Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ömer abi emeğine sağlık, Kwazar'a göre daha tatmin edici köpüğü var sanki.
Vallahi ben sulu atsın diye en az köpük yapan ucu taktım, ürün miktarını neredeyse 15 ml civarına çektim yok yine de böyle köpüklü atıyor. Perdesi de iyi, ama pompa yer yer güçsüz kalıyor güzel perde ile atış için. Elle müdahale ile toparlıyor.

Kwazar da pompayla iyi iş yapıyordu, tek eksiği sarfiyatı fazlaydı.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir gün denk gelirsek ilposanla karşılaştıralım. Kaç pside başlıyorsun kullanmaya.
Sen artik bi ilposan videosu izletsen bize diyorum :)

55 psi ile baslatiyorum. 20lere kadar dusuyor surekli basarsam tetiğe

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ben çok beğendim, büyük kolaylık bence, tamam Alta efsane köpük yapıyor, ürün sarfıyatı çok az, 40 tane kwazara değişmem ama pompalaması öldürüyor beni. Bir de şampuan ne kullandın, b33 kullandıysan kesinlikle kullanım sonrası ucunu sök, keçeleri yıka temizle öyle bırak, yoksa kalıntı bırakıyor ve performans çok fazla düşüyor, belki sende biraz bu durum yaşanmış gibi geldi bana.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben çok beğendim, büyük kolaylık bence, tamam Alta efsane köpük yapıyor, ürün sarfıyatı çok az, 40 tane kwazara değişmem ama pompalaması öldürüyor beni. Bir de şampuan ne kullandın, b33 kullandıysan kesinlikle kullanım sonrası ucunu sök, keçeleri yıka temizle öyle bırak, yoksa kalıntı bırakıyor ve performans çok fazla düşüyor, belki sende biraz bu durum yaşanmış gibi geldi bana.
Abi oyle bir seyi neden ve nasil hissettin bilmiyorum ama bu basligi yeni taktim bunda oyle bir sey olmus olma ihtimali yok. Yanilmiyorsam sari olani yani en az yogunlukta olani taktim. Cunku alet hakikaten canavar gibi kopuk yapiyor. Basinci dedigin gibi cabuk tukeniyor :(

Diger yesil ucu temizleyeyim bari bu arada. Hic temizlik yapmadiydim. Sadece kullanimdan sonra icinden sadece su akitiyorum o kadar.

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
Bir önceki mesajıma istinaden 20 saniyelik bir video paylaşıyorum.

Sonuç olarak ben pek pratik bulmadım uygulamayı. Pompa içerisindeki basınç çok hızlı düşüyor ve tekrar basıncın yükselmesi için bekliyorsunuz. Ilposanda basınç 30 psi altına düşmemesi lazım. Xiaomi hava pompasından çok daha iyi bir ürünle denemek lazım.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir önceki mesajıma istinaden 20 saniyelik bir video paylaşıyorum.

Sonuç olarak ben pek pratik bulmadım uygulamayı. Pompa içerisindeki basınç çok hızlı düşüyor ve tekrar basıncın yükselmesi için bekliyorsunuz. Ilposanda basınç 30 psi altına düşmemesi lazım. Xiaomi hava pompasından çok daha iyi bir ürünle denemek lazım.
Bu video sizemi ait ?
Gördüklerimi aktarayım. Bir kere çok sıvı forumda atıyor daha koyu olması gerekiyor.
İlposan 40 psi ile başlayıp hiç durmadan 25 psi kadar düşüyor ama 25 psi olduğunda ben arabayı köpüklenmiş oluyorum.

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
evet bana ait video, neden bunu sorma gereği duydunuz ki?
içerisinde 3 litre su + 40 ml Valet Pro Snow Foam vardı. 50 ml denerim bi dahakine.
hava epey rüzgarlıydı o gün köpük hemen havada dağılıyordu, az görünmesine bir etkisi olmuş olabilir.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
İlposan ve xiaomi pompa'dan açıkcası daha cok köpük vs. Beklerdim bu biraz almam açısından düsündürdü beni de

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yeri burası değil biliyorum. Normalde 75 mesaj lazım satış konusu açmak için ama bilgi verme amacıyla yazayım istedim.

