Yeni araç sıfırdan ekipmanlar için yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

halil71

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırıkkale
İyi forumlar. Nasip olursa ocakta Chery Omoda 5 sahibi olacağım. Daha önceki araçlarımda amatörce detay temizliği yapıyordum. Şimdi araç hem sıfır hemde biraz daha üst segment olunca kaliteli ekipmanlar almak istiyorum. Aracımda bayinin hediyesi olan komple seramik kaplama var. Şimdilik bahçe hortumuna takılı tazzik tabancasıyla ve arada benzinliklerde yanımda kova götürerek yıkayacağım. İlerde makine almayı düüşünüyorum. Tavsiyelerinizi ona göre yaparsanız sevinirim. İhtiyaçlarım:
• Ön Yıkama Şampuanı
• Kova Şampuanı (
Flowey EV12 düşünüyorum.)
•Yıkama Eldiveni (
Kuzu Postu Eldiven )
•Lastik Parlatıcı (
Meguiars Endurance düşünüyorum)
•Araç içi döş torpido için temizleyici
•Kurulama Havlusu (
Purestar Duplex )
•Cam Bezi
•Jant Temizleyici

Malum araç aldığım için malzemelere ayıracağım bütçe biraz kısıtlı şimdilik orta kalite f/p ürünler almak istiyorum. Yıl sonuna doğru daha yüksek bütçeyle uzun ömürlü malzemelere geçmeyi düşünüyorum. Parantez içindekiler forumda dolaşırken öğrendiklerimden tercih ettiklerim. Siz değerli ustalarımdan f/p ve araca zarar vermeyecek ürün önerileri istiyorum. Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekküler.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun. Seramikli geleceği için çok da kirletmiyorsanız ön yıkama şampuanına pek ihtiyacınız olmaz, ağır kirli durumlarda ön yıkama şampuanı yerine spreylerden K2 Bora öneririm. Petrol yıkamaları için pratik oluyor.

halil71

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırıkkale
Hayırlı olsun. Seramikli geleceği için çok da kirletmiyorsanız ön yıkama şampuanına pek ihtiyacınız olmaz, ağır kirli durumlarda ön yıkama şampuanı yerine spreylerden K2 Bora öneririm. Petrol yıkamaları için pratik oluyor.
Kirli arabaya binmeyi sevmeyen biriyim. Dediğiniz gibi ön yıkama şampuanına ihtiyaç olmayabilir.

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba
Bağlayabileceğim su hattım olmadığı için basınçlı su kullanmadan sadece kova ile aracımı yıkama şansım var mı?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba
Bağlayabileceğim su hattım olmadığı için basınçlı su kullanmadan sadece kova ile aracımı yıkama şansım var mı?
Merhaba, evet bazı basınçlı yıkama makinaları kovadan su çekebiliyor. Eğer size yetecek kadar suyu taşımak sizin için zor olmazsa sorun yaşamazsınız. Bende elektrik çekme imkanı da olmadığı için akülü cihazla yıkama işlemi yapıyorum. Jant-lastik temizliği, ön yıkama artı temaslı yıkama için 40 lt su yetiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...