Yine arındık

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Jantların iç kısmını görünce kendimden geçtim :of: Maşallah , temiz jant arabada en sevdiğim parçadır
İnsanın ayakkabıları gibi,tertemiz veya yeni lostra edilmiş birçift ayakkabı nasıl kişinin tarzını bi adım öne çıkarıyorsa temiz jantlarda arabayı gösteriyorlar :foto:

Elinize emeğinize sağlık

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Jantların iç kısmını görünce kendimden geçtim :of: Maşallah , temiz jant arabada en sevdiğim parçadır
İnsanın ayakkabıları gibi,tertemiz veya yeni lostra edilmiş birçift ayakkabı nasıl kişinin tarzını bi adım öne çıkarıyorsa temiz jantlarda arabayı gösteriyorlar :foto:

Elinize emeğinize sağlık
:tesekkurr: ne güzel betimlediniz :alkis:

@Mentalfeed, eline saglik gri rengi tutturamayan boyacilara selam olsun
:tesekkurr:abi bu düz gri, ne isimler duyduk burda:eek:bilirsin

Janta gösterilen ilgi finalde kendini fazlasıyla göstermiş, maşallah harika görünüyor :nazar:
:tesekkurr:kesinlikle katılıyorum. Dahası geliyor:D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık hurşit mükemmel görünüyor harcanan emeğin karşılığını almışsın.

DENİZLİ

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Selamlar yeniden ve hayırlı cumalar

Jantlarımızın montajı işlemini gerçeleştireceğiz

Önce arabayı akşamdan parke taşının üstüne oturttum ve malzemelerimi hazırladım.

İlk hallerini çekmediğim için kusura bakmayın direk koch fb ile giriştim

Kurumadan üstüne saf ceviz ardından durulama

1:10 b33 ile detaylara giriştim. Kesinlikle karışımlarımı buldum önceden yok apc, yok degreaserle kendimi yoruyormuşum. Bu kombini buraya eklemiş olayım

Güzelce kuruduktan sonra maskeleme işlemlerine geçtim yaklaşık 2 saat sürdü maskelemesi bitirdi beni, günün en zor uğraşı idi.

Artık boyamaya başlayabiliriz. Poryalara ısıya dayanıklı boya, kaliperlere çinko sprey ve alüminyum çinko sprey uyguladım. Isıya dayanıklı boyaya mat vernik, kaliperlere parlak vernik uyguladım

İki kat boya, iki kat vernik şeklinde oldu yarım saat 45dk arayla katları attım kat atmadan hemen önce fön makinesiyle olabildiğince yardım ettim kurumasına

Maskeleyemediğim ve yanlışlıkla boyanan yerlere selülozik tinerle müdahale ettim

Bu aralarda çıkarttığım kışlıkları temizledim ve taşlarını çıkarttım

Davlumbaz ve lastik yanaklarına soft99 tire wax uygulaması hakkaten meşakkatli ve pis

Mekanın sahibi geldi

Bijon ve bijon kapaklarımızıda takalım ve artık yere inelim

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar yeniden ve hayırlı cumalar

Jantlarımızın montajı işlemini gerçeleştireceğiz

Önce arabayı akşamdan parke taşının üstüne oturttum ve malzemelerimi hazırladım.

İlk hallerini çekmediğim için kusura bakmayın direk koch fb ile giriştim

Kurumadan üstüne saf ceviz ardından durulama

1:10 b33 ile detaylara giriştim. Kesinlikle karışımlarımı buldum önceden yok apc, yok degreaserle kendimi yoruyormuşum. Bu kombini buraya eklemiş olayım

Güzelce kuruduktan sonra maskeleme işlemlerine geçtim yaklaşık 2 saat sürdü maskelemesi bitirdi beni, günün en zor uğraşı idi.

Artık boyamaya başlayabiliriz. Poryalara ısıya dayanıklı boya, kaliperlere çinko sprey ve alüminyum çinko sprey uyguladım. Isıya dayanıklı boyaya mat vernik, kaliperlere parlak vernik uyguladım

İki kat boya, iki kat vernik şeklinde oldu yarım saat 45dk arayla katları attım kat atmadan hemen önce fön makinesiyle olabildiğince yardım ettim kurumasına

Maskeleyemediğim ve yanlışlıkla boyanan yerlere selülozik tinerle müdahale ettim

Bu aralarda çıkarttığım kışlıkları temizledim ve taşlarını çıkarttım

Davlumbaz ve lastik yanaklarına soft99 tire wax uygulaması hakkaten meşakkatli ve pis

Mekanın sahibi geldi

Bijon ve bijon kapaklarımızıda takalım ve artık yere inelim

Saatlerinizi almış çok emek vermişsiniz belli
Jantlar da güzel parlamış bir de uzaktan arabanın üstünde foto isterük:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yav kardeşim bana nazire mi yapıyon, gel benim kaliperleri boyayalım diyorum kendininkini yapıyorsun:)
Eline sağlık kardeşim. Çok uğraştın, Allah kaza bela vermesin, güzel güzel bin inşallah.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Yav kardeşim bana nazire mi yapıyon, gel benim kaliperleri boyayalım diyorum kendininkini yapıyorsun:)
Eline sağlık kardeşim. Çok uğraştın, Allah kaza bela vermesin, güzel güzel bin inşallah.
:tesekkurr:
Allah razı olsun masterim ne naziresi estağfurullah seninkinin yeri zamanı ayrı inşallah

Sırada ebony polish, amigo, authentic ve az sonra blackhole, glosswork, dodo pink üstüne dodo yeşil varo_O

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Eline sağlık maşallah seni öldürmüştür ama degmistir eminim gidip gele gidip gele bakıyorsundur. Ama çok zahmetli belli. Jantların boyası çok iyi olmuş kaliperde aynı zamanda.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Eline sağlık maşallah seni öldürmüştür ama degmistir eminim gidip gele gidip gele bakıyorsundur. Ama çok zahmetli belli. Jantların boyası çok iyi olmuş kaliperde aynı zamanda.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:tesekkurr: hala bacaklarım ağrıyor:D

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
çok güzel olmuş eline sağlık güle güle kirlet şu yağmur geçsin bende yazlıklara geçecem geçmeden bi çinli atayım diyorumda bakalım nasip hafta sonu ince bi polish geçerim senin gibi yaza hazır olalım :)

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
çok güzel olmuş eline sağlık güle güle kirlet şu yağmur geçsin bende yazlıklara geçecem geçmeden bi çinli atayım diyorumda bakalım nasip hafta sonu ince bi polish geçerim senin gibi yaza hazır olalım :)
:tesekkurr:ben yazlıklara geçtim ama inşallah Erciyes bana bir sürpriz yapmaz:oops:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık süper olmuş :) Davlumbazlara mr fix sürebilirdiniz neden tirewax tercih ettiniz aman aman bi dayanımı yok çok zahmetli çünkü :(

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
@Mentalfeed ellerinize saglik benim gibi ilk kez yapacaklar icin oldukca faydali oldu bu bilgiler tesekkur ederim. Bir soru olarak araci nasil taslara oturttunuz ilk kez yapacagim icin nelere dikkat etmeliyim? Nasil kriko kullanmaliyim? Biraz fazla soru sordum hakkinizi helal edin