0 km Seat Ateca 'iç ve dış detay' uygulamalar...

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık parlaklık çok güzel görünüyor. sonax ceramic spreyin de katkısı var gibi dayanımla ilgili yorumlarınızıda bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Tüm detay severlere sevgiler.
Sanırım son yıkamanın üzerinden 3 haftadan fazla zaman geçmiştir. İşten ve tuhaf hava muhalefetinden ancak fırsat buldum. Pazar saat 18:00 de, sıcağım 1 derece düşmesini ve gölge düşmesini bahane edip, birden karar verip aracın yanında soluğu aldım. Yaklaşık 3 saat 45 dakika uğraştım. Ev halkının diğer hane üyeleri de ancak izlemeyle yetindiler maalesef :D Gün sonunda epey yoruldum hızlı davranmak adına.

Bu aracımın hiç bu kadar kirlendiğini hatırlamıyorum. Son zamanlardaki apansız yağan yağmurlar, rüzgar fırtınaları vs derken bu halde olması normal sanırım.

Öncelikle tozu toprağı ve bir miktar balata tozunu alması için basınçlı su tuttum. Dip not; 'Son uygulamada uyguladığım Sonax seramik sprey'in su iticiliği fevkalade güzeldi'.
Sonrasında jant, lastik, davlumbazlarla işe başladım. Jantlarda epey balata tozu birikmiş. Bunun için 'Soft99 Brake Dust Cleaner' uyguladım. Tüketim miktarı biraz fazla oldu sanırım. Hepi topu 400ml, 3 uygulama ancak çıkarır gibi. Yani pek uzun ömürlü bir ürün değil. Lastikleri lastik temizleyici ve fırça ile fırçaladım. Jantlara da jant temizleyici ve çeşitli fırçalarla derinlemesine temizledim. Davlumbazları da davlumbaz fırçası ile fırçalayıp yeni konumuna getirdim. Her zaman en sevmediğim kısım bu kısım. Hem çok zaman alıcı hem uğraştırıcı hem de en pis kısım buralar maalesef. Neyse bittiğinde tertemiz görünce çok mutlu oluyorum, içime çok siniyor. Aksi takdirde araç çok parlak olsa bile, jant davlumbaz temiz olmayınca rahat olamıyorum.

Kullanılan malzemeler;
- Soft 99 brake dust cleaner
- Chemical Guys sticky gel citrus wheel and rim cleaner
- Turtle wax jet black lastik temizleyici
- Lucullan davlumbaz fırçası
- Lucullan detay fırçası
- Wheel Woolies açılı kaliper fırçası
- Gyeon jant fırçası
- Tuf Shine lastik fırçası

Ön yıkama işine başlayalım. Köpük partisi ile birlikte detay fırçaları ile tüm detaylara el attım. Panjurdaki bal peteğinin temizliği çok uğraştırıcı ve sıkıcı ama atlamak olmaz. Piano black 'lere yumuşak fırça kullandım. Peşine çift kovayla yıkanıp kurulandık. Paspaslar çok kirli değildi. O yüzden foam lance'daki şampuan uygulayıp fırçaladım. Henüz kurumamışken de üzerine würth lastik parlatıcı spreyleyip kuruladım. Sıfır konumuna geldiler. Motor da biraz tozlanmıştı. Hafif nemli bezle tozlarını aldım.

Kullanılan malzemeler;

- Karcher K2
- MJJC foam lance
- Autoglym polarblast
- Chemical Guys grit guardlı kovalar
- Zymöl şampuan
- Feynlab eldiven
- Gyeon eldiven
- Valet pro kimyasal dayanıklı detay fırçası
- Lucullan ultra yumuşak detay fırçası
- Würth lastik parlatıcı
- LE Black Hole havlu
- Purestar Duplex havlu
- Chemical Guys sasquatch havlu bez

Eğlenceli kısımlara geçiyoruz. Lastiklere Endurance uyguladım. İlk defa kullandığım bu ürün, hafif yoğun yağlı bir yapısı var. Sünger yardımıyla uyguladım. Davlumbazlara, marşpiyellere, ön arka tamponlara, yan aynaların plastik kısımlarına, ön sileceklerin bulunduğu kısma ve motora, Kunststoff uyguladım. Jantlara Turtle wax ceramic sprey uyguladım. Tüm kaportaya Sonax ceramic sprey uyguladım. Muazzam bir parlaklık katıyor. Daha önce de belirttiğim üzere uygulaması kolay, silmesi kolay, kokusu güzel, su iticiliği müthiş. Her yönüyle her geçen uygulamada beğenimi daha çok kazanıyor. Ardından camlara amway loc cam temizleyici+ipa+gyeon water spot karışımını uyguladım. Bu arada çoktan ezan okunmuş hava kararmıştı, yeterince resimleyemedim. Final fotoları da zaten ertesi güne yani bu sabaha kaldı :D

