Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #5,221
Bugün Hacı Abi İle yeni bir diziye başladık :D
Konusu yakında gelecek inşallah.

Ohhh mis elinize saglik ben bile rahatladim sizi dusunemiyorum :)

Arabaya masallah. Insallah benim de olur dedigim arabalardan. Jantlar da harika masallah.

Amortisör sisteminde iki kol gordum nedir acaba onlar ne ise yarar?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık, bu sefer az fotoğrafla yetindik diyelim bir daha ki sefere daha fazla detaylı anlatım istiyoruz.:komik::)
Konusunu açabilirsem inşallah daha detaylı gelecek. Teşekkür ederim:)
Ohhh mis elinize saglik ben bile rahatladim sizi dusunemiyorum :)

Arabaya masallah. Insallah benim de olur dedigim arabalardan. Jantlar da harika masallah.

Amortisör sisteminde iki kol gordum nedir acaba onlar ne ise yarar?
Teşekkür ederim :) Çok büyük stres attım ve atmaya devam edeceğim bu 4 günlük süreçte inşallah.

İnşallah daha güzellerini yeni kasasını alırsınız gönlünüzdeki arabaya en kısa sürede binersiniz dileklerimle. Jantlarını bende çok beğeniyorum ama maalesef muhterem lastikçiler ve işyerimin olduğu semtteki park yeri sıkıntısından dolayı bulduğumuz daracık yerlere girmeye çalışmaktan biraz fazla çizilmiş durumda :(

Ben sadece binici tayfasındayım çok bildiğimden değil yanlışta olabilir ama denge kolu diye biliyorum:D
Bu konu daha keyifli gelecek gibi bekliyoruz,elinize sağlık :)
İnşallah açabilirsem daha detaylı ve keyifli olacağınını düşünüyorum :D

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yıkadım. Boya güzel bir bakım istiyor ama gözüm hiç kesmiyor :)

Sanırım Türkiye'deki hatta dünyadaki en şanslı L300 bu olsa gerek, Maşallah emsalleri kirden, yağdan griye dönmüşken çeyizlik beyaz eşya gibi parlıyor sizdeki :):nazar:

Havaların ısınmasıyla kaşıntı başlamıştı fakat bu kadar ısındığını tahmin etmiyordum bir ara 37 dereceydi :noo:

Normal bi yıkama yapacakken hybridlerden kurtulup, gerekli ön hazırlığıda yapınca carnauba olsun dedim :sarki: Yarışma ödülümüz Carbon Wax ile koruma tazeledik
@Dragstar tekrar teşekkür ediyorum abi :tesekkurr:

Yıkama esnasında fotoğraf düşüncem yokken finallerde keyiflenince bir kaç fotoğraf aldım :foto:

Meşhur detaycı yansıma pozlarından :diill:

Lastiklerde temiz görüntüsüyle finalini beğendiğim AF Gloss jantlarda Zymöl Wheel Coat

Buda finalimiz olsun ;

Güzel bakıp maşallahını :nazar: eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum <3:tesellii:
Maşallah daha geçen gün bayide görmüştük aynı bu renk yeni Clio, o kadar spot ışığının altında bile böyle güzel görünmüyordu. Tasarım ve renk uyumuna ile usta detay dokunuşları eklenince mükemmel bir final çıkmış ortaya. Allah kaza bela göstermeden keyifle binmeyi nasip etsin inşallah :nazar:

Herkese iyi geceler, @Ttfor1 Tayfun abiyle hem tanışmak amaçlı hemde arabasını yıkamak amaçlı buluştuk. Tabi bazı aksilikler oldu, yıkamanın detaylarını anlatamadım ama bir daha ki sefere düzgünce yıkıyacağız.:)

Ön yıkamaya 1:40 Flowey ev13'ü Veta pompa ile sprey şeklinde atımını yaptık.
Çift kova için VP mor kova şampuanı kullandık. 15 litreye yaklaşık 1 kapak attık ve UFS yıkama eldiveni ile yıkadık.
Jantlar için kovaya Diablo sıktık, her fırça için de sprey şeklinde R1'i 1:3 oranla sıkım yaptık.

Final de ise camları İPA ile silip, Final Touch ile parlattık.:sicak:
Lastiklere de Sarp vinil koruyucu sürdük.:p

Çok acele ettiğimiz için sadece final fotoğraflarını çekebildik, yıkama yeriyle uğraşan arkadaş acele ettirdi.:diill:

Detaya giriş 101 olmuş bu, elinize sağlık :)

Bugün Hacı Abi İle yeni bir diziye başladık :D
Konusu yakında gelecek inşallah.

C200 uygulamalarından sonra beklenti epey yükseldi bende, şimdiden merakla bekliyorum konusunun gelmesini :) Kolay gelsin.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
@carking58 teşekkür ediyorum güzel yorumunuza, geçen ay bi ufak polisajla kendine geldi diyebilirim :) bayide sürekli silinmekten yoruluyorlar birde bekleme taşınma sürelerinde ufak tefek kusurlarından sonra kendilerine getirmek şart. Amin daha iyileri sizlere nasip olsun diyorum :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar iş yoğunluğundan ötürü araca vakit ayıramıyordum araya da ramazanın girmesiyle baya ihmal ettik. En kısa zamanda detaylı temizlikte yapacağım.

Şimdilik benzinlik kostiği ve su ile idare ediyoruz.

İyi yine su yüzü görmüş :) Benim ki toz ile kaplandı :(

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamlar,

Bugün aracımda bir çok değişiklik yaptım, hepsini ayrı kendi konularına eklemeye çalışıyorum.

Bu da günün bonusuydu.
Arkadaşımın arkadaşı geldi, aracının deri koltukları için hanımı evden bir kaç bez vermiş, ve cif banyo benzeri bir ürünle göndermiş.

Dedim hocam bir saniye :)

Araç Bmw 5.20i bu arada, koltuklar krem deri.

Deri temizliğine başlamadan önce bizim yeni aletle bir yıkama yaptık aracına, araçta otopark tozu vardı sadece.

İnceleme - Araba Yıkama Makinesi 12 V

Deri temizliğini bir koltukta ben gösterdim kendisine, sonra malzemeleri verdim ve gerisini ona bıraktım.

Dedim malzeme verir ve temizlerim ama bir 50:50 almadan bırakmam :D

Direksiyonu bir tur daha geçmeliyiz, biraz aceleye geldi.

Kullandığımız ürün ve malzemeler; AutoGlym Leather Cleaner, Nive köpük yapan şişe, Gyeon Leather Brush ve Bim bezleri :)

Mor bez WS Gentleman.