Tüm detay severlere sevgiler.
Sanırım son yıkamanın üzerinden 3 haftadan fazla zaman geçmiştir. İşten ve tuhaf hava muhalefetinden ancak fırsat buldum. Pazar saat 18:00 de, sıcağım 1 derece düşmesini ve gölge düşmesini bahane edip, birden karar verip aracın yanında soluğu aldım. Yaklaşık 3 saat 45 dakika uğraştım. Ev halkının diğer hane üyeleri de ancak izlemeyle yetindiler maalesef

Gün sonunda epey yoruldum hızlı davranmak adına.
Bu aracımın hiç bu kadar kirlendiğini hatırlamıyorum. Son zamanlardaki apansız yağan yağmurlar, rüzgar fırtınaları vs derken bu halde olması normal sanırım.
Öncelikle tozu toprağı ve bir miktar balata tozunu alması için basınçlı su tuttum. Dip not; 'Son uygulamada uyguladığım Sonax seramik sprey'in su iticiliği fevkalade güzeldi'.
Sonrasında jant, lastik, davlumbazlarla işe başladım. Jantlarda epey balata tozu birikmiş. Bunun için 'Soft99 Brake Dust Cleaner' uyguladım. Tüketim miktarı biraz fazla oldu sanırım. Hepi topu 400ml, 3 uygulama ancak çıkarır gibi. Yani pek uzun ömürlü bir ürün değil. Lastikleri lastik temizleyici ve fırça ile fırçaladım. Jantlara da jant temizleyici ve çeşitli fırçalarla derinlemesine temizledim. Davlumbazları da davlumbaz fırçası ile fırçalayıp yeni konumuna getirdim. Her zaman en sevmediğim kısım bu kısım. Hem çok zaman alıcı hem uğraştırıcı hem de en pis kısım buralar maalesef. Neyse bittiğinde tertemiz görünce çok mutlu oluyorum, içime çok siniyor. Aksi takdirde araç çok parlak olsa bile, jant davlumbaz temiz olmayınca rahat olamıyorum.
Kullanılan malzemeler;
- Soft 99 brake dust cleaner
- Chemical Guys sticky gel citrus wheel and rim cleaner
- Turtle wax jet black lastik temizleyici
- Lucullan davlumbaz fırçası
- Lucullan detay fırçası
- Wheel Woolies açılı kaliper fırçası
- Gyeon jant fırçası
- Tuf Shine lastik fırçası
Ön yıkama işine başlayalım. Köpük partisi ile birlikte detay fırçaları ile tüm detaylara el attım. Panjurdaki bal peteğinin temizliği çok uğraştırıcı ve sıkıcı ama atlamak olmaz. Piano black 'lere yumuşak fırça kullandım. Peşine çift kovayla yıkanıp kurulandık. Paspaslar çok kirli değildi. O yüzden foam lance'daki şampuan uygulayıp fırçaladım. Henüz kurumamışken de üzerine würth lastik parlatıcı spreyleyip kuruladım. Sıfır konumuna geldiler. Motor da biraz tozlanmıştı. Hafif nemli bezle tozlarını aldım.
Kullanılan malzemeler;
- Karcher K2
- MJJC foam lance
- Autoglym polarblast
- Chemical Guys grit guardlı kovalar
- Zymöl şampuan
- Feynlab eldiven
- Gyeon eldiven
- Valet pro kimyasal dayanıklı detay fırçası
- Lucullan ultra yumuşak detay fırçası
- Würth lastik parlatıcı
- LE Black Hole havlu
- Purestar Duplex havlu
- Chemical Guys sasquatch havlu bez
Eğlenceli kısımlara geçiyoruz. Lastiklere Endurance uyguladım. İlk defa kullandığım bu ürün, hafif yoğun yağlı bir yapısı var. Sünger yardımıyla uyguladım. Davlumbazlara, marşpiyellere, ön arka tamponlara, yan aynaların plastik kısımlarına, ön sileceklerin bulunduğu kısma ve motora, Kunststoff uyguladım. Jantlara Turtle wax ceramic sprey uyguladım. Tüm kaportaya Sonax ceramic sprey uyguladım. Muazzam bir parlaklık katıyor. Daha önce de belirttiğim üzere uygulaması kolay, silmesi kolay, kokusu güzel, su iticiliği müthiş. Her yönüyle her geçen uygulamada beğenimi daha çok kazanıyor. Ardından camlara amway loc cam temizleyici+ipa+gyeon water spot karışımını uyguladım. Bu arada çoktan ezan okunmuş hava kararmıştı, yeterince resimleyemedim. Final fotoları da zaten ertesi güne yani bu sabaha kaldı
Kullanılan malzemeler;
- Meguiars Endurance
- Meguiars sarı sünger
- Turtle Wax Ceramic Spray
- Lucullan 450 gsm kenarsız siyah mikrofiber bezler
- Sonax Kunststoff
- Sonax Ceramic spray
- Amway loc cam temizleyici + İPA + Gyeon water spot karışımı
- Carbon Faser cam bezi
- Chemical guys waffle cam bezi