Benzinlik Yıkama Tavsiyeleri

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
teşekkür ederim zaten en cok cizikler temasli yikamada oluyor ön yıkamanin kalintilari kaliyordur (2 kez ön yıkama) yaptigim halde şüpheliyim ama 7 eldivenle temasli dolaniyorum ama temas etmedende izler kalir diye dusunuyorum yumusatma k9nusunda 2 kez on yikama yeterli diye düşünüyorum garantiyuzdesini artırıyor temassiz eldivenlede dediginiz gibi yapmayi deneyebilirim merak ettim açıkçası
Denemeyin hocam bir işe yaramıyor :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hocam merhaba,

Ben de secho 16 litre şarjlı ilaç pompası var onunla da şampuan atmayı denedim, o zamanda şampuanlı su kaporta yüzeyi ile çok temas edemeden akıp gidiyor gibi geldi, yine kılcal çizikler oluştu. O da benim için tam çalışmadı diyebilirim.

Kostik için dediğim gibi aracın tüm parçalarına gerekli bariyeri oluşturacak hızlı cila ile geçmek bana daha mantıklı geliyor. Çünkü kılcal çiziği götürmek için direk uygulama merkezine bırakmam gerek aracı. İkinci bir alternatif benim için maalesef yok. Haliyle kostik daha mantıklıydı benim için. :utan:
Şampuan olarak ne kullanıyordunuz?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
İngiltere yağmurunun çamurunun getirdiği ağır trafik filmlerini ancak Magi paklar Berkay :D bunda yüksek alkali bir ürün olmasının büyük payının olduğunu düşünüyorum. Çünkü koruma dostu PH-Nötr ürünü Süperfoam gerçekten Magi yanında kir sökücülüğü diğer snow foam’lardan farksız ev13, shiny GARAGE gibi köpüklerden çok da farklı yok pH dengeli yapısından dolayı.
standart pH nötr bir ön yıkama köpüğü olarak ansf, superfoam ve ev13 e göre daha sert bir yapıda mı kalıyor? Korumanın ömründen götürür mü?

Son düzenleme:

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Bir benzinlik yıkamacası olarak veta pompa ile ansf yi spreyleyerek kullanıyorum, baya işe yarıyor tavsiye ederim. Kuruma olayı sıcak havalarda oluyor tabi ama iz bırakma gibi bir sorun da olmadı hiç. Basınçlı su ile kirleri akıtabiliyorsunuz. Bilmiyorum ama 200-250 lira gibi bir para verip köpük yapan pompa almak bana göre değil.

Bu arada spreyli ön yıkama için ansf den daha ekonomik bir şampuan var mı bildiğiniz?

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir benzinlik yıkamacası olarak veta pompa ile ansf yi spreyleyerek kullanıyorum, baya işe yarıyor tavsiye ederim. Kuruma olayı sıcak havalarda oluyor tabi ama iz bırakma gibi bir sorun da olmadı hiç. Basınçlı su ile kirleri akıtabiliyorsunuz. Bilmiyorum ama 200-250 lira gibi bir para verip köpük yapan pompa almak bana göre değil.

Bu arada spreyli ön yıkama için ansf den daha ekonomik bir şampuan var mı bildiğiniz?
Bende spreyli ön yıkama yapıyorum PH Neutral ile. O bitince Floweyle devam. Fiyatları uygun

La1end

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Yıkayacak yerim olmalıdigi için bende benzinlige gidiyorum ama yeni aracımd benzinlik köpüğü kullanmak istemiyorum geçen bir seferlik yapayım dedim yikamaz olaydım kapı kolunun ordan aşağı akıntı şeklinde leke kaldı

Tavsiye edilen ürünler çok pahalı o kadar para verip ürün almak istemiyorum açıkçası bana uygun fiyatlı eldiven bez şampuan önerir misiniz

Benzinlige gidip tazyikli suyla pisligi akitayim sonra kendim götürdugum su ile kovada şampuan hazırlayıp eldivenle aracı köpürtup sonra tekrar tazyikli su sıkıp işlemi bitirmek istiyorum

https://www.hepsiburada.com/divorte...dVr8qz1a-pQbWPBN8Yd5B3ohoCcqIQAvD_BwEYho2JnQM. Bu ürün ph nötr diyor fiyatida listesine bakarak uygun

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Yıkayacak yerim olmalıdigi için bende benzinlige gidiyorum ama yeni aracımd benzinlik köpüğü kullanmak istemiyorum geçen bir seferlik yapayım dedim yikamaz olaydım kapı kolunun ordan aşağı akıntı şeklinde leke kaldı

Tavsiye edilen ürünler çok pahalı o kadar para verip ürün almak istemiyorum açıkçası bana uygun fiyatlı eldiven bez şampuan önerir misiniz

Benzinlige gidip tazyikli suyla pisligi akitayim sonra kendim götürdugum su ile kovada şampuan hazırlayıp eldivenle aracı köpürtup sonra tekrar tazyikli su sıkıp işlemi bitirmek istiyorum

https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-pm-HB00000C0SK5?gclsrc=aw.ds&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQjwnNyUBhCZARIsAI9AYlFokh_c15wYqB9g3kOMo4GQhHBldZmXVa_Ks9WvqUG1jwTfGHeQd6IaAnKiEALw_wcB&referrer=gclid=Cj0KCQjwnNyUBhCZARIsAI9AYlFokh_c15wYqB9g3kOMo4GQhHBldZmXVa_Ks9WvqUG1jwTfGHeQd6IaAnKiEALw_wcB&gref=EkUKPQoJCPCc3JQGEJkBEiwAj0BiUWiSH9zXnBioH2DeQ4yjgZCEcGV1mZdVr8qz1a-pQbWPBN8Yd5B3ohoCcqIQAvD_BwEYho2JnQM. Bu ürün ph nötr diyor fiyatida listesine bakarak uygun
Auto Brite Velvet tavsiye ederim temaslı yıkama için .

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye

https://www.hepsiburada.com/divorte...dVr8qz1a-pQbWPBN8Yd5B3ohoCcqIQAvD_BwEYho2JnQM. Bu ürün ph nötr diyor fiyatida listesine bakarak uygun[/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep

https://www.hepsiburada.com/divorte...dVr8qz1a-pQbWPBN8Yd5B3ohoCcqIQAvD_BwEYho2JnQM. Bu ürün ph nötr diyor fiyatida listesine bakarak uygun
Ben bir çok ürünü kullandım senin durumundayım hem de ürünleri deneme şansım oluyor aracım siyah korumasız ona da güveniyorum ph nötr şampuan istersen bölünmüş ürün alabilirsin illa köpük makinesine ihtiyacın yok bime şoka gelen fakir şampuanını aldım en son maksat deneme amaçlı beğendim genel olarak 25 30 TL civarında ph değeri hakkında bilgim yok ama için rahat etmezse bölünmüş ürünlerden alabilirsin

Antalyalogy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,

İstanbul Anadolu yakasında Ümraniye, çekmeköy, sancaktepe, kadıköy ilçelerinde şu günler ya da şu saatlerde tenha oluyor ve şebeke suyu/arıtma var diyebileceğiniz kendin yıka bölümü olan benzin istasyonu/ları tavsiyesine ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Ben de Ankara’da çift kova ile yıkama yapabileceğim, kovayla yıkamaya ses etmeyen, suyu olan benzinlik arıyorum. Sakin saatlerini bildiğiniz bu tip yerler varsa yazabilir misiniz? Lokasyon: Çankaya/Oran tarafı

Teşekkürler

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Merhaba arkadaşlar,

Ben de Ankara’da çift kova ile yıkama yapabileceğim, kovayla yıkamaya ses etmeyen, suyu olan benzinlik arıyorum. Sakin saatlerini bildiğiniz bu tip yerler varsa yazabilir misiniz? Lokasyon: Çankaya/Oran tarafı

Teşekkürler
Hocam bende Oran’dayım genelde mogan opete gidiyorum akşamları boş oluyor.