Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #2,901
Durmuyorsun ki mübarek Ankara da :)
Tüm vilayetleri tek tek geziyorsun müsait vakit haberleşelim görüşelim ara açılıyor :)
Normalde ya İzmir ya İstanbul’da oluyorum ama bu sefer farklılık oldu. Hatta anlık atayım bir tane @Pro ? :komik:

7058EE50-88A6-4CA1-BD95-FC08738793E9.jpeg

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emniyet kemeri yağını denedim. Çıkma olarak aldığım kemerde çok işe yaradı. Yeni kemer gibi topluyor şuan. Yolcu tarafındaki kemerde %30 gibi bir düzelme oldu. Sürekli kullandığımıız için yayı gevşemiştir muhtemelen. Zaten çekerken de çok kolay geliyor. Finisaj polisajı ve iç temizlik yapmam gerekiyor acilen. Boya makine izi dolu. İçi toz kokuyor.
IMG_20190624_184334.jpg

Mydyingwish

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bugün uzun zamandır yıkayamadığım aracımı 4 benzinci gezdikten sonra yıkayabildim. Her gittiğim yıkama yeri ya kapalıydı ya da arızalıydı.

Gyeon Wetcoat New (yeni versiyonu) uyguladım. Araç üzerinde hiç koruma kalmamıştı, ona rağmen çok güzel boncuklar oluşturdu. Fakat tek bir kötü yanı var, o da bütün çamlarda leke bıraktı. Büyük ihtimalle içindeki SiO2 içeriği çok fazla. Bu ürünü kesinlikle camlarda kullanmayın, çok kötü iz bırakıyor ve izler silme ile çıkmıyor. Haftaya tüm camlara cam pastası uygulamam lazım. Bu arada ürünü güneş görmeyen yerde ve araç soğuk iken uyguladım.
Aynı sorunu bende tac system quata maxta yaşadım.sio2 içerikli ürünleri kullanırken camlara dikkat edilmeli

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugün uzun zamandır yıkayamadığım aracımı 4 benzinci gezdikten sonra yıkayabildim. Her gittiğim yıkama yeri ya kapalıydı ya da arızalıydı.

Gyeon Wetcoat New (yeni versiyonu) uyguladım. Araç üzerinde hiç koruma kalmamıştı, ona rağmen çok güzel boncuklar oluşturdu. Fakat tek bir kötü yanı var, o da bütün çamlarda leke bıraktı. Büyük ihtimalle içindeki SiO2 içeriği çok fazla. Bu ürünü kesinlikle camlarda kullanmayın, çok kötü iz bırakıyor ve izler silme ile çıkmıyor. Haftaya tüm camlara cam pastası uygulamam lazım. Bu arada ürünü güneş görmeyen yerde ve araç soğuk iken uyguladım.
Wet coatı uygulamadan hemen önce yarı yarıya sulandırıp uygularsanız hem camlarda hem kaportada çok daha az iz kaldığını fark edeceksiniz. Yalnız sulandırıp bekletmeyin özelliğini bir miktar kaybeder.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün aracımda değişik bişeyler yapmak istedim ne yapayım diye düşünürken bir baktım noterdeyim aman Allah'ım buzdolabımı satmışım :)
Buzdolabı severler derneğinden çıkmaya niyetli değilim yalnız çok şükür bir adet daha var :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Güneş görmeyen yerde ve araç soğukken yıkadım demişsiniz ancak yine de en olası etken ısı ve fazla ürün kullanımı gibi duruyor. Bir kaç gündür Ankara'da hava epey sıcak. Gündüz yıkama yaptıysanız muhtemelen kuruma yapmıştır. Dün saat 20:00'de 28 derece gösteriyordu termometre. Naçizane tavsiyem sıcak havada panel başına iki fıs sıkıp temiz eldivenle yaymanız. Senelerdir kullanırım bu ürünü ve şimdiye kadar hiç leke bırakmadı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hayir yeni formülü sulandirarak denemedim ama onceki formulasyonda sulandirip kullanirsaniz iz problemi olmuyor. Wet coatta şöyle bir durum var, evet arac islakken uyguluyoruz ancak araci islattigimizda onceki koruma urunlerinden kaynakli boncuklanma oluyor ve yuzeyde kuru kisimlar haliyle oluyor. Wet coat bu kuru kisimlara temas ettiginde ve kurumaya baslarsa eger cok fazla iz kaliyor. Sulandirip kullanmayi deneyin cok pratik oluyor ve iz birakmiyor yada @Paian söylediği gibi eldivenle yayarak kullanmalisiniz. Hem urun sarfiyatiniz azalmis olur hem de iz kalmaz.
Unutmadan tekrar uyarayim, kullanmadan en fazla 1-2 saat once sulandirin, sulandirip bekletmeyin etkisini kaybediyor.

Starkiller

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Güneş görmeyen yerde ve araç soğukken yıkadım demişsiniz ancak yine de en olası etken ısı ve fazla ürün kullanımı gibi duruyor. Bir kaç gündür Ankara'da hava epey sıcak. Gündüz yıkama yaptıysanız muhtemelen kuruma yapmıştır. Dün saat 20:00'de 28 derece gösteriyordu termometre. Naçizane tavsiyem sıcak havada panel başına iki fıs sıkıp temiz eldivenle yaymanız. Senelerdir kullanırım bu ürünü ve şimdiye kadar hiç leke bırakmadı.
Evet hava sıcaktı fakat panel panel uyguladım ve duruladım. Gyeon kullanma talimatında özellikle yıkama eldiveni veya bezle yaymayın diye belirttiği için böyle bir şey yapmadım. Ama Protector Wax'ı uygularken kullanmıştım. Bu tarz SiO2 içeren ürünlerin camlarda iz bırakmasıyla ilgili detailingworld'de konular okumuştum ama bu kadar kötü olacağını hiç tahmin etmezdim. Bu arada ön cama beyaz sirke ile müdahele ettim, bayağı düzeldi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Aynı sıkıntıyı ben af Aqua da yaşadım, hatta plastikleri falan mahvetmişti, koch pw de leke bırakıyor boyada.