Bez tavsiyesi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arabam otoparkta yatıyor ve haftada 2 kere anca kullanıyorum yıkama periyodum çok az zevkten yıkıyorum yıkarsam da çok para verip iyi havlu almak benim için mantıklı durmuyor ama alışveriş bağımlılığı heralde almak istiyor insan :)
Mesele kaç kere yıkadığın değilki 1 kerede yıkasan düzgün kurulamadıgınız sürece kaportada camda iz kalacak zamanla kireç lekesi cıkmayacak belli bi süre sonra wsr tarzı ürünlerde iş yapmıyor ince polisaj şart oluyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Epey süre tek LE Black Hole havlu ile idare etmiştim. Sonrasında yanına spark, klin, nasiol havlu alıp kurulamalarda çift havlu kullanınca çok daha pratik geldi. 1 tane ana iyi havlu alın, 1 tane de yanına nispeten daha uygun fiyatlı havlunuz olsun. Aracın altına yakın veya tampon gibi yerleri falan ucuz havlu ile kurulayın, kalan yerlerde iyi havluyu kullanın. Böylece pahalı olan ana havluyu çok çok uzun yıllar kullanırsınız, gerekirse 2. uygun fiyatlı havluyu yenilersiniz.
Elimdeki LE Black Hole havluyu 2020de almıştım ve hala sorunsuz kullanıyorum.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
m2 si 1000tl ye gelıyor. ama bu bezi alsam koyar tartıya
560gram gelıyor mu dıye tartardım

selamlar, bir şey merak ettim gramaj hesabını nasıl yaptınız acaba, gsm değeriyle bir oranı falan var mı?
gsm demek Gram Square Meter demek
yani metrekaredeki gramaj miktarı,
1000gsm m2 de 1000gramdır
1400gsm m2 de 1400gramdır.
1000gsm bir bez 50x60 olcusunde ise 50x60 : 0.3metrekare yapar ve en az 300 gram olması gerekir.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Rıdvan merhaba,
Ben matematik vs yaparak değil,
Beze 1.000 lira para vermek istemediğim için, 600-650 lira uygun geldi demek istedim :) yani ebat vs, m2 fiyatından bahsetmedim.
le black hole de 650 civarı olacaksa mesela tabiki onu tercih edeceğim.
günde 3-4 araç kurulamadığım için çok büyük ebatta gerekmiyor bana ayda maks 4-5 kere belki daha az kullanıyorum.
7 yıldır neredeyse wog kullanıyorum dediğim gibi, total ödenecek paradan bahsettim
Mesela senin havlu da çok güzel, gökhan dan mutu dan kullanmıştım, ama 1.400 lira civarı sanırım şuan
Ayrıca slopes ben de gsm değeri doğru mu diye merak ettim
bızım internet satısımı ıle foruma verılen verılen fıyatlar farklı. trendyol fiyatlarını baz alırsan orda rakamlar mecburen yuksek olmak zorunda.

bende 1200gsm bez suan
60x90 olan 900den
50x60 olan 650den

1000gsm vortex var elden teslim olursa 60x90 olcusunu 650den
50x60cm olanı 500den teslim ederim. foruma kampanya.

anadolu yakasındayım. kargo olan yerlere +100tl ekler bu fiyatlar

Mathesis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Aydın
Merhaba iyi forumlar, purestar duplex twist towel havlu almak istiyorum ancak maalesef tükenmiş görünüyor. 1-2 sitede var ama güvenilirmidir, orijinal midir emin olamadım. Yakın zamanda stoklara gelirmi acaba yoksa kalktımı. Ona eşdeğer hangi havluyu alabilirim yada kolay bulunabilir. Aracım henüz yeni 1 aylık, seramik kaplamalı, ilk yıkamamı yapmak istiyorum, deneyimlerinizi inceliyorum ve bundan yola çıkarak bir liste çıkarmaya çalışıyorum. Havlu konusunda purestarı çok istiyorum ancak oda şansıma yok. Yardımcı olabilirmisiniz acaba, ne önerirsiniz.

