Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Sağolasın abi, :tesekkurr:
Her uygulamam da mutlaka birilerinde eski anılarını canlandırıyorum. :D Belki bizim camlarda senin elinden geçmiştir abi :pÜst paket olunca halı tavan kaplaması değişmesi tamamda camın değişmesi tofaşdan beklemediğim bir hareket helal olsun:alkis:
Evet fırçanın yapısı baya sert ben dikiş kısmında kullanmıyorum sadece, diğer kısımlarda da hiç baskı uygulamıyorum ama sonraki uygulamam da oraya da uygulamam artık. :)
Active denk gelirse cam a tikla birde senin arabanin kine tikla ses yalıtımı yla alakali yağmur sensörü varya direk onu takiyoduk ici hava dolu gibi gelir

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar yaptığım yıkamaları ve uygulamaları elimden geldiğince artık burada paylaşacağım. Önemli fotoğrafları çekmeyi büyük ihtimal unutacağım ama zamanla alışkanlık edinirim diye umuyorum Anlayışınız ve hoşgörünüz için şimdiden teşekkürler :utan:

İlk uygulama susuz motor temizliği; Sabah erken saatlerinde hava tabancası olduğu için cevizlibağ petrol ofisine geldim. Buyrun kirlilerimiz;

Malzemeler 1:5 Green star 1:5 Orange degreaser 1:7 Bilberry MotorPlast detayfırçaları ve Hava tabancası

Ekli dosyayı görüntüle 15752

Ekli dosyayı görüntüle 15731 Ekli dosyayı görüntüle 15732 Ekli dosyayı görüntüle 15734

Hava tabancasını her yere tuttuktan sonra keçeyi ve motor kapağını daha rahat temizlemek için söktüm. Ekli dosyayı görüntüle 15735

Geç kuruyacağı için önce keçeyi köpük yapan şişede 1:10 vp carpet cleaner ile fırçaladım. Kıyafet fırçasını unttuğum için detay fırçası ile idare ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 15736
Ekli dosyayı görüntüle 15737

Daha sonra plastik aksanları green star ile metal kaporta aksanlarını degraser ile fırçala sil yöntemi ile temizledim. Billberry'e hiç ihtiyaç duymadım.Detay fırçasının girmediği yerlere de uzun tel fırça yardımcı oldu:)
Ekli dosyayı görüntüle 15738
Kapağın birazını sildikten sonra dur fotoğraf çekmedim diyerekten çektiğim fotoğraf:of:
Ekli dosyayı görüntüle 15739 Ekli dosyayı görüntüle 15740 Ekli dosyayı görüntüle 15741
Temizlikten sonra önce bezler ile kurulayıp sonra hava tabancası+ bez ile kurulamayı bitirdim. Kup kuru halimiz:
Ekli dosyayı görüntüle 15742

Koruma ve parlatıcı olarak motorplast uyguladım.Her yere bolca :deli:sıktıktan sonra tam 5 dk kurumaya bıraktım. Kokusuna bayıldım resmen içesim geldi :saskin:
Ekli dosyayı görüntüle 15743 Ekli dosyayı görüntüle 15744 Ekli dosyayı görüntüle 15745
5 dk sonra kuru bezle fazlalıkları sildikten sonra final: :nazar:
Ekli dosyayı görüntüle 15746 Ekli dosyayı görüntüle 15747 Ekli dosyayı görüntüle 15748 Ekli dosyayı görüntüle 15749 Ekli dosyayı görüntüle 15751
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Motorplast çok toz çekiyor mu? Doğal mat görüntü istesek kullanabilir miyiz? Teşekkürler.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Motorplast çok toz çekiyor mu? Doğal mat görüntü istesek kullanabilir miyiz? Teşekkürler.
Teşekkür ederim, şuanlık çok toz çekme durumu olmadı yalnız araç fazla kullanılmadı zaten, ama doğal mat son bırakmıyor, satin parlak oluyor.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, uzun bir zamandır aklımda olan uygulamaları biraz karman çorman olsa da sonunda yapabildim.
Modum tam olarak bu ifade gibi; somurtkan bir şekilde halay :halay::komik:
Kullandığım ürünler ve yöntemim hep aynı olduğu için fazla anlatıma, detaya girmeden sizleri sıkmadan yaptıklarımı aktarmaya çalışacağım. :)

Gelelim neler yaptığıma;
Susuz motor temizliği
Jayswax Ceramic Bubblegum wax uygulama

İlk önce 1 ay kadar önce yaptığım motor temizliği :D
Kullanılan malzemeler:
1:7 Green Star , 1:5 3D orange degreaser, Stargrill yuvarlak fırça,diş fırçası ve bolca mikrofiber bez.

Kirlilerimiz;
Motor aslında suyla yıkama istiyor ama cesaret edemiyorum bir türlü.

İlk önce keçeyi söküp. Gren starı beze sıkarak keçeyi sildim. 3d orange degreaser ile metal kısımları, green star ile plastik kısımları; önce büyük detay fırçasıyla ardından diş fırçasıyla fırçaladım. Mikrofiber bezlerle de kuruladım.

Şimdilik motorplastı uygulamadan önceki finaller, Motorplast uygulaması sonraki uygulamada :D

Lütfen hattan ayrılmayınız...:komik:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gelelim asıl uygulamamıza:
Üstteki motor temizliğinin üzerinden 2-3 yıkama geçti, Wax uygulaması ile birlikte yarışmaya atarım diye paylaşmamıştım fakat kısmet olmadı.
Bu uygulamalarıda ramazandan beri @Mygtalb 'ın megane 3ünü yaptığımız şu mekanda denk getirip yapmaya çalıştık, fakat bir türlü kısmet olmadı. En son, geçtiğimiz pazar gecesi (1 haziranda) hazırlığı yapıp pazartesi gidecektim ki yine gidemedim. :yazik: Çarşamba gecesi de artık dayanamayıp attım kendimi benzinliğe :D

Neyse geçelim uygulamaya, buyurun kirlilerimiz:

Tavanın ortası neden böyle olmuş anlayamadım :dusun:

Saat 22:30 gibi geldiğim için benzinliğe biraz kalabalıktı, O yüzden bi kenarda önce içini hallettim. Flowey i2yi bir beze sıkıp iç plastikleri sildim. Üzerine de pink sheen uyguladım. Önceki pinksheen uygulamasından sonra araba çok az yol yaptı fakat toz tozpalaması spritze göre gayet başarılı bence. Spritz olsa yinede ince bir toz tabakası olurdu diye düşünüyorum.

Perona sık sık gireceğimden, iç temizlik bitince; koltukta su lekesi bırakmamak için, önceki araçtan kalan servis kılıfını şöför koltuğuna taktım.

Önceki motor temizliğinden baya zaman geçtiği için motoruda tekrardan hızlı bir elden geçirdim. 1:7 green star ile.

Sonunda perona girdim, ilk önce kirli jantlara shiny garage d-tox sıktım. Ardından 3 gündür kwazar içerisinde bekleyen 100 ml b33+ 1700ml su ile ön yıkamayı yaptım.

Jantlar beklediğim kadar kızarmadı, ama temassız bir şekilde çok güzel bir temizlik yaptı d-tox.

Durulanıp, peron dışına çıktık :)

İlk önce klasik ürünlerle jant ve davlumbaz detayını yaptım. Cg Signature Jant temizleyici. 3D Orange Degraeser jant lastik davlumbaz fırçaları ve Kwazar için ekstra olarak getirdiğim 1000ml suda 100 ml b33. Bu aşamada aslında video çekmeye çalıştım fakat videoyu beğenmedimfotoğraflar oyüzden biraz az :D

Jant detayından sonra, kapı içleri çok kirli olmadığı için 1:3 cevizi sadece sıkıp bırakıyorum. Kwazarda b33ile cam çerçeve vs. detaylarını yapıyorum.

Kova yıkamaya geçmeden bütün aracı valet pro bilberry (sulandırma oranını hatırlamıyorum) ile döndüm. Üzerinede kwazarda kalan b33ü sıktım.

Kova yıkamada uzun süredir kullanmadığım zymöl autowashı kullandım. Kokusunu özlemişim :D

Peronların teki bozuk olduğu için gece saat 1 de bile durulama için yine sıra bekledim.

