Tekrardan merhabalar standart bir kış yıkaması ile karşınızdayım

Yıkama tarihi 22 Kasım

Yine her zamanki gibi evde hazırlığımı yaparak başlıyorum.
Kwazara 150ml ceviz+ 50 ml ansf + 1600 ml su ile 1.8 lt ye tamamlıyorum. Tam 2lt yaptığımda basınç çabuk bitiyor ve 1 panel bitmeden tekrar pompalamak zorunda kalıyorum. 1.8lt civarında ise 1 paneli rahatlıkla bitirebiliyorum.
Siyah çantada jant davlumbaz fırçaları yıkama eldivenleri ve havlular mevcut.
Diğer çantada ise havalar soğuk olduğu için araçta tutmadığım ürünler jant temizleyici bsd vs. Ve meşhur kovalarımız.
Her defasında bunları 3 kat indirmek zorunda kalmasam herhalde hergün yıkama yapardım
Ekli dosyayı görüntüle 17108
Neyse lafı fazla uzatmadan kirlilere geçelim kısa bi tekirdağ turu ve yağmurdan geriye kalan toz toprak mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 17109
Ekli dosyayı görüntüle 17110
Ekli dosyayı görüntüle 17111
Ekli dosyayı görüntüle 17112
Ön yıkama için kwazarı panel panel aşağıdan yukarı doğru uyguluyorum. Benzinlikçi tayfanın bence olmazsa olmazı kwazar venus. İmkan olursa ileride alta gloria vs. almak denemek isterim tabiki ama şuan işimi gayet iyi görüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17114
Arabanın tamamını döndükten sonra jantlara koch chemie felgenblitz sıkıyorum. Elimden geldiğince 2 ayda bir demir tozu temizliğini yapmaya çalışıyorum jantlara.
Ekli dosyayı görüntüle 17115
O kızarana kadar dış detaylara giriyorum. Cam çerçeveleri amblemler sis çevresi vs eldivenin giremeyeceği yerlere giriyorum yani
Ekli dosyayı görüntüle 17117
Ekli dosyayı görüntüle 17118
Ekli dosyayı görüntüle 17119
Jantlarımız yine fazla kızardı. Bakım da balatalar iyi durumdaydı ama niye her seferinde bu kadar kızarıyor anlamış değilim
Ekli dosyayı görüntüle 17120
Ön yıkamanın ardından 1200 km ve 2 yıkama geçirmiş olan fusso pekde birşey kaybetmemiş gibi görünüyor
Ekli dosyayı görüntüle 17121
Ekli dosyayı görüntüle 17122
Ve en sevdiğim bölüm jant ve davlumbaz temizliği. Kova da yine megin cilalı şampuanı tercih ettim. Davlumbaz ve lastik için 1:3 ceviz jantlarada cg signature series wheel cleaner kullandım.
Ekli dosyayı görüntüle 17124
Jantlara daha çok içine cg signature sıkarak başlıyorum. Önceden kullandığım billberye göre kuruyunca leke bırakmıyor ve işini iyi yapıyor o yüzden seviyorum bu ürünü
Ekli dosyayı görüntüle 17123
Fırça frenin olmadığı yerde işini çok iyi yapıyor kılları biraz sert gibi ama bana çizmiyor gibi geldi. Ve en büyük avantajı fazla sıçrama yapmıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17125
Jant içleri hallolduktan sonra ön tarafları için kwazarda kalanları kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 17126
Ekli dosyayı görüntüle 17127
Şu fırçanın çıkardığı sesi çok seviyorum aynı traş olur gibi fluş fluş
Ekli dosyayı görüntüle 17128
Lastik ve davlumbaz fırçasıda işlerini gayet iyi yapıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17129
Ekli dosyayı görüntüle 17130
Jantların ardından tek kova çok eldiven yöntemi ile yıkamaya geçiyorum. Kovada favorim zymöl kullandım. Çinli siyah eldivenle önce camlar sonra tavan kaput bagajı bitirip. Meg eldiven ile de farlar ön panjur ve kapıları krom çıta da dahil olmak üzere daha aşağı inmeden geçiyorum. Diğer çinli eldiven ile de önce çamurluklar sonra kapı altları ve en son marşpiyerleri geçiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 17131
Kurulamada gyeon silk dryer kullanıyorum 1 arabayı hiç zorlanmadan kuruluyor. Kapı içleri içinse kimyasal adamların meşhur kırmızı havlularını kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 17132
Ekli dosyayı görüntüle 17133
Kurulamanın ardından camlarıda vp glass cleaner ile geçip üstüne bsd uyguladım güzel su iticilik yapıyor.
İçinide hızlıca bi süpürüp ayak altınıda kenarda köşede unuttuğum af spritz ile geçtim

Süpürgeyi doğru açıda tuttuğunuzda böyle rutin temizliklerde güzel çekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17134
Ekli dosyayı görüntüle 17135
Ve finaller. Davlumbazlara herhangi bi ürünüm kalmadığı için birşey uygulayamadım. Lastikleride mevsim kış olduğu için es geçiyorum
Ekli dosyayı görüntüle 17136
Ekli dosyayı görüntüle 17137
Ekli dosyayı görüntüle 17138
Elimden geldiğince kullandığım ürünler hakkında bilgi vermeye yardımcı olmaya çalıştım. Kafanızı fazla şişirdiysem affola
Fotoğraflar ve yıkamada yardımı için @Mygtalb kardeşime tekrar teşekkürler

Tam foruma girip paylaşımı yapacağım sırada koyu bir muhabbete sokan ve rahat bırakta paylaşımı yapayım kulaklarını çınlatırım lafı üzerine ''Çınlat abi ortam şenlensin biraz'' diyen @Mustafa Baylar kardeşimede selam olsun