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
Merhaba iyi forumlar, purestar duplex twist towel havlu almak istiyorum ancak maalesef tükenmiş görünüyor. 1-2 sitede var ama güvenilirmidir, orijinal midir emin olamadım. Yakın zamanda stoklara gelirmi acaba yoksa kalktımı. Ona eşdeğer hangi havluyu alabilirim yada kolay bulunabilir. Aracım henüz yeni 1 aylık, seramik kaplamalı, ilk yıkamamı yapmak istiyorum, deneyimlerinizi inceliyorum ve bundan yola çıkarak bir liste çıkarmaya çalışıyorum. Havlu konusunda purestarı çok istiyorum ancak oda şansıma yok. Yardımcı olabilirmisiniz acaba, ne önerirsiniz.
Merhaba ,
Purestar stoğumuz bitti , ürünler yolda ama savaş sebebiyle yol uzun sürüyor , gelmesi 1 ayı bulur .
Autocher , Cila kutusu , Demirdetay , Eray Erol Detailing vs alabilirsiniz . Hepsi bizim müşterilerimiz ve ürünler orjinaldir .

Mathesis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Aydın
Merhaba ,
Purestar stoğumuz bitti , ürünler yolda ama savaş sebebiyle yol uzun sürüyor , gelmesi 1 ayı bulur .
Autocher , Cila kutusu , Demirdetay , Eray Erol Detailing vs alabilirsiniz . Hepsi bizim müşterilerimiz ve ürünler orjinaldir .
Öylemi çok teşekkür ederim o siteleri de yazmışsınız evet orijinal o zaman, sipariş vereyim o halde. Sizin burada olmanız çok güzel, direkt size ulaşmak, profesyonelliğinizi ve güvenilirliğinizi çok net gösteriyor. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

adanalik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba ,
merhaba, 40*40 cila silme&parlama bezlerine bakıyorum internette bilgisini bulamadım siz de burdasınız sorayım dedim örnekler üstünden

NO:1 - PURESTAR ULTIMATE VIOLET BUFFING TOWEL ( 40X40 CM ) - SuperClean Mikrofiber

NO:2 - PURESTAR GRASS BUFFING TOWEL ( 40X40 CM ) - SuperClean Mikrofiber

NO:3 - PURESTAR SUPERIOR TWIST WAX TOWEL ( 40X40 CM ) (1100 GSM ) - SuperClean Mikrofiber

1 VE 2 numaralı ürünlerin iplik dikiş yapısı farklı. no:1 daha böyle daha doğal kesim sanki tüylü tüylü ama no:2 daha böyle yumuşatılmış gibi uçları. ikisi de uzun yapıda. farkı nedir tam olarak?

3 numara'yı sadece sizde gördüm nedir farkı diğer 2'sine göre?

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
Öylemi çok teşekkür ederim o siteleri de yazmışsınız evet orijinal o zaman, sipariş vereyim o halde. Sizin burada olmanız çok güzel, direkt size ulaşmak, profesyonelliğinizi ve güvenilirliğinizi çok net gösteriyor. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Rica ederiz ne demek , her konuda yardımcı oluruz . Güle Güle kullanın .

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
merhaba, 40*40 cila silme&parlama bezlerine bakıyorum internette bilgisini bulamadım siz de burdasınız sorayım dedim örnekler üstünden

NO:1 - PURESTAR ULTIMATE VIOLET BUFFING TOWEL ( 40X40 CM ) - SuperClean Mikrofiber

NO:2 - PURESTAR GRASS BUFFING TOWEL ( 40X40 CM ) - SuperClean Mikrofiber

NO:3 - PURESTAR SUPERIOR TWIST WAX TOWEL ( 40X40 CM ) (1100 GSM ) - SuperClean Mikrofiber

1 VE 2 numaralı ürünlerin iplik dikiş yapısı farklı. no:1 daha böyle daha doğal kesim sanki tüylü tüylü ama no:2 daha böyle yumuşatılmış gibi uçları. ikisi de uzun yapıda. farkı nedir tam olarak?

3 numara'yı sadece sizde gördüm nedir farkı diğer 2'sine göre?
Merhaba ,
1 numaralı ürün bir yüzü kısa bir yüzü uzun tüylü ‘dür . Genelde hızlı cila silmek için kullanılır .

2 numaralı ürün iki yüzüde aynı iplik uzunluğundadır . Genellikle parlatma amaçlı kullanılır . Blue varios isimli 1400 gsm ürün ile aynı iplik yapısına sahiptir .

3 numaralı ürün superıor wax havlusu kısa ipliklidir , çok güzel katı wax silmektedir.

adanalik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
açıklamanız için teşekkür ederim.
-hızlı cila kullanıcam bu yüzden NO:3'ü eledim.
-silme ve parlatma için 2 ayrı bez almak istiyorum. bu yüzden NO:1 de gitti. (şimdilik)
-3 sene önce various 40*40 almıştım 1400 gsm. sadece cam kurulama için kullanıyorum onu ve çok memnunum ama cila parlatma için zorlanırım gibi çünkü çok kalın. NO:2 ile aynı kalite ve 800 gsm ise daha mı ince versiyonu diyebiliriz blue varios'a göre?

yukarda verdiğim linkleri iplik karşılaştırması açısından yanlış örnek vermişim şimdi farkettim; şu 2 görseldeki ipliklerin farkını sormak istemiştim;
pembe olan daha peluş gibi yuvarlatılmış uçları görünüş olarak, gri ise köpeklerin kılları gibi sanki. teknik farkı var mı

+ "wax cloth (koyu gri 40*40)" ve "korean buff (beyaz 40*40)" serileri için hangisi daha kaliteli gsm'den bağımsız olarak?

Son düzenleme:

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
açıklamanız için teşekkür ederim.
-hızlı cila kullanıcam bu yüzden NO:3'ü eledim.
-silme ve parlatma için 2 ayrı bez almak istiyorum. bu yüzden NO:1 de gitti. (şimdilik)
-3 sene önce various 40*40 almıştım 1400 gsm. sadece cam kurulama için kullanıyorum onu ve çok memnunum ama cila parlatma için zorlanırım gibi çünkü çok kalın. NO:2 ile aynı kalite ve 800 gsm ise daha mı ince versiyonu diyebiliriz blue varios'a göre?

yukarda verdiğim linkleri iplik karşılaştırması açısından yanlış örnek vermişim şimdi farkettim; şu 2 görseldeki ipliklerin farkını sormak istemiştim;
pembe olan daha peluş gibi yuvarlatılmış uçları görünüş olarak, gri ise köpeklerin kılları gibi sanki. teknik farkı var mı

+ "wax cloth (koyu gri 40*40)" ve "korean buff (beyaz 40*40)" serileri için hangisi daha kaliteli gsm'den bağımsız olarak?

Merhaba ,
Mor renkli olanın ip cinsi terry dediğimiz daha kalın ipliktir . Gri renkli ürün coral dediğimiz peluş cinsi ipliktir .
Mor renkteki iplikler silmede başarılı iken Gri renkli iplikler daha çok parlatmada performanslıdır .
Yeşil grass buff havlu blue varios ile aynı ipliktir sadece gsm değeri düşüktür .

Beyaz renkli havlumuzun iplik kalitesi gri renk ile aynı olup gsm değeri düşüktür .

2 bez kullanmak istiyorsanız bir beziniz terry cinsi ( Mor veya Superclean Cila bezleri ) diğer beziniz parlatmak için coral cinsi ( Gri 500 gsm / Yeşil Grass / Beyaz Kore 350 gsm ) olmalıdır .