alıntı:

Tabii ki sizin ekranınız kontrol etmedim hizliresimde yüklemiş olduğum eski fotoğraları silmiştim dedim acaba yanlışlıkla buraya link verdiklerimidemi sildim diye kontrol ettim ::)
Tapatalk kullanmayı bende pek beceremedim o yüzden mobilden bile giriş yaparken hep tarayıcı üzerinden giriyorum. Tapatalk bu kadar populer olduğuna göre muhakkak daha kaliteli bir mobil forum ziyareti veriyordur ama işte alışabilmek mesele.
Ben de Tapatalk kullanmıyordum hep explorer açıyordum eski gelenek. Tapatalk alıştım gerçekten daha pratik ve karşılaştırılamayacak kadar daha kolay esasen. Bir göz atarsanız alışıp seversiniz.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@nuriksari sorunu hallettim, kontrol edip tekrar yazar mısınız?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Pro' Alıntı:
@nuriksari sorunu hallettim, kontrol edip tekrar yazar mısınız?
İlk resim Tapatalk sa 2. Resim explorer daki görüntü. Aynı durumda malesef düzelmiş gözükmüyor. Bir de explorer dan stokları serelim ya da ailenizin tedarikçisinden bölünmüş ürünler gibi uzun konuları açınca ilk sayfa çıkıyor ama son mesaj a tklayınca sona gitmiyor. Tek tek manuel sayfaları atlatmak gerekiyor.

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
ozeba' Alıntı:
Eline sağlık hocam maşallah seramikten sonra kir tutma durumu nasıl olacak merak ettim.

Yalnız küvette jant temizlemek nasıl bir yürektir yiğidim :) ben bunu teklif dahi edemem savaş çıkar evde :D
Müteahhitin kaçak yaptığı kapıcı dairesi olarak kullanırsınız dediği dairede yer alan küvette yıkadım. Evin küvetinde eski aracımın koltuk kılıflarını ve satacağım helezon yaylarını yıkamıştım çıkan çamur toz vb pisliklerden yaylardan küvet tabanı çizikler içinde kaldı o günden sonra küveti sadece yıkanmak için kullanabiliyorum. Evin küvetini geçtim elimde jant lastik asansör ile daire katına çıksam hanım asansör boşluğuna atar beni sonrada kaza süsü verir.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ramazanerdmr' Alıntı:
ozeba' Alıntı:

Müteahhitin kaçak yaptığı kapıcı dairesi olarak kullanırsınız dediği dairede yer alan küvette yıkadım. Evin küvetinde eski aracımın koltuk kılıflarını ve satacağım helezon yaylarını yıkamıştım çıkan çamur toz vb pisliklerden yaylardan küvet tabanı çizikler içinde kaldı o günden sonra küveti sadece yıkanmak için kullanabiliyorum. Evin küvetini geçtim elimde jant lastik asansör ile daire katına çıksam hanım asansör boşluğuna atar beni sonrada kaza süsü verir.
Gazetenin 3.sayfası. üzerine jant lastik düşen adamın asansör boşluğundaki hazin sonu. Kaza geliyorum demez. Altında da bir yazı merhumun acılı eşi konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
@nuriksari"
@"Ramazanerdmr
bugün yazlık jantlara geçtim. korkularımın üzerine gidip küvete jant lastik atmayı düşünüyorum :D hanım okuldan gelmeden önce bu işi bitirebilirsem çok iyi olur yoksa kan çıkar. özellikle lastiklerin üzerindeki büyükbaş hayvan pisliklerini küvette yüzerken görürse :D

Ramazanerdmr

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Evet arkadaşlar çinli seramik kaplanan yazlık jant lastik takımını yaklaşık olarak 1 hafta da 600 km kadar kullandım. Bu km ve süre boyunca sürekli olarak yağmurlu ve çamurlu bir hava mevcuttu. 
Cumartesi sabahı evde herkes uyurken sessiz sedasız temizlik malzemelerimle evi terk edip PO içinde yer alan yıkama alanına gittim. 
Araç üzerine hiçbir kimyasal uygulamadan başınçlı su tutarak üzerindeki kiri çamuru pisliği akıttım. Hiçbir kimyasal kullanmadan jantların üzerindeki bütün toz kir ve pislik kolayca temizlendi. Aracı daha sonra Meguiars sarı şampuan ile bir güzel yıkadım. Jantlara herhangi bir temizlik yapmadım, çamurluk üzerinden akan şampuanlı su ile yetindiler.

Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum çinli seramik bu şekilde korumayı 4-5 ay verse yeterde artar benim için.

Arka Jant

Ön Jantlar

Basınçlı su sonrası

Yıkama öncesi araç

Yıkama sonrası, kurulama öncesi

Kurulama sonrası

Bonus (Cam çıtalı)