Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,001
Oo sonuç gayet güzel duruyor. Güneşte foto her babayiğidin harcı değil.. Zaten demir tozu ve kil işlemlerini rutin yapıldığından yazmadınız sanırım:)
simler çipil çipil :)
Çok sağolun hocam. Divortex in demir tozu sökücüsünü kullandım ardından kil de yaptım. Fazla foto çekemediğimden kendi konumda yazsam mı yazmasam mı çelişkideyim şu an :) Bu arada divortex demir tozu sökücü benim araçta tam kırmızı değilde bakıra çalan bir renk alıyor daha çok.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Uygulamasını nasıl yaptınız
Bu yüzeysel bir kir, yani kusma riski olmayan ve makinesiz yapılabilecek çok kolay bir uygulama. Kıstas değil.

1 litre şişe içerisine 30 ml kadar vp carpet, bir kapaktan daha az green star kalanı su olacak şekilde hazırladım, koltuğa 3-4 fıs (hafif nemlendirecek, ama ıslatmayacak kadar) sıktım, aynı karışımı orta sert bir fırçaya da köpük formunda fırçaya sıktım, fırçaladım. Nemli bir bezle bastıra bastıra ilacın fazlalarını aldım, Kuru bezle de daha fazla bastırarak nemi suyu uzaklaştırdım. İşlem bittiğinde koltuk neredeyse kuruydu.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu yüzeysel bir kir, yani kusma riski olmayan ve makinesiz yapılabilecek çok kolay bir uygulama. Kıstas değil.

1 litre şişe içerisine 30 ml kadar vp carpet, bir kapaktan daha az green star kalanı su olacak şekilde hazırladım, koltuğa 3-4 fıs (hafif nemlendirecek, ama ıslatmayacak kadar) sıktım, aynı karışımı orta sert bir fırçaya da köpük formunda fırçaya sıktım, fırçaladım. Nemli bir bezle bastıra bastıra ilacın fazlalarını aldım, Kuru bezle de daha fazla bastırarak nemi suyu uzaklaştırdım. İşlem bittiğinde koltuk neredeyse kuruydu.
Aynı yöntemle eski aracımın bütün koltuklarını pırıl pırıl yapmıştım :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar,

Bugun fusso, extreme, ceramic spray coating ve seal n shine su ve kayganlik testi yaptim fakan videolar inanilmaz basarisiz olmus. Bu nedenle yuklemedim. Yenisini cekecegim.

Kislik kaucuk paspaslardan yazlik hali paspaslara gectim. Altina ve ustune tela paspas koydum.

Cocukluk arkadasimla ayni sitede yasiyormusuz, o da geldi yanima sonradan ve onun arabasini yikayip uzerine ceramic spray coating gectik. Zemin hazirligi yapmadik, araba bol cizik ve hareli bmw 320. Bakalim dayanim ne olacak.

Derken yine siteden 2 kisinin daha arabasini yikadik. Detayla ilgisi olmayan kisiler. Ama arabalarina bakmayi seviyorlar.

Bu nedenle alta ile kopuk sıkıp ardindan tek eldivenle kiri alip 5 litrelik ilposan pompa ile durulama yaptik. Bu bile onlari sevindirmeye yetti. Benim icin de terapi oldu acikcadi boyle araba yikamak :) cizme derdi yok rutini takip derdi yok mis gibi :)

Bmw nin fotografi yok heyecandan atlamisiz. Rengi mora calan mavi mukemmel bir renk.

Cooperin koltuklarini uzerinden bir temizledik. Direksiyonu parlak ve kirli. Onu da elden gecirecegiz :)

Karantinada eglenceli bir gundu. Hem cocukluk arkadasimi tekrar bulmam hem de site kapali otoparkinda boyle bir etkinlik rahatlatti :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Koltukta ufak bir leke gordum sanki!

Hani neresinde?

Ellerine sağlık. Güzel eğlence olmuş :alkis:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Koltukta ufak bir leke gordum sanki!

Hani neresinde?

