Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Orjinali bozmak istemiyorum ama dusunulebilir cok mantikli. Bisikletciye ugradim yol uzeri, uzay mekigi gibi bakiyor kompresore. Uymayan hortumu uydurmaya calisiyor.

Aslinda ek yapmak icin de bence ara parca olmali ya. Yani bir tarafi disi bir tarafi erkek bir parca.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam eğer kullanıma engel olmuyorsa bence hiç uğraşmayın bozmayın. Hortumu delmeyi hiç düşünmeyin bile. Hortum uzayınca belki basınçla ilgili sıkıntı olur sensör vs yanlış okuyabilir cihaz pahalı ve hassas birşey. Forumda bi arkadaşın da makinasının içine su kaçtığı için bozulmuştu.
Ben sabitlemeden bi elimle kompresörü bi elimle pomyayı tutuyorum zaten max 5 dkda tüm araba köpükleniyor.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam eğer kullanıma engel olmuyorsa bence hiç uğraşmayın bozmayın. Hortumu delmeyi hiç düşünmeyin bile. Hortum uzayınca belki basınçla ilgili sıkıntı olur sensör vs yanlış okuyabilir cihaz pahalı ve hassas birşey. Forumda bi arkadaşın da makinasının içine su kaçtığı için bozulmuştu.
Ben sabitlemeden bi elimle kompresörü bi elimle pomyayı tutuyorum zaten max 5 dkda tüm araba köpükleniyor.
Yok engel olmuyor hatta ben cok guzel montaj da ettim onu ama uzun olsa daha rahat ederdim diye.

Bir ara aparat ile yeni hortuma baglanip denenebilir varsa oyle bir sey tabi. Yoksa ben de kesmem ziyan olabilir dediginiz gibi.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
hepsiburada'nın kampanyasından aldığım xiaomi pompa geldi, bugün lastikçiden çelik sibop da aldım. n11 den de ik foam pro 2 ve flowey b33 aldım bakalım nasıl olacak performansları :)
ik foam. Alan eden daha pek yok. O yüzden bekliyoruz paylaşımınızı. .

bende kwazar 2lt var. Pompayı dün aldım Sibop u da dün aldım .
şimdi. Neresinden deleyim diye düşünüyorum. Yazının olduğu yerin üst tarafından yapacağım herhalde .
Tabi makkap bulmam lazım bi yerden

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende merak ediyorum, amazon.de kargolamaya başlamış alta foam 2000 için ama epey tuzlu geldi, YouTube da pompa takılmış ik foam pro 2 videosunu izledim, tatmin edici geldi deneyelim diye aldım bakalım. kwazardan epey şikayet var forumda o yüzden o en son seçenekti.

Pompasız manüel hali:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
hepsiburada'nın kampanyasından aldığım xiaomi pompa geldi, bugün lastikçiden çelik sibop da aldım. n11 den de ik foam pro 2 ve flowey b33 aldım bakalım nasıl olacak performansları :)
Hayırlı olsun hocam. Aynı kampanyadan aldık. Benimki daha gelmedi.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mümkün olduğunca yukardan delin.
Ama ne olursa olsun 2 lt hacimler zorluyor. Bunun en iyi anlamanın yolu daha büyük bir faomer kullanmaktan geçiyor.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Mümkün olduğunca yukardan delin.
Ama ne olursa olsun 2 lt hacimler zorluyor. Bunun en iyi anlamanın yolu daha büyük bir faomer kullanmaktan geçiyor.
Sayın ağabey'im yanliş bilmiyor isem sizde ilposan maxi vardı xiaomi pompalı nasıl memnunmusunuz bende maxi alıp pompayla denemek istiyorum acıkcası yoksa 2lt secho tarzına devam mı etmeliyim

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bende pompayı teslim aldım ama kafamda bi soru var arkadaşlar. Siboptan cihazı bağladık diyelim baya üstten deldik sıkıntı yok. Hatta 2 lt kapasiteyi sibop ıslanmasın diye 1,5 lt bandında tuttuk diyelim. Ama kwazarı kullanırken sağ sol aşağı yukarı yaparken köpük illa çalkalanacak , yani illa ki pompaya hafif köpük değecektir. Olası bir su temasında pompayı bozma ihtimali nedir? Pompa ve Kwazar ikilisinde nelere dikkat etmeliyim?

Ek Soru: Kaç ml. EV13 yeterli gelir yoğun köpük için? Birde hangi renkli uç kullanıyorsunuz?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende pompayı teslim aldım ama kafamda bi soru var arkadaşlar. Siboptan cihazı bağladık diyelim baya üstten deldik sıkıntı yok. Hatta 2 lt kapasiteyi sibop ıslanmasın diye 1,5 lt bandında tuttuk diyelim. Ama kwazarı kullanırken sağ sol aşağı yukarı yaparken köpük illa çalkalanacak , yani illa ki pompaya hafif köpük değecektir. Olası bir su temasında pompayı bozma ihtimali nedir? Pompa ve Kwazar ikilisinde nelere dikkat etmeliyim?

Ek Soru: Kaç ml. EV13 yeterli gelir yoğun köpük için? Birde hangi renkli uç kullanıyorsunuz?
Pompa çalıştığı sürece sıvı miktarının önemi yok. Pompanın ürettiği basınç içine sıvı gelmesini engelliyor. Eğer sıvı seviyesi siboptan yüksek olup Pompa kapalı ise bu sefer içerdeki basınç İle beraber sıvıda ölçme devresinin içine doluyor. Bizzat başıma geldi. Pompam arızalandı. İçinide açıp baktım, içinde sıvıdan etkilenecek yer basınç okuyucusu. Sıvıdan yüksek seviye sibop takın ve pompa çalışırkeb korkmayın.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Pompa çalıştığı sürece sıvı miktarının önemi yok. Pompanın ürettiği basınç içine sıvı gelmesini engelliyor. Eğer sıvı seviyesi siboptan yüksek olup Pompa kapalı ise bu sefer içerdeki basınç İle beraber sıvıda ölçme devresinin içine doluyor. Bizzat başıma geldi. Pompam arızalandı. İçinide açıp baktım, içinde sıvıdan etkilenecek yer basınç okuyucusu. Sıvıdan yüksek seviye sibop takın ve pompa çalışırkeb korkmayın.
Arıza durumunda neler yaşadınız peki? Garanti durumu ne oldu?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arıza durumunda neler yaşadınız peki? Garanti durumu ne oldu?
yetkili servis sürecim sıkıntılıydı. distribütör garantili oluyormuş bu pompalar, satıcı ile iletişime geçip servisi öğrndim. Kargoyla gönderdim, bu virüs muhabbettine 1 ay kadar bekletip bir anda sıfır ürün gönderdiler.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam tecrübelerinden faydalanmak istiyorum sorularım arka arkaya geliyor kusura bakma. Kaç psi’de çalıştırıyoruz ve pompanın kullanırken durmaması için ne yapmak gerekiyor? İşimiz bitince pompa çalışırken siboptan ayırmamız mı gerek?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam tecrübelerinden faydalanmak istiyorum sorularım arka arkaya geliyor kusura bakma. Kaç psi’de çalıştırıyoruz ve pompanın kullanırken durmaması için ne yapmak gerekiyor? İşimiz bitince pompa çalışırken siboptan ayırmamız mı gerek?
35 psi de köpüklemeye başlıyorum, 30 psi den aşağıya düşmeyecek şekilde devam ediyorum. İçerdeki sıvı azaldıkça hava boşluğu çoğalıyor basınç düşüyor hali ile. 30psi altına indiiğinde detaylara bakıyorum. Hedef psi 40 ayarlarsanız sürekli çalışır. İşin bitince pompayı kapat istersen ilaç pompasının tahliyesinden havasını boşalt öyle sök bence çok önemli değil. Yalnız ben 5 lt ilposanda kullanıyorum sıvı teması zor, onun için ben Pompayı durdurup basınç bitene kadar köpüklüyorum.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet arkadaşlar selamlar,

Alta Foam ve Xiaomi ikilisinin yeni bir performans videosu ile karşınızdayım. Karantina saçlarım ile sizlerleyim :)

Bu da pompa için bulduğum çözüm, bayadır bu şekilde kullanıyorum. Süper rahat değil ama idare ediyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Evet arkadaşlar selamlar,

Alta Foam ve Xiaomi ikilisinin yeni bir performans videosu ile karşınızdayım. Karantina saçlarım ile sizlerleyim :)

Bu da pompa için bulduğum çözüm, bayadır bu şekilde kullanıyorum. Süper rahat değil ama idare ediyor.

Ömer abi emeğine sağlık, Kwazar'a göre daha tatmin edici köpüğü var sanki.

csg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, benim ik foam pro2 içerenköyden çekmeköye 5 gündür gelemedi sürat kargo yüzünden..