Kullanılan malzemeler;

- Meguiars Endurance
- Meguiars sarı sünger
- Turtle Wax Ceramic Spray
- Lucullan 450 gsm kenarsız siyah mikrofiber bezler
- Sonax Kunststoff
- Sonax Ceramic spray
- Amway loc cam temizleyici + İPA + Gyeon water spot karışımı
- Carbon Faser cam bezi
- Chemical guys waffle cam bezi

Son düzenleme:

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Keyifle okudum baktım ellerine sağlık
Teşekkür ederim.
Hocam detaylı güzel bir uygulama olmuş elinize sağlık. Titiz konu ve açıklamalar da ayrı bir keyif katmış.
Naçizane tavsiyem fırça ne kadar yumuşak olursa olsun, ön yıkama esnasında parlak siyah parçalara temas etmemeniz olur.
Teşekkür ederim Berkay bey, aklımda yer etti, tavsiye için ayrıca teşekkürler....

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık keyifle okuduğum,keyifli bir yıkama olmuş :) aracınızada maşallah çok sevimli görünüyor

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir yıkama olmuş gerçekten. Emek var ortada. Ayrıca detaylı anlatımınız ve bol fotoğraflı sunumunuz için teşekkür ederim. Maşallah mavi boncuğa :nazar: :alkıssx:

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir yıkama olmuş gerçekten. Emek var ortada. Ayrıca detaylı anlatımınız ve bol fotoğraflı sunumunuz için teşekkür ederim. Maşallah mavi boncuğa :nazar: :alkıssx:
Çok teşekkür ediyorum. Sıradanlıktan çıkarmak için biraz süsleme yapmaya çalıştım :D

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Elinize sağlık uygulama anlatım çok keyifli okudum ilk başından beri :) AF wax hakkındaki düşünceleriniz ne kadar dayanım sağladı, parlaklık bomcuklama olsun nasıl buldunuz. Birde sonax ürünleri hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Ellerinize sağlık hocam, aracınıza da maşallah Allah nazarlardan korusun, sonax ceramic bsd gibi çok toz çekiyor mu? Ve uygulama sonrası bıraktığı yüzey kayganlığı nasıl?

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık uygulama anlatım çok keyifli okudum ilk başından beri :) AF wax hakkındaki düşünceleriniz ne kadar dayanım sağladı, parlaklık bomcuklama olsun nasıl buldunuz. Birde sonax ürünleri hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Çok teşekkürler.

AF fussion wax ile ilgili olarak şuan için dayanımını bilmiyorum. İşin aslı şu ki her yıkamada sprey wax'lardan uygulamayı seviyorum, ki bu konudaki tercihim son 3 yıkamadır 'Sonax ceramic spray' oldu. Fussion wax için 9 ay ve üzeri süre vadediyor firma. Bir çok detay severin katı wax koleksiyonu olsa da sprey wax'lar çıktıktan bu yana tercihim sıvı wax yönünde olmakta genel olarak. Uygulama kolaylığı açısından böyle bir tercihim söz konusu. Ve genellikle de her yıkamada sprey wax uygulamaya çalışıyorum, o yüzden bu wax'ların da dayanımını takip edemiyorum. Ama aracın her daim koruma altında olduğunu bilmek ayrıca güven veriyor.

Sonax ürünlerine gelince;
- Sonax ceramic spray; Uygulaması kolay. Bazı wax'lardaki gibi hata kabul etmeme durumu yok. Silmesi de çok kolay. Parlaklık olarak şuana kadar tecrübe ettiklerim içinde en iyisidir muhtemelen. Toz tutmuyor. Yüzeyin kayganlığı da fena değil. Su iticiliği de muazzam. Yani bence olması gereken her şey fazlasıyla mevcut.
- Sonax kunststoff; bu ürünün de uygulaması kolay. Kokusu rahatsız edici değil. Bıraktığı koyuluk üst seviyede. Kalıcılığı da üst seviyede. Ben davlumbazlarda ve motorda dahi çok beğenerek uyguluyorum. Kısacası beğendiğim ve değiştirmeyi düşünmediğim ürünlerden biri kendileri.
- Sonax cockpit reiniger matteffect; Öncelikle uygulaması güvenli. Yani hata yaptığınızda, fazla sürdüğünüzde vs sorun olmuyor. Kullanıcı dostu. hafif temizlik özelliği de mevcut. Gündelik kullanım için çok uygun. Silikon içermiyor. Antistatik özelliğiyle toz tutmuyor. En güzel tarafı çok doğal bir mat yüzey bırakıyor. Bu yönüne hayran kalmamak elde değil. Favori ürünlerimden biri de bu. Başka arayış içine gireceğimi hiç sanmıyorum.

