Bu gün arabamı yıkadım, fazla resim çekmediğim için yeni konu açmıyorum. Vaktim yoktu hızlı olması gerekiyordu. Ayrıca güneşe yakalandım. Çekebildiğim kadar çektim, bu seferlik idare edin beni.
Kirlilerimiz.
Bunu yazamı bulursam büyük cezalandıracağım

Bugün bir değişiklim yapıp önce jant lastik davlumbaz temizliğini arabayı yımadan bitireceğim.
Davlumbaza Ceviz uyguladım her zaman ki gibi.
Sonrasında Adams deep wheel cleaner ile jantların kaba kirini ve demirtozunu söktüm ve duruladım. Durulama sonunda ja tlar tertemiz çıktı, detaya pek birşey bırakmadı. Ürün köpüklü çıkıyor, bu yüzden tutunum iyi oluyor jantlara, kokusuda diğer ürünlere göre oldukça iyi. Uygun fiyatlı yakalanırsa kaçırılmayacak bir ürün.
Jantlardan da pek demirtozu çıkmadı zaten.
Sırada jant ve davlumbaz detayına geldi. Chemical guys signature wheel cleaner kullandım jantlarda. Bu ürün şu anda tam bir f/p ürünü. Güzel köpürüyor ve güzel temizlik yapıyor. Konsantre oluşuyla da bereketli. Kokusu yok gibi yada ben almıyorum.
Davlumbazlara epoca ile ceviz-b33 karışımı sıktım. Fırçaladım.
Bu alanda işimiz bitti, tertemiz oldu. Pre wash aşamasına geçelim. Ceviz ve secho fx5 ikilisi. Kirlenen kapı eşiklerine de bu ikiliyi kullandım ön yıkama olarak.
Snow foam olarak flowey ev9 kullandım. Evopur un perfect serisinden ürün. B33 ün wax zararsız hali gibi. Korumaya bir zararı olmadı. Trafik filmini bir yere kadar temizledi ama tamamen sökemedi. Bunda bsd nin kir tutma durumunda etkisi var tabi. Zarasız bir şekilde bsd nin trafik filmini sökecek babayiğit zor bulunur.
Ürünün yüzeye tutunumu b33 daha uzun. Tabii ki bir magifoam değil.
Köpük çalışırken kapı içleri , bagaj kapısı gibi detaylar unutulmadı. Epoca ile ceviz - b33 karışımı kullandım.
Kova yıkamamızı flowey asidik shampoo ile yaptım. Önce snow foam ile yüzeye püskürttüm sonra kova eldiven ile üstünden geçtim. Harika köpürüyor, süper kaygan, kokusuda çok güzel. Ama korumayı oldukça yıprattı. Wax öncesi temizliği için biçilmiş kaftan bir ürün. Normal yıkamalarda kullanılmaz.
Kırulamadan ıslak yüzeye chemical guys p40 detailer sprey sıkarak chemical guys wolly mammoth ile kuruladım yüzeyi. P40 çok sevdiğim bir ürün. Parlaklık üst düzey, yüzey saten. Boncuklar eh işte, çok başarılı değil. Dayanım da fazla değil.
Bagaj kapağında bir kaç bölgede gölgeler ve yıkamayla geçmeyen sitah lekeler oluşmuş. Bunlara ise flowey Cristal wax ile müdahale ettim. Ürünün hafif aşındırıcı özelliği var. İşe yarar mı diye denemek istedim, tahmin ettiğim gibi işe yaradı ve kil falan derdinden beni kurtardı. Özellikle beyaz aracı olanların çok işine yarayacak bir ürün. Uygulaması çok kolay. Qd yada qw gibi sık, mikrofiber bez ile sil şeklinde..
Öncesi
Sonrası
Öncesi
Sonrası
Bu da final. Tek resim
İç temizliğini de yaptım fakat hiç resim çekmedim. Bu seferlik böyle olsun.