Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Öne çıkan konu #3,961
Onur abi, @Berkay bunun toz tutmayanı var mı ? Varsa nedir ? Ürün ilk sürdüğümde çok güzel olmuştu. Gyeonda vardı plastic trim restorer diye yanlış hatırlamıyorsam.
Bende merak ediyorum. Bu dış plastik aksamlarda kullanmak için tavsiye. Parlatsın. Toz tutmasın.

Nasıl yazıldığından emin değilim. Koch chemie nasıl ?1-2 ürünü var bunun için. Ama ben bu markanın hiç birşeyini bilmiyorum. İsim vs

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Onur abi, @Berkay bunun toz tutmayanı var mı ? Varsa nedir ? Ürün ilk sürdüğümde çok güzel olmuştu. Gyeonda vardı plastic trim restorer diye yanlış hatırlamıyorsam.
Autoglym supersheen kullanıyorum pek toz tutmuyor. Detailingdukkani satiyordu bolunmus olarak. Ama dayanımı düşük.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Klasik meguiars :)

Dostum geçmiş olsun öncelikle. Bu arabalar böyle malesef. Dediğin gibi gaza dokunursun geç tepki verir, azcık basarsın birden atlar, sabit basarsın silkeler. Ablamda da 1.2 benzinli ibiza var anlattığının aynısı ve debriyaj 5 metre yukarıda kavrıyor. Çok nalet bir şey arabadan soğutuyor insanı. Birde bir yumuşak yapıyorlar bu arabaları beşik gibi sallanıyor, konfor sıfır yol tutuş sıfır. Fiyata gelince 100-150 bin lira :) İnşallah kimse alınmaz herkesin malı değerli.
Ya bir de küçük motor az yakıyor diye pazarlıyorlar ama az yakanı ben daha görmedim.
Teşekkürler abi. Staj yaptığım firmanın güncel kasa benzinli manuel Corsa aracını kullanımıştım. Gaz tepkileri ve debriyajın kavrama noktası güzeldi. Alt devirleri de gayet canlıydı. Dizel gibi tepki veriyordu. İç mekanı da Corolla'nın alt segmenti olmasına rağmen daha kaliteli hissettirmişti. Yeni tip araçları pek beğenmem ama Corsa hoşuma gitti. Babamla aynı kafadayım. İkimizde L300'den keyif alıyoruz :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bende merak ediyorum. Bu dış plastik aksamlarda kullanmak için tavsiye. Parlatsın. Toz tutmasın.

Nasıl yazıldığından emin değilim. Koch chemie nasıl ?1-2 ürünü var bunun için. Ama ben bu markanın hiç birşeyini bilmiyorum. İsim vs
Hocam yakın zamanda Dr Beasley Plastic Sealent deneyeceğim size de bilgi veririm ayrıca :)

Autoglym supersheen kullanıyorum pek toz tutmuyor. Detailingdukkani satiyordu bolunmus olarak. Ama dayanımı düşük.
Kesinlikle bende tavsiye ederim
@Berkay , @onurçiko Abi eyvallah, yakın zamanda @KaiZeN Erçin abi ile birlikte önce Dr Beasley'i deneyeceğim. Duruma göre sonrasında Autoglym de alıp f/p değerlendirmesi yapmayı düşünüyorum :)

Yavaş yavaş testlere başlayalım :p

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar, geçtiğimiz cuma sabahı işe giderken aracımın sağ led ampulü birden söndü ve arıza ışığı yaktı. Söküp kontrol ettim led ampul kesmiş. 1 yıl garantisi vardı. Hemen hepsiburada siparişlerim kısmından ne zaman aldığıma baktım ve 20 gün ile yırttım :mutlu:

Aldığım yeri aradım, kargo bana ait olarak sadece yanmayan teki göndermemi söyledi. Eyvallah dedim ve gönderdim. Hafta sonu da araya girince Çarşambaya kadar anca geldi ve dün taktım. Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere araç kaput altı temizliği istiyor. Belki bu bahaneyle AD Pink Sheeni de denemiş olurum @MoonDance :diill:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detaylı iç temizlik yapıldı. Pütürlü tavan ve lekeleri kusmuş koltuklar bekliyordum ama yanıldım :) Beklediğimden güzel olmuş. Sağ koltuğun omuz kısmında çok ufak bir leke kalmış sadece. Onun dışında sıfırdan farkı kalmadı resmen. Fotoğraflarda ışık ayarsız oldu. Biraz gölgeli görünüyorlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Detaylı iç temizlik yapıldı. Pütürlü tavan ve lekeleri kusmuş koltuklar bekliyordum ama yanıldım :) Beklediğimden güzel olmuş. Sağ koltuğun omuz kısmında çok ufak bir leke kalmış sadece. Onun dışında sıfırdan farkı kalmadı resmen. Fotoğraflarda ışık ayarsız oldu. Biraz gölgeli görünüyorlar.

Ellerine sağlık iç kısımlar sıfırlanmış.

DENİZLİ

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Hayırlı olsun motor yağının geç kirlenmesi egzoz eskimemesi gibi artılarını bile görürsün.

DENİZLİ
Sağol abi. Çevreye de en zararsız yakıt diyolar ne kadar doğru bilemiyorum çok performanslı bir araç olmadığı için en azından benzine o kadar para vermeyeyim dedim

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Benzine para vermekten sıkılınca ben.

İlk intiba olarak benzine göre herhangi bir fark göremedim. (gidişte vs.)
Çok güzel olmuş. LPG yi çoğu kimse beğenmese bile ben çok memnun olarak kullanıyorum. Çevreye faydası zaten cabası

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Halamın aracını bakıma götürdüm. Soğukken geç çalışma problemi de vardı. Usta gece bırakırsan daha iyi olur dedi. Dün gece dükkanın önüne bıraktım.

- ACEA C3 / C4 ve RN0720 standartlarına sahip Elf Evolutıon Fulltech FE 5w30 yağ kullanıldı.
- Mazot filtresi ve yağ filtresi orijinal ,hava filtresi ise Mahle marka takıldı. Polen filtresinin markasını göremedim. Çokta önemli değil zaten.
- Isıtma bujilerinin dördü de bozulmuş. Bosch marka ısıtma bujileri takıldı. Sökülürken kırılmasından korkuyordum. Neyse ki problem olmadı.
- Kırık hava filtresi kazanı tamir edildi.
- Antifiriz -30 °C ölçüldüğü için değişime gerek görülmedi.
- Ön takım kontrolü yapıldı.
- Silecek lastikleri değiştirildi.

Usta sağolsun motoru da temizledi. Tüm bu işlemler 840 lira tuttu.

DODANLI

Amatör Detaycı
Üye
Detay ürünlerime dolap aldım , Yarın arabada bulunan bir ihtimal kullanırım diye taşıdığım ama kullanmak nasip olmayan ürünleri de getirip yerleştireceğim. Hanımın dırdırından kurtuldum. Her dolapta araba eşyaların diye söyleniyordu.

Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Detay ürünlerime dolap aldım , Yarın arabada bulunan bir ihtimal kullanırım diye taşıdığım ama kullanmak nasip olmayan ürünleri de getirip yerleştireceğim. Hanımın dırdırından kurtuldum. Her dolapta araba eşyaların diye söyleniyordu.

Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel ve düzenli olmuş.

DENİZLİ