medxr13

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
.
Ellerinize sağlık hocam, aracınıza da maşallah Allah nazarlardan korusun, sonax ceramic bsd gibi çok toz çekiyor mu? Ve uygulama sonrası bıraktığı yüzey kayganlığı nasıl?
Teşekkür ederim.
Sonax ceramic spray; toz tutmuyor. Dün akşam uygulama yapmıştım, bugün şu saate kadar toz tutma durumu olmadı. Yüzeydeki kayganlık da fena değil diyebilirim.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Çok teşekkürler.

AF fussion wax ile ilgili olarak şuan için dayanımını bilmiyorum. İşin aslı şu ki her yıkamada sprey wax'lardan uygulamayı seviyorum, ki bu konudaki tercihim son 3 yıkamadır 'Sonax ceramic spray' oldu. Fussion wax için 9 ay ve üzeri süre vadediyor firma. Bir çok detay severin katı wax koleksiyonu olsa da sprey wax'lar çıktıktan bu yana tercihim sıvı wax yönünde olmakta genel olarak. Uygulama kolaylığı açısından böyle bir tercihim söz konusu. Ve genellikle de her yıkamada sprey wax uygulamaya çalışıyorum, o yüzden bu wax'ların da dayanımını takip edemiyorum. Ama aracın her daim koruma altında olduğunu bilmek ayrıca güven veriyor.

Sonax ürünlerine gelince;
- Sonax ceramic spray; Uygulaması kolay. Bazı wax'lardaki gibi hata kabul etmeme durumu yok. Silmesi de çok kolay. Parlaklık olarak şuana kadar tecrübe ettiklerim içinde en iyisidir muhtemelen. Toz tutmuyor. Yüzeyin kayganlığı da fena değil. Su iticiliği de muazzam. Yani bence olması gereken her şey fazlasıyla mevcut.
- Sonax kunststoff; bu ürünün de uygulaması kolay. Kokusu rahatsız edici değil. Bıraktığı koyuluk üst seviyede. Kalıcılığı da üst seviyede. Ben davlumbazlarda ve motorda dahi çok beğenerek uyguluyorum. Kısacası beğendiğim ve değiştirmeyi düşünmediğim ürünlerden biri kendileri.
- Sonax cockpit reiniger matteffect; Öncelikle uygulaması güvenli. Yani hata yaptığınızda, fazla sürdüğünüzde vs sorun olmuyor. Kullanıcı dostu. hafif temizlik özelliği de mevcut. Gündelik kullanım için çok uygun. Silikon içermiyor. Antistatik özelliğiyle toz tutmuyor. En güzel tarafı çok doğal bir mat yüzey bırakıyor. Bu yönüne hayran kalmamak elde değil. Favori ürünlerimden biri de bu. Başka arayış içine gireceğimi hiç sanmıyorum.
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Af biraz fayatına oranla sınıfta kalıyor. Fakat bir çok ürünü mevcut elimde şişeleri için kimyasal kokusu için aldıklarım bile olmuştu. Sonax’ın bir çok ürünü başarılı buluyorum fakat ülke pazarındaki uygulama merkezleri biraz bu işi yürütemediğini düşünüyorum şahsi fikrim. Hal böyle olunca ister istemez insalarda biraz ön yargı oluştu gibi. Örneğin sonax sarı şampuan :) Elbette daha iyisi vardır fakat 1lt si 40₺ bandında satılıyor şuan bence parasına göre hem güvenli hemde işini yapan şampuan. Sizin kullandığınız ürünleri pek deneyimleme fırsatım olmadı ona istinaden düşüncelerinizi dinlemek istedim inşallah ilk fırsatta denemek nasip olur. Tekrar teşekkür ederim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Çok keyi bir uygulama olmuş. Mavi boncuğada maşallah diyelim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Bol fotoğraflı detaylı anlatımınız için teşekkürler elinize sağlık,
renginde katkısıyla araba resmen ben buradayım diyor.
Sonax Ceramic spray benimde denemeyi çok istediğim bir ürün, bıraktığı parlaklığa bakılırsa yeni bir BSD geliyor gibi.