Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #3,521
Bugün üvey evlat Corolla ile hastaneye gittim. İşim kısa diye boşu boşuna hastane otoparkına para vermeyeyim dedim, dışarıda yer buldum. Geldiğimde kötü manzarayla karşılaştım. Arabayı tam ağacın altına hizalamışım :) Sağ taraf, tavan ve kaput reçine olmuş.
Akşam yıkayıp H9 ve ipa denedim fakat sonuç alamadım. Yarın 3D Eraser deneyeceğim.

Sıfır çizik ve göçüksüz kaputumuzda reçineler baya sırıtıyor :D Lekeler kireç lekesini de andırıyor. Eraser işe yarayacakmış gibi hissediyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bugün üvey evlat Corolla ile hastaneye gittim. İşim kısa diye boşu boşuna hastane otoparkına para vermeyeyim dedim, dışarıda yer buldum. Geldiğimde kötü manzarayla karşılaştım. Arabayı tam ağacın altına hizalamışım :) Sağ taraf, tavan ve kaput reçine olmuş.
Akşam yıkayıp H9 ve ipa denedim fakat sonuç alamadım. Yarın 3D Eraser deneyeceğim.

Sıfır çizik ve göçüksüz kaputumuzda reçineler baya sırıtıyor :D Lekeler kireç lekesini de andırıyor. Eraser işe yarayacakmış gibi hissediyorum.
Hacı gene vurdular diyecen sandım geçmiş olsun, hallolacak işmiş:D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Valla ben de korktum çzidiler vurdular diye, neyse reçineyse kolay:)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Geçmiş olsun kötü olmuş ama sizin elinizden kurtulamayacak birşey değilmiş :)
Konuya girişinizden ötürü forumda bi yine vurdular havası oluşturmuş, bende başta öyle sandım :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hacı gene vurdular diyecen sandım geçmiş olsun, hallolacak işmiş:D
Valla ben de korktum çzidiler vurdular diye, neyse reçineyse kolay:)
Konuya girişinizden ötürü forumda bi yine vurdular havası oluşturmuş, bende başta öyle sandım :)
Mesajı okumadan gönderdim. Şimdi baktımda kötü bir giriş olmuş dediğiniz gibi :D :D Çok tuhaf bir boyası var bu aracın. Sürekli birşeyler bulaşıyor ve arındırması çok uğraştırıyor. Mitsubishi'de hiç bu tarz durumlar olmuyor nedense.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Mesajı okumadan gönderdim. Şimdi baktımda kötü bir giriş olmuş dediğiniz gibi :D:D Çok tuhaf bir boyası var bu aracın. Sürekli birşeyler bulaşıyor ve arındırması çok uğraştırıyor. Mitsubishi'de hiç bu tarz durumlar olmuyor nedense.
İşte yumuşak boya böyle bir şey. Devamlı çizilir matlaşır bir şeyler yapışır :) wax yaparken o bile yapışır zor silersin. Yine de benimki kadar yumuşak olduğunu sanmıyorum :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İşte yumuşak boya böyle bir şey. Devamlı çizilir matlaşır bir şeyler yapışır :) wax yaparken o bile yapışır zor silersin. Yine de benimki kadar yumuşak olduğunu sanmıyorum :)
Mitsubishi'ye zımpara yaptığım için çok kolay çizilen bir boyası var. Toyota'yı ise Valet Pro turuncu kille çizemedim. İlk 1 yıl yıkamaları özenli yaptım. Çizik yok denecek kadar azdı ama kuş pisliği, reçine ve kireç lekelerinden çok çektim :) Fusso'yu satmama bile sebep oldu :D Makine izine benzer izler yapmıştı boyada. Enteresan bir şekilde Mitsubishi daha kolay çizilmesine rağmen bu sıkıntılar olmuyor.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Lekeler için kil, beyaz sirke, Crystal Concept Deep Clean ve 3D Eraser denedim. Beyaz sirke camdaki ve mat siyah b sütunundaki lekeleri kolaylıkla yok etti. Boyadakiler tamamen çıkmadı. 3 saat uğraştım fakat istediğim sonucu alamadım. Şimdilik kendi haline bıraktım. Boyanın iyi bir polisaja ihtiyacı var. Kaporta işleri bitince yapacağım muhtemelen.

