Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #2,181
Bugün değilde pazar günü yaptığım temizliği bugün ancak atabildim. Hem yıkayıp hemde fotoğraf çekmek tek başına gerçekten çok zor oluyormuş. Eksiklerim ve yanlışlarımla birlikte ilk uygulama paylaşımım kusurlarımı mazur görün lütfen ama düzeltinde :tesekkurr:

ÖNCE KİRLİ HALİMİZ : Çok aşırı kirli değil kaba bi otopark tozu ve uzun yol lekeleri mevcut
Ekli dosyayı görüntüle 7811 Ekli dosyayı görüntüle 7815 Ekli dosyayı görüntüle 7816 Ekli dosyayı görüntüle 7817

HAZIRLIK: 50 ml ANSF+150ml ceviz karışımını kwazara önce su sonra karışım olarak ekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7818 Ekli dosyayı görüntüle 7819 Ekli dosyayı görüntüle 7820
Şöför koltuğuna perona girip çıkarken kirletmemek için servis kılıfını takıyorum. Bagajıda fazla ıslatmamak ve kirletmemek için nalburdan aldığım muşambayı seriyorum. Evde boş bidonda kalmadığı için bimden aldığım içme suyunu kullandım bu seferlik:deli:
Ekli dosyayı görüntüle 7821

ÖN YIKAMA : Uzun yol kalıntıları için tosbağanın tar&sap remover'ı sprey şeklinde uyguluyorum. Korumaya zararı nedir pek bilmiyorum ama iyi iş çıkarıyor.Jantlarada vp dragons breath sıkıyorum. Onlar iş yaparken bende kwazar ile işe koyuluyorum.Köpük kıvamını siyah başlıkla seviyorum ama her panel yarısında tekrar pompalıyorum. O biraz uğraştırsada benzinlikçi tayfa olarak katlanıyorum. Maalesef peron arkası saat 12 civarı olmasına rağmen bir anda dolduğu için fazla fotoğraf çekemedim. Hızlı ve kabaca dış detaylara giriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7822 Ekli dosyayı görüntüle 7824 Ekli dosyayı görüntüle 7827 Ekli dosyayı görüntüle 7823 Ekli dosyayı görüntüle 7831

Durulama sonrası 4 aylık fusso coat üzerine+ 1 aylık fukupika spray advance durumu:
Ekli dosyayı görüntüle 7832

YIKAMA: Kova yıkama öncesi kwazarda kalanlar ile detaylara giriyorum.Jant ve lastik içinde bilbery+1 kapak Vp pH neutral Snow Foam kulanıyorum. ve bilbery leke yapmasın diye secho ile duruluyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7833 Ekli dosyayı görüntüle 7834 Ekli dosyayı görüntüle 7835 Ekli dosyayı görüntüle 7836

Araç zaten aldığımızdan bu yana polisaj istediğinden şimdilik tek kova ile yıkamaya geçiyorum.Şampuan olarak Vp concentrated kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7837

Kurulama&Finish: Kurulamaya geçmeden önce paspasları çıkartıp apc ile fırçaladıktan sonra kurumaya bırakıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7838
Kurulamada Gyeon silk dryer kullanıyorum. Güzel iş yapıyor hiç sıkmadan kurulamayı bitiriyorum. Kapı altları ve içleri içinde gojonun mavi büyük havlusunu kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7839 Hızlı cila ve fussonun koruyucusu olarakta tekrar fukupika ile geçiyorum.
Dış plastikleride parlak sevdiğimden sonax ile geçiyorum. Uygulamada Aliexpressden yeni gelen süngerleri kullandım ama hiç memnun kalmadım. yanımda da başka sünger olmadığı için bu seferlik böyle idare ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7849 Ekli dosyayı görüntüle 7840
Jantlarada yılbaşı indirimlerinde aldığım CG Wheel Guard'ı ilk kez uyguluyorum. Maalesef yine alinin süngerlerine mecbur kaldım.Ama yinede güzel bir parlaklık kattı. Lastiklerede yine ilk kez Meg Endurance uyguluyorum parlaklığı sonaxın mavi jelden daha çok hoşuma gitti bakalım kalıcılığı nasıl olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 7841

Uygulamada birçok yerde unutsam da finalde bol bol fotoğraf çektim :mutlu:

Ekli dosyayı görüntüle 7842 Ekli dosyayı görüntüle 7843 Ekli dosyayı görüntüle 7848 Ekli dosyayı görüntüle 7847 Ekli dosyayı görüntüle 7846

Buraya kadar okuduğunuz(dayandığınız) için teşekkürler. Kusurlarım ve hatalarım affola:tesekkurr:
Ellerinize sağlık. Güzel temizlik olmuş :alkis:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@can26 can bey elinize saglık sizin bu ara makaslarınız hep bi hoş oluyor deneme için teşekkürler boncuklar muazzam iyi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Çok başarılı, eline sağlık Can. Parlaklık seviyesi ve boncuklar harika olmuş. Sen ne ara ugguladın kaşla göz arasında.

Abi finalleri bende beğendim valla :sarki::hava: hemen bugün aklıma gelince bi uygulayayım dedim abi, teşekkür ederim :komik:

@can26 can bey elinize saglık sizin bu ara makaslarınız hep bi hoş oluyor deneme için teşekkürler boncuklar muazzam iyi.

Arada oluyor abi böyle işlerimiz, ben teşekkür ederim :arkadass:

5. Resim markanın n harfinin tam çapraz kolunda :para:

Yine dost başa düşman ayağa bakıyor :of:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi finalleri bende beğendim valla :sarki::hava: hemen bugün aklıma gelince bi uygulayayım dedim abi, teşekkür ederim :komik:

Arada oluyor abi böyle işlerimiz, ben teşekkür ederim :arkadass:

Yine dost başa düşman ayağa bakıyor :of:
Sen haftasonu yazlıklarımı takınca dost düşman görecen bu arada jantlara seramik atacam oda carnaubalı seramik haa bana özel yapıldı :taraa:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Can :D Karışım muazzam iş yapıyor Dayanımı nasıl olacak onu çok merak ediyorum :dusun:

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Teşekkürler abi, Dayanım konusunda bir fikrim yok abi ama işin içinde BSD bey varsa ben güveniyorum :komik:
Kullanmadım henüz ama yorumlardan anladığım kadarıyla Bsdnin etiketine bir uyarı eklenmeli;
"Tek başına kullanmayın diğer herşeyle karıştırabilrsiniz":taraa: