yeni aracım w246

diesel32

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar. Bayram öncesi hareketli alım satım piyasa kervanına lineayı verip, nam-ı diğer "betonline", yerine 2012 model 76bin kmde B180 blueefficiency sport alarak katılmış oldum. Alım öncesi ve sonrası kahrımı ve heyecanımı paylaşan tüm dostlarıma buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Bol fotoğraflı ve videolu konu olacak umarım sıkılmazsınız. :)

Araç iç temizliği ve diğer aksamlar olarak yıpranmamışt
a olsa boya yüzeyi gördüğüm en kötü boya yüzeyiydi. boya katman yüzeyi resmen zımpara gibi olmuştu.

iç temizliğe daha çok önem vererek uygulama yapalım, dış yüzeyi polisaj yapmadan demirtozu ve kil ile temizleyip waxa uygun hale getirelim yeter dedik.

@Ozgur_gs_91 arkadaşımla buluştuk.

aracın durumu ile ilgili bir kaç foto

arka jantımız

ön jantımız

boya yüzeyi. demirtozları gözle görülecek kıvamda.

iç koltuklar yarı kumaş yarı deri. temizlemesi kolay oldu açıkçası (linea ful bej rengi ve kadife idi temizlemesi de baya yorucu oluyordu)

aracımda ufak arka tampon nazarlığı başka taş izi harici hata yok

koltuklara halı yıkama makinesi ve carpet cleaner ile giriştik

arka bagajdaki tente önceki sahibi tarafından çıkarılıp bodruma konmuş durumu toz içindeydi

iç temizlikte bize baya kolaylık sağlayan @Ozgur_gs_91 arkadaşımızın yeni aldığı buhar makinesi

gelelim iç kısımdaki detaylı buhar temizliğine
ilk olarak havalandırma kanalları

ardından tavan döşemesi ile devam.

tavandan çıkan kirler

kapıları apc ile köpürt sil ile uğraşmadan buharla devam ettik.

iç temizlik biter.

direksiyonu colourlock deri temizleyici ile temizledik.
direksiyonun ilk hali

direksiyondan çıkan kir

ikinci kez aynı işlemi uygulayıp bitirdik. finish durumu böyle

geldik dış kısmına

jantlara ceviz sıkarak başladık.

ardından ön yıkama olarak valet pro ansf

durulama sonrası

çift kova şampuanımız zymöl

demir tozu olarak koch kullandık. ve asıl olaylar başladı :)

ardından duruladık. kil yapalım dedik ancak kil eldiveni ile ilginç deneyim yaşadık.

baktık gitmemiş bi tur daha demirtozu kullandık.

hala çıkmaya devam ediyordu.

ardından kil eldiveni öncesi normal bir kil kullanalım arkasından kil eldiveni geçelim dedik

sonrasında koch pw sıkıp kurulamak rahat olsun dedik

@technologyst 'den aldığım çift büküm yeni kurulama havlum aracı tek seferde kurulamaya yetti su emmesi gayet başarılı

jantlara zymöl koruması

polisaj atmıyoruz bari yüzey temizliği gibi olsun dedi ve özgür tek kat auto finesse rejuvenate attı. ardından ceramic crystal wax

ve geldik final fotolarına

hava karardığı için bu kadar çekim yapabildim.
bu son karemizde ertesi gün sabahtan olsun :)

umarım beğenirsiniz. uzun bir konu oldu. herkese iyi bayramlar....

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ooh mis boya yüzeyi kaba pislikten arınmış, ileride tercihe göre vernikte cam yüzey elde edilebilir.
Buhar makinasıyla havalandırma kanallarına tutulan buhar temizlik yapmazmış gibi aksine içindeki tozları sadece ıslatıp kötü kokulara, bakterilere daha iyi ortam hazırlayacakmış gibi geliyor bana. Tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ooh mis boya yüzeyi kaba pislikten arınmış, ileride tercihe göre vernikte cam yüzey elde edilebilir.
Buhar makinasıyla havalandırma kanallarına tutulan buhar temizlik yapmazmış gibi aksine içindeki tozları sadece ıslatıp kötü kokulara, bakterilere daha iyi ortam hazırlayacakmış gibi geliyor bana. Tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim
Doğru diyon

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yeni aracımız hayırlı olsun. Uygulamada çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bende koku vardı şuan gitti buharla iyice temizlikten sonra.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Aksine sterilizasyon sağlar. Nasıl ki temizlenmesini istediğimiz şeyi kaynatıp sterilize ediyorsak.

diesel32

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kardeşim eline sağlık çok güzel uygulama olmuş, yapanın elleri dert görmesin :)
ellerin dert görmesin kardeşim emeğine sağlık :)

Önce hayırlı olsun sonra eline sağlık reis. Güle güle kullan böyle temiz temiz :)
amin teşekkür ediyorum samet :)

Elinize sağlık, araç kendine gelmiş. Ama polisaj istiyor. En kısa zamanda onunda konusunu bekliyoruz
polisaj istiyor ama şuanlık planımda yok kışı geçirelim bi hele

Cincik gibi olmuş elinize sağlık güle güle kullan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sağolasın abi :)
hayırlı olsun...Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin..
Allah razı olsun teşekkür ederim.

Elinize sağlık, güzel iş çıkmış, polisaj kapı aralanmış.
polisaj seneye belki yüzey şuan memnun ediyor kılcal çizikler beyazda o kdr göz tırmalamıyor bence

Emeğinize sağlık ilk haline nazaran belli ediyor zaten uygulama, güle güle kullanın hayırlı olsun :nazar:
teşekkür ederim daha iyisi sizlere nasip olur inşallah.

polen filtresini sıfır yeni taktık. o kısımları da komple buhar ile geçtik. buhar sıcaklığı 130-140 santigrat derece. bu sıcaklıkta üreyebilecek bakteri vs olacağını düşünmüyorum. dediğiniz şekilde bakteri küf mantar vs üremesi bana göre apc köpük sık fırçala bezle sil şeklinde daha fazla olma ihtimali var. normal sıcaklık + nemli kalıntılar bu şekilde daha fazla oluyor. şuanlık hiç koku yok aksi durumda konuya eklemeler yaparım. deneyimleyip göreceğiz.

Ellerinize sağlık. @Ozgur_gs_91 çıkmış piyasaya :D
sağolsun kırmadı yardım etti :)

Yeni aracımız hayırlı olsun. Uygulamada çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
teşekkür ederim :)

Allah kaza bela vermesin gule gule binin hayirli olsun yeni araciniz uygulamada cok guzel olmus
amin güzel temennileriniz için teşekkür ederim.

Aksine sterilizasyon sağlar. Nasıl ki temizlenmesini istediğimiz şeyi kaynatıp sterilize ediyorsak.
aynı fikirdeyim göreceğiz artık ne olacak :)

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Hocam hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin. Herkesin araç alınca yapmak istediği inzivada temizlik ritüelini başarıyla gerçekleştirmişsiniz elinize sağlık :) ben de bayram öncesi tufanında lineamla yolları ayırdım bakalım yerine gelen arkadaşla böyle güzel bir uygulama yapabilecek miyiz :D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yeni aracınız hayırlı olsun. İyi günlerde sağlık ve sıhhat ile kullanın.

Yapılan işlemler güzel olmuş. Sadece bir polisaj gerekiyor acilinden. Siz de bunu bildiğiniz için rejuvenate geçmişsiniz zaten. Ellerinize sağlık :alkis: