Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #3,761
Yaklaşık bir ay sonra arabayı yıkamaya fırsat bulabildim.

Aracımıza Flowey B33 ile ön yıkama, ardından nanolex pure shampoo ile kova yıkaması yaptık. Sonra kurulama ve koruma işlemleri için garaja çektik.

Cam temizliği için Polytop’un bu ürününü oldukça beğendim. İngiltere’den çeyizimize katılan Bilt Hamber Double Speed Wax denenmek üzere çeyizden çıkarıldı :) Kurulamada ise sağolsun @technologyst ‘in getirdiği bezler yardımcımız.

Ürün pasta wax gibi bir ürün bu nedenle uygulaması carnauba waxlar kadar keyifli değil. 5-10 dk kurutup gyeon polish wipe ile silerek uygulama yaptım.

Verdiği parlaklıktan memnun kaldım, aracım çiziklerden harita gibi bu nedenle çok belli etmiyor fakat çizikleri de hafif maskeledi gibi yani şipşak wax olarak kullanılabilecek kullanışlı bir ürün gibi geldi.

Lastiklere denemek için aldığım 10 liralık bu ürünü denedim. Saf doygun bir parlaklık veriyor fakat kalıcılık 0 :)

8 bin kilometrelik mann filtrenin hali :) Wünder marka filtre ile yeniledim, wünder ile 3-4 bin km beraber olacağız saha sonra yağ bakımını yapacağım.

Marka olarak wünder’i beğenerek kullanıyorum, her şeyden önce yerli olması nedeniyle tercih ediyorum. Diğer filtreler ile arasında abartı bir fark göremedim hatta bosch’un bazı filtrelerinden kaliteli diyebilirim.

Böylece güzel havayı değerlendirdik :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Yaklaşık bir ay sonra arabayı yıkamaya fırsat bulabildim.

Aracımıza Flowey B33 ile ön yıkama, ardından nanolex pure shampoo ile kova yıkaması yaptık. Sonra kurulama ve koruma işlemleri için garaja çektik.

Cam temizliği için Polytop’un bu ürününü oldukça beğendim. İngiltere’den çeyizimize katılan Bilt Hamber Double Speed Wax denenmek üzere çeyizden çıkarıldı :) Kurulamada ise sağolsun @technologyst ‘in getirdiği bezler yardımcımız.

Ürün pasta wax gibi bir ürün bu nedenle uygulaması carnauba waxlar kadar keyifli değil. 5-10 dk kurutup gyeon polish wipe ile silerek uygulama yaptım.

Verdiği parlaklıktan memnun kaldım, aracım çiziklerden harita gibi bu nedenle çok belli etmiyor fakat çizikleri de hafif maskeledi gibi yani şipşak wax olarak kullanılabilecek kullanışlı bir ürün gibi geldi.

Lastiklere denemek için aldığım 10 liralık bu ürünü denedim. Saf doygun bir parlaklık veriyor fakat kalıcılık 0 :)

8 bin kilometrelik mann filtrenin hali :) Wünder marka filtre ile yeniledim, wünder ile 3-4 bin km beraber olacağız saha sonra yağ bakımını yapacağım.

Marka olarak wünder’i beğenerek kullanıyorum, her şeyden önce yerli olması nedeniyle tercih ediyorum. Diğer filtreler ile arasında abartı bir fark göremedim hatta bosch’un bazı filtrelerinden kaliteli diyebilirim.

Böylece güzel havayı değerlendirdik :)
Elinize saglik. Araba iyi olunca detayda keyifli oluyordur:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok güzel araba maaşallah, astonish tam olarak boş bir ürün, verilen para direk çöp.
Double speed wax güzeldir, ben severim kendisini.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Güya bugün için yağış yoktu. Sabaha kadar yağmışda yağmış, yerler birgüzel çamur olmuş. Haliyle zuzu birazcık çamura bulandı :( Bu hafta da kar yağışı olacakmış. Artık anca haftaya yıkarım. Bu hafta da video işi yalan oldu :(

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
1 aya yakın kar, buz, yollardaki tuz vs. nedeniyle araç epey bi kirlendi. Havayı biraz iyi görünce dün 2-3 saat ayırıp güzelce yıkadım. Bu sefer de yağmura yakalandık bugün. Ben de boncukları çekeyim dedim.

Aracımda 3 ay önce yaptırdığım Tac System Quartz Shine Seramik kaplama ve son yıkamada kullandığım Sonax Bsd (1:1) mevcut.

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
sonax bsd yi sürmeden önceki hali boncuklanması ve su iticiliği nasıldı? tac system seramik bende düşünüyorum nisan gibi kendime
Seramikten oldukça memnunum hocam.. Aracım beyaz olmasına rağmen parlaklık olarak gerçekten çok çok iyi.. Ayrıca üzerindeki kir çok çabuk çıkıyor.. Resimlerde görünen kirlerin %70'i tazyikli su ile çıktı.. Yıkama sonrasında boncuklanma daha küçük ve birbirine daha yakın oluyor.. Aracımın yıkamasını, ön yıkama ve çift kova yöntemi ile yapıyorum.. Sonrasında Pw, Wet Coat veya Bsd uyguluyorum..