Durulamadan sonra hala biraz boncuklanma olduğu için 1 katta benzinlik kostiği sıkıp duruladım.

Etrafta kimse olmadığı için perondan çıkmadan tüm aracı d-tox ile döndüm.

8. dkda eldiven ile yayıp 10. dkda duruladım. Araç üzerinden de fazla demirtozu çıkmadı.

Keselenmek için perondan çıktım :D Yıkamada kullandığım kovayı benzinliğin cam suyu doldurma yerinde çalkalayıp yarısına kadar doldurdum. İçerisine de yanımda getirdiğim valet pro concentrated ekledim.

İlk defa kil eldiveni kullandım.Böyle wax öncesinde yüzey temizliği için kil ile uğraşmaktan çok daha kolay. Eldivenin bazen takıldığını hissediyorsunuz, sonradan o bölgelerde de normal kayganlığı yakalıyorsunuz. Ben aracıma daha önceden vp sarı kil uygulamıştım, hiç kil görmemiş bir araçta fazla iş yapmaz üstatlarında dediği gibi. Uygulamayı yaparkende çalışacağım alanı yıkama eldiveni ile ıslattım. Sık sık kil eldivenini de kovada duruladım.

Durulamaya geçmeden bir ihtiyaç molası verdim :cay: Benzinlik uygulamalarımın vazgeçilmez ikilisi oldu bunlar güzel enerji veriyor tavsiye ederim :D

Durulamadan önce 1 tur daha benzinlik kopüğü ile döndüm aracı.

Artık kurulamaya geçebiliriz. :)

Kapı içleri vs. kurulamadan önce ilk iş ıslak motora, sis çevresine ve ön panjura kc motorplast uyguladım.

Sıktıktan hemen sonra benzinliğe tanker geldiği için yerimi değiştirmek için marş basmak zorunda kaldım :of:

Kapı içleri, jant ve kalan yerlerin kurulamasını yapıp aracı m600 ile döndükten sonra tekrar yer değiştirmek zorunda kaldım :mad:

Bir yandan da tavan kaput ve bagaj kapağına çok fazla çiğ düşmeye başladı. Zaten düşeceğini tahmin ediyordum, fakat bir şekilde hemen kurulayıp uygularım, uygulayamasam da ertesi gün sabah gelir tekrar bir yıkama yapıp uygularım diye düşünmüştüm. Ama hiç öyle olmadı tavanda hiç kuru yüzey olmadı o yüzden sadece dikey panellere 1 kat jayswax ceramic bubblegum uyguladım.
Artık sinir ve yorgunluktan wax uygulama fotoğrafı çekmemişim.

Camları silip, lastiklere de sonax jel uyguladım.

Daha @omrslhmms Ömer abinin attığı yuvarlak süngeri alamadığım için düz cırt cırtlı leflefi kullandım. Uygulama gayet kolay oldu. Elle uygulamanın aynısını temiz bir elle yapmış oldum.

Cuma sabahı gelmek ümidiyle sabah 4de benzinliği terkettim.

Ama planlar hiçde düşündüğüm gibi olmadı yine:confused::mad:
Devamı geliyor...

Son düzenleme:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Çok güzel ilerliyor devamı için takipteyim. Bir badiyle beraber benzinlikte böyle takılmak gerçekten keyifli olurdu onu hissettim okurken :) şişe etiketleriniz de hoş olmuş.

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cuma sabahı hiç planımda olmayan bir Edirne yolculuğu çıktı ortaya, tavan kaput ve bagajda wax olmadan 500km yol yapıp geldik benzinliğe. Akşamına da eniştemlerle Tekirdağa dedeleri ziyarete gideceğim için böcek kalıntıları kalmasın diye hızlı bir yıkama yaptım.

500 km sonra motorplastın durumu:

500 Km sonra yan paneller ve kaputa uygulamaya çalıştığım jayswaxın durumu:
VID_20200606_122457 - Streamable

Haftasonu da tekirdağda geçince Bugün salı sabahı tekrar benzinliğin yolunu tuttum.

100ml vp foamul1+50ml ceviz ile ön yıkama. Zymöl ile kova yıkama ve jant davlumbaz detayı yaptım.

