Gelelim asıl uygulamamıza:
Üstteki motor temizliğinin üzerinden 2-3 yıkama geçti, Wax uygulaması ile birlikte yarışmaya atarım diye paylaşmamıştım fakat kısmet olmadı.
Bu uygulamalarıda ramazandan beri
@Mygtalb 'ın megane 3ünü yaptığımız
şu mekanda denk getirip yapmaya çalıştık, fakat bir türlü kısmet olmadı. En son, geçtiğimiz pazar gecesi (1 haziranda) hazırlığı yapıp pazartesi gidecektim ki yine gidemedim.

Çarşamba gecesi de artık dayanamayıp attım kendimi benzinliğe
Neyse geçelim uygulamaya, buyurun kirlilerimiz:
Tavanın ortası neden böyle olmuş anlayamadım
Saat 22:30 gibi geldiğim için benzinliğe biraz kalabalıktı, O yüzden bi kenarda önce içini hallettim. Flowey i2yi bir beze sıkıp iç plastikleri sildim. Üzerine de pink sheen uyguladım. Önceki pinksheen uygulamasından sonra araba çok az yol yaptı fakat toz tozpalaması spritze göre gayet başarılı bence. Spritz olsa yinede ince bir toz tabakası olurdu diye düşünüyorum.
Perona sık sık gireceğimden, iç temizlik bitince; koltukta su lekesi bırakmamak için, önceki araçtan kalan servis kılıfını şöför koltuğuna taktım.
Önceki motor temizliğinden baya zaman geçtiği için motoruda tekrardan hızlı bir elden geçirdim. 1:7 green star ile.
Sonunda perona girdim, ilk önce kirli jantlara shiny garage d-tox sıktım. Ardından 3 gündür kwazar içerisinde bekleyen 100 ml b33+ 1700ml su ile ön yıkamayı yaptım.
Jantlar beklediğim kadar kızarmadı, ama temassız bir şekilde çok güzel bir temizlik yaptı d-tox.
Durulanıp, peron dışına çıktık
İlk önce klasik ürünlerle jant ve davlumbaz detayını yaptım. Cg Signature Jant temizleyici. 3D Orange Degraeser jant lastik davlumbaz fırçaları ve Kwazar için ekstra olarak getirdiğim 1000ml suda 100 ml b33. Bu aşamada aslında video çekmeye çalıştım fakat videoyu beğenmedimfotoğraflar oyüzden biraz az
Jant detayından sonra, kapı içleri çok kirli olmadığı için 1:3 cevizi sadece sıkıp bırakıyorum. Kwazarda b33ile cam çerçeve vs. detaylarını yapıyorum.
Kova yıkamaya geçmeden bütün aracı valet pro bilberry (sulandırma oranını hatırlamıyorum) ile döndüm. Üzerinede kwazarda kalan b33ü sıktım.
Kova yıkamada uzun süredir kullanmadığım zymöl autowashı kullandım. Kokusunu özlemişim
Peronların teki bozuk olduğu için gece saat 1 de bile durulama için yine sıra bekledim.
Durulamadan sonra hala biraz boncuklanma olduğu için 1 katta benzinlik kostiği sıkıp duruladım.
Etrafta kimse olmadığı için perondan çıkmadan tüm aracı d-tox ile döndüm.
8. dkda eldiven ile yayıp 10. dkda duruladım. Araç üzerinden de fazla demirtozu çıkmadı.
Keselenmek için perondan çıktım

Yıkamada kullandığım kovayı benzinliğin cam suyu doldurma yerinde çalkalayıp yarısına kadar doldurdum. İçerisine de yanımda getirdiğim valet pro concentrated ekledim.
İlk defa kil eldiveni kullandım.Böyle wax öncesinde yüzey temizliği için kil ile uğraşmaktan çok daha kolay. Eldivenin bazen takıldığını hissediyorsunuz, sonradan o bölgelerde de normal kayganlığı yakalıyorsunuz. Ben aracıma daha önceden vp sarı kil uygulamıştım, hiç kil görmemiş bir araçta fazla iş yapmaz üstatlarında dediği gibi. Uygulamayı yaparkende çalışacağım alanı yıkama eldiveni ile ıslattım. Sık sık kil eldivenini de kovada duruladım.
Durulamaya geçmeden bir ihtiyaç molası verdim

Benzinlik uygulamalarımın vazgeçilmez ikilisi oldu bunlar güzel enerji veriyor tavsiye ederim
Durulamadan önce 1 tur daha benzinlik kopüğü ile döndüm aracı.
Artık kurulamaya geçebiliriz.
Kapı içleri vs. kurulamadan önce ilk iş ıslak motora, sis çevresine ve ön panjura kc motorplast uyguladım.
Sıktıktan hemen sonra benzinliğe tanker geldiği için yerimi değiştirmek için marş basmak zorunda kaldım
Kapı içleri, jant ve kalan yerlerin kurulamasını yapıp aracı m600 ile döndükten sonra tekrar yer değiştirmek zorunda kaldım
Bir yandan da tavan kaput ve bagaj kapağına çok fazla çiğ düşmeye başladı. Zaten düşeceğini tahmin ediyordum, fakat bir şekilde hemen kurulayıp uygularım, uygulayamasam da ertesi gün sabah gelir tekrar bir yıkama yapıp uygularım diye düşünmüştüm. Ama hiç öyle olmadı tavanda hiç kuru yüzey olmadı o yüzden sadece dikey panellere 1 kat jayswax ceramic bubblegum uyguladım.
Artık sinir ve yorgunluktan wax uygulama fotoğrafı çekmemişim.
Camları silip, lastiklere de sonax jel uyguladım.
Daha @omrslhmms Ömer abinin attığı yuvarlak süngeri alamadığım için düz cırt cırtlı leflefi kullandım. Uygulama gayet kolay oldu. Elle uygulamanın aynısını temiz bir elle yapmış oldum.
Cuma sabahı gelmek ümidiyle sabah 4de benzinliği terkettim.
Ama planlar hiçde düşündüğüm gibi olmadı yine

Devamı geliyor...