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
1 aya yakın kar, buz, yollardaki tuz vs. nedeniyle araç epey bi kirlendi. Havayı biraz iyi görünce dün 2-3 saat ayırıp güzelce yıkadım. Bu sefer de yağmura yakalandık bugün. Ben de boncukları çekeyim dedim.

Aracımda 3 ay önce yaptırdığım Tac System Quartz Shine Seramik kaplama ve son yıkamada kullandığım Sonax Bsd (1:1) mevcut.

Araba çok diri duruyor hocam elinize sağlık

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet arkadaslar yine bir kendin yap projesiyle karsinizdayim :)

Yikama eldiveninden wheel woolies yapimi :)

Kuzu postu bir eldivenim vardi, jant temizligi ya da marspiyel temizliginde kullaniyordum ara sira.

Eski calismalardan kalan uzun sopa parcalarim da vardi o zaman dedim ki ne duruyorsun yapsana bu isi.

Bir dikis makinemiz olmadigi icin tek sikinti eldiveni kesip dikmekti. Diger islemler icin yeterli ve gerekli tecrubeyi daha onceki benzer projemden edinmistim :)

Sonucta ortaya cikan sey tam olarak soyle :)

İcerisinde hem tahtanin sertligini almak hem de biraz daha fazla su tutmasini saglamak adina ince bir kat sunger de var.

Benzer planlari olanlara fikir olur insallah.

Bir puf noktasi belirtmek isterim, eldiveni tersten diktigimiz icin ve geri duzune çevirmemiz gerektigi için biraz zorluk cekilecektir. Bunu gidermek icin icine katlamadan once bant gectim tuy kismina. Sonrasinda dikim bittiginde bu bantlari cektigimde cok kolay bir sekilde ters yuz oldu. Anlatmasi zor biraz umarim becerebilmisimdir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Evet arkadaslar yine bir kendin yap projesiyle karsinizdayim :)

Yikama eldiveninden wheel woolies yapimi :)

Kuzu postu bir eldivenim vardi, jant temizligi ya da marspiyel temizliginde kullaniyordum ara sira.

Eski calismalardan kalan uzun sopa parcalarim da vardi o zaman dedim ki ne duruyorsun yapsana bu isi.

Bir dikis makinemiz olmadigi icin tek sikinti eldiveni kesip dikmekti. Diger islemler icin yeterli ve gerekli tecrubeyi daha onceki benzer projemden edinmistim :)

Sonucta ortaya cikan sey tam olarak soyle :)

İcerisinde hem tahtanin sertligini almak hem de biraz daha fazla su tutmasini saglamak adina ince bir kat sunger de var.

Benzer planlari olanlara fikir olur insallah.

Bir puf noktasi belirtmek isterim, eldiveni tersten diktigimiz icin ve geri duzune çevirmemiz gerektigi için biraz zorluk cekilecektir. Bunu gidermek icin icine katlamadan once bant gectim tuy kismina. Sonrasinda dikim bittiginde bu bantlari cektigimde cok kolay bir sekilde ters yuz oldu. Anlatmasi zor biraz umarim becerebilmisimdir.

Şahane olmuş ellerine sağlık. Bende 2 yıl önce böyle bişi yapmıştım henüz kullanmak nasip olmadı. Ben sünger yerine bim bezi sarmıştım:D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Şahane olmuş ellerine sağlık. Bende 2 yıl önce böyle bişi yapmıştım henüz kullanmak nasip olmadı. Ben sünger yerine bim bezi sarmıştım:D
Bizim bebenin hediye gelen bir sacma post gibi yelegi vardi ben de onunla falan denemistim daha once ama bunun kadar icime sinmedi acikcasi.

Bunun bir avantaji cikarilip takilabilir olmasi. Cikar yika tekrar tak seklinde.

Teşekkür ederim bu arada.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Autobrite Purple Rain 3.0 yenilenen Demir tozu sökücüyü denedim. Bir Demir tozu sökücünün kokusunu beğeneceğim aklıma gelmezdi. @MoonDance bir sondaki AD operasyonun bu olsun ad’den

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hacım şahsen kullanmadım kokusunu bilmiyorum. Eğer dediğin gibi ise denemekte fayda var.
Yahu birde şu bahçeli evlerinizi paylaşmayın abi özeniyoruz, olan var olmayan var. Büyük nimet vallahi:komik:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hacım şahsen kullanmadım kokusunu bilmiyorum. Eğer dediğin gibi ise denemekte fayda var.
Yahu birde şu bahçeli evlerinizi paylaşmayın abi özeniyoruz, olan var olmayan var. Büyük nimet vallahi:komik:
hocam aman diyeyim yasak evin önünde araba yıkamak Almanya’da Polizei Chef Herr Hans duymasın öttürür beni :D