Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hafta sonu elimde olan 5 lt veta ilaçlama pompasını bir deneyim dedim. Sibop montajını yaptım Xiaomi pompayı bağladım gayet güzel iş çıkardı. Hava basıncı 10-11 psi gibi çalıştırdım, uygulama esnasında hiç düşmedi ama yükselmedide. Biraz hava doldurup 20 psi iken kullansaydım basınç daha yüksek olucağını düşünüyorum.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Hafta sonu elimde olan 5 lt veta ilaçlama pompasını bir deneyim dedim. Sibop montajını yaptım Xiaomi pompayı bağladım gayet güzel iş çıkardı. Hava basıncı 10-11 psi gibi çalıştırdım, uygulama esnasında hiç düşmedi ama yükselmedide. Biraz hava doldurup 20 psi iken kullansaydım basınç daha yüksek olucağını düşünüyorum.
Başından sonuna kadar koymuşsun. Çok güzel böyle. 4 dk sürmüş kabaca. . Gayet güzel . İçine ne koydunuz acaba ? Ne kadar su ? Ne kadar şampuan ?

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
ellerine sağlık kardeşim uygulama gayet güzel olmuş.kullandığınız nozul kaçlık açısı dar atıyor.bunun iki sebebi var ya dediğiniz gibi hava basıncı düşük yüksek tutmanız gerekiyor yada nozul çapını büyütün.o zaman daha muhteşem olacaktır.büyük ihtimal hava basıncındandır dar atılması.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ellerine sağlık kardeşim uygulama gayet güzel olmuş.kullandığınız nozul kaçlık açısı dar atıyor.bunun iki sebebi var ya dediğiniz gibi hava basıncı düşük yüksek tutmanız gerekiyor yada nozul çapını büyütün.o zaman daha muhteşem olacaktır.büyük ihtimal hava basıncındandır dar atılması.
Teşekkür ediyorum. Nozulum 110-06. Dar atmasın sebebi basınç çok düşük ondan kaynaklanıyor. Bugün ilposan pompayı modladım malzeme kalitesi çok üstün. İç ve dış hortum çok kalın. Bence çok daha iyi verim alıcam

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Teşekkür ediyorum. Nozulum 110-06. Dar atmasın sebebi basınç çok düşük ondan kaynaklanıyor. Bugün ilposan pompayı modladım malzeme kalitesi çok üstün. İç ve dış hortum çok kalın. Bence çok daha iyi verim alıcam
Kesinlikle size katılıyorum.ilposan malzeme kalitesi iyi.ayrıca modifiyeye çok uygun ve açık bir pompa.şahsen kendim 10 lt liğini kullanıyorum ve vazgeçilmezimdir.sonuçları bekliyoruz merakla şimdiden hayırlı olsun kardeşim

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Bende modifiyeli iki adet 5L ilposan var. Başarılı olursa iki sibop ve bir uzatma kablosu ile çakmaklıktan çalışan pompayı bağlarım bende muhtemelen.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende modifiyeli iki adet 5L ilposan var. Başarılı olursa iki sibop ve bir uzatma kablosu ile çakmaklıktan çalışan pompayı bağlarım bende muhtemelen.
Başarılı olmaması için sebep yok. Hali hazırda yukarda paylaştığım videoda veta marka pompada görünüyor performansı. Hatta pompada hava kaçağı bile var eğer havayı güzel doldurup 20 psi üzeri çalışsaydım daha güzel köpük yapardı. Bugün ilposan’a sibop taktım normal hava bastım 4 bar sonrası emniyet sibobu devreye girip fazla havayı tahliye etti ve patlamasını engelledi. Hafta sonu bir ortamda kwazar 2 lt faomeri inceledim inanım bana bizim modifiye ettiğimiz ürünlerden farklı bir yapısı yok. Onunda hortumunda delik var. Onda da keçe var. Sadece biraz özel üretilmiş.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Başarılı olmaması için sebep yok. Hali hazırda yukarda paylaştığım videoda veta marka pompada görünüyor performansı. Hatta pompada hava kaçağı bile var eğer havayı güzel doldurup 20 psi üzeri çalışsaydım daha güzel köpük yapardı. Bugün ilposan’a sibop taktım normal hava bastım 4 bar sonrası emniyet sibobu devreye girip fazla havayı tahliye etti ve patlamasını engelledi. Hafta sonu bir ortamda kwazar 2 lt faomeri inceledim inanım bana bizim modifiye ettiğimiz ürünlerden farklı bir yapısı yok. Onunda hortumunda delik var. Onda da keçe var. Sadece biraz özel üretilmiş.
Uzatma kablosuna bakayım o zaman ben kırılmayacak birşeye

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok yararlı bir video olmuş, basıncı biraz dah artırırsan daha iyi ve hızlı bir sonuç olacağını düşünüyorum.

