Astra k detailing | Jayswax, Turtlewax, Sunroof bakımı ve Detaylı temizlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Berkay, Masallah. Opel gorse size plaket gonderirdi :).

çok güzel başlık, çok beğendim benzinlikte böyle bakım yapıp ayrıca fotoğraflamanız hiç kolay değil . Bravo . Kitap gibi başlık olmuş . :nazar:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay, Masallah. Opel gorse size plaket gonderirdi :).

çok güzel başlık, çok beğendim benzinlikte böyle bakım yapıp ayrıca fotoğraflamanız hiç kolay değil . Bravo . Kitap gibi başlık olmuş . :nazar:
Beğenmenize sevindim çok teşekkürler :) Evet benzinlik olayı çok zor iş yükünü baya arttırıyor malesef şartlar böyle.

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Maşallah işte detay böyle olur demişsiniz çok güzel olmuş güzel günlerde kirlensin.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Beğenmenize sevindim çok teşekkürler :) Evet benzinlik olayı çok zor iş yükünü baya arttırıyor malesef şartlar böyle.
Yaklaşık 4 senedir benziklerde bir çok uygulama yaptım hatta kapalı mekan bulmadan önce soğuklarda bile detaylı temizlik yapıyordum. ilk zamanlardımda heleki mardin ilinde deli bakıyorlardır bana :D tabi yaptığım işleri soranlar vs. onlar ayrı bir konu ama bunlar hep tecrübe oldu bana. Benzinliklerde herşey zordur yıkama yaparsın arkanda beklerler demirtozu sıkarsın beklerken arkadan sıkılgan haraketler yaparlar kenarda prille kil yaparsın aracı ne suruon parlatıon derler tabi durulaması ayrı dert gölge yeri yoktur az biraz yeri vardır pompacılar garip garip bakar. herseyi sıkıntı bunları çok çok çektim. hatta bir benzinlikte yıkama vs ücretsizdi adamlar benim yüzümden :) 1 TL atmalı yaptı.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Maşallah işte detay böyle olur demişsiniz çok güzel olmuş güzel günlerde kirlensin.
Elimden geleni yaptım diyelim :) Çok teşekkürler

Yaklaşık 4 senedir benziklerde bir çok uygulama yaptım hatta kapalı mekan bulmadan önce soğuklarda bile detaylı temizlik yapıyordum. ilk zamanlardımda heleki mardin ilinde deli bakıyorlardır bana :D tabi yaptığım işleri soranlar vs. onlar ayrı bir konu ama bunlar hep tecrübe oldu bana. Benzinliklerde herşey zordur yıkama yaparsın arkanda beklerler demirtozu sıkarsın beklerken arkadan sıkılgan haraketler yaparlar kenarda prille kil yaparsın aracı ne suruon parlatıon derler tabi durulaması ayrı dert gölge yeri yoktur az biraz yeri vardır pompacılar garip garip bakar. herseyi sıkıntı bunları çok çok çektim. hatta bir benzinlikte yıkama vs ücretsizdi adamlar benim yüzümden :) 1 TL atmalı yaptı.
Hocam çok güzel anlamışsın duygularıma tercüman oldun :)
Bakanları geçtim güneş vurur, kil, demirtozu artık ne yapıyorsan kurur, bir daha yıkamak gerekir kovanda suyun yoktur, tabancayla doldurmaya kalksan durulamaya bozuk paran kalmaz, arabayı malzemeleri bırakıp gidemezsin para bozdurmaya. Yeni yaptığın waxa yandan kostik sıçratırlar üstüne güneş vurur..

Kurularken satılık mı? Kaç model? vs. bahanelerle yakından bakmaya gelirler, bagaj desen 5 poşet malzeme, içinde sen de kaybolursun. Pompalar fırçalar eldivenleri bagaja koyarsın gidene kadar suları akar koku yapar.

Bana özel yer verin bu şekilde 1 araba yapacağıma 3 araba yapayım razıyım. O zaman da hepinizin kotasını bitirirdim o ayrı :) :kop:

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Elimden geleni yaptım diyelim :) Çok teşekkürler

Hocam çok güzel anlamışsın duygularıma tercüman oldun :)
Bakanları geçtim güneş vurur, kil, demirtozu artık ne yapıyorsan kurur, bir daha yıkamak gerekir kovanda suyun yoktur, tabancayla doldurmaya kalksan durulamaya bozuk paran kalmaz, arabayı malzemeleri bırakıp gidemezsin para bozdurmaya. Yeni yaptığın waxa yandan kostik sıçratırlar üstüne güneş vurur..

Kurularken satılık mı? Kaç model? vs. bahanelerle yakından bakmaya gelirler, bagaj desen 5 poşet malzeme, içinde sen de kaybolursun. Pompalar fırçalar eldivenleri bagaja koyarsın gidene kadar suları akar koku yapar.

Bana özel yer verin bu şekilde 1 araba yapacağıma 3 araba yapayım razıyım. O zaman da hepinizin kotasını bitirirdim o ayrı :):kop:
Bagajda dans eden malzemeler... Anlayamazsınız. :yazik:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hay Maşallah
2 ayın üzerinde bi sürede yüzeydeki koruma ve boncuklar dün uygulanmış gibi
Bu extreme doğru şartlar altında uygulandığında gerçekten şahane işler çıkarıyor
Aslında ilk günkü gibi değil açıkcası, biraz zayıflama var. İlk yıkamalardaki boncunlanma muazzamdı, hele bir sheeting var onu görmeniz lazım :) Yine de 70 gün için iyi bir performans olduğunu düşünüyorum

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Aslında ilk günkü gibi değil açıkcası, biraz zayıflama var. İlk yıkamalardaki boncunlanma muazzamdı, hele bir sheeting var onu görmeniz lazım :) Yine de 70 gün için iyi bir performans olduğunu düşünüyorum
70 gün için illaki zayıflama olacak ancak bakıldığında yüzeydeki pülvarize görüntü ve iri boncuklar halen çok güçlü durduğunu gösteriyor.Bende de var bikez uygulama fırsatım oldu ve dediğiniz gibi muazzam sonuç veriyor ancak daha kışa dönük güçlü bi koruma sunduğu için harcamaya kıyamıyorum :) Getiren @Tonyukuk07 da görünmüyor ortalarda :)

Konuyu keyifle takipteyim Berkay hocam,bakalım nerde bırakıcak kendini wax

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay hocam boncuklanma sahane. Wax'i baska birseyle destekliyor musunuz acaba?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 kere turtle wax dry shine denemiştim waxı ilk yaptığım hafta, 10 gün kadar önce de bir kere daha desteklemiştim parlaklığı arttırmak için, onun haricinde waxı desteklemiyorum. Tabiki ilk güne göre zayıflama var özellikle sheeting bir miktar yavaşladı ama boncuklar hala fotoğrafta görüldüğü gibi. Çok dayanıklı bir wax özellikle kimyasala karşı. Doğru yıkanınca bu süreleri görmek mümkün oluyor.

Araba kapalı otoparkta duruyor bu arada.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Bu waxı merak ediyorum,yarışma ödülü henüz gelmedi gelsin bende uygulayacağım inş. Performansı gayet güzel gözüküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...