Formül belli vp carpet+kc green star :) @Shirb13 'ye selam olsun.
Abi eline koluna sağlık. Hani konuşmuştuk koltuklara da ben elleyecektim ? :taraa:

Sana da hak veriyorum gerçi bu illetin ne zaman geçeceği ve bir araya gelebileceğimiz belli değil :(

CC + GS çok etkili oluyor :) ben ilk zamanlar çok müsrifçe harcıyormuşum. Artık daha dikkatliyim ölçü kabı kullanıyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi eline koluna sağlık. Hani konuşmuştuk koltuklara da ben elleyecektim ? :taraa:

Sana da hak veriyorum gerçi bu illetin ne zaman geçeceği ve bir araya gelebileceğimiz belli değil :(

Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Ben üstten aldım, gerisi sende :) Teşekkür ederim çok sağol.

Ellerine sağlık. Güzel eğlence olmuş :alkis:
Vallahi bugün de şahane ortam vardı, jant detayı, camlara buğu önleyici ve bu küçük koltuk operasyonuyla geçirdim günü, bol bol da sosyal mesafeli sohbet ohh :) Teşekkür ederim :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ömer aslında tam net bir oran yok, ben genel olarak 2 litre ilaçlama pompasına VP CC’yi 1:30 veya 1:40 a göre hazırlıyorum. Bunun üzerine GS şişesinin kendi kapağıyla bir kapak atıyorum.

Kendine 1 litre olarak hazırlayacak olsan GS yi yarım kapak (5-10 ml) olarak değerlendirebilirsin :)

Son düzenleme:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ömer aslında tam net bir oran yok, ben genel olarak 2 litre ilaçlama pompasına VP CC’yi 1:30 veya 1:40 a göre hazırlıyorum. Bunun üzerine GS şişesinin kendi kapağıyla bir kapak atıyorum.

Kendine 1 litre olarak hazırlayacak olsan GS yi yarım kapak (5-10 ml) olarak değerlendirebilirsin :)
Koch gs yok bende yerine valet pro apc iş yapar mı

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Perşembe günü araç amcamdaydı. Kendisi aracı sadece hız göstergesine bakarak kullandığı için hararetin farkına varmamış :) İlk olarak yedek hazneye baktım. Max çizgisine kadar doluydu. Radyatör kapağını açtığımda hiç su kalmadığını gördüm. Ne hikmetse yedek haznedeki suyu çekmemiş. Suyu tamamlayınca hararet normale döndü. Bugün tekrar kontrol ettiğimde su eksikti. Motor ısındığında radyatör kapağından ufak ufak kaçırdığını gördüm. Yan sanayi kapak 25, orijinali ise 50 liraydı. Kafam rahat olsun diye orijinali tercih ettim. Biraz sıkıştırarak kullandım. Herhangi bir kaçak görünmüyor şuan için. Yakın zamanda triger kayışı değişeceği için antifiriz eklemedim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Perşembe günü araç amcamdaydı. Kendisi aracı sadece hız göstergesine bakarak kullandığı için hararetin farkına varmamış :) İlk olarak yedek hazneye baktım. Max çizgisine kadar doluydu. Radyatör kapağını açtığımda hiç su kalmadığını gördüm. Ne hikmetse yedek haznedeki suyu çekmemiş. Suyu tamamlayınca hararet normale döndü. Bugün tekrar kontrol ettiğimde su eksikti. Motor ısındığında radyatör kapağından ufak ufak kaçırdığını gördüm. Yan sanayi kapak 25, orijinali ise 50 liraydı. Kafam rahat olsun diye orijinali tercih ettim. Biraz sıkıştırarak kullandım. Herhangi bir kaçak görünmüyor şuan için. Yakın zamanda triger kayışı değişeceği için antifiriz eklemedim.

Çok geçmiş olsun, yedek depo ile radyatör arasında ki hortum kireçden dıkanabiliyor. Çıkartıp porçöz ile temizlemekde fayda var.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Geçmiş olsun Emre. Genleşme kabındaki suyu çekmemesi ilginç geldi bana.