1 Haziran gibi Alta foam getirteceğim. Uygun fiyatlı olacağını tahmin ediyorum. Netleşince bilgi veririm.
Fiyata bagli olarak ben de dusunurum. Sevdigimiz bir urun neticede
Bu video sizemi ait ?
Gördüklerimi aktarayım. Bir kere çok sıvı forumda atıyor daha koyu olması gerekiyor.
İlposan 40 psi ile başlayıp hiç durmadan 25 psi kadar düşüyor ama 25 psi olduğunda ben arabayı köpüklenmiş oluyorum.
Artik bir video cek de gorelim Fatih yahu :)
evet bana ait video, neden bunu sorma gereği duydunuz ki?
içerisinde 3 litre su + 40 ml Valet Pro Snow Foam vardı. 50 ml denerim bi dahakine.
hava epey rüzgarlıydı o gün köpük hemen havada dağılıyordu, az görünmesine bir etkisi olmuş olabilir.
Merhaba, paylasim icin tesekkurler lakin litreye minimum 20ml desek 3 litre icin 60ml den az urun ile kopuk de temizlik de zor. Biraz cimrilik yapmissiniz. Yoksa calismasi guzel duruyor. Ilposani pompa ile kullanmadim ama tahliye valfi kac psi'da devreye giriyor? Ben alta foamu 55 psida baslatiyorum. 25 psi'a dusene kadar guzel acili atim yapiyor. Sonra daraliyor haliyle. Bazen elle takviye yapiyorum.

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
İlposan ve xiaomi pompa'dan açıkcası daha cok köpük vs. Beklerdim bu biraz almam açısından düsündürdü beni de

birde bu videolara bakın.özensiz çekilmişti.kıvamını kar köpük olarak malzeme yoğunluğuna göre arttırabiliyorsunuz.tabi köpük ne kadar koyu olursa basınçta ona göre zamanı düşüyor.
şahsi düşüncemdir xaomi pompa ilposan 5lt ve yukarısı için sürekli köpük atımı için yetersiz kalır.çakmaklıktan çalışan kompresörlerle denenirse daha güzel sonuçlar alınır

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

birde bu videolara bakın.özensiz çekilmişti.kıvamını kar köpük olarak malzeme yoğunluğuna göre arttırabiliyorsunuz.tabi köpük ne kadar koyu olursa basınçta ona göre zamanı düşüyor.
şahsi düşüncemdir xaomi pompa ilposan 5lt ve yukarısı için sürekli köpük atımı için yetersiz kalır.çakmaklıktan çalışan kompresörlerle denenirse daha güzel sonuçlar alınır
Vallaha ağabey'im tabiki kendi görüsınüz böyle benim kendi düşüncem sonuc olarak koca araba lastigini şişiren pompa'nın 5lt gibi bir bidona az gelcegini cok düsünmüyodum saygılar

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ben xiaomi ve ilposan ile çok güzel köpük ve performans alıyorum. 40 pside başlayıp 25 de bitiriyorum. Hiç durmadan bütün arabayı köpüklemiş oluyorum.

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Vallaha ağabey'im tabiki kendi görüsınüz böyle benim kendi düşüncem sonuc olarak koca araba lastigini şişiren pompa'nın 5lt gibi bir bidona az gelcegini cok düsünmüyodum saygılar
lastik şişirme ile bu olay birbirinden farklı.lastikte içine basılan hava kaçmıyor bir yere ve acelesi zamanı yok.ama pompada bir taraftan giriyor diğer taraftan çıkıyor.giriş ile çıkış arasındaki fark önemli burda

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Videolar size aitse ya da yontemi biliyorsaniz ilposan icin yapilan modifiyeleri kullanilan malzemeleri fotograflar ile paylasir misiniz rica etsem?

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
@omrslhmms hocam merhaba.isteğiniz üzere sırasıyla resimlemeye çalışayım.

