1 yıl güzel ömür bence hadi hadi en eski 10w40 yağlarda bile böyleydi 1 yıl yada 10000 km diye. Şimdi ortalık tam sentetik, ful sentetik hangisini alacağını kafan karışıyor. Tabiki gönül liqui moly spesifik istiyor ama oda 250₺ den bulabilirsen. En uygun en kaliteli bu yağı bulduk totalde 180₺ çözdük işi.
Dizel, turbolu ve otomatik bir arabam olursa ki ben bu üçlüyü takdir ederim. O zmn yağ bakım aralığı zaten kısaltırım. İçindeki yağ yine aynı esp 15000 ömrü var 12000 kmdir kullanıyordum boşaltırken hala kahverengiydi. Benzin-LPG temiz yakıt, temiz yakıt temiz yağ demek. Aşırı beslenmiş bir motor değil, güzel atmosferik, mevsim şartları Mardinde güzel daha ne olsun.
Arkadaşın 1.4 tdi yağını liqui moly aldı onunda 15.000 ömrü var 9000 de yine beraber değiştik katran gibi yağ çıktı ki normal. Hani bakım masrafları neden yükselsinki ideali, ekonomik ömrü varken. Sonuna kadar, hatta km aşırtarak devam etmekten bahsetmiyorum tabi ki. Dizel sevmiyorum onun için kafam rahat. Ki zaten tüm dünya sonunda kabul etti dizelin iş makinası yakıtı olduğunu.
Dizel kullanan varsa alınmasın artık yazdığıma ne diyim. Selametle