Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #361
@Ozgur_gs_91 eline sağlık kardeşim, bizim açımızdan da verimli bir yıkama olmuş.Ürünlerin nasıl çalıştığını görmüş olduk.Arabanda yanıyor maaşallah.

Moderatör tarafında düzenlendi:

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
@Ozgur_gs_91 ellerine sağlık. Luxor lastik parlatici yorumumu bekliyoruz. Yakinda Luxor Ürünleri senle ozdeslestirecez galiba öyle gorunuyor:)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
onurçiko' Alıntı:
@Ozgur_gs_91 eline sağlık kardeşim, bizim açımızdan da verimli bir yıkama olmuş.Ürünlerin nasıl çalıştığını görmüş olduk.Arabanda yanıyor maaşallah.
Mümkün olduğunca kullanırken fotograf çekip test ediyorum ürünleri. Yeni testlerde gelicek yakında :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
MuratYARDIM' Alıntı:
@Ozgur_gs_91 ellerine sağlık. Luxor lastik parlatici yorumumu bekliyoruz. Yakinda Luxor Ürünleri senle ozdeslestirecez galiba öyle gorunuyor:)
Ucuz ürn, test etmekte lazım, her ürüne ulaşmak zor fiyatlardan dolayı. :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Ozgur_gs_91 inceleme için teşekkürler. Bu arada eline sağlık.

Luxor jant temizleyici ve lastik parlatıcı aldım bende sayende. Daha kullanmadım ancak güzel görünüyor.

ahmett.01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
adana
@Eraycan ayna altı ledleri yaparken malesef hic fotoğraf çekmedim.yapali 1 yili gecti zaten.birinde sorun vardi onu hallettim.ayak aydinlatmasindan aynaya + uc cektim. - uc zaten sinyal aynada oldugu icin vardi.cok zor bi islem degil aslinda.ayak aydinlatmasi hem yakin oldu hemde kumandadan açınca ledler yaniyor ya da kapiyi acinca vs. Birde unutmadan bu konu ile ilgili basima gelen sorunu da soyleyeyim belki yaşayan olursa derdine derman olsun.ledleri taktigim gun aksam araci kitleyip eve çıktım.yaklaşık 1 saat sonra aracın yanına indiğimde ledler çok kısık bir şekilde yanıyordu.ne yaptiysam olmadi.en son ledin + ve - uçlarına paralel olarak 1k ohm direnç bağladım duzeldi.(telefon klavyesinden dolayi ünlü harflerde veya diger yazim hatalarindan dolayi ozur diliyorum)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ankara'da bugün hava 0'ın üstünde olunca fırsatı değerlendirmek istedim.

Benzinlikte yıkama yaptım. Şarjlı ilaç pompasıyla fritz gold sıktım. Sonra Tek kova ile zymol şampuan ile yıkadım.

Sonrasında araç ıslakken favori qd'm Project 32 sıkıp, autofinesse aqua deluxe ile aracı kuruladım.

Son düzenleme:

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
umrdmr' Alıntı:

Benzinlikte yıkama yaptım. Şarjlı ilaç pompasıyla fritz gold sıktım. Sonra Tek kova ile zymol şampuan ile yıkadım.

Sonrasında araç ıslakken favori qd'm Project 32 sıkıp, autofinesse aqua deluxe ile aracı kuruladım.

Hocam ankarada hangi petrolde yıkıyosunuz aracı?

ozeba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Bugun binegimi yikadim tuyleri parladi masallah
final fotolarini cekemedim kusurabakmayin :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
@umrdmr elinize sağlık. Jantlar hoşuma gitti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen hafta aracın gaz kelebeğini temizlemiştim. Paylaşmak şimdi nasip oldu. Bir ara forumda yazdığım son 2 mesajı göremeyince + gece çalıştığım için fırsatını bulamadım. Gaz kelebeğini temizledikten sonra bariz bir şekilde yakıt tüketimine düşüş gözlemledim. Ayrıca aracımda bir süredir ufak ama can sıkıcı bir problem vardı onun da çözümü oldu. Motor sıcak yada soğukken farketmeksizin gaza hafif bastığım zaman tıkırtı sesleri geliyordu kaput tarafından o ses artık yok.

Gaz kelebeğini temizleyen bazı kişiler rölantide dalgalanma rölantide stop problemi ve sonucunda tekrardan kelebeğin konum adaptasyonunu yaptırmak zorunda kalmışlar. Kelebeğin konumunu fiziksel bir kuvvet sonucu değiştirmediğiniz sürece adaptasyon işlemine gerek yok. Balata spreyini sıkın ardından diş fırçası ya da ufak boy bir boya fırçasıyla güzelce fırçalayın bu işlemleri tekrar ede ede kelebeğin içindeki pisliğin aktığını çıktığını göreceksiniz. :)

Öncesi (Kirli Hali)

Sonrası (Temiz Hali)

Sonuç istediğim gibi %100 kusursuz olmasa da tıkırtı probleminin ve yakıt tüketiminde bariz bir azalma olması işe yaradığının göstergesi :)

Hepinize iyi forumlar dilerim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@Nobran Dışınıda temizleyip takaydın tam olurdu :)
Eline sağlık, yakında motoru sökersin

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motors' Alıntı:
umrdmr' Alıntı:

Hocam ankarada hangi petrolde yıkıyosunuz aracı?

Hocam kazım Karabekir opet. Ama tavsiye etmem, pis makineleri de Eski. Alıştık artık diye gidiyorum :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Can' Alıntı:
@umrdmr elinize sağlık. Jantlar hoşuma gitti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamamen şekil için yapılmış jantlar. Cms üretiyor.

Çok kollu olduğu için tanesi 18 kilo geliyor. Yakıtın fazla gitmesinin yanında, 0-100 hızlanmada aracı 0.4 saniye geriye düşürüyor.

Ama giu beyaz a bence en yakışan jant o da bi gerçek :) Bence tabi. Yakışmasa şimdiye kadar çoktan değiştirmiştim.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kar, yağmur çamur derken 1 aylık kiri mevcut aracı bir güzel yıkadım..

Araçta koruma yoktu foam ile pril geçtim.
Çift kova içinse 3d wash wax ile yikadim.
Ardından ıslak araca finale sıkıp kuruladım..

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pro' Alıntı:
Kar, yağmur çamur derken 1 aylık kiri mevcut aracı bir güzel yıkadım..

Araçta koruma yoktu foam ile pril geçtim.
Çift kova içinse 3d wash wax ile yikadim.
Ardından ıslak araca finale sıkıp kuruladım..

Efsane kasa ne severdim bunları ya sorunsuz az yakar kadran devirir temizi oldumu bide ömürlük makinalar maşallah kıymetini bil admin bey :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Atocan' Alıntı:
Efsane kasa ne severdim bunları ya sorunsuz az yakar kadran devirir temizi oldumu bide ömürlük makinalar maşallah kıymetini bil admin bey :)

Teşekkür ederim..Temizleri gerçektende sorunsuz, genel bakımları yapıldığı sürece sadece yağ değişimi için bakıma götürüyorum. Kadran devirmişliğim var harbiden videosu vardı fakat bulamadım  . Japon yapmış bizde bakmaya korumaya uğraşıyoruz işte  ;)