Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
G
Perşembe günü araç amcamdaydı. Kendisi aracı sadece hız göstergesine bakarak kullandığı için hararetin farkına varmamış :) İlk olarak yedek hazneye baktım. Max çizgisine kadar doluydu. Radyatör kapağını açtığımda hiç su kalmadığını gördüm. Ne hikmetse yedek haznedeki suyu çekmemiş. Suyu tamamlayınca hararet normale döndü. Bugün tekrar kontrol ettiğimde su eksikti. Motor ısındığında radyatör kapağından ufak ufak kaçırdığını gördüm. Yan sanayi kapak 25, orijinali ise 50 liraydı. Kafam rahat olsun diye orijinali tercih ettim. Biraz sıkıştırarak kullandım. Herhangi bir kaçak görünmüyor şuan için. Yakın zamanda triger kayışı değişeceği için antifiriz eklemedim.

Geçmiş olsun, şükür ki büyük bir probleme yol açmadan fark edilip çözüme ulaşılmış.

Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Teşekkürler abi. Acaba kapaktaki kaçaktan dolayı sistemde hava mı oluştu? Bundan dolayı da çekmemiş olabilir.
Geçmiş olsun Emre evet hava kaynaklı olabilir, genelde otomatik olarak bu havayı alıyor ama araç kaynaklı almamışta olabilir.Bu genleşme kabının içerisinde , kapağa takılı vaziyette , kabın içerisinde dik konumda duran 12-15 cm uzunluğunda bir lastik hortum var. İşte bu lastik hortum bazen o kapaktaki takılı konumundan kurtulup kabın içine düşüyor. Eğer böyle bir durum olmuşsa eksik suyu alamaz. Radyatör kapağı kaynaklıda suyu alamamış olabilir veya arkadaşımın hyundai aracınca onlarca usta > servis >kore üçgeni sonrasında " bu araçlar genleşme kabından su almaz " şeklinde cevap gelmişti. :dusun:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun Emre evet hava kaynaklı olabilir, genelde otomatik olarak bu havayı alıyor ama araç kaynaklı almamışta olabilir.Bu genleşme kabının içerisinde , kapağa takılı vaziyette , kabın içerisinde dik konumda duran 12-15 cm uzunluğunda bir lastik hortum var. İşte bu lastik hortum bazen o kapaktaki takılı konumundan kurtulup kabın içine düşüyor. Eğer böyle bir durum olmuşsa eksik suyu alamaz. Radyatör kapağı kaynaklıda suyu alamamış olabilir veya arkadaşımın hyundai aracınca onlarca usta > servis >kore üçgeni sonrasında " bu araçlar genleşme kabından su almaz " şeklinde cevap gelmişti. :dusun:
4-5 defa hararet yaptı bizim araç abi. Suyu hep hazneden takip ederim. Radyatördeki su eksildikçe hazneden çekiyordu hep. Bu sefer ya kapaktan dolayı hava yaptı ya da hortumlarda tıkanıklık var. Bizim usta, bu araçlar kafasına göre bazen çeker bazen çekmez diyor :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Perşembe günü araç amcamdaydı. Kendisi aracı sadece hız göstergesine bakarak kullandığı için hararetin farkına varmamış :) İlk olarak yedek hazneye baktım. Max çizgisine kadar doluydu. Radyatör kapağını açtığımda hiç su kalmadığını gördüm. Ne hikmetse yedek haznedeki suyu çekmemiş. Suyu tamamlayınca hararet normale döndü. Bugün tekrar kontrol ettiğimde su eksikti. Motor ısındığında radyatör kapağından ufak ufak kaçırdığını gördüm. Yan sanayi kapak 25, orijinali ise 50 liraydı. Kafam rahat olsun diye orijinali tercih ettim. Biraz sıkıştırarak kullandım. Herhangi bir kaçak görünmüyor şuan için. Yakın zamanda triger kayışı değişeceği için antifiriz eklemedim.

Çok geçmiş olsun, Allahtan dikkatli takiple sorun daha büyük hasarlara yol açmadan giderilmiş.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Geçmiş olsun dediğin gibi bu su soğutma sistemlerinde herhangi bir kapak çok önem arzediyor. Hava yapmış olması muhtemel. Allah esirgesin

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bir sağlıkçı silecek suyunu nasıl boşaltır?

1 serum seti ve 60cc enjektör kullandım :)

kahverengi kısımdaki iğneyi çıkartıp enjektörü bağladım, birazda su bastım ki diğer ucun içine dolup ağırlık yapsın. Depoya ucunu gönderdim ve çektim. Su doldukça enjektörü boşalttım.

En son içme suyu ile doldurdum ve 3d hd glass cleaner ekledim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

kahverengi kısımdaki iğneyi çıkartıp enjektörü bağladım, birazda su bastım ki diğer ucun içine dolup ağırlık yapsın. Depoya ucunu gönderdim ve çektim. Su doldukça enjektörü boşalttım.

Hasta anestezi altında mıydı :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Fren hidroliği değişiminde serum seti kullananı görmüştüm ama cam suyunda ilk oldu, elinize sağlık :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ellerine sağlık güzel değişim olmuş. Anestezi yok neşter yok güzel operasyon :komik:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Tonyukuk07, valla benim de yıkayasımm geldi. gerçi tertemiz arabanın heryeri kullanamadım ((
köpükler ve köpüklerin o jantın aralarında kalması falan çok güzel .

daha önce jant ve lastikleri ayrıca özenerek yıkayacağımı hiç düşünmedim ama bulaştın mı bi kere bırakamıyorsun.

komşu geldi niye böyle jantları lastikleri yıkıyorsun dedi. dedim anlayamazsınız :noo::noo::noo: o an gözden hafif damlalar düşmeye başladı. :aglaa: devam ettim. dedim beni en çok etkileyen o janttan süzülen köpük , hafiften lastikleri kar gibi köpük kaplaması, sonra yutkundum ama konuşamadım :aglaa: video daki gibi

:mutlu::mutlu::mutlu:

Son düzenleme:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Vakit geçirmeye yönelik hareketler :D

İnsan yaptığı eylemlerde yalnız olmadığını görünce mutlu oluyor :saskin: oooh tertemiz olmuş. Ellerinize sağlık.

@OmerNecmi54 hocam Golf 7 için soruyorsanız iki adet boşluk var panjurun üzerinde. Oraya uzun bir şey sokarak pimi serbest bırakıyorsunuz ve öne veya yukarı çekiyor olmanız gerekiyor diye hatırlıyorum. Videoları olması lazım youtubeda.