Yeni Detailer , Yeni üye olarak izmir ve antalya dan selamlar

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar merhabalar ismim Uğur. siteye az önce üye oldum . gelen otomatik mesaj üzerine konuyu açıyorum.

Bu Detail işlerine yeni başladım. daha önceden bi tecrübem yok yada birinden gördüğüm birşeyde yok. amaç arabaya zarar vermeden temizlemek olarak başladı.
bu kadar batacağımı tahmin edemedim.

özetle Battık abicim battık. bitmiyor bunun eksiği. arabada Seat ibiza. mayıs ayında alınca Seramik yaptırdık. bi abimin tavsiyesi ile. orada başladı olaylar.
araba'yı koruyalım diye seramik için para verdik, seramik ile beraber arabayı koruyalım diye daha çok para harcıyoruz ))

6-7 ayda arabayı genelde sadece su tuttum. mayıs ayında seramik yaptırdıktan sonra sadece su tuttum. ağustos ayında hafiften sildim. bu bir hataydı herhalde. eylül ayında sonax şampuan ve peluş yer mop U ile hafiften yıkadım. aralık ayında ise meguiars eldiven kurulama bezi , silme bezi ve meguiars şampuan ile yıkadım. çift kova yöntemi ile. birde ocak ayında yıkadım. 2 kere. en son yıkadığımda 2lt kwazaar ile valet pro köpük tutarak ön yıkama yaptım. ve son 2-3 yıkama sonra ultimate detailer ile sildim en son.
kasım ayında indirimlerde baya bi ürün aldım. sonra yine aldım. hala alıyorum. hep bi eksik var. bitmiyor.

20-25 lira verip arabalarını verip 20 dk sonra tertemiz alan adamlara çok imreniyorum. hayat onlara güzel.

araba yıkamayı sevdiğim için sorun yok şimdilik )) eğlenmeye bakıyorum.

Herkese tekrardan merhabalar. pek aktif olmayacak olsamda arada bir bakarım siteye. eski forum ortamları yok artık bu zamanda.
edit : (eskiden bilgisayar ve internet forumlarına takılırdım. araba ilgili internette çok yeni sayılırım.)

edit 2 : aldığım malzemelerin fotoları . ( tam beceremedim ama )
Shared items 1-18-2020
Meguiar's NXT mor cilalı şampuan , Meguiar's Ultimate Wash&Wax Sarı şampuan, Meguair's Perfect Glass cam sil , Meguairs Quick wax , Meguiars ultimate detailer ( bunu sıkıyorum her yıkamadan sonra )
Meguiar's Hybrid Seramik , Meguiar's M699 Deep Coat seramik bakım spreyi , Meguiar's böcek reçine ve zift temizleyici,
ValetPRO Billbery Jant temizleyici , ValetPRO Dragon's Breath Demir Tozu temizleyici
ayrıca etiketsiz olarak 500 ml şişelerde - Valetpro Neatural FOAM - Combo2 FOAM- Advaced FOAM ve 500ml Auto Finnesse Spritz ve 500 ml 3D magic Dressing Tire var.

Son düzenleme:

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Hoşgeldiniz hocam hiç sormayın aynı durumdan bende şikayetçiyim
Battık:komik:

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
hoşgeldiniz keyifli aktif forumlar kimisi 20.25 verip mutlu olur kimisi benim arkadaşım gibi arap sabunu ile araba yıkayıp mutlu olur :)kimiside bizler gibi davlumbazlar temizlenmezse o temizlik içine sinmez

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
ilk mesajı editledim. resim vs ekledim.
Eski forumlar derken yıllar evvel bilgisayar ve internet forumlarını kastetmiştim. 10 sene öncesine kadar.
araba ile ilgili internette yeniyim daha önce araba ile ilgilenmemiştim. özellikle detailing mevzusuna. detailing ile ilgili mayıs 2019 ta seramik yaptırdıktan sonra arabayı nasıl yıkarım diye düşünürken. eylül ekim gibi başladım araştırmaya Donanımhaber'de. kasım ayında da malzemeleri almaya başladım. aralık ta yıkamaya başladım. daha 3 kere yıkamışımdır araba. youtube dan öğrendim çoğunu.

ugurus

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Teşekkürler. paylaşım yapmak bende istiyorum ama sorun şu izmir'de bostanlı -karşıyaka bölgesinde nerede rahat araba yıkanır ? (( ben izmir'de yılda 1-2 ay kalıyorum bu bölgede de yeniyim. zaten arabaya da yeni sahip oldum. nerede yıkarım arabayı rahat normal ?
metro gross market ilerisinde Opet e gittim. 3-4 tane yan yana 2 lira sık su + köpük yıkama servisi vardı oraya gittim. ama yanda dibimde adamlar kostikli köpükler ile araba yıkıyor devamlı ne yaparsam yapayım hepsi gelip arabanın üstüne uçuştu. birde bana uzaylıymışım gibi baktı gelen giden. hızlıca arabayı yıkayıp kaçtım. ( 90 dk da :p ))