@umrdmr merhaba hocam,
Benzinlikte kaç defa yıkama yaptım sayısını bilemiyorum ama tam bir benzinlik detaycısıyım
Avm otoparklarını kullandım vs. her türlü saçmalığı yaptım. Celal abimin deyimiyle tam bir huniliyim
@Celal
Kendi naçizane gözlemlerim ve tecrübem şöyle, bu arabalar çizilecek! Başka yolu yok.. Bizim amacımız bu süreçte telafi edilebilecek min çiziği oluşturmak diye düşünüyorum. Temizlik polisajı ile oksidasyonu, hafif çizikleri kireçlenmeyi gidermek zaten mümkün. Temizlik polisajı ile giderilebilecek bir durum için kostikli yıkama yaparak far, stop, plastik, krom ve gözümüzün görmediği parça birleşim noktaları gibi yerlere zarar vermemek gerektiğini düşünüyorum.
Çizik olayına gelince, uygun bir ön yıkama şampuanını normal basınçlı bir pompa ile kullanarak ön yıkama yapmak yeterli. Köpük yapan şişeleri gereksiz buluyorum çünkü köpük miktarı az olduğu için ve açık alanda hava sirkülasyonu fazla olduğu için kiri kaydırıp yere indirmek imkansız. Köpük dediğimiz şey kimyasalın hava ile karışımı. Düz sıvı olarak sıktığımızda kimyasalın kire temas alanı ve etkisi artar (istisna olabilir, ürün bazlı araştırmak gerekli)
Tam tersi ben benzinlikte köpüksüz pompa ile ön yıkama öneriyorum bana güvenebilirsiniz
Biliyorum uzattım ama, arabaya hiç dokunmasanız bile yolda giderken yerden kalkan havadaki kir, toz, kum taneleri arabayı çiziyor. Kil yapıyoruz yine mikro çizikler oluşuyor. Zamanla Kimyasallar, inorganik maddeler yüzeyde zaten flulaşma, matlaşma olarak kendini gösteriyor. Yani yüzeyi %100 korumak imkansız ve polisaj kaçınılmaz bir gerçek.
Çok uzun süredir görüş, bilgi paylaşımı yapmıyordum garip oldu benim için belki bu da son olur, sıktıysam affola, saygılar, iyi detaylar