Yıka, durula, cilala, parlat :) Golf haftalık bıcı bıcı :)

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valla ne yalan söyleyim bu renk beni benden alıyor <3
Kocaman bir maşaAllah :nazar:
Elinize kolunuza sağlık çok güzel olmuş

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Paklanmışız hocam yine :mutlu:. Davlumbazlara sanırım CG fırçayla çözüm bulunmuş :komik: Artık daha rahat gölet yoluna girilebilir :super: Bu arada fotoları hiç göremedik :foto:

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Paklanmışız hocam yine :mutlu:. Davlumbazlara sanırım CG fırçayla çözüm bulunmuş :komik: Artık daha rahat gölet yoluna girilebilir :super: Bu arada fotoları hiç göremedik :foto:
CG fırçalar ile davlumbaz ve lastiklere giriştim fakat benzinlikte olduğu için pek çekemedim. Aslında araya kaynayan çok çekemediğim iş oldu da yapacak birşey yok. Davlumbazlara sünger ile parlatıcı bile attım :taraa:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Maşallah şahane görünüyor hem rengiyle hem temizligiyle. Yapılan uygulama ve ürünler de bir o kadar güzel, elinize sağlık.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Haftalık temizlik tamam :)

Önce otomatik kwazar ile vp ansf geçtim. Fontusla duruladım. Sonra tek kova zymöl autowash ile ufs ekdivenle geçip tekrar duruladım.

Klin large ile kurulayıp CG GLOSSWORKZ glaze yaptım.

Lastik jant hak getire, elimi sürmedim.
Camlar içi CG GLASS CLEANER ve mikromarket cam bezi kullandım. İdare eder bir bez fakat bir LE asla değil. Emiciliği muhteşem ama az kurudumu yüzey bez yapışıyor resmen.

Birde bu kauçuk kısımlara, fitillere AF REVIVE uyguladım.
Öncesi

Sonrası

Bazen iki kat uygulama da yaptığım oldu ama bu gün tek kat uyguladım.

Finaller

Bu da değişik enstantane, burada dursun:)

sekomeko

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize saglik. Tasima suyu ile guzel bir sistem. Fontus gibi bir makina gordum gecen. Hydroshot ve fontusun yari fiyatinda. Ben suan hortum baglayabiliyorum fakat ilerde pek mumkun olmayacak. O sebeple sizin gibi tasima suyu ile neler yapilabiliyor gormek guzel. Foamlance aparatlari genelde mimnum 100bar istiyor ama siz hic denediniz mi?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haftalık temizlik tamam :)

Önce otomatik kwazar ile vp ansf geçtim. Fontusla duruladım. Sonra tek kova zymöl autowash ile ufs ekdivenle geçip tekrar duruladım.

Klin large ile kurulayıp CG GLOSSWORKZ glaze yaptım.

Lastik jant hak getire, elimi sürmedim.
Camlar içi CG GLASS CLEANER ve mikromarket cam bezi kullandım. İdare eder bir bez fakat bir LE asla değil. Emiciliği muhteşem ama az kurudumu yüzey bez yapışıyor resmen.

Birde bu kauçuk kısımlara, fitillere AF REVIVE uyguladım.
Öncesi

Sonrası

Bazen iki kat uygulama da yaptığım oldu ama bu gün tek kat uyguladım.

Finaller

Bu da değişik enstantane, burada dursun:)
ellerine sağlık abicim :) yıkama paylaşımların sonrası olan finaller renge olan ilgiyi daha da arttırıyor :D maşallah :)

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Herkese selamlar,

Haftalık yıkama işini 3 hafta kadar geciktirmenin akabinde bu gün artık ertelemeyip işe giriştim. Kullandığım ürünleri de sırası ile paylaşacağım. Önerilerinizi dikkate alacağımı belirtmek isterim. Zira bazı ürünlerden memnun değilim.

Önce kirli haller,

İlk etapta kwazar ile fontusu doldurup meydana indim. Ön yıkamada Valet Pro ANFS kullandım. Son derece memnunum kendisinden.

Ön yıkamayı direk kirli araca uyguladım. Önce su tutma filan yapmadım. Zaten fontus 15 litre bir daha su taşımaya üşendim.

4-5 dk sonra direk durulamaya geçtim. Kurumuş kuş pislikleri vs çok kolayca söküldü. Bu arada fontus 15 bar basınçlı bir alet, sökmek için tazyik kullanmaya gerek kalmadı.

Çift kova için ufs kuzu postu eldivenle meguiars cilalı meşhur sarı şampuanı kullandım.

Lastikleri eski ufs ile temizleyip Af iron out sıktım.

Fotosunu çekemediğim işler;

Dış kauçuk kısımlar için AF Revive, lastik parlatıcı Sonax mavi jel, iç kısımlarda torpido vs için AF spritz kullandım. Sonax jel uygulaması gıcık bir ürün ve alternatifini öneren olursa sevinirim.
Bu arada camlara Flowey S3 glass cleaner kullandım ama bana göre beş para etmez bir ürün. Muhtemelen cam suyuna katıp kullanacağım

MJJC havlu ile duruladım, AF Finale ile de finish yaptım bitti.

Lastik temizliği için fırça önerinize açığım.

Peşinen teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maşallah çok güzel görünüyor. Bu arada sitede oturduğum ve benzinlikteki sıkıntılardan dolayı aklımda fontus vardı. Sizin YouTube videonuzu izlemiştim şimdi fotolarda görünce yine aklıma düştü. Pek çok konuda yazmışsınız ama yine de sorayım. Nasıl memnun musunuz? Biraz yazabilirseniz çok mutlu olurum. Fiyatı da yüksek ama artık bulabilirsem ikinci el falan bakcam.

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ellerinize saglik. Tasima suyu ile guzel bir sistem. Fontus gibi bir makina gordum gecen. Hydroshot ve fontusun yari fiyatinda. Ben suan hortum baglayabiliyorum fakat ilerde pek mumkun olmayacak. O sebeple sizin gibi tasima suyu ile neler yapilabiliyor gormek guzel. Foamlance aparatlari genelde mimnum 100bar istiyor ama siz hic denediniz mi?
Bu alete foam lance takma şansımız yok. Olsa da zaten düşük basınç sebepli bir işe yaramaz. Otomatik kwazar da o konuda site içi işlerde bana yetiyor.

ellerine sağlık abicim :) yıkama paylaşımların sonrası olan finaller renge olan ilgiyi daha da arttırıyor :D maşallah :)
Valla bakımını yapınca ne kadar hoş görünüyor ise, kirli olunca da o kadar itici oluyor :D

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Maşallah çok güzel görünüyor. Bu arada sitede oturduğum ve benzinlikteki sıkıntılardan dolayı aklımda fontus vardı. Sizin YouTube videonuzu izlemiştim şimdi fotolarda görünce yine aklıma düştü. Pek çok konuda yazmışsınız ama yine de sorayım. Nasıl memnun musunuz? Biraz yazabilirseniz çok mutlu olurum. Fiyatı da yüksek ama artık bulabilirsem ikinci el falan bakcam.
Fontus kesinlikle Fiyat/performans ürünü değil, onu belirteyim. Pahalı bir ürün ve son tercih olarak değerlendirilebilir.

Bunun haricinde 15 litre deposu ile ön yıkama artı çift kova yapmaya yetmesi için yanına birde 10 litre su alıyorum. Performansı iyi, sesi düşük. Uç modları da birlikte gelen fırça vs ekipmanları da gayet başarılı.

Detaylıca yazdığım bi konu vardı, incelerseniz yardımcı olur sanırım.

Bosch Fontus Şarjlı 15 litre tanklı yıkama makinesi hakkında

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Fontus kesinlikle Fiyat/performans ürünü değil, onu belirteyim. Pahalı bir ürün ve son tercih olarak değerlendirilebilir.

Bunun haricinde 15 litre deposu ile ön yıkama artı çift kova yapmaya yetmesi için yanına birde 10 litre su alıyorum. Performansı iyi, sesi düşük. Uç modları da birlikte gelen fırça vs ekipmanları da gayet başarılı.

Detaylıca yazdığım bi konu vardı, incelerseniz yardımcı olur sanırım.

Bosch Fontus Şarjlı 15 litre tanklı yıkama makinesi hakkında
Çok çok teşekkür ederim. Çok gerçek bir cevap olmuş. Konuyu detaylı inceledim. Saolun.