Waxdan önceki tavan durumu:
VID_20200609_122040 - Streamable
Tavan kaput ve bagajı m600 ile silip ilk tek kat wax uyguladım. Diğer panellere de 2. kat waxı uyguladım. Sonra rutin yıkama işlemlerini yapıp final dedim :D

Artık finallerimiz:
Motorun 500km yol yapmadan önceki finali:

Son gün tekrar bir motorplast sıkıp hemen sildiğim hali:

Asıl finallerimiz.
Etiketçi tayfa gibi finalde güderi kullandım :D

Çok karışık bir uygulama ve anlatım oldu farkındayım. Tam konuya yakışır bir macera oldu aslında :DYinede buraya kadar okuyup, yorum yapan beğenen herkese teşekkürler, hatalarım affola :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Kzmsefa kardeşim vallahi okurken ben bile sabırsızlandım, iyi sabretmişsin bunca karmaşık arka arkaya gelişen olaylara :D adım adım takip ettim eline sağlık. Benzinlik yıkamalarını baya seviyorum, eksik etme paylaşımları :) finaldeki detaylar da hoş olmuş :D
Motorplasttan motorda ve dış aksamda çok memnun kaldım. Motorda toz çekmiyor ve motor temizliği sonrası o verilen emeği güzel koruyor :) dış kısımda da sanırım 3 yıkama oldu uygulayalı, her ne kadar uv koruması olmasa da o istediğim siyahlıkta duruyor hala (yıkama sonrası ürün uygulanmış gibi rengi kalıyor) :)

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Çok güzel ilerliyor devamı için takipteyim. Bir badiyle beraber benzinlikte böyle takılmak gerçekten keyifli olurdu onu hissettim okurken :) şişe etiketleriniz de hoş olmuş.
Çok teşekkür ederim, maalesef çevremde bu kadar uzun süre benzinlikte takılacabileceğim bir badim yok, keşke olsa dediğiniz gibi ama onun yerine yeni kulaklığım var :D
@Kzmsefa kardeşim vallahi okurken ben bile sabırsızlandım, iyi sabretmişsin bunca karmaşık arka arkaya gelişen olaylara :D adım adım takip ettim eline sağlık. Benzinlik yıkamalarını baya seviyorum, eksik etme paylaşımları :) finaldeki detaylar da hoş olmuş :D
Motorplasttan motorda ve dış aksamda çok memnun kaldım. Motorda toz çekmiyor ve motor temizliği sonrası o verilen emeği güzel koruyor :) dış kısımda da sanırım 3 yıkama oldu uygulayalı, her ne kadar uv koruması olmasa da o istediğim siyahlıkta duruyor hala (yıkama sonrası ürün uygulanmış gibi rengi kalıyor) :)
Çok teşekkür ederim abi, sabırlı birisiyimdir ama bunlar beni de zorladı yani :D Uv koruması olmasa bile uygulama kolaylığı ve dediğin gibi kalıcılığı gayet memnun ediyor. :tesekkurr:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Benzinlikte üstüne tanımıyorum! Kimse alınmasın vallahi guzel plan yapip guzel uyguluyorsu. Benzinligi yasayanlar bilir gercekten bu kadar isi yapabilmek normalde 4 saat alirsa orada en az 6 saat alir. Harcadigin para, cektigin stres zaten hicbir seyle olculemez. Bu nedenle vasitanla tum benzinlik tayfaya selam olsun!

Ama bir de o cappy ve cizi keyfi gibi nuanslari var ki harika hissediyor insan, ben de soguk kahve keyfi yapiyorum hem de para bozduruyorum :)

Ellerine saglik bakalim waxin dayanimi ne olacak.

Guderi detayı iyiymis ahahah

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Maşallah bu kadar uygulama bu kadsr atraksiyon başka nerde olsa böyle içten okurum ya da izlerim bilemedim. Çok keyif aldım hem uygulamadan hem anlatımdan. Ellerine sağlık:nazar::nazar:

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
Emeğinize sağlık.. benzinlik tayfası olarak içine bir gün ( süpürme , paspas, plastik) yıkama yapacağım gün öncesinde jant ve davlumbaz çalışıyorum... Maşallah siz hepsi ni bir arada yapıyorsunuz..