10 lt. ilposan

iç hortumu ile başlarsak.resimlerde net belli oluyormu bilemiyorum ama iç orjinal hortumu olan siyah.onu iptal ettim yerine çapı daha geniş bir hortum taktım.

iç hortumun ucuna bez süzgeç bantladım.kabzeye geçelim:

kabzenin arka ucunda yani hortumun bittiği yerde giriş kısmı normalde orda plastik parça var geçiş alanını daraltıyor azda olsa onu yok ettim tam geçiş sağladım.

kabzenin iç kısmına paslanmaz bulaşık teli koydum sonrasında 6 kat ince keçe koydum.keçe sayısı daha fazlaydı öncesinde.nedenide az ürünle çok köpük almak.baktımki çok cimriliğe gidiyor sayıyı düşürdüm:)

ön uca iki kat ince keçe iki katda kalın keçe koydum.

yine ön uca süzgeç koydum nozulun ucu tıkanmaması için.

nozulu seramarketimden aldım 8 no
ve benim açımdan gördüğüm kadarıyla en can alıcı noktada şurası oldu köpük açısından.:

kabzenin ön uc içine eski çamaşır mak. filtresi geçirdim ve noktayı koydu.aynı filtreden aramadığım tamirci kalmadı ama malesef o incelikte bulamadım.bulduklarım kalındı ve içine direkt girmedi.elimdeki ilk ve son filtre anlayacağın :nazar:

biraz karışık olmuş olabilir kusuruma bakmayın..bu pompadan tıraş köpüğü kıvamıda köpük rahat alabiliyorum.fakat basınç faktöründen dolayı çok koyu köpük için ürün kullanmıyorum.videodaki pompada 2.7 lt su ve içinde 50 ml işe yaramayan newmix şampuan vardı.:Delimde patladı şampuan bende böyle denemelerde vs kullanıyorum.böyleliklede iyi olan ürünleri harcamıyorum.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms hocam merhaba.isteğiniz üzere sırasıyla resimlemeye çalışayım.

10 lt. ilposan

iç hortumu ile başlarsak.resimlerde net belli oluyormu bilemiyorum ama iç orjinal hortumu olan siyah.onu iptal ettim yerine çapı daha geniş bir hortum taktım.

iç hortumun ucuna bez süzgeç bantladım.kabzeye geçelim:

kabzenin arka ucunda yani hortumun bittiği yerde giriş kısmı normalde orda plastik parça var geçiş alanını daraltıyor azda olsa onu yok ettim tam geçiş sağladım.

kabzenin iç kısmına paslanmaz bulaşık teli koydum sonrasında 6 kat ince keçe koydum.keçe sayısı daha fazlaydı öncesinde.nedenide az ürünle çok köpük almak.baktımki çok cimriliğe gidiyor sayıyı düşürdüm:)

ön uca iki kat ince keçe iki katda kalın keçe koydum.

yine ön uca süzgeç koydum nozulun ucu tıkanmaması için.

nozulu seramarketimden aldım 8 no
ve benim açımdan gördüğüm kadarıyla en can alıcı noktada şurası oldu köpük açısından.:

kabzenin ön uc içine eski çamaşır mak. filtresi geçirdim ve noktayı koydu.aynı filtreden aramadığım tamirci kalmadı ama malesef o incelikte bulamadım.bulduklarım kalındı ve içine direkt girmedi.elimdeki ilk ve son filtre anlayacağın :nazar:

biraz karışık olmuş olabilir kusuruma bakmayın..bu pompadan tıraş köpüğü kıvamıda köpük rahat alabiliyorum.fakat basınç faktöründen dolayı çok koyu köpük için ürün kullanmıyorum.videodaki pompada 2.7 lt su ve içinde 50 ml işe yaramayan newmix şampuan vardı.:Delimde patladı şampuan bende böyle denemelerde vs kullanıyorum.böyleliklede iyi olan ürünleri harcamıyorum.
Ben yarin bunlari idrak etmeye calisayim :) cok tesekkurler zahmet oldu size. Guzel notlar cikarilabilir anlattiklarinizdan. Standartlarin disinda cunku baya