Benzinlik Yıkama Tavsiyeleri

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bende genelde benzinlikte kendi yıkayanlardanım.Yıkamacıya götürünce parmaklarında yüzükler bilekte zincirler öyle araç kuruluyorlar ondan sonra tepem atıyor.Karcher k2 makinem var sıfır tam bir setim de var fakat kullanma imkanım hiç olmadı elektrik ve su bağlantı yüzüne mjj foam lance karcher 20 metre su hortumları falan.Hepsi duruyor.Valet pro ph nötr mevcut bidonla hangi köpük yapma ürününü önerirsiniz?Kwazar övülüyor kaç litre olanını en uygun nereden alabilirim.Şampuanı kullanayım en azından evde boş duruyor.

Merhaba bende Kwazar foamer venus 2 Lt var, İçinden 3 başlık çıkıyor siyah olanı bence güzel köpük yapıyor ama forumda pek sevilmiyor. İnceleme videoları forumda mevcut, takip edebilirsiniz. Bir arabayı jantlar dahil dönmeye yetiyor ama sürekli pompalamak gerekli. Fiyatı 140 TL. Kimyasala dayanıklısı 150 TL, bir de 5 litrelik versiyonu var o 450 TL civarı sanıyorum. Kwazar ile mobil pompa modifikasyonu videoları da var, meraklıysanız deneyebilirsiniz, bu pompa ile manuel el pompalaması yapmanıza gerek kalmıyor, daha stabil bir köpük alıyorsunuz. Biraz beklentiyle ilgili ama bence yeterli köpüğü veriyor, daha doğrusu ön yıkama için yeterli temizliği sağlıyor.

Noter

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba bende Kwazar foamer venus 2 Lt var, İçinden 3 başlık çıkıyor siyah olanı bence güzel köpük yapıyor ama forumda pek sevilmiyor. İnceleme videoları forumda mevcut, takip edebilirsiniz. Bir arabayı jantlar dahil dönmeye yetiyor ama sürekli pompalamak gerekli. Fiyatı 140 TL. Kimyasala dayanıklısı 150 TL, bir de 5 litrelik versiyonu var o 450 TL civarı sanıyorum. Kwazar ile mobil pompa modifikasyonu videoları da var, meraklıysanız deneyebilirsiniz, bu pompa ile manuel el pompalaması yapmanıza gerek kalmıyor, daha stabil bir köpük alıyorsunuz. Biraz beklentiyle ilgili ama bence yeterli köpüğü veriyor, daha doğrusu ön yıkama için yeterli temizliği sağlıyor.
2 LT için vallet pro snow foam ne kadar koyuyorsunuz, iyi köpük için. Ne kadarı su, nekadarı vallet pro 2lt nin?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
2 LT için vallet pro snow foam ne kadar koyuyorsunuz, iyi köpük için. Ne kadarı su, nekadarı vallet pro 2lt nin?
Ben hiç VP ile denemedim. Ama bunun testini yine forumdan birisi yapmıştı, yanlış hatırlamıyorsam 100 ml VP ANSF geri kalanı su kullanıyordu. Pompa 2 LT fakat 1.5 LT kullanın demiştiler bana alırken.

Yamaclar mağazadan almıştım ben, alırken o günkü bütçemin yettiği snow foam olmayan ama iyi köpük yapan 4 litresi 80 tl olan bir şampuan almıştım. Onunla kullanıyordum ben pompayı (Slopes W32 olması lazım) 100-150 ml şampuan koyuyordum, geri kalanını su ile dolduruyordum. Bu şampuan ve oranla güzel köpük yapıyordu. Şampuanın avantajı PH nötr, dezavantajı ise cilalı olması (kişiye göre değişir tabi).

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Ankaradayım, ben de. İşten güçten fırsat bulsam görmek isterim, yer neresi Ankara da. Benim iş Dışkapı, Ev Batıkent.
Natavega taraflarında oturuyorum yolunuz düşerse veya müsait olursanız bi gün haberleşelim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

ialikan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben Bizim Otoparktaki yıkamacıya parasını veriyorum kendim yıkıyorum.Soruyorum hangi saatler tehna oluyor diye o saatte gidip kendim yıkıyorum:)

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, benzinlikteki su püskürten nozula takılabilen foam lance yok mudur? Kendi foam lance'imizi götürsek, benzinlikteki basınçlı sudan istifade etsek, yok mudur bir yolu?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar, benzinlikteki su püskürten nozula takılabilen foam lance yok mudur? Kendi foam lance'imizi götürsek, benzinlikteki basınçlı sudan istifade etsek, yok mudur bir yolu?
Malesef böyle bir ürün yok. Tek çözüm basınçlı pompa, onu da modifiye edip kullanabilirsiniz.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Benzinlik tayfaya selam olsun..

Ben sabah günes yokken gidiyorum veya aksam üzeri gun batimindan 2 saat önce falan. Oglen saatlerinde yikayinca gunesten illaki su izi kalıyor az da olsa.

1 - önce basınçlı su ile aracı islatiyorum tamamen her yeri
2- Polar Black Snow foam ve Kwazar ile 100 ml sampuan 1 bucuk litre su ön yikama her yere fis fis.. Köpük kivami tatminkar
3- sonra durula güzelce ve çift kova Meguiars Sarı renkli wax etkili sampuan valet pro washmit ile bi güzel yarısı tamam. Dandik bir washmit ile etek ve tamponlar.
4- Turtle Wax Hybrid Wax sprey cila ile sık ve su tut mantıgi.. Güzelce cila atıyorum.
5- Gyeon Silk Dryer ile kuruluyorum 5 dk sürüyor. Ve Aqua Deluxe 40x40 aliexpressten almis oldugum 1200 gsm havlu ile kalan kapi içi vs sulari alıyorum güzel topluyor ama tüy bırakıyor sevmedim. Gyeon daha iyi..

Kwazar ile sak sak sak pompa yaparken bakislari üzerime topluyorum maalesef :smilex::smilex:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Benzinlik tayfaya selam olsun..

Ben sabah günes yokken gidiyorum veya aksam üzeri gun batimindan 2 saat önce falan. Oglen saatlerinde yikayinca gunesten illaki su izi kalıyor az da olsa.

1 - önce basınçlı su ile aracı islatiyorum tamamen her yeri
2- Polar Black Snow foam ve Kwazar ile 100 ml sampuan 1 bucuk litre su ön yikama her yere fis fis.. Köpük kivami tatminkar
3- sonra durula güzelce ve çift kova Meguiars Sarı renkli wax etkili sampuan valet pro washmit ile bi güzel yarısı tamam. Dandik bir washmit ile etek ve tamponlar.
4- Turtle Wax Hybrid Wax sprey cila ile sık ve su tut mantıgi.. Güzelce cila atıyorum.
5- Gyeon Silk Dryer ile kuruluyorum 5 dk sürüyor. Ve Aqua Deluxe 40x40 aliexpressten almis oldugum 1200 gsm havlu ile kalan kapi içi vs sulari alıyorum güzel topluyor ama tüy bırakıyor sevmedim. Gyeon daha iyi..

Kwazar ile sak sak sak pompa yaparken bakislari üzerime topluyorum maalesef :smilex::smilex:
1'nci Maddeyle 2'nci Maddeyi yer degistirin hocam.İslakken Ön Yikama Sampuani islevini yerine getirmez aracin üzerinden kayar gider :)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
1'nci Maddeyle 2'nci Maddeyi yer degistirin hocam.İslakken Ön Yikama Sampuani islevini yerine getirmez aracin üzerinden kayar gider :)
Bilgim yoktu çok teşekkür ediyorum hocam. Kuru araca mi yapılmalı snow foam? Ben bazı videolarda islak görmüştüm de

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bilgim yoktu çok teşekkür ediyorum hocam. Kuru araca mi yapılmalı snow foam? Ben bazı videolarda islak görmüştüm de
Ön yikama köpügünün avantaji;kuru olan araca uygulayarak arac üzerinde bulunan yapismis kirleri veya tozlari yumusatmak bir nevi çözmek araci cift kovaya hazirlamak bu sekilde çizilme ve hologram oranini en aza indirebilirsiniz.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Ön yikama köpügünün avantaji;kuru olan araca uygulayarak arac üzerinde bulunan yapismis kirleri veya tozlari yumusatmak bir nevi çözmek araci cift kovaya hazirlamak bu sekilde çizilme ve hologram oranini en aza indirebilirsiniz.
Foam lance yok elimde. Ilposan düsünüyorum 5 litre. Çok yogun köpük atmaya calisiyorum. Çift kova yaparim sonrasında. Çift kova için en iyi sampuan hangisi acaba sizce?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Foam lance yok elimde. Ilposan düsünüyorum 5 litre. Çok yogun köpük atmaya calisiyorum. Çift kova yaparim sonrasında. Çift kova için en iyi sampuan hangisi acaba sizce?
Bunu Acik ve Net Yaziyorum.

Şampuan in en iyisi yoktur hocam Markasina göre ve Maliyetine göre Sampuan vardir.

Kimisine göre Zymol Sampuanlari,Gyeon Sampuanlari,Car Pro Sampuanlari,Meguiars Sampuanlari,Valet Pro Sampuanlari,Adam s Sampuanlari,Sams Sampuanlari,Sonax Sampuanlari.... Kullanicisina göre iyidir.

Benim size tavsiyem 5 Lt lik Valet Pro Concentrated 210-230 Tl Arasi Fiyat Performans ürünü tavsiye ederim :)

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunu Acik ve Net Yaziyorum.

Şampuan in en iyisi yoktur hocam Markasina göre ve Maliyetine göre Sampuan vardir.

Kimisine göre Zymol Sampuanlari,Gyeon Sampuanlari,Car Pro Sampuanlari,Meguiars Sampuanlari,Valet Pro Sampuanlari,Adam s Sampuanlari,Sams Sampuanlari,Sonax Sampuanlari.... Kullanicisina göre iyidir.

Benim size tavsiyem 5 Lt lik Valet Pro Concentrated 210-230 Tl Arasi Fiyat Performans ürünü tavsiye ederim :)
Cok guzel yazmisin Amirim Katiliyorum sana Valet Pro suan fiyatina gore mantikli bir secenek

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Chemical Guys youtube üzerinden soruma cevap verdi ve snow foam öncesi aracın ıslak olmasi gerektigini belirtmisler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Chemical Guys youtube üzerinden soruma cevap verdi ve snow foam öncesi aracın ıslak olmasi gerektigini belirtmisler

Hocam biz onlarin hayal dünyasinda yasayamiyoruz Malesef :)
Olmasi gereken yukarida belirttigim gibi ama siz tabi islatipda yapabilirsiniz karar ve tercih sizindir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Gösterişli çekimler yapan youtube kanallarından tut üretici markalara kadar bilgi kirliliği var. Chemical guys dediğiniz susuz yıkama diye çamurlu arabayı bastıra bastıra bezle temizleyip videoya çeken bir marka :)