Yurtdışı Detail Uygulama Videoları

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardeşim adamın mekan 10 numara, her türlü imkan var, alım gücü var.
Bize imkan vermiyorlar, bir verseler neler yaparız da işte.
Tertemiz arabayı almış detay yapıyor.
Bu İmkansizliklar icerisinde muhtesem finaller yapiyoruz bunun daha cesaretli ve basarili oldugunu düsünüyorum.:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu videoyu yanlış uygulamalara örnek olması açısından atıyorum.
1.Kirli arabaya basınçlı su tuttu.
2.Ön yıkama yapmadan temaslı yıkama yaptı.
3.davlumbaz temizliği yapılmadı.
4.Jant ile lastiğin birleşme noktası kirli bırakıldı.
5.Dış detaylar eksik bırakıldı.
6.Kapı araları vs. ellenmedi.
7.Derilerdeki sertbest toz kir vb. partiküller süpürülmeden temaslı temizliğe geçildi.
8.Derileri yıkarcasına sıvıyla ıslattı. Araba audi s7. İçim gitti..
9.Detay fırçası kullanırken piyano siyahı, karbon parçalara özen gösterilmedi bol bol çizildi.
10.Kontrolsüz buhar kullanımı.
11.Kapı içi silinen bezle cam sildi.
12.Kapı eşiğinde kirletilen detay fırçasını doğrudan koltuk plastiklerine sürdü.
13.Taban temizliğinde önce nemlendirilip vakumlanması gerekirdi. Doğrudan kimyasal ve mekanik müdahale kirleri yalıtım süngerine doğru itecektir.
14.Polisaj makinesi kullanıyor ama kil temizliği yaptığını göremedim. Arabanın boyası çöp..
15.Polisaj yapmayı bilmiyor :)
16. Rotary makine ile finish??
17.Eminim kullanılan kimyasallar baştan aşağı yanlıştır.
Bir audi nasıl katledilir sorusunun cevabı aşağıdaki videoda..
İzlenme ve beğeniye bakarsanız kalitenin popülarite ile ilgisi olmadığını görüyoruz. Bence dünya standartlarının çok çok üstünde detailing bilgi ve tecrübesine sahip bir forumuz. Bize kamera ve kurgucu lazım :)
Buyrun video

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu videoyu yanlış uygulamalara örnek olması açısından atıyorum.
1.Kirli arabaya basınçlı su tuttu.
2.Ön yıkama yapmadan temaslı yıkama yaptı.
3.davlumbaz temizliği yapılmadı.
4.Jant ile lastiğin birleşme noktası kirli bırakıldı.
5.Dış detaylar eksik bırakıldı.
6.Kapı araları vs. ellenmedi.
7.Derilerdeki sertbest toz kir vb. partiküller süpürülmeden temaslı temizliğe geçildi.
8.Derileri yıkarcasına sıvıyla ıslattı. Araba audi s7. İçim gitti..
9.Detay fırçası kullanırken piyano siyahı, karbon parçalara özen gösterilmedi bol bol çizildi.
10.Kontrolsüz buhar kullanımı.
11.Kapı içi silinen bezle cam sildi.
12.Kapı eşiğinde kirletilen detay fırçasını doğrudan koltuk plastiklerine sürdü.
13.Taban temizliğinde önce nemlendirilip vakumlanması gerekirdi. Doğrudan kimyasal ve mekanik müdahale kirleri yalıtım süngerine doğru itecektir.
14.Polisaj makinesi kullanıyor ama kil temizliği yaptığını göremedim. Arabanın boyası çöp..
15.Polisaj yapmayı bilmiyor :)
16. Rotary makine ile finish??
17.Eminim kullanılan kimyasallar baştan aşağı yanlıştır.
Bir audi nasıl katledilir sorusunun cevabı aşağıdaki videoda..
İzlenme ve beğeniye bakarsanız kalitenin popülarite ile ilgisi olmadığını görüyoruz. Bence dünya standartlarının çok çok üstünde detailing bilgi ve tecrübesine sahip bir forumuz. Bize kamera ve kurgucu lazım :)
Buyrun video
Dediklerinde haklısın amma velakin Audi'yi kullanan da ata biner gibi binmiş. Kapı eşikleri rezalet durumda. Herif birim paraya bakarsak bizim burada Clio'ya verilen birim paraya Audi S7'ye biniyor. Haliyle de bir semer vurmadığı kalıyor. Sahibi, araç temizlendi mi, temizlendi gözüyle bakıyordur. :)
Çocuğa yapılan yorumların arasında Pakistan'dan yazanlar da var. Küçümsemek istemem ama heriflerin trafik kültürü bile yok, haliyle bro mro yazıp beğenmiş.
Bizde de durum farklı değil. Benim temiz yüzey uyguladığım trim ürününü youtuber'ın birisi çamurlu parçaya uygulamış. Yorumlara bakmadım ama bir kişi de çıkıp aga sen çamurların üzerine ürün sıktın ne yaptığının farkında mısın diye yazmamıştır.
Milyon abonesi olan chrisfix diye bir kanal var. Hangi video hatırlamıyorum ama birşeyleri yanlış yapmıştı. Nazikçe yazdım, bir kişi bile haklısın demedi. Beğenen de çıkmadı. Beğenmeyen de çıkmadı. Kanalın sahibi de dönüş yapmadı. Bildiğin görmezlikten geldiler :D :D
Şimdi bu çocuğu da nazikçe uyarsan emin ol ya cevap vermez/ler ya da ateş etmeyen kalmaz, ya da emeğe saygı gibi bir cümle de yazabilir. :D :D
Yanlış yaptım ama olsun emeğe saygı. Sınav kağıdında ismim yazılı oradan bari bir 5 puan verin demek gibi birşey :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dediklerinde haklısın amma velakin Audi'yi kullanan da ata biner gibi binmiş. Kapı eşikleri rezalet durumda. Herif birim paraya bakarsak bizim burada Clio'ya verilen birim paraya Audi S7'ye biniyor. Haliyle de bir semer vurmadığı kalıyor. Sahibi, araç temizlendi mi, temizlendi gözüyle bakıyordur. :)
Çocuğa yapılan yorumların arasında Pakistan'dan yazanlar da var. Küçümsemek istemem ama heriflerin trafik kültürü bile yok, haliyle bro mro yazıp beğenmiş.
Bizde de durum farklı değil. Benim temiz yüzey uyguladığım trim ürününü youtuber'ın birisi çamurlu parçaya uygulamış. Yorumlara bakmadım ama bir kişi de çıkıp aga sen çamurların üzerine ürün sıktın ne yaptığının farkında mısın diye yazmamıştır.
Milyon abonesi olan chrisfix diye bir kanal var. Hangi video hatırlamıyorum ama birşeyleri yanlış yapmıştı. Nazikçe yazdım, bir kişi bile haklısın demedi. Beğenen de çıkmadı. Beğenmeyen de çıkmadı. Kanalın sahibi de dönüş yapmadı. Bildiğin görmezlikten geldiler :D:D
Şimdi bu çocuğu da nazikçe uyarsan emin ol ya cevap vermez/ler ya da ateş etmeyen kalmaz, ya da emeğe saygı gibi bir cümle de yazabilir. :D:D
Yanlış yaptım ama olsun emeğe saygı. Sınav kağıdında ismim yazılı oradan bari bir 5 puan verin demek gibi birşey :)
Abi çok güzel tespitlerin var sonuna kadar katılıyorum ama elden bir şey gelmiyor :) Videoya yorum yazmadım yazmam da. Ne söylersen söyle, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi çok güzel tespitlerin var sonuna kadar katılıyorum ama elden bir şey gelmiyor :) Videoya yorum yazmadım yazmam da. Ne söylersen söyle, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.
Çocuğa, miracle pink solution which can be used in every single part of the interior yazasım var :D :D
Herif bir pembe sıvı bulmuş, cama, hassas trimlere, boyasız plastiğe ve deriye kullandı da kullandı. Trimleri temizlediği yani kirlenen bezle gitti camları sildi. Oradan aldığı kirleri gitti cama sürdü :D :D
Birde videoyu çekmiş, evde de kurgu yapıp seslendirmiş :D :D
Bende bugün gelen ürünleri dedektif gibi kim üretti, nereye üretildi, pH değeri kaç, msds var mı? Araştırayım, bulmaya çalışayım diye vakit ayırayım. Ders çalışayım :D :D :D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çocuğa, miracle pink solution which can be used in every single part of the interior yazasım var :D:D
Herif bir pembe sıvı bulmuş, cama, hassas trimlere, boyasız plastiğe ve deriye kullandı da kullandı. Trimleri temizlediği yani kirlenen bezle gitti camları sildi. Oradan aldığı kirleri gitti cama sürdü :D:D
Birde videoyu çekmiş, evde de kurgu yapıp seslendirmiş :D:D
Bende bugün gelen ürünleri dedektif gibi kim üretti, nereye üretildi, pH değeri kaç, msds var mı? Araştırayım, bulmaya çalışayım diye vakit ayırayım. Ders çalışayım :D:D:D
Aynen o cama sürdüğü bezi gördüm yazdım yukarı zaten :D İç dış oto kuaför yapmış detailing diye atmış. Bir kanal daha var 2 milyon takipçili. The detail geek midir gaak mıdır o da basınçlı suyu vurup vurup detailing diye video atıyor. Neyse bu başlıkta muhabbeti keselim yoksa banlarım seni de kendimi de :smilex:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ön yıkama öncesi su tutmak hem yüzeydeki kirlerin aracı çizmesine sebep olur hem de snow foam'un yüzeye tutunup temizlemesini engeller diye biliyorum ama ben mi yanlışım acaba? :rolleyes:

Elle wax uygulamasına zaten lafım yok o_O
Genelde Yurtdisi videolarinda veya uygulamalarinda bu durum mevcut tabi onlara da bazen hak veriyorum :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Snowfoamu durularkenki basınçlı su bile aracı çizermiş. O da çizecekse artık hiç yıkamayalım, hiç dokunmayalım araçlara
ön yıkama öncesi su tutmak hem yüzeydeki kirlerin aracı çizmesine sebep olur hem de snow foam'un yüzeye tutunup temizlemesini engeller diye biliyorum ama ben mi yanlışım acaba? :rolleyes:

Elle wax uygulamasına zaten lafım yok o_O
Tamamen abartı, yüzeye dokundurmadan süpürge ile ön süpürme mi yapalım :D

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yaşlı amca detailing bilgimi alt üst etti. Ama ben şahsen dediklerine pek katılamayacağım
Pan in yaptığı işleri bir kaç defa takip ettim tesleri filan da hoşuma gitmişti bence iyi iş çıkarıyor gibi. hatta bir tane aracı bölümlere ayırıp farklı koruma ürünlerini gerçek koşullarda test ediyor gibi simülasyon yapmıştı 10 aylık süreç belirli dönemlerde tes etti. bu amca ise bir videoya daha çıkmıştı pan ile. benim gördüğüm ve amcanın anlattıkları birleştirilince adam kendi ürettikleri kullandıkları malzemeleri reklam etmeye gelmiş burada hatta videonun bir yerlerinde köpük zararlı ne yaparsan yap temizleyemezsin kalır benzerinde bir cümle sarf ediyor. sonra da kendi kullandığı ürünü övüyordu.