Deep Clean ve beyaz sirke boyadaki ufak tefek kireç lekelerini temizleyip güzel bir derinlik kattı.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Lekeler için kil, beyaz sirke, Crystal Concept Deep Clean ve 3D Eraser denedim. Beyaz sirke camdaki ve mat siyah b sütunundaki lekeleri kolaylıkla yok etti. Boyadakiler tamamen çıkmadı. 3 saat uğraştım fakat istediğim sonucu alamadım. Şimdilik kendi haline bıraktım. Boyanın iyi bir polisaja ihtiyacı var. Kaporta işleri bitince yapacağım muhtemelen.

Deep Clean ve beyaz sirke boyadaki ufak tefek kireç lekelerini temizleyip güzel bir derinlik kattı.
Ellerine sağlık. Yoğun kireç lekeleri için bir kaç kat uygulama yapmak gerekiyor. Bu arada deep clean benim de çok severek kullandığım bir ürün.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık. Yoğun kireç lekeleri için bir kaç kat uygulama yapmak gerekiyor. Bu arada deep clean benim de çok severek kullandığım bir ürün.
Teşekkürler Can abi. Yarım litre sirke harcadım. Kaç kat geçtiğimi hatırlamıyorum. Kokusu üzerime sinince dayanamadım bıraktım :D

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Herkes @Emre Mert rumuzu ile "kötü manzarayı" bir araya getirince aynı şeyi düşündü galiba :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
2-3 aydır çarpan yok. Böyle devam eder umarım abi :D
Bu arada fotoğrafları upload sitesinden attım foruma. Önceden direkt olarak foruma ekleyebiliyordum. Teknik bir problem mi var acaba ?
Yok kardeşim yine direk yükleyebiliyorsun ama boyutu fazla olunca artık uyarı veriyor.

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Bugün benzinlik spor yaptım, İstanbula taşınırken malzemeleri getirememistim yeni getirttim 2 aydır yikanmiyordu araba. kirli foto cekmek hiç aklıma gelmedi bir an önce girişmek istedim..

önce diskler soğusun diye paspaslara giriştim onlari hallettikten sonra jantlara nigrin ve b33 ile giriştim. Peşine aracı komple b33 ile döndüm tabi detaylara da fırça ile giriştim.. güzelce duruladiktan sonra elimde biraz iron out vardı onu kullanayim dedim araç kızardı resmen ama kil i yanima almayı unutmuşum :sarki:

duruladiktan sonra KC NMS ile çift kova yıkadim peşine KC Pw ve durulama. Kurulama işlemi bittikten sonra lastikleri parlattım. Hanım yemek hazır diyince daha fazla birşey yapamadan eve döndüm.. Bunlar da iron out ve Final fotoları

IMG_20191220_172352.jpg IMG_20191220_172354.jpg IMG_20191220_172404.jpg IMG_20191220_172406.jpg IMG_20191220_172408.jpg IMG_20191220_172411.jpg IMG_20191220_182934.jpg IMG_20191220_182659.jpg IMG_20191220_182927.jpg
IMG_20191220_182711.jpg
IMG-20191220-WA0028.jpeg

Son düzenleme:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün benzinlik spor yaptım, İstanbula taşınırken malzemeleri getirememistim yeni getirttim 2 aydır yikanmiyordu araba. kirli foto cekmek hiç aklıma gelmedi bir an önce girişmek istedim..

önce diskler soğusun diye paspaslara giriştim onlari hallettikten sonra jantlara nigrin ve b33 ile giriştim. Peşine aracı komple b33 ile döndüm tabi detaylara da fırça ile giriştim.. güzelce duruladiktan sonra elimde biraz iron out vardı onu kullanayim dedim araç kızardı resmen ama kil i yanima almayı unutmuşum :sarki:

duruladiktan sonra KC NMS ile çift kova yıkadim peşine KC Pw ve durulama. Kurulama işlemi bittikten sonra lastikleri parlattım. Hanım yemek hazır diyince daha fazla birşey yapamadan eve döndüm.. Bunlar da iron out ve Final fotoları

Ekli dosyayı görüntüle 17623 Ekli dosyayı görüntüle 17624 Ekli dosyayı görüntüle 17625 Ekli dosyayı görüntüle 17626 Ekli dosyayı görüntüle 17627 Ekli dosyayı görüntüle 17628 Ekli dosyayı görüntüle 17631 Ekli dosyayı görüntüle 17632 Ekli dosyayı görüntüle 17633
Elinize sağlık 2 aydır yıkanmıyor ise iyi gelmiştir bu yıkama hem sizin için hemde araç için :D
Iron out da güzel iş yapmış maşallah iyi kızarmış :)