Yeni Araca Yapılan Uygulamalar

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Benimde dikkatimi çekti bu bonnet. Tam olarak kumaş temizleyici mi oluyor kardeşim? Sulandırılıyor mu ? 5 lt si 560 lira çok uygun gibi bende mi alsam ? :)
Abi bonney hazır kullanım durulama çektirme gerektirmeyen direk beze sıkıp kumaşları silebildiğin bişey k2 tapis gibi düşünebilirsin vallaji ben performansını beğendim hele 5 lt si 560 tlye cok cok iyi tavsiye ederim

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Koltuğun temizlenmeden önceki kirli hali

Koltuğun temizlenmiş kurumuş hali

Koltuğu temizledikten sonra içeri peteğin yanına koydum güzelce çektirmiştim zaten 3-4 saat içinde nerdeyse tamamı kurumuştu 1-2 güne tam kurur. Herhangibi kusma leke kalma gibi bişey yok bu konuda Adbl Textile Rinse iyiymiş beğendim.

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Direksiyonun yarısından çıkan kir bu şekilde uzun yıllar temizlenmedi muhtemelen. Koch Po 1:10 ile temizlendi.

Finalde mat görüntüyü yakaladım ama direksiyon yaşı gereği fazla yıpranmış yavas yavas soyulmalar başlamış muhtemelen güneşten oldu izmir arabası sonuçta
—————————————————————
Vites topuzuda aynı şekilde çok kirliydi rakamların aralarına kirler işlemişti Koch Mzr 1:10, scrup ped ve Work Stuff Albino detay fırçası ile temizliğini yaptım. Rakamların aralarını kürdan ile çıkarttım. Temizlik bitiminde K2 Aluchroom ile parlatıp ipa ile silmeyi düşünüyorum elde kötü bi hissiyat bırakmaması açısından.

Aracın iç detay kısmı bitmeye yakın normalde bugun biterdi ama yağış geldi yarında yagıslı gözüküyor pazartesi inşallah taban halısı ve bagaj kumaşlarını temizlemeyi düşünüyorum sonrasında kurumaya bırakacağım 1-2 gün.
—————————————————————
Kirli haliyle birkaç fotoğraf çekmiştim onları koyuyorum temiz halinide çekip eklerim inşallah. Ev iş okul derken detayıda en kısa sürede bitirmek istediğim için pek fotoğraf çekme vaktim olmuyor elimden geldiğince fotoğraflamaya çalışıyorum.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Abi çok teşekkürler. Vallahi 2008 model araçtaki kaliteyi gördükçe şaşırıyorum. Acaba yeni model audilerdede kalite aynı şekilde devam ediyormu onu merak ediyorum. Eğer kalite aynı şekilde devam ediyorsa babama hyundaiyi sattırıp audiye geçirtmek istiyorum. Şuanlık maddiyattan dolayı kafamda janttan önce baska şeyler var inşallah yaza dogru bende düşünüyorum bakalım hayırlısı.
Emirhan bende şuan 2023 model audi a3 var oda Sline ,belli yerlerden çalmışlar eskiye göre ama günümüz otomobillerinin bir çoğundan iyidir kalitesi..ben çok memnunum şahsen..

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan bende şuan 2023 model audi a3 var oda Sline ,belli yerlerden çalmışlar eskiye göre ama günümüz otomobillerinin bir çoğundan iyidir kalitesi..ben çok memnunum şahsen..
Genel anlamda sürüş dinamiği parça kalitesi olarak bariz fark yoksa ufak tefek şeyler bu devirde normaldir diye düşünüyorum celal abi günümüz şartlarında malzemeden çalmayan yoktur bence

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Hocam hayırlı olsun aracınız.
Sizi baya uğraştıracak gibi duruyor

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Mithat abi cok teşekkürler saolasın. Daha yeni başlıyoruz yavaş yavaş tamamlayacağım inşallah :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Taban temizliğinde ilk önce 1 kez K2 Apc Strong 1:10 ile yıkayıp sonrasında 2 kere Koch Mzr 1:10 ile temizliğini yaptım. Durulama aşamasında Adbl Textile Rinse kullandım. Fırçalama aşamasında matkap ucu fırça kullandım. Vakum makinesi olarak Bissel SpotClean Pro. Airbag ve Kemer uyarısı kablolarının uç kısmını maskelem bandı ile bantlayıp aralardaki pislikleri Koch Po ve Yumuşak detay fırçası ile temizledim. Elim yetişmediği için Trim çıkartma aparatının ucuna bez koyup temizleyebildim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Taban temizliğinde ilk önce 1 kez K2 Apc Strong 1:10 ile yıkayıp sonrasında 2 kere Koch Mzr 1:10 ile temizliğini yaptım. Durulama aşamasında Adbl Textile Rinse kullandım. Fırçalama aşamasında matkap ucu fırça kullandım. Vakum makinesi olarak Bissel SpotClean Pro. Airbag ve Kemer uyarısı kablolarının uç kısmını maskelem bandı ile bantlayıp aralardaki pislikleri Koch Po ve Yumuşak detay fırçası ile temizledim. Elim yetişmediği için Trim çıkartma aparatının ucuna bez koyup temizleyebildim
Şöyle bir temizlige benimde ihtihacim var :terlisırıtan:
En son 3 hafta once arabayi yikadim.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Eline sağlık harika olmuş :) Bonnetten memnunsan bende alıyorum :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eskiyen anahtar kaplamasının yenisini sipariş etmiştim temudan iki anahtarıda yeniledim güzel oldu. Yedek anahtarın pili bitmişti onunda pilini değiştirdim şimdi sorunsuz çalışıyor.

Kırılan Kol Dayamanın yenisini sipariş etmiştim temudan bugun onuda taktım güzelce oturdu sorunsuz açılıp kapanıyor. Orjinali ile arasında deri olarak ciddi kalite farkı var eskiyi atmıyorum be olur ne olmaz diye evde bir köşeye koyacağım.

Kopan depo kapağı tutucusunu yenisi ile değiştirdim güzel oldu ince detayları yenilemek hoşuma gidiyor :)
Depo kapağı gideri tıkalı depoya su birikiyor en kısa sürede içeri tel salıp gideri açacağım :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün aracın iç detayı bitti plastik aksamları Koch Ts ile korumaya aldım Deri koltukları kol koyma yerini ve kol dayamayı Deturner Leather Protectant ile korumaya aldım. Camları K2 Nuta ve Carbon Bez ile temizledim. Yıkanan küçük parçaları yerleştirdim kriko setinin bütün parçalarını apc ile temizleyip yıkamıştım hepsini yerleştirdim en son yedek lastiği ile birlikte araca koydum. Son olarak koltukları yerleştirdim vidalarını sıkmadan önce Würth HHS 2000 ile yağladım sonra sıktım vidaları. Kış ayında olduğumuz için paspas altına gazete koydum ıslanıp pislenmesin diye. Paspas üstü gazete ve paspas kağıdı koyup aracı bitirdim. Tavan birkaç yerinden kendini salmaya başlamıştı Enjektör iğne ve Bally ile yapıştırmayı denedim tutmuyor sanırım tavanı komple söküp temizleyip yeniden yapıştırıcı sürüp yeni kumaş yapıştırmam lazım ilerleyen günlerde onada el atacağım. Koltukları söktüğüm için airbag ışığı yandı yarın onuda sildireceğim inşallah. Aslında Koltuğu sökmeden önce kontak kapalıydı takana kadar hiç elektrik vermemiştim arabaya ama nedense yaktı ışığı. Uyarı ışığı yakmaması için akünün negatif kutupunu sökmek gerekiyor diyordu yabancı forumlarda ama araç kodlarını sıfırlar teyp silinir diye cesaret edip sökemedim, sökmek istemedim. En kısa sürede polisajını yapıp boyayı kusursuz hale getirmek istiyorum ama hiç vaktim yok ne zaman yapacağım bende bilmiyorum :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün aracın iç detayı bitti plastik aksamları Koch Ts ile korumaya aldım Deri koltukları kol koyma yerini ve kol dayamayı Deturner Leather Protectant ile korumaya aldım. Camları K2 Nuta ve Carbon Bez ile temizledim. Yıkanan küçük parçaları yerleştirdim kriko setinin bütün parçalarını apc ile temizleyip yıkamıştım hepsini yerleştirdim en son yedek lastiği ile birlikte araca koydum. Son olarak koltukları yerleştirdim vidalarını sıkmadan önce Würth HHS 2000 ile yağladım sonra sıktım vidaları. Kış ayında olduğumuz için paspas altına gazete koydum ıslanıp pislenmesin diye. Paspas üstü gazete ve paspas kağıdı koyup aracı bitirdim. Tavan birkaç yerinden kendini salmaya başlamıştı Enjektör iğne ve Bally ile yapıştırmayı denedim tutmuyor sanırım tavanı komple söküp temizleyip yeniden yapıştırıcı sürüp yeni kumaş yapıştırmam lazım ilerleyen günlerde onada el atacağım. Koltukları söktüğüm için airbag ışığı yandı yarın onuda sildireceğim inşallah. Aslında Koltuğu sökmeden önce kontak kapalıydı takana kadar hiç elektrik vermemiştim arabaya ama nedense yaktı ışığı. Uyarı ışığı yakmaması için akünün negatif kutupunu sökmek gerekiyor diyordu yabancı forumlarda ama araç kodlarını sıfırlar teyp silinir diye cesaret edip sökemedim, sökmek istemedim. En kısa sürede polisajını yapıp boyayı kusursuz hale getirmek istiyorum ama hiç vaktim yok ne zaman yapacağım bende bilmiyorum :)

Emirhan Harika Olmuş Eline Saglik.

2019 dan 2024 e kadar 5 kez arac degistirdim Ne bir detay yaptim ne de Polisaj :terlisırıtan: Suan ki arabaya tüm cesaretimi toplayip Polisaj ve Seramik yaptim Wetproof 7 nci aydayiz ilk gün ki gibi duruyor takip ediyorum ciddi anlamda ne kadar dayanacagini,yakin olsak beraber iç detaya girerdik :terlisırıtan: Bu terziler neden kendi sökügünü dikemez anlayabilmişde degilim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Eline emeğine sağlık Emirhan, ağız tadıyla binmek nasip olsun... Bu şekilde detay görmemiş bir araçta koruma ürünleri ne kadar gidecek merakla bekliyorum, :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan Harika Olmuş Eline Saglik.

2019 dan 2024 e kadar 5 kez arac degistirdim Ne bir detay yaptim ne de Polisaj :terlisırıtan: Suan ki arabaya tüm cesaretimi toplayip Polisaj ve Seramik yaptim Wetproof 7 nci aydayiz ilk gün ki gibi duruyor takip ediyorum ciddi anlamda ne kadar dayanacagini,yakin olsak beraber iç detaya girerdik :terlisırıtan: Bu terziler neden kendi sökügünü dikemez anlayabilmişde degilim.
Abi cok teşekkürler. Valla ilk arabam diye bi heves giriştim iyikide temizlemişim cok güzel oldu içime sindi. Wetprofu biliyorum abi parlaklığı fena. Elimdeki seramiği bitireyim ilk alacağım seramik wetproof olucak inş :) Yakında olsak seninle birlikte bir günde temizler kurumaya bırakırdık ama işte mesafeler cok uzak :)