Selamlar
Uzun bir bekleyişten sonra artık arabamızı yaptırıp toparlamaya başladım. Konunun hepsi bu değil devamı gelecek. Bazı sahneleri pozlamamış olabilirim kusura bakmayın şimdiden
Aracın tamponlar hariç 5 parçası boyandı bu parçalardan kaput ve sol çamurluk değişti artık aracım pert kayıtlı muamelesi görecek hayorlı uğurlu olsun
Önceki halini artık saklamaz oldum
Boyada anlaştığım dükkan hem boya hem kaportayı içinde barındırıyordu anlattıklarına göre frankfurtta boya yaparken amsterdama taşınmış orada alfa romeo araçlarnı yapmaya başlamış baya başarılılarmış elim bir hadise sonucu yurda dönmüşler kardeşi kaportaya kendi boyaya bakıyor. Arabamı 855.2 trip kmde bıraktım 3 hafta sonra 855.5 trip kmde aldım
İlk olarak çok uzun zamandan beri düşündüğüm simit depoya geçişi sağladım olabildiğince büyük bir bagaj arzuluyorum @ccibb selamlar
Çalışmalar başladı
Bende soymuş olduğum iç kısım parçalarını temizlemeye başladım öncelikle davlumbazlar, 3d orange ve sarp kompozisyonu
Kapı döşemeleri, tavan, taban, iç aksam plastikler, pandizot ne varsa hepsini belli bir programa dahil olarak peyderpey yaptım.
Önceki işlemlerinden kalan bazı sinir bozucu hasarlar vardı, tırnak kırılmaları, eksik klipsler vidalar yanlış kablolama gibi hepsini elimden geldiğince orjinale yakın hale getirmek istedim
Koltukları sadece 2 tur su sıkıp emdirdim, hala köpük çıkıyordu. Tavanda olduğu gibi temiz zannediyormuşum daha yeni vakumlama yapmış olmama rağmen
50-50 resimleri
Boya badanadan birkaç kare
Alçı sıva işleriniz yapılır
Ufak tefek göçük işleri vardı, çok çekinerek teslim ettiğim aracı beklediğimden daha düzgün teslim aldım,ben Mardin'de yaşarken Şanlıurfa pars göçükçüsü 3000₺ istemişti 1000₺ ye hallettik.
Tüh acık finalide içeriyor
Kaportacının eksik bıraktığı braket yükseltme işinide hallettirdim daha orjinal durdu teşekkürler@CNRdetailing
Ses ve su yalıtımı için koyulan şu parça daha önceden yoktu 50₺lik malzeme
Toplama aşmasına geçmeden bütçeye göre en iyisini ypmak için Subigarage Özkan abinin önerisi ile yerli logiproof ürünlerini aldım, 1 takım rizline paspas+ havuz cuk oturdu çok sevdim ve 2 tane 2019/4 tarihli motul p3 aldım
Montajda bana yardımcı olsun diye projektere uydurduğum tekerli tripod
Aracı teslim aldıktan sonraki hali
İlk olarak ceviz ve orange karışımı ile aracın kabasını aldım ses yalıtımı için uygun zemin için bir kerede üzerinden m600 geçtim ve artık hazırız
Eksik kalan, bırakılan kablo tutucuları yerine oturttum, kapı fitillerini söküp temizleyip uygun ayara getirdim
Yalıtım yaparken benden subigarage performansı beklemeyin please ses yalıtımı benimki gibi yapılmaz sanırım. Yanlış yönlendirme olarak şekillenirse postu editleyebilirim
dBmat ürününü sevdim kutusu 85₺ idi içinden 5 tabak 50*40 ürün çıkıyor ben genellikle 10*40 ebadında keserek kullandım yeteri kadar ısındığında oyun hamuru kıvamı alıyor, ben bu işi fön makinesi ile hallettim
Çamurluklara önceden de tecrübe ettiğim bir sıkıntı yaşamadığım için mat üstüne bildiğimiz keçe kesip koydum davlumbazlar suyu güzel engelliyor ve kaportadan gelen yağmur tahliye sistemi keçeyi etkilemiyor
Motor kısmını yaparken ellerim hep alüminyum oldu inşaat eldiveni kalmıştı keşke onu mu kullansaydım dedim.
Tavanda, kapılarda ve tabanda fabrikanın koymuş olduğu bitüself malzeme olduğu için ben kenarlarını döndüm
En uyuz olduğum yere geldik, sanırım pasif yaşam destek için konulmuş, canlı hayvan bebek unutmalarına karşı ama buradan nasıl nefes alınacak üstü kapanıyor zaten birsürü zımbırtıyla hiç bagajsız
Toparlama aşamaları
Çinden gelen kol dayama çok dandik duruyor. Öncekininde ayağı kırıldı bilemedim ne yapayım.
Fitilleri takarken parmaklarım ha böyle oldu çok sıkı ayarlamışım
Soyarken kolaydı da toplarken baya zorlandım, yaklaşık 8 saat sürdü toplamam temiz iş olsun diye ekstra dikkat etmeme rağmen hatalarımda oldu tavanı kesinlikle iki kişi takmalı, ufacık araba dersin ama malesef boyununuzla 8 8 çizmeniz gerekebilir.
Klips ayaklarının çoğunun ayarları vardır onlara dikkat edilmeli, acele edilmemeli ve sakin davranılmalı.
Artık toparlandık işimiz bitti
Kirli hallerimiz
Profit ürünlerini inceleyecektik ama firma yetkilisi pek umursamadı gibi ama birkaç ürününü kullandım
Şampuanları fairy gibi köpük, kıvam koku,1:10
Çok zamandır elimde duran bakım spreyinide tatbik ettik şimdilik finiş 2 parça finalle beraber polisajsız olarak artık gündelik sürüşe hazırız
Proje ufak ufak devam edecek