Yeni Araca Yapılan Uygulamalar

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Ailemize yeni araç eklendi. Kendisi 2008 Model Hatasız Boyasız Değişensiz A3 Orjinal İç Dış S-Line.
13 Yıllık sahibinden, yaşına göre kondisyonu iyi ama aşırı pis kullanılmış bir A3. Artık Kirler katmanlaşmış. Ev Okul İş koşuşturmasında fırsat buldukça uygulamasını yapacağım. Yapılan işlemlerin hepsini burada paylaşacağım. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler :)

Araçta yapılan ilk işlem silecekler aşırı kötüydü aşırı ses yapıyordu yagmurda sürüşü çok zorlaştırıyordu silecekleri değiştirdim. Normalde Polisajını, cam pastasını yaptıktan sonra sileceği değiştirecektim ama olası yagmurda sürüş çok zor oluyordu seste cok rahatsız ediyordu mecbur değiştirdim.

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kapı eşikleri uzun zamandır temizlenmediği için kirler işlemiş resmen katman katman kir vardı detay fırçası ile çıkaramadım trim sökme aparatının ucuna bez geçirip fazla bastırmadan kazıdım.

Kapı aralarını ve cam fitillerini Meguiars Super Degreaser 1:5, trim sökme aparatı ve eski ucuz bim bezleri ile temizledim. Cam fitillerinden resmen çamur çıktı çok kirli araç gelmişti böylesine kirli cam fitilleri ilk defa gördüm.

Kapı araları ve cam fitillerin temizliği yaklaşık 2-3 saatimi aldı normalde aynı gün içinde sunroofuda temizleyecektim fakat yetiştiremedim :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Emirhan merhaba, aracın hayırlı olsun. Kazasız, belasız sürüşler dilerim. Araç kendine gelecektir, bu süreci buradan takipteyim :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar. Ailemize yeni araç eklendi. Kendisi 2008 Model Hatasız Boyasız Değişensiz A3 Orjinal İç Dış S-Line.
13 Yıllık sahibinden, yaşına göre kondisyonu iyi ama aşırı pis kullanılmış bir A3. Artık Kirler katmanlaşmış. Ev Okul İş koşuşturmasında fırsat buldukça uygulamasını yapacağım. Yapılan işlemlerin hepsini burada paylaşacağım. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler :)

Araçta yapılan ilk işlem silecekler aşırı kötüydü aşırı ses yapıyordu yagmurda sürüşü çok zorlaştırıyordu silecekleri değiştirdim. Normalde Polisajını, cam pastasını yaptıktan sonra sileceği değiştirecektim ama olası yagmurda sürüş çok zor oluyordu seste cok rahatsız ediyordu mecbur değiştirdim.
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler, koyu renkli araca göre yıkaması temizlemesi daha kolay olacaktır senin için :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler, koyu renkli araca göre yıkaması temizlemesi daha kolay olacaktır senin için :)
Abi teşekkürler. Gerçekten beyaz arabaya bakması daha kolaymış bu 2 haftada bunu ögrendim koyu renkli araç kiri hemen belli ediyormuş cok iyi anladım :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eski sahibi aracı cok uzun aralıklarla yıkattığı için araç üstünde biriken toz toprak yagmurla birlikte kanallarda çamura sebep olmuş bu pisliğe sunroof iyi çalışmış kiri görünce gerçekten şaşırdım. K2 Apc strong, cartainer sert torpido fırçası ve eski biz bezleri ile temizliğini yaptım.

Temizlik sonrası biraz açık bırakıp iyice kurumasını bekledim. Yağlayıcı olarak Würth HHS 2000 kullandım kuponla cok uyguna almıştım fiyatına göre beğeniyorum.

Temizlik sonrası fotoğraf çekmeyi unuttum yağladıktan sonra aklıma geldi :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Jantlardaki pislik ve demirtozu ilk yıkamada çıkmadı kova şampuanı ve flowey r1 1:6 ile yarısını cıkartabildim. Düzenli yıkama ve demirtozu ile inşallah çıkartacağım iç kısımdaki lekeleri :) Flowey R1 1:6, Kovada Vonix v Floc, Work Stuff Thunder Sarı Jant Fırçası, Jant Eldiveni, Soft Detay Fırçası, K2 Apc Strong, Lastik Fırçası. Davlumbazla teker arasına fırça girmediği için oraları fırçalayamadım. Temizlik sonrası şişenin dibinde kalan K2 Roton 1:1 i sıktım jantlara yüzeysel olarak.

Herhangibi ön yıkama yapmadan önce su ile durulayıp sonra tek eldiven kovada Vonix v Floc ile güzelce eldivenledim kirlerin birçoğu çıktı. Soft detay fırçası ile kapı tutamaçlarını cam fitil etraflarını ve panjurları fırçaladım. Nasiol 60x90 Havlu ile hızlıca kurulayıp dibinde az bişey kalan Sonax Sprey Seramik Kaplamayı uyguladım yüzey çok kötü durumda olduğu için pek tutunacağını sanmıyorum. Polisaj yapana kadar parlak dursa yeter :) Şişenin dibinde kalan Sonax Sprey Kaplamayı jantlarada uyguladım. Lastik parlatıcı olarak K2 Bold sıkıp ucuz uygulama pedi ile üstünden geçtim. Kaba kiri gitsin diye yıkadım iki gün sonra yağışlar tekrar başlıyor :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eski sahibi aracı cok uzun aralıklarla yıkattığı için araç üstünde biriken toz toprak yagmurla birlikte kanallarda çamura sebep olmuş bu pisliğe sunroof iyi çalışmış kiri görünce gerçekten şaşırdım. K2 Apc strong, cartainer sert torpido fırçası ve eski biz bezleri ile temizliğini yaptım.

Temizlik sonrası biraz açık bırakıp iyice kurumasını bekledim. Yağlayıcı olarak Würth HHS 2000 kullandım kuponla cok uyguna almıştım fiyatına göre beğeniyorum.

Temizlik sonrası fotoğraf çekmeyi unuttum yağladıktan sonra aklıma geldi :)
Emirhan temizlik sonrası sunroof fitillerine birşey uyguladın mı, eski araçda çok daha sıkıntı olabiliyor fitiller çatlama yapıyor. Ben genelde her 2 yıkamadan sonra fitillere würth silikon sprey uygularım, fitillere çok iyi geliyor öneririm.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Ellerine sağlık hocam. Zor bir iş olmuş gerçekten. Bende sana silecekleri soracaktım. Bu silbak silecekler nasil acaba rbw ye göre yada boscha gore?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ellerine sağlık hocam. Zor bir iş olmuş gerçekten. Bende sana silecekleri soracaktım. Bu silbak silecekler nasil acaba rbw ye göre yada boscha gore?
Bjzim eski araç grubunda baya kullanan var, yerli üretim diye biliyorum. Hatta eliniz yatkın ise silecek lastiğini alıp kendiniz değişim yapabilirsiniz. Bende o şekilde fazladan bir takım silecek hep hazır durur :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan temizlik sonrası sunroof fitillerine birşey uyguladın mı, eski araçda çok daha sıkıntı olabiliyor fitiller çatlama yapıyor. Ben genelde her 2 yıkamadan sonra fitillere würth silikon sprey uygularım, fitillere çok iyi geliyor öneririm.
Abi merhabalar. Uygulamak aklıma gelmedi açıkçası ilk defa sunrooflu eski model bi arabaya biniyoruz tucson yeni olduğu için onada uygulamak aklıma gelmemişti. Elimde koch pss var onu uygulayabilirim fitillere. Önerin için teşekkürler

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkürler abi. Takımını 200-250 tl gibi fiyata almıştım fiyatına göre performansı iyi. Bosch un eco serisi önerilmiyor üst modelide 500 tl civarı. 200-250 tlye bulabilirsen tavsiye ederim bu silecekleri.

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sonunda koltuğu sökmek için 12 köşeli M10 bits,torx ucunu bulabildim ve koltukları söktüm. Ön koltuklar ve arka koltuğun alt kısmını söküp eve çıkarttım. Bagaj halısı ve alt stepneyide söküp eve çıkarttım. Yetişebilirsem bu akşam eve çıkarttıklarımı yıkayıp kurumaya bırakıcam. Yetişemezsem Yarın devam inşallah. Temizlikte Marolex şişenin içine 1:10 Koch Mzr ve Adbl Bonnet kullanacağım. Koltukları fırçalamak için yumuşak el kumaş fırçası, Taban halısı ve Bagaj halısı için matkap ucu fırça. Yarında tavan temizliği iç plastik ve tabanları halletmeyi planlıyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hayırlı olsun @emirhaneness :) aracı önce spa merkezine götürüp kirleri yumuşatıp sonrasında türk hamamında kese atman lazım :terlisırıtan: buhar makinesi varsa işini çok kolaylaştıracaktır ama her aşamasında çok çok kolay gelsin :(

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hayırlı olsun @emirhaneness :) aracı önce spa merkezine götürüp kirleri yumuşatıp sonrasında türk hamamında kese atman lazım :terlisırıtan: buhar makinesi varsa işini çok kolaylaştıracaktır ama her aşamasında çok çok kolay gelsin :(
Çok teşekkürler abi. Maalesef buhar makinesi yok olsaydı çok kolaylaştırırdı. Cidden çok zorluyor yılların kirlerini çıkartmak. Yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum.