Yıka, durula, cilala, parlat :) Golf haftalık bıcı bıcı :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
bunu öğrendiğim iyi oldu bende acemiyim öğreneceklerim var daha :D teşekkürler blgileriniz için
Hepimiz aynı yoldan geçtik. Ne kadar malzeme sürersen o kadar parlar ile başlıyoruz genelde :taraa: Benim ilk kombinasyon Cilalı meguiarsa şampuan, Meguiars Hızlı cila ve finish de Meguiars meshur mor NXT :taraa::taraa::taraa: ilk wax atışım hele akıllara zarar. 3 araçlık autoglym hd wax kullandıydım :) Forum ahalisi az daha dövecekti beni :D öğrendikçe işler değişiyor tabi :alkisss:

KiokHun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Hepimiz aynı yoldan geçtik. Ne kadar malzeme sürersen o kadar parlar ile başlıyoruz genelde :taraa: Benim ilk kombinasyon Cilalı meguiarsa şampuan, Meguiars Hızlı cila ve finish de Meguiars meshur mor NXT :taraa::taraa::taraa: ilk wax atışım hele akıllara zarar. 3 araçlık autoglym hd wax kullandıydım :) Forum ahalisi az daha dövecekti beni :D öğrendikçe işler değişiyor tabi :alkisss:
evet bende sonax brillantı neredeyse hepsini bir kerede bitiriyodum sonra tabi bir baktım araç aniden kaskatı kesildi öğrenmiş oldum :D

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Standart yıkama, sadece malzeme listesi ekliyorum.

VP ANSF kwazar ile ön yıkama.
Ufs kuzu postu yıkama eldiveni
Zymöl autowash ile tek kova :)
Camlarda flowey s3 akabinde autofinesse finale

Gelelim farklı yaptığım kısımlara.

Lastiklerin duruma bakın arkadaşlar:)

Önce UFS eldiven ile kovadaki şampuanla kabaca yıkadım. Sonra bilberry sıkıp bir daha yıkadım ama dark göremedim :D

Güzel durulayıp kuruyana kadar wax attım.

Bubblegum silmesi biraz eziyet gelse de parlaklığını beğendim :)

Lastikler kuruyunca Carpro Perl çaktım :) ilk deneme, sünger aplikatör ile yedire yedire sürdüm, verdim kutsalın dibine.

Sonucu beğendim

Aplikatöre az daha Perl sıkıp davlumbazlara da sürdüm.

Temizlerken görmedim ama fotoda kirli kalan kısım görünüyor :) idare edelim artık. Bir dahakine dikkat edilir.

Neyse waxlı finalleri de atayım bitsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş :) Davlumbazların orası herkeste sıkıntılı galiba bende sıkıntı yaşıyorum o noktayla :D
@cabay ellerine sağlık hocam, ön camı görünce ayrı bir keyifledim valla :)

bu arada davlumbaz temizliğine dikkat etmeye başlayınca artık takıntı haline geliyor. Araç kirlenince şahsen ilk baktığım yer davlumbazlar oluyor artık takıntı oldu sanırım. :of:
Bendede o takıntı var galiba, arabayı yakın zamanda yıkadıysam ve yaz ayında isek yoldaki su birikintilerinden yavaş geçme, kenarından geçme, kaçma gibi hareketler yapabiliyorum tabiki trafiğin akışını bozmayacak şekilde :D

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Haftalık yıkamayı yaptım.

Kwazar VP ANSF ile önyıkama yapıp akabinde tek kova ile Zymöl autowash kullandım.

Purestar wash mitt ile üstleri, ufs ile alt kısımları güzelce gezdim sonra fontusla duruladım.

Klin ile kurulayıp camlara Auto Finesse finale geçtim

Finale hidrofobi olarak çok beğendiğim ve uygulaması en kolay ürünlerden birisi. Seviyorum elden gelse koltuklara bile sıkarım kapı içlerine LE black hole küçük havlu ile geçtim.

Kaporta iyice süzülene kadar iç kısıma geçtim. Black decker süpürge ile yine iç ortamı tertemiz ettim.

Öncesi

Sonrası

Kağıt paspasları da attım içerisi tamam

Dış tarafta birde liquid wax deneyeyim dedim.

Ürün AutoGlanze Luminosity. Sıvı wax ama baya sıvı :)) üzerinde panel panel uygulayın yazıyor bende oyle uyguladım. Hızlı cila gibi oldukça sıvı genel anlamda hoş kokulu. Kusa zamanda uygulanıp silinebiliyor.

Uygulanıp kaporta üzerindeki hali,

Silinmiş hali

Şahsi notum 10/5. Beklentimin oldukça altında kaldı.

Bunlar da finaller

Site içinde araç yıkarken çok foto çekemiyorum :) millet deli muamelesi yapıyor.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Forumun en deli dolu rengi :D

ana sayfada görünce koşa koşa geliyorum, elinize sağlık

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Kwazar VP ANSF ile önyıkama yapıp akabinde tek kova ile Zymöl autowash kullandım.

Purestar wash mitt ile üstleri, ufs ile alt kısımları güzelce gezdim sonra fontusla duruladım.

Finale hidrofobi olarak çok beğendiğim ve uygulaması en kolay ürünlerden birisi. Seviyorum elden gelse koltuklara bile sıkarım kapı içlerine LE black hole küçük havlu ile geçtim.

Kaporta iyice süzülene kadar iç kısıma geçtim. Black decker süpürge ile yine iç ortamı tertemiz ettim.

Öncesi

Sonrası

Ürün AutoGlanze Luminosity. Sıvı wax ama baya sıvı :)) üzerinde panel panel uygulayın yazıyor bende oyle uyguladım. Hızlı cila gibi oldukça sıvı genel anlamda hoş kokulu. Kusa zamanda uygulanıp silinebiliyor.

Silinmiş hali

Bunlar da finaller

Site içinde araç yıkarken çok foto çekemiyorum :) millet deli muamelesi yapıyor.
Abi bu güzel renge Wax uygulama paylaşımlarını özletiyorsun, arayı açmayalım lütfen bu kadar :) araca maşallah diyelim tekrardan :nazar: Bu arada finale her ne kadar Quick detailer olsa da camda yağlı gibi bir yüzey bıraktı mı? Ben camları S3 ile silip bırakınca ürün sürmeden daha çabuk toz çekip kirleniyor gibi geliyor

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Öncesi

Sonrası

Silinmiş hali

Bunlar da finaller

Allah esirgesin:nazar:
Şahane gözüküyor yine:alkıssx:

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu gün bir yıkama yapayım dedim, ışığı gören geldi, kendi aracıma istediğim gibi yıkama yapamadım :)

Kullanılan malzemeler;

Bosch fontus
Kwazar automatic :) snow foam olarak autobrite magifoam
Kova şampuan zymöl autowash
Superclean washmitt
Camlara chemical guys window cleaner akabinde af finale
Havlumuz klin duo large
Lastiklere sonax nano jel ( bu günkü kalabalıkta Carpro çıkarsam dibini görebilirdim )
Jantlarda vp bilberry ve af iron out
Davlumbalara (evet yanlış okumadınız ) sonax bsd

Finaller...

Bu arada ilk dslr videomu da ekliyorum :)

Wax atacaktım, bilt hamber ile deneme yapacaktım fakat zaman kalmadı :(

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Emeklerine sağlık abi, kendi aracına istediğin kadar zaman ayıramasan da çok güzel pozlar ve sonuç elde etmişsin. :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah diyelim Allah nazarlardan saklasın böyle yıkama videolarını izlemek benim çok hoşuma gidiyor ayrıca siz nasıl çekiyorsunuz bu videoları akşam bir de bunu düzenleyip render işi de cabası onun içinde ayrıca tebrik etmek gerekiyor bence :)

Bir de yanınıza gelenleri çekip mozaiklemek lazım aslında hepimizin karşılaştığı maruz kaldığı benzer senaryolar ama eğlenceli olabilir :deli:

Sizin konunuza ayrıca her girdiğimde baktığım ilk şey yıkama makineniz oluyor. Hayır yani meret ucuz da değil ki sipariş verelim :komik:

Çenem düştü gene elinize kolunuza emeğinize sağlık :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@cabay abi eline sağlık. Turmerik sarıyı sevdirdin bana zorla :D şaka Bi yana yıkama sonrası araç kendini şahane gösteriyor renk ile birlikte :) davlumbazlara değişik değişik ürün denemeleri devam ediyor :D bakalım sıradaki değişik ürünü deneyen kim olacak :D rica etsem sonax jel ile Perl i karşılaştırır mısın :) bir de bu videoda makine toplam kaç litre su harcadı :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Emeklerine sağlık abi, kendi aracına istediğin kadar zaman ayıramasan da çok güzel pozlar ve sonuç elde etmişsin. :)
Teşekkür ederim Sercan kardeşim. Renk dikkat çekici biraz. Yoksa sadece yıkayıp durulayabildim başka bişey yok :)
Maşallah diyelim Allah nazarlardan saklasın böyle yıkama videolarını izlemek benim çok hoşuma gidiyor ayrıca siz nasıl çekiyorsunuz bu videoları akşam bir de bunu düzenleyip render işi de cabası onun içinde ayrıca tebrik etmek gerekiyor bence :)

Bir de yanınıza gelenleri çekip mozaiklemek lazım aslında hepimizin karşılaştığı maruz kaldığı benzer senaryolar ama eğlenceli olabilir :deli:

Sizin konunuza ayrıca her girdiğimde baktığım ilk şey yıkama makineniz oluyor. Hayır yani meret ucuz da değil ki sipariş verelim :komik:

Çenem düştü gene elinize kolunuza emeğinize sağlık :)
Videoları genelde iphone ile çekiyordum. Bu defa farklılık olsun dedim DSLR ile çektim. Render işi ciddi anlamda gıcık bir durum. Mozaiklemek de var ama baya uğraştırıyor. Hareketli nesne, takip edemiyor filan. Hiç uğraşmadım :D

Makineme ayrı bir paragraf lütfen :smilex: Zamanında aldık ettik iyi iş görüyor. Biraz daha az dikkat çekse, video ortasında gelip bu nedir diye soranlar çok oluyor.

Render dan bir örnek..

@cabay abi eline sağlık. Turmerik sarıyı sevdirdin bana zorla :D şaka Bi yana yıkama sonrası araç kendini şahane gösteriyor renk ile birlikte :) davlumbazlara değişik değişik ürün denemeleri devam ediyor :D bakalım sıradaki değişik ürünü deneyen kim olacak :D rica etsem sonax jel ile Perl i karşılaştırır mısın :) bir de bu videoda makine toplam kaç litre su harcadı :)
Normalde videolarda niyetimde vardı ama kalabalık olunca Perl'a elim gitmedi. Ama en kısa zamanda videosunu çekeceğim.

Videoda 15 Litre kendi deposu dolu indirdim sonra 1 adet 10 litre de ayrıca kullandım. Kovada kullandığım su ayrıca kova ile indirirken getirdim. Toplamda 15+10+5 şeklinde 30 litre su harcadım. Videoları olmayan lastik ve davlumbaz yıkaması da dahil.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam, maşallah kondisyonu koruyorsun. Bilt hayırlı olsun, uygulmayı merakla bekliyorum, bakalim turmerikte nasıl sonuç verecek :mutlu:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu gün bir yıkama yapayım dedim, ışığı gören geldi, kendi aracıma istediğim gibi yıkama yapamadım :)

Kullanılan malzemeler;

Bosch fontus
Superclean washmitt
Havlumuz klin duo large
Lastiklere sonax nano jel ( bu günkü kalabalıkta Carpro çıkarsam dibini görebilirdim )

Finaller...

Elinie sağlık hocam, maşallah :)

Camlarda finale mi var? Baya su iticilik sağlıyor sanırım hiç kullanmadım camda :)
Fontus bin tl bandında olsa çok satar aslında, mucize bir alet. Muadillerinin olmaması da üzücü Türkiye'de, aslında neler var neler benzer mantıkta çalışan. Yine biz gariban kalıyoruz :(

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
video çok güzel. Ellerinize sağlık. . Fontus da çok hoşuma gidiyor . Alıp istediğin yere git yıka arabayı. Ne kadar su harcadığını da biliyorsun. Tazyik de bence yeterli .

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Kullanılan malzemeler;

Bosch fontus
Superclean washmitt
Havlumuz klin duo large

Finaller...

Maşallah:alkis:

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık hocam, maşallah kondisyonu koruyorsun. Bilt hayırlı olsun, uygulmayı merakla bekliyorum, bakalim turmerikte nasıl sonuç verecek :mutlu:
Eyvallah hocam teşekkür ederim :) Bilt'in malzeme yapısı AG HD Wax ile neredeyse aynı gibi. Muhtemelen performansı da benzer olacak. İlk fırsatta onu da çekeceğim inşallah.
Elinie sağlık hocam, maşallah :)

Camlarda finale mi var? Baya su iticilik sağlıyor sanırım hiç kullanmadım camda :)
Fontus bin tl bandında olsa çok satar aslında, mucize bir alet. Muadillerinin olmaması da üzücü Türkiye'de, aslında neler var neler benzer mantıkta çalışan. Yine biz gariban kalıyoruz :(
Camlarda Finale var Ömer hocam. Ben uzun zamandır camlarda Finale kullanıyorum ve çok memnunum. Fontus 3 haneli mertebelerdeyken almıştıım ve çok fazla acaba diyerek almıştım. Şimdilik iş görüyor. 30 yıkama sonra parasını çıkartmış olacak inşallah :smilex:

Teşekkür ederim @Mentalfeed

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Maşallah,bayram öncesi diye ışığı gören gelmiş olabilir :) güle güle kirletin