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Sibop akşam 8 de teslim edildi. Hemen modifiye aşamasına geçtim. Biraz geniş açmışım önce hava kaçırdı. Sonra biraz sucuların musluğa kaçırmasın diye sardıkları izalasyon bandını sardım. Sonuç yüzde pis bir gülümseme..

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Sibop akşam 8 de teslim edildi. Hemen modifiye aşamasına geçtim. Biraz geniş açmışım önce hava kaçırdı. Sonra biraz sucuların musluğa kaçırmasın diye sardıkları izalasyon bandını sardım. Sonuç yüzde pis bir gülümseme..
Hocam biraz erken bir soru olacak ama malum pompası xioamisi sibobu derken cepten 400 civari rakam çıkmıştır diye düşünüyorum. Peki günün sonunda iyiki almışım yapmışım diyormusunuz tavsiye ediyormusunuz. Ben ucuz yollu secho, veta, gardener gibi pompalardan ve 50 liralık 12volt hava kompreseru falan düşünüyordum. Bu kombinasyon çöp mü olur?

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Hocam biraz erken bir soru olacak ama malum pompası xioamisi sibobu derken cepten 400 civari rakam çıkmıştır diye düşünüyorum. Peki günün sonunda iyiki almışım yapmışım diyormusunuz tavsiye ediyormusunuz. Ben ucuz yollu secho, veta, gardener gibi pompalardan ve 50 liralık 12volt hava kompreseru falan düşünüyordum. Bu kombinasyon çöp mü olur?
Açıkçası altayı, pompasız ilk denemem canımı sıktı. Araç SUV. Pompayı hem burada kullanırım hem de araç lastiklerinin basıncını ayarlarım diye aldım. Fakat bir adet 5lt lik ürün temin etmeyi düşünüyorum. (İlposan) Alta bu hali ile yetersiz kalacak gibi. 1.3 litre civarı sıvı alacak bu da araca yetmez gibi. Söylediğiniz kombinasyonu denemediğim, tecrübem olmadığı için bir şey diyemiyorum. Pompayı takıp tetiğe basınca aldığıma pişman olmadım onu söyleyebilirim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu pompayi gorup aldigim gune sukurler olsun diyorum. Fiyati kac paraydi unuttum bile.

Siz anlayin artik :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ha bu arada bu pompa ozelinde degil bu soyledigim. Cok iyi bir pompa mi hayir ama kablosuz tek secenek bu pompa. Kablosuz pompa ve alta ya da kwazar kombinasyonu harika bence. Ilposan denemesi de gelecek yakinda ;)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Bir xiaomi ve kwazar da ben aldım.Bakalım inşallah istediğim gibi olur.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keşke altaya daha yukardan sibop taksaydınız. Sibop seviyesini geçen su seviyesi pompa durduğu zaman geri basınçla pompaya geri dönüyor. Buda pompanın elektronik basınç sensörüne arıza yaptırıyor. Umarım benim yaşadığım problemleri siz yaşamazsınız.

hk051

Amatör Detaycı
Üye
5 litrelik ilposana sibop montajını yaptım taşınabilir kompresörüm olmadığı için çakmaklığa takılan hava kompresörüne bağlayıp kullandım sonuç başarılı :cool:video çektim onunda paylaşımını yapacağım sibopta hava su vs. kaçırma yok gayet uyumlu oldu arkadaşlar ;)

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
5 litrelik ilposana sibop montajını yaptım taşınabilir kompresörüm olmadığı için çakmaklığa takılan hava kompresörüne bağlayıp kullandım sonuç başarılı :cool:video çektim onunda paylaşımını yapacağım sibopta hava su vs. kaçırma yok gayet uyumlu oldu arkadaşlar ;)

20200407_143644 - Hızlı Resim

20200407_141709 - Hızlı Resim

20200407_155436 - Hızlı Resim

20200407_150321 - Hızlı Resim
Ellerine sağlık, videoyu sabırsızlıkla bekliyorum. Rica etsem çektiğiniz fotoğrafları hızlı resimden atar mısınız ?

Bu konu yardımcı olucaktır. Öneri - Hızlıresim ile forumda fotoğraf paylaşımı